Premijer liga BiH - aktuelno
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Nigdje ne piše da nas je kupio, nije nam Sanin vlasnik.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
A zasto se Pitari bave ponovo s nasim klubom, ali sada s jos vecim intenzitetom? Znaju sve bolje od od svih nasih iz kluba, a izgleda bolje znaju i od samog Mirvica sta ulaze i dobija sa Zeljom. Zanimljivo 
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Pa i jeste razlika imovina. Ovaj nije kupio upravljacka kad vi niste mogli skupiti 2 miliona da spasite klub pa hodao kustura i trazio ko da kupi upravljacka. Jesi procito da se nesto prodalo??? Ovaj ce imati dio zarade od ulaganja od igraca, kampa i kad vec budu radili zapad.maroonGiant je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:36Pasa, moze Kustura 7 clanaka izbaciti i naglasiti boldiranim slovim Strateski partner, nije niko glup pa da u to povjeruje. I fks i fkz su de facto udruzenja gradjana, s tim da se ovaj pita za sve osim kao imovine, dok je kod nas, za sve osim grb, boje i ime kluba. Isto sranje, drugo pakovanje.Predatod je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:31Pa nek i ovih tvojoh par kreza sa istoka procita tekstove sa klixa i ss.bamaroonGiant je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:27Ismir je vlasnik 49%( upravljackih prava, a ne kluba). Prvo se informisi pa pricaj.
Nakon provedene rasprave, Skupština je većinom glasova prihvatila i usvojila ugovor o strateškom partnerstvu sa gospodinom Saninom Mirvićem. Također, usvojene su i izmjene i dopune Statuta FK Željezničar, koje imaju za cilj unapređenje korporativnog upravljanja.
Kazem Zeljin stadion je 1/1 i to sve mjenja. To sto ce imati udio od prodaje igraca i kad se igra evropa i treba ako ulaze. Cisti biznis. A zivi bili pa vidjeli sve. Vidjeli smo vas 10 godina koliko ulazete od Tana,Nama, Mirvica. Da vidimo sad nas kad imamo strateskog partnera koji ima milione.
Zadnja izmjena: Predatod, dana/u 26 dec 2025, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Šta je tebi ostalo od boksera Vlahovića?Predatod je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:35Jos jedan krezo ,PRODAJA'maroonGiant je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:32Koji odron moras biti da 10 godina pricas protiv, i onda maltene jedva cekas ko kurava da se prodas, i jos slavis to. Against modern football!![]()
Vazda zive od lazi, valjda ostalo od psihologa Karadzica, i oni su lagali u ratu i poslije rata.
- maroonGiant
- Kontakt:
Pa to i jeste vasa prednost, imovina. Zato je i smijesno da ste se ovako jeftino prodali, liku koji je brat naseg predsjednika, i o kom se ne zna haman nista, osim clanaka da radi nesto za goveda. Za Tana se makar znalo da je milijarder, i mi smo svjesno i bez licemjernosti usli u taj projekat.
Jedan od informacija koja prođe vrlo nezapaženo je da će popularni youtuber Ture Done u narodu poznatiji kao Nedo Turković obavljat jednu od funkcija u Željezničaru, spominje se kao šef buduće skauting službe.
Opet on prodaja. Vidim da si ogranicen ne znas razliku između prodaje upravljackih prava i strateskog partnera.maroonGiant je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:45Pa to i jeste vasa prednost, imovina. Zato je i smijesno da ste se ovako jeftino prodali, liku koji je brat naseg predsjednika, i o kom se ne zna haman nista, osim clanaka da radi nesto za goveda. Za Tana se makar znalo da je milijarder, i mi smo svjesno i bez licemjernosti usli u taj projekat.
Hajde **** to. Kad ce BORDO ARENA?
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Svi imaju derbi gradski samo Sarajevo bratski, neka je sa srećom 
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Vlasnici Sarajeva imaju po 49,13% (ukupno 98,26%) upravljačkih prava, dok preostalih 1,74% imaju ostali ulagači. Od imovine imaju par kontejnera u Butmiru i poslovni prostor u Titovoj.
Za Željezničar ovo je najbolja moguća opcija, nema vlasnika, već strateškog partnera, koji će uložiti dobar novac a koji je uvijek i bio naš navijač. Klub i multimilionska imovina su zaštićeni. Klub se nije prodao skoro 100% kao komšije, pa mogu da rade s njim šta im je volja. Velika i bitna razlika. Naši ljudi u i oko kluba, a za sva bitna strateška pitanja odluke će se donositi zajednički.
Ovdje neće biti ubačenih elemenata ili navijača rivala, kao što je slučaj kod njih. I naravno da klub nikom ne damo, niko nije preuzeo sve 100% i da se pitaju neki ljudi sa strane, kao što je kod njih slučaj. Ovo što gledamo kod komšija pa se ponavljaju je strah.
Nadam se da će ovo donijeti napokon napredak koji navijači Želje zaslužuju.
Za Željezničar ovo je najbolja moguća opcija, nema vlasnika, već strateškog partnera, koji će uložiti dobar novac a koji je uvijek i bio naš navijač. Klub i multimilionska imovina su zaštićeni. Klub se nije prodao skoro 100% kao komšije, pa mogu da rade s njim šta im je volja. Velika i bitna razlika. Naši ljudi u i oko kluba, a za sva bitna strateška pitanja odluke će se donositi zajednički.
Ovdje neće biti ubačenih elemenata ili navijača rivala, kao što je slučaj kod njih. I naravno da klub nikom ne damo, niko nije preuzeo sve 100% i da se pitaju neki ljudi sa strane, kao što je kod njih slučaj. Ovo što gledamo kod komšija pa se ponavljaju je strah.
Nadam se da će ovo donijeti napokon napredak koji navijači Želje zaslužuju.
Zadnja izmjena: SG1921, dana/u 26 dec 2025, 23:59, ukupno mijenjano 2 puta.
The South will rise again
Jedno govorite
Drugo mislite
Trece radite
I sad se kao cudite sto vam se svi smiju
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- imekorisnicko
- Kontakt:
Formalnopravno nije vlasnik niti moze biti ali jeste nesto najblize vlasnistvu sto moze biti. Cak i u pravoj privatizaciji mogu se postaviti uslovi pa da buduci vlasnik nema nuzno neogranicenu moc.zeljodogroba je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:37Sto spinujes kad nije tacno? Jel moze prodat imovinu? Ne moze. Jel moze raspolagat imovinom kako on hoce? Ne moze. Kako je onda dominantan u SVIM organima kako kazes?jurisicduska je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:33Nemojte ba šuplju prosipat.
Mirvic je dao pare da može postavit ljude u organe kluba isto tako je uradio i ovaj drugi Mirvic to je isto i ne može drugacije.
Zakon o udruženjima i fondacijama ne dozvoljava vlasnika.
A s obzirom da ste vi pisali da je to vlasnik i vas je vlasnik i cao. Nemojte bit bezobrazni i dvolični. Jel dominantan u svim organima kluba ? Jest. Vlasnik.
Sve ostalo je vaša ubleha.
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Vi ste nas ismijavali kad smo nasli investitora i normalno da vas sad zezamo i da morate sve pojesti sto ste posralli
Nije Zeljo prazan stan da ga kupi Vinsent Tan kako vi kazete a kupi vas brat od Ismira. Sutite i priznajte da nas niste trebali ismijavati kad smo nasli investitore
- luckystrike
- Kontakt:
- maroonGiant
- Kontakt:
Dvije pozicije u dvije razlicite firme. Head of People, HR Director. Obojica rade iste poslove, i imaju iste ovlasti, ali eto ti vjeruj u sta hocesPredatod je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:53Opet on prodaja. Vidim da si ogranicen ne znas razliku između prodaje upravljackih prava i strateskog partnera.maroonGiant je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:45Pa to i jeste vasa prednost, imovina. Zato je i smijesno da ste se ovako jeftino prodali, liku koji je brat naseg predsjednika, i o kom se ne zna haman nista, osim clanaka da radi nesto za goveda. Za Tana se makar znalo da je milijarder, i mi smo svjesno i bez licemjernosti usli u taj projekat.
Hajde **** to. Kad ce BORDO ARENA?
Da sam pitarrr ja....ne bih im'o sna, ne bih spav' o ja, zbog toga Žeeljeee..

-
zeljodogroba
- Kontakt:
-
jurisicduska
- Kontakt:
Meni je šokantno koliko su ograničeni.
Bogami iskreno.
Ja neću vise zezati kone jer fkt sam danas skontao da su oni baš ispod nivoa s mozgom, grehota. Ima vas par fkt pristojnih i normalnih. Vama nek je sa srećom a ovim drugim zelim da im se pokaže koliko su ograničeni.
Ne znam kako vam ne bi dovoljna bruka sa Arapima i kavijarima samo pišite i dajite materijala.
Skupština je najveci organ kluba , ko ima većinu u skupštini može i izmeđuostalog promijenit statut.
Ne posotji drugi način ulaska u klub koji je udruženje nego jedan jedini. Da imas većinu u organima odlučivanja. I da posuđujes pare. Možeš i donirat ali sumnjam da investitori doniraju Ikom ista.
Glede imovine , on vam posudi 20 miliona i ode i to je to. Imovina je njegova. Jer vi nemate 20 miliona + 15% da to isplatite. To vam dragi Bog ne može zastititi. Kad vam se porezna zbog milion upisala zamisli sa 24 kad ti se neko upise. Tu nema spasa imovine.
Da potencijalno može prodat imovinu on dobit ne može isplaćivati iz udruženja građana tako da je ovo s imovinom viska. Može naplatiti sta je ugovor definisao. Svoje pare + 15%. Ili koliko već to je manje bitno.
Sve uredu prodali ste se fino vam je al pustite se tih ubleha strateški investitora i tog sranja.
Bogami iskreno.
Ja neću vise zezati kone jer fkt sam danas skontao da su oni baš ispod nivoa s mozgom, grehota. Ima vas par fkt pristojnih i normalnih. Vama nek je sa srećom a ovim drugim zelim da im se pokaže koliko su ograničeni.
Ne znam kako vam ne bi dovoljna bruka sa Arapima i kavijarima samo pišite i dajite materijala.
Skupština je najveci organ kluba , ko ima većinu u skupštini može i izmeđuostalog promijenit statut.
Ne posotji drugi način ulaska u klub koji je udruženje nego jedan jedini. Da imas većinu u organima odlučivanja. I da posuđujes pare. Možeš i donirat ali sumnjam da investitori doniraju Ikom ista.
Glede imovine , on vam posudi 20 miliona i ode i to je to. Imovina je njegova. Jer vi nemate 20 miliona + 15% da to isplatite. To vam dragi Bog ne može zastititi. Kad vam se porezna zbog milion upisala zamisli sa 24 kad ti se neko upise. Tu nema spasa imovine.
Da potencijalno može prodat imovinu on dobit ne može isplaćivati iz udruženja građana tako da je ovo s imovinom viska. Može naplatiti sta je ugovor definisao. Svoje pare + 15%. Ili koliko već to je manje bitno.
Sve uredu prodali ste se fino vam je al pustite se tih ubleha strateški investitora i tog sranja.
-
DzemoSmjecanin
- Kontakt:
Pusti ih barem jednu noć da misle kako imaju "strateškog partnera"a ne većinskog vlasnika. Uvijek su maheri bili u mitologiji. Ni slova o izmjeni statuta i pogodovanju "strateškom", a skupština već razjebana i formiran neki senat koji će popuniti Mirvić. Ma nije to isto, nije **** nego se Lutvo pokenjo.jurisicduska je napisao/la: ↑26 dec 2025, 23:33Nemojte ba šuplju prosipat.
Mirvic je dao pare da može postavit ljude u organe kluba isto tako je uradio i ovaj drugi Mirvic to je isto i ne može drugacije.
Zakon o udruženjima i fondacijama ne dozvoljava vlasnika.
A s obzirom da ste vi pisali da je to vlasnik i vas je vlasnik i cao. Nemojte bit bezobrazni i dvolični. Jel dominantan u svim organima kluba ? Jest. Vlasnik.
Sve ostalo je vaša ubleha.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Bukvalno nece moci zaspati 
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.