FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 07 okt 2016, 20:05

E ko bi nas onda slušao kakao yebemo familiju svima od reda, jer nema rezultata...
Ja uopšte ne govorim o ovoj ekipi nego o principu, a to je da moraju igrati najbolji. I u situaciji kada su nam plate igrača od 100-500 maraka, od 1000 do 5000 maraka ili od 10 do 50 hiljada maraka. Kada nam je prosjek ekipe 22 i 29 godina. MORAJU IGRATI NAJBOLJI.U SVEMU JE BITAN SISTEM. U svakom uspješnom sistemu na svim pozicijama nalaze se najkvalitetniji i najangažovaniji. Onda dolazi i iskustvo.... To je tajna uspjeha. Pa jbt onda bi veliki broj klubova igrao isključivo sa svojom djecom, smanjio troškove, prodavao ih...prejednostavno sve...ali stvari ne funkcionišu tako. Idealno (ali i utopijski) bi bilo da napraviš kostur od svoje 5-6 djece i onda dovedeš šta fali, međutim stvari ne funkcionišu tako na žalost. Ne samo kod nas nego i šire.
Iskreno se nadam da imamo trenera kod kojeg će jedini kriterij biti znanje, rad, angažovanost i učinkovitost...a mlad ili star....tvoj ili sa strane...najmanje bitno...posebno kada stigneš do zacrtanog cilja...

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 okt 2016, 20:17

Monci je napisao/la:E ko bi nas onda slušao kakao yebemo familiju svima od reda, jer nema rezultata...
Ja uopšte ne govorim o ovoj ekipi nego o principu, a to je da moraju igrati najbolji. I u situaciji kada su nam plate igrača od 100-500 maraka, od 1000 do 5000 maraka ili od 10 do 50 hiljada maraka. Kada nam je prosjek ekipe 22 i 29 godina. MORAJU IGRATI NAJBOLJI.U SVEMU JE BITAN SISTEM. U svakom uspješnom sistemu na svim pozicijama nalaze se najkvalitetniji i najangažovaniji. Onda dolazi i iskustvo.... To je tajna uspjeha. Pa jbt onda bi veliki broj klubova igrao isključivo sa svojom djecom, smanjio troškove, prodavao ih...prejednostavno sve...ali stvari ne funkcionišu tako. Idealno (ali i utopijski) bi bilo da napraviš kostur od svoje 5-6 djece i onda dovedeš šta fali, međutim stvari ne funkcionišu tako na žalost. Ne samo kod nas nego i šire.
Iskreno se nadam da imamo trenera kod kojeg će jedini kriterij biti znanje, rad, angažovanost i učinkovitost...a mlad ili star....tvoj ili sa strane...najmanje bitno...posebno kada stigneš do zacrtanog cilja...
Problem je kad se cilj ne ostvari. Zato sam podvukao da mi se jehbw za kerove i sve afere ako cilj ostvarimo, a to je titula. Tako su nam rekli. Mohikanac sta je iskorak? Znam sta govoris i ja sam zelio vise u Evropi. Je li moguce to u ovakvom odnosu snaga. Nisi nosioc, nemas ni love neke. Daj da krenemo ponovo dominirati kod nas i onda cemo pricati o iskoraku. Nema iskoraka ni u mislima ako smo pet u ovoj neozbiljnoj ligi.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 07 okt 2016, 20:27

plavousrcu je napisao/la:
Monci je napisao/la:E ko bi nas onda slušao kakao yebemo familiju svima od reda, jer nema rezultata...
Problem je kad se cilj ne ostvari. Zato sam podvukao da mi se jehbw za kerove i sve afere ako cilj ostvarimo, a to je titula. Tako su nam rekli. Mohikanac sta je iskorak? Znam sta govoris i ja sam zelio vise u Evropi. Je li moguce to u ovakvom odnosu snaga. Nisi nosioc, nemas ni love neke. Daj da krenemo ponovo dominirati kod nas i onda cemo pricati o iskoraku. Nema iskoraka ni u mislima ako smo pet u ovoj neozbiljnoj ligi.
Mogli smo mi biti 5 i sa prosjecnim igracima, a ne sa ovim bombama satro. A iskorak pa makar u ligu evrope da se mozemo plasirat.. A ne i kad izadjemo znamo svi da su nam jako male sanse

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 07 okt 2016, 20:35

Ma mogli su oni reći i da će ligu prvaka osvojiti...treba biti realan. Svi smo bili optimisti prije sezone, međutim realnost je malo drukčija. Ja bi izlaskom u Euro ligu bio prezadovoljan. I svake godine bi to postavio kao minimalni cilj pred ekipu. Naravno da treba ići na titulu, međutim i drugi rade, ulažu razvijaju se, grade sistem. Nije više lako i jednostavno kao prije. Mi standardni ostali bljesnu pa potonu. teško će se takve situacije ponavljati.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 okt 2016, 23:22

Ja izlaskom u europsku ligu ne bi bio prezadovoljan. To mi je minimum minimuma. Za klub nase velicine, u ovoj ligi, svaka sezona bez nekog od trofeja je mini neuspjeh. Ne izlazak u europu tragedija. Ne zelim da se pomirim sa tim kako sam zadovoljan sa europom i floskulama; danas svako igra fudbal itd. Da ne govorim kako me vrijedja kada idemo nekakvoj mladosti i javno ide, nismo favoriti.
Smijesno.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 07 okt 2016, 23:27

TikTak je napisao/la:Tacno me reprrezentacija zna baciti u ocaj. Sve kazem sebi necu gledati, dosta sto mi Zeljo secer podize, ali opet po starom. Kako igraju pojedinci Miroslav komotno moze u roster.
Ma nije ovo do igraca nego do nesposobnog Bazdarevica. To ti je kad moras gurati neke igrace koji ne pokazuju nista utakmicama
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 okt 2016, 23:38

Neandertalac je napisao/la:Ja izlaskom u europsku ligu ne bi bio prezadovoljan. To mi je minimum minimuma. Za klub nase velicine, u ovoj ligi, svaka sezona bez nekog od trofeja je mini neuspjeh. Ne izlazak u europu tragedija. Ne zelim da se pomirim sa tim kako sam zadovoljan sa europom i floskulama; danas svako igra fudbal itd. Da ne govorim kako me vrijedja kada idemo nekakvoj mladosti i javno ide, nismo favoriti.
Smijesno.
Biti drugi ili treci je neuspjeh. Kao sto kazes minimum minimuma. Mi smo Zeljo i ne smijemo se zadovoljavati sa takvim rezultatima. Znam ja da iz kluba unaprijed traze alibi i da na razne nacine eventualni izlazak u Evropu pokusavaju predstaviti kao uspjeh. Bezveze je to, igramo u ligi koja je smijesna i svake sezone moramo osvojiti neki trofej. Vrijeme je za titulu, cetvrtu godinu smo "postaci".

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 07 okt 2016, 23:59

Svi znamo da ova ekipa ne moze uzeti titulu a i borba za evropu ce biti grcevita bili zadovoljni ili ne.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 08 okt 2016, 00:01

Zna li neko tacno koliko nam fali da ne budemo najtrofejniji BH klub?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 okt 2016, 00:06

mohikanac123 je napisao/la:Zna li neko tacno koliko nam fali da ne budemo najtrofejniji BH klub?

Tu se uvijek polemike vode. Ako gledamo samo Premijer ligu sa klubovima iz cijele BiH Zrinjski ima vise trofeja, ako gledamo od momenta kad igraju u ligi i "hrvatski klubovi" mi smo trofejniji za jedan cini mi se, ako gledamo sve onda imamo jos fore.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 08 okt 2016, 00:11

mohikanac123 je napisao/la:Zna li neko tacno koliko nam fali da ne budemo najtrofejniji BH klub?

Tu se uvijek polemike vode. Ako gledamo samo Premijer ligu sa klubovima iz cijele BiH Zrinjski ima vise trofeja, ako gledamo od momenta kad igraju u ligi i "hrvatski klubovi" mi smo trofejniji za jedan cini mi se, ako gledamo sve onda imamo jos fore.
Ma gledamo sve :D

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 08 okt 2016, 00:16

Brojanje pehara treba poceti od momenta kada je Krupa usla u PLBiH.

Daj ba, ako se takvim nacinom brojanja sluze navijaci Ferencvarosa iz Medjugorja, ne trebamo i mi. Cak stavise, treba se ismijavati svaki pokusaj takvog brojanja. Broji se sve, kraj price.. Zaboli me sto im se klubovi pale-gase poput zmigavca.

PS
Europa je minimum i ne smije se ni zamisliti vise sezona bez iste ! Juris po pehar Zeljo !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 00:19

amazon je napisao/la:Svi znamo da ova ekipa ne moze uzeti titulu a i borba za evropu ce biti grcevita bili zadovoljni ili ne.
Moze, zasto ne bi mogla. Mi smo svoju najvecu krizu imali, prosli je uz doduse pravo veliku cijenu. Zrinjski jos uvijek drzi ritam ali kad tad ce pasti, neminovno je to. Racunaj tu jos da imaju tri utakmice sa nam kao direktnim konkurentima.
Pricamo teoretski naravno.
Zato, pobjeda u derbiju ima nevjerovatnu težinu, jos ako bi oni kod Radnika poklekli, puna saka brade.
Inace, ja sam bio optimista kada sko protiv Slobode u kupu tamo gubili sa dva nula :-)
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 08 okt 2016, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 08 okt 2016, 00:21

Neandertalac je napisao/la::tokralju:
amazon je napisao/la:Svi znamo da ova ekipa ne moze uzeti titulu a i borba za evropu ce biti grcevita bili zadovoljni ili ne.
Moze, zasto ne bi mogla. Mi smo svoju najvecu krizu imali, prosli je uz doduse pravo veliku cijenu. Zrinjski jos uvijek drzi ritam ali kad tad ce pasti, neminovno je to. Racunaj tu jos da imaju tri utakmice sa nam kao direktnim konkurentima.
Zato, pobjeda u derbiju ima nevjerovatnu težinu, jos ako bi oni kod Radnika poklekli, puna saka brade.
Inace, ja sam bio optimista kada sko protiv Slobode u kupu tamo gubili sa dva nula :-)
To ti je ono kada volis i vjerujes u pobjedu kluba, taman protiv Reala igrao. Takav osjecaj imas, koliko god nerealan bio.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 00:24

Pa bas zato se najezim kada čujem, Mladost je druga, ima dobru ekipu i mi nismo favoriti. Ranio bi se, nebitno sto je to realnost.
Mi smo ih doveli u tu poziciju i sami sebe a ne njihov neki kvalitet. Svaka cast njima i svakom klubu u BiH ali eto te titule koje spominjete daju mi za pravo da ovako razmisljam.

UPRAVA NAPOLJE!

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 08 okt 2016, 00:30

Ma ne mogu da shvatim, a nije rijedak slucaj, da se u zadnje vrijeme sve cesce pisu postovi o tome kako cemo izgubiti, kako necemo prici golu, kako ce nas Mladost napuniti, Radnik poniziti.. Kako navijac Zeljeznicara to moze uopce napisati? Mozda sam ja lud, ne znam, ali ja bih se potajno nadao da cemo nekom frljokom Bayerna dobiti..

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 08 okt 2016, 00:46

Neandertalac je napisao/la:
Ja mislim da pogresno i navijacki gledas na sve to. Odigrano je koliko je odigrano kola a mi nismo sastavili 90 minuta da valja, a tako se ne uzima titula sam to znas. Zrinjsk nam bjezi koliko nam bjezi, pobjedili su nas na Grbavici. To je realnost jbg-a, kad uzmes jos kako igramo, da smo tek u 12 kolu nesto kao odigrali to je zabrinjavajuce. Sad mi mozemo sanjati sta hocemo to je licno od covjeka do covjeka.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 08 okt 2016, 00:56

mohikanac123 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Bitno je uzimati titule. Na koji nacin, s kojim igracima kao navijaca me ne zanima. Uz dobru strategiju moze se to i s nekoliko igraca iz naseg pogona koje cemo kasnije unovciti posto od toga zivimo. Volio bih da sad u sastavu imamo Baju i Amira i da ih gledam na Grbavici. Zivo mi se jehbe za milione. Za strategiju sam posto u tom slucaju i s nasom djecom osvajamo, ali nek se uzme titula ove sezone oprastam kerove i sve ostale sprdancije.
Imali smo titule sa Amarom pa se nije napravio iskorak. Cak zadnja titula nas na proslavi bilo 6-7 k

Kratkoročno je bitno uzimati titule, dugoročno nije.

Kao što reče kolega, na proslavi nas je bilo jedva 6-7 hiljada, zašto?

Zbog toga što su se raja zasitila, jer se nije vidio nikakav pomak u infrastrukturi, te zbog toga što godinama nismo uspijevali napraviti iskorak u Evropi.

Najbolji igrači su nas redovno napuštali nakon par sezona, te smo tapkali u mjestu. Opet, bar što se mene tiče, iza svega toga stoji veoma jednostavna priča, ko hoće da shvati. Nije se radilo sistematski + nije se imalo sreće. Pod srećom podrazumijevam brojne nesreće sa povredama u Amarovoj zadnjoj eri + teški protivnici u Evropi, koji su nas zaustavili prije tog iskoraka. Ali, sreća dolazi kad se ostale sve stavke ispune, a nešto pretjerano se ja na sreću i ne bih oslanjao.
Pod nesistematskim radom podrazumijevam gomilanje ekipe, raznoraznih megalomanskih priprema, obećanih bonusa igračima, itd., bez zaokružene finansijske konstrukcije, te nadanja da će ona biti pokrivena od prodaje igrača (povrijedili se) ili nastupa u Evropi (nismo dogurali dokle smo planirali). I šta onda?

Dakle, da bi se zaokružio taj neki sistem, moralo se raditi drugačije, a u to vrijeme Amar nije imao vremena niti snage da to sam iznese.

Unaprijeđena infrastruktura, obezbijeđeni sponzori, trener kao dugoročno rješenje, sistematski posložena ekipa i omladinski pogon, trošenje koliko se ima a ne zaduživanje, je put kojim bi se na kraju došlo do grupa nekog od evropskih takmičenja, a ne obrnuto - nastupom u grupama EL da se gradi stadion, plaćaju igrači, vraćaju dugovi.

Nije jednostavno, ali to je jedini ispravni put u našem slučaju, osim ako ne želimo da se prodamo i da se šprdaju sa nama.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 08 okt 2016, 01:04

Pa prije su nas igraci napustali kad uzmemo titulu, a sad nam igraci budu mjesec ipo pa odu, ili ih suspenduju pa vrate za mjesec. Borimo se da izadjemo iz lige za opstanak, infrastruktura stoji, iako se uradilo zeljeza na zapadu za guzonje. O cemu ti pises Bog sam zna?

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 08 okt 2016, 01:08

Slazem se velika borba je za opstanak, to sto bodovno smo drugi ali sa losijom gol razlikom nema veze, nema veze sto imamo finu seriju bez poraza, nema veze sto smo svaku tekmu bolji i bolji na terenu, nema veze...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], feniksptica, Hrasno15, knoa, ristagrad i 62 gosta.