Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

harden
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la harden » 04 mar 2019, 17:37

Penaltiky je napisao/la: Mislio sam Solinaš da si me blokiro :rol:
A lazes da je to ovaj brcanskamalta :urnebes:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 04 mar 2019, 17:38

e moji vi
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 04 mar 2019, 17:40

Penaltiky je napisao/la:Inače Bošnjaci su odlično održali identitet davajući djeci imena Murat, Mehmed....

Balijanderčine kojima oči sijaju kad se spomene Turska. Mislio sam Solinaš da si me blokiro :rol:
Ne mogodoh izdrzat da te ne osamarim.
Znas li koliko krscana po arapskom svijetu nosi ime Muhamed...Identitet =ime. ..Aha,ok.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 mar 2019, 17:43

Brcanskamalta je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Inače Bošnjaci su odlično održali identitet davajući djeci imena Murat, Mehmed....

Balijanderčine kojima oči sijaju kad se spomene Turska. Mislio sam Solinaš da si me blokiro :rol:
Znas li koliko krscana po arapskom svijetu nosi ime Muhamed...Identitet =ime. ..Aha,ok.
Al mi nismo Arapi mi smo Slaveni.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 04 mar 2019, 17:43

valja filozofski sljedece godine
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 04 mar 2019, 17:44

Penaltiky je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:

Al mi nismo Arapi mi smo Slaveni.
Znaci zbog imena, ili vjere vise nismo... :)
Ok..Pa. :rol:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 mar 2019, 17:46

Sarmelino je napisao/la:valja filozofski sljedece godine
Moreš odma na pauzama.

Jel pričaš o vjeri il naciji? Malo o ovome malo o onome ne mogu da upratim šta pričaš. Uostalom replicirao dam kobeu koji je implicirao da davanjem zapadnjačkih imena djecu se odričwš bh identiteta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 mar 2019, 17:49

kobe24 je napisao/la:
Ok, ti mi reci kako je ispravno i ja cu po tvom. U prevodu, ja cu na papiru biti taj neki musliman, ali cu se zagovarati za to da nema dzamija i da ljudi to neko vjerovanje pomalo ispoljavaju u svojim kucama. Dalje, muslimani nisu lopovi. Ponovo povezujes politiku s islamom, a receno ti je da si smorio s tim.

Sto se tice brige o muslimanima iz drugih drzava, meni je drazi svaki istinski musliman na zemaljskoj kugli od nemuslimana Bosnjaka. Isto tako, drazi mi je svaki Bosnjak patriota koji ne praktikuje islam od svakog Arapa koji ne praktikuje islam. Tu se vracam na tu dobrotu u ljudima o kojoj vi pricate, jer svaki pravi musliman je dobar covjek, a Bosnjak nemusliman cesto nije. S druge strane, tebi su npr. svi Srbi i Hrvati ispred Bosnjaka muslimana.

Ja nisam zahvalan Turcima na islamu, nego Uzvisenom Allahu jer samo On uputu daje. Ljudi postanu muslimani u zemlji gdje sve ukupno nema 100 muslimana.

Fulas poentu ponovo. Ja nisam rekao da se u Tuzli velicaju cetnici, nego da ces ti i takvi kao ti radije opravdati cetnika, nego svog komsiju koji ide u dzamiju. Doduse, to upravo i radis jer skreces paznju s cetnickih objava na pricu protiv ljudi koji idu u dzamije. Jer, u dzamijama je sav problem ove drzave.

Btw, nemoj mi samo ti pricati o patriotizmu, jer si 200x ovdje pisao kako se mi Bosnjaci trebamo maksimalno asimilirati u svakom moguce drustvo van teritorije ove drzave. Ako se bosnjacki patriotizam ogleda u tome da u Njemackoj svojoj djeci dajes imena Andreas ili Angelika, onda aferim - tako se najbolje zadrzava svoj identitet. :rol:
Meni je drazi svaki Bosnjak/Bosanac bio on musliman ili ne od nekog Arapa koji je ili musliman ili nije musliman. Isto tako su mi dragi i svi Srbi i Hrvati iz BIH i okoline koji su normalni ljudi bili oni vjernici ili ne. Oni su mi isto ispred Turaka i Arapa te ostalih bili oni Englezi, Francuzi itd.

Kako ljudi postanu muslimani? Pa mozemo vjerovati da je to samo od sebe i sudjeno, a mozemo i vjerovati da je to ratna ekspanzija i uslovi za zivot u carstvima, protjerivanje u Arapskom svijetu onih koji nisu muslimani. Time dobijas veliki broj muslimana u svijetu. A ne samim od sebe. Tako je bilo i u BIH, ekspanzija i davanje boljih uslova. Isto je i kod drugih religija. Religija koja nije bila ostra nije se ni razvila vec je nestala ili ostala manje znacajna.

Ne pravdam ja cetnike nigdje, niti poteze. Ja samo kazem da se Bosnjacka politika ne bori protiv toga. Ako je to pravdanje onda ok. Ako smatram da se nista protiv toga ne radi i da nema strategije. Jel to pravdanje? Ili poziv da se narod preustroji malo i dodje sebi. Osim sto dopusta sebi da prima udarce svakodnevno bez reakcije svojih vodja.

Ja sam pisao da je bolje za djecu da ne nose teret ovih prostora i da se ne uce negativnim stvarima. Mozes im dati ime kako zelis ali ih isto tako treba drzati dalje od bolestina ovih prostora jer ce imati sretniji zivot. Sta je sa imena recimo? Zasto je Slavensko ime koje ima znacenje u jeziku kojim pricas "vlasko ime", a Turska i Arapska imena prava Bosnjacka imena?
Da li su sva Arapska i Turska imena muslimanska imena? Nisu, oni su imali ta imena i prije Islama. Znaci furanje na tudje, bjezanje od identiteta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 mar 2019, 17:55

Brcanskamalta je napisao/la: Znas li koliko krscana po arapskom svijetu nosi ime Muhamed...Identitet =ime. ..Aha,ok.

Znaci mozemo krscansko ime koji Arapski krscani nose imati ali ali ali ne mozemo krscansko ime koje Slaveni nose?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 mar 2019, 17:57

Kakva diskusija na prethodnih par stranica :lol:

Hendo vec poceo kampanju za kantu godine. :clap:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 mar 2019, 18:02

Arapi kršćani nose Arapska imena i to je logično, zadrže identitet (glavu počesto ne, hehe)
Slaveni muslimani nose Arapska, i to je logično, čuvaju identitet, Slaveni muslimani nose Slavenska, nije logično i gube identitet.

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 04 mar 2019, 18:03

Treba kladionicu napraviti ko ce sve u Banovice :mrgreen:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2019, 18:05

Pegi10 je napisao/la:Treba kladionicu napraviti ko ce sve u Banovice :mrgreen:
Kakav si ti bosnjak i musliman, jel te stid? Cuj kladionicu, haram pu pu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 mar 2019, 18:13

Ko ono na temi kladionice napisa: "Ide ovaj listic samo na markicu posto je Ramazan" :rol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 mar 2019, 18:15

Beli Solinaš

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 mar 2019, 18:38

kobe24 je napisao/la:
Btw, nemoj mi samo ti pricati o patriotizmu, jer si 200x ovdje pisao kako se mi Bosnjaci trebamo maksimalno asimilirati u svakom moguce drustvo van teritorije ove drzave. Ako se bosnjacki patriotizam ogleda u tome da u Njemackoj svojoj djeci dajes imena Andreas ili Angelika, onda aferim - tako se najbolje zadrzava svoj identitet. :rol:
Sama cinjenica da se ode iz drzave je suprotna od patriotizma. Ja licno zastupam tu tezu da ako vec odes u neku drzavu da se trebas asimilirati u to drustvo, a ne zagadjivati to drustvo svojim plemenskim obicajima.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 04 mar 2019, 19:04

Kotiga i zakucavanje :rol: :lol:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 mar 2019, 19:06

JohnCleese je napisao/la:Kotiga i zakucavanje :rol: :lol:
U 2 navecer.Legenda je.Pratimm ga na twitteru

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 mar 2019, 19:08

Dobra postava na ovom ok festu na sutjesci, ide li ko?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 mar 2019, 19:08

JohnCleese je napisao/la:Kotiga i zakucavanje :rol: :lol:
Mislio sam da sam jedini ovdje koji gleda Potjeru. :mrgreen:
15.10.2013.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 10 gostiju.