Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 jan 2021, 19:22

Wolfsburg se okrenuo mladim igračima, sto je pametno u vremenu kad VW vise ne pumpa stotine miliona. Dogovorili su Belgijanca za iducu sezonu, prate neke klince iz Turske.
Ovaj Poljak ce biti bomba.

Ni dan danas mi nije jasno njihovo ispadanje od AEKa.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 jan 2021, 19:34

FRANK RIBERY je napisao/la:
23 jan 2021, 19:22
Wolfsburg se okrenuo mladim igračima, sto je pametno u vremenu kad VW vise ne pumpa stotine miliona. Dogovorili su Belgijanca za iducu sezonu, prate neke klince iz Turske.
Ovaj Poljak ce biti bomba.

Ni dan danas mi nije jasno njihovo ispadanje od AEKa.
Dobar im je i trener. Dosta podcijenjen. To ispadanje se moze oprostiti s obzirom da su prosle sezone gurali fino i iznad ocekivanja. A kada im pogledas sastav slabiji su od Leverkusena, Dortmunda, Gladbacha cak i Frankfurta a igraju bas cvrst fudbal. Neugodan su protivnik za sve. Njima kad pogledas prvi sastav nemas klase da vidis, bolja im klupa a opet igraju odlicno. Osvjezenje od onog Wolfsburga kojeg su svi punili. Nadam se da mogu zadrzati ovu formu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jan 2021, 19:58

Bundesliga je napisao/la:
23 jan 2021, 19:01
Ne mozes biti ozbiljan i reci da je ekipa koja je nedavno igrala polufinale Lige Prvaka smece, te ekipa koja je druga na tabeli. Jos neukusnije je poredjenje s Portom.

Dobar Wolfsburg. Niko da pohvali njihove igre ove sezone. Bayo ih je jedva pobijedio. Dobili su Leverkusen. Cini mi se remi sa Leipzigom. Na diobi su treceg mjesta a realno ekipa im je dosta slabija od recimo Dortmunda.
Pa i ne mogu, jer je Porto mnogo uspješniji klub od Leipziga. Porto je osvojio Ligu prvaka, igraju redovno Evropu, prolaze u većini slučajeva grupnu fazu.

Ljudi isključivo rade kao ekonomska firma. Produciraju igrače i prodaju i tako zarađuje novac. Upravo je to i cilj Leipziga. Ovdje govorimo o kompanji koja ima obrt od par milijardi eura. Da im je do ulaganja, uložili bi u igrače, a ne talente.

Sad ćeš me ubijediti da im je fokus u mladim igračima da ih razvijaju i da postanu elitni klub, a ne da rade na razvijanju igrača da ih vremenom što bolje prodaju? Evo, Upamecano će vjerovatno u Bayern, što ga ne zadrže?

Što su prodali Wernera? Prodaće osim Upamecano još par igrača u to sam siguran. Kapitalistički klub kojem primarno nije mjesto u Bundesligi jer se kosi sa svim onim što je Bundesligu krasilo godinama.

To što su druge lige kao football manager je posebna tema.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 jan 2021, 20:05

Mislim da sutra ide pedala lepom.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 jan 2021, 20:07

Ima li klub u kojem Bruno nije dobio otkaz...

Pedalu treba da dobije i Preetz i da Rangnick preuzme klub.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 jan 2021, 20:39

Neutral je napisao/la:
23 jan 2021, 19:58
Daj ba covjece jel stvarno poredis Leipzig sa Portom :rol:. Porto osvojio Ligu Prvaka 2004 kad Leipzig nije ni postojao. Ovdje govorimo o trenutnoj snazi klubova a ne sta je bilo prije 15 godina. A porediti Leipzig trenutno sa Portom i takvim klubovima je smijesno. To uopste nije cilj Leipziga. Da im je cilj samo prodaja igraca ne bi prebacivali igrace iz Salzburga u Leipzig, dovodili igrace Citya, najvece talente Europe. Da nemaju nikakvih ambicija ne bi dovodili Naggelsmana. Naravno da ce im otici pokoji igrac jer trenutno nisu dovoljno jaki da zadrze sve igrace. A od boljih je otisao Werner i otici ce Upamecano. Zadrzali su recimo Forsberga, Sabitzera i doveli neke odlicne igrace. Jedini su koji se koliko toliko tuku s Bayernom, igrali polufinale Lige Prvaka, prosli grupu sa PSG-om i Unitedom i ti ih poredis sa Portom i govoris da im je jedini cilj profit. I Leipzig nema ni blizu novca kao sto ti mislis. Nije to da oni samo kazu Red Bullu a ovi im daju 100 miliona. Ne ide to tako. Uozbilji se.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 jan 2021, 20:58

Leipzigu je u zadnjih par godina otisao samo Werner zbog klauzule u ugovor. Da im je cilj prodaja igraca, prodali bi Upamecana za 60 kolika mu je klauzula bila prosle godine, ne bi potpisali novi ugovor sa klauzulom od 42 miliona. Klub se polahko razvija, mislim da su im prihodi u ovoj godini presli 300 miliona. Polahko stizu Borussiju.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 jan 2021, 21:10

Vjeverica777 je napisao/la:
23 jan 2021, 19:08
Uglavnom cijela liga je smece izuzev Bayerna,niti jedan klub nije sposoban da zareda uspjesne 2 sezone ili da zadrži svoje glavne igrace. Uz to jos se i totalno neozbiljno igra u ovoj ligi,pa dovoljno je vidjeti kako se najbolji strijelci Bundeslige nisu mogli snaci u drugim ligama gdje su obrane ozbiljnije kao Pizzaro,Jovic,Gomez...
Cijela liga mora biti ozbiljna i ozbiljno poslovati, nema zaduzivanja i umjetnog ubacivanja para, kao u drugim ligama.

Zato ovima sa strane koji imaju lige pune klubova kojima se dopusta kriminal, BL izgleda kao smece.

Najlakse je pustiti klub da se razbacuje novcem kojeg nema (npr. Inter), a onda se hvatati za glavu jer igracima ne isplacuju plate...
Bundesliga je napisao/la:
23 jan 2021, 19:15
Gero rekao si da ces smanjiti ili uklanjati postove ili banovati trolove tipa Justin, Vjeverica, Boix sa pdfa. Meni svejedno ko ce to raditi ti ili harden ali bi definitivno trebalo nesto da se uradi po tom pitanju. Ima ovdje zaljubljenika Bundeslige i ljudi koji bi vodili konstruktivnu raspravu sa ponekim podyebavanjem bez debila koji mjesecima prosipaju osnovnoskolske fore. Zamolio bih vas (tebe i hardena) da se nesto uradi po ovom pitanju jer je ovo postala smijurija.
Ima i kod vas likova koje bi onda trbalo maknuti.

Danima lupaju gluposti. Da su to smijesne stvari, pa i nekako, ali to su neke djecije nebuloze koje niti su smijesne niti zanimljive...
Neutral je napisao/la:
23 jan 2021, 19:58
Pa i ne mogu, jer je Porto mnogo uspješniji klub od Leipziga. Porto je osvojio Ligu prvaka, igraju redovno Evropu, prolaze u većini slučajeva grupnu fazu.

Ljudi isključivo rade kao ekonomska firma. Produciraju igrače i prodaju i tako zarađuje novac. Upravo je to i cilj Leipziga. Ovdje govorimo o kompanji koja ima obrt od par milijardi eura. Da im je do ulaganja, uložili bi u igrače, a ne talente.

Sad ćeš me ubijediti da im je fokus u mladim igračima da ih razvijaju i da postanu elitni klub, a ne da rade na razvijanju igrača da ih vremenom što bolje prodaju? Evo, Upamecano će vjerovatno u Bayern, što ga ne zadrže?

Što su prodali Wernera? Prodaće osim Upamecano još par igrača u to sam siguran. Kapitalistički klub kojem primarno nije mjesto u Bundesligi jer se kosi sa svim onim što je Bundesligu krasilo godinama.
Ne mozes ti to ovdje ljudima objasniti.

Ovdje je i Herta prije pocetka sezone bila kandidat za titulu :roll:
Dzaba sam im ja objasnjavao da pored novca treba i vremena, ali oni zavrli ko sivonje. Hoce na silu da naprave Bajernu konkurenta...

Umjetni pokusaj stvaranja kokkurencije Bajernu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 23 jan 2021, 21:18

Hoce li Hertha doci pametni i brunu nabiti nogom, i onda ponuditi tuchelu ili favreu posao...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 jan 2021, 21:22

Kralju, ko laze taj i krade.

Niko nije napisao da je Hertha kandidat za titulu, vrhunac zablude i lazi koje doticni siri po ovom pdfu.

Hertha je spomenuta u kontekstu novca sa kojim raspolaze, da bi ambicije ovo kluba morale biti borba za Evropu, pa cak i za LP.

Tvoja mrznjs prema Bayernu i nemoc Borussije je ipak samo tvoj problem sa kojim ces zivjeti do kraja zivota. 🤣
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 23 jan 2021, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 23 jan 2021, 21:23

Wolfsburg je top ekipa. Siguran sam da ce zavrsiti u top4 ove sezone. :salut:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 jan 2021, 11:44

Hertha nogirala Lepog i Preetza. Umjesto njih navodno Pal Dardai i Arne Friedrich
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 jan 2021, 11:45

Dardai je sazvakan, bio je, nije napravio nista. Ocekivao sam Ralfa.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 jan 2021, 11:51

Kakvi debili. Opet bunkeraš Dardai sa ovako potentnom napadačkom ekipom :facepalm:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jan 2021, 11:52

Opet glup izbor.
Takav im je bio i izbor igraca, nisu nista pogodili ove godine.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 jan 2021, 12:49

Omerbavarac je napisao/la:
24 jan 2021, 11:52
Opet glup izbor.
Takav im je bio i izbor igraca, nisu nista pogodili ove godine.
Dardai ih je sa slabijim igračkim kadrom održavao u sredini tabele. A za sada je on privremeno rješenje.
A možda je ovo idealna prilika bila da vrate na klupu Favrea koji je slobodan i s kojim su ranije znali i Evropu izboriti. Favre bi Herthi vjerovatno opet legao, bar neko vrijeme (znamo da on što je duže u nekom klubu da se krene gubiti).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 24 jan 2021, 12:58

S-Y-L-A-R je napisao/la:
23 jan 2021, 17:19
Uz ovakve rezultate konkurenata, mogli bismo pogurati sutra velikana iz Gelsenkirchena. :kafa:
Do sad je bilo utakmica gdje se Bayern dobro napatio, a to danas svakako neće bit slučaj. :mrgreen:
Wir leben dich Schalke 04!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jan 2021, 13:04

Treba rudarima dati bodove spasa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 jan 2021, 13:07

Ako mi ne bi bilo krivo da od nekog izgubimo onda je to Schalke. Ljudi za svoje probleme ne krive Bayern za razliku od žutalja i njihove mitologije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 jan 2021, 13:58

U Herthi su se očekivano odlučili za privremena interna rješenja. Budući je situacija hitna i utakmice idu svaka 3 dana jasno je da nema vremena za neke radikalne dalekosežne poteze. Rangnick bi vjerojatno bio zainteresiran za poziciju Preetza i članstvo u upravi ali bi to trebao biti osmišljeni projekt u kojem su točno definirane uloge, a za takvo nešto sada nema vremena. Ako se sad potpiše Favre, koji je objektivno najbolje rješenje na tržištu (iako ga ja baš nešto ne mirišem), to bi moglo bit samo na više godina a onda bi novom manageru (npr. Rangnicku) bile vezane ruke.
Mislim da će Dardai stegnuti uzde i uvesti disciplinu u momčad i sa odgovornom igrom održati klub u sredini tablice.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.