Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Tribalian
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Tribalian » 08 dec 2011, 20:39

Vidim da je u Svajcarskoj bilo ozbiljnijih incidenata pre utakmice,ovi Bazelovi su napali navijace MU-a u nekom Irish pubu.Nemam bolju sliku ....

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 08 dec 2011, 20:57

http://apps.facebook.com/theguardian/fo ... M-dUOw#_=_" onclick="window.open(this.href);return false;

ev ako ko ima volje da prevede par dijelova ovog teksta ima zanimljivih detalja ja sam koristio googletranslate al nije to to uglavnom govori o svemu i o desavanjima iza scene
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 dec 2011, 21:13

motty je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Lass Diara,Sneider i Higuain/Ibrahimovic su igraci kakvi nam fale
de rosi/montolivo javi martinez neymar ove nikad necemo dovest mozda jedino ponavljam jedino ako pokupimo kojeg igraca koji je u zadnjoj godini ugovora montolivo de rosi ...

mislim da za vece rekonstrukcije nemamo para tako da bi se ta smjena generacije mogla oduzit na godinu ili dvije gdje bi se kupovinom po 2-3 igraca mlada naravno sastavila dobra ekipa.

ulaganja tipa city chelsea real od 150 i vise miliona mislim da nisu realna

Koje necemo dovesti?? Ove sta si ti nabrojao ili ja??

Ja u Talijane nesto posebno nevjerujem

Diaru i Sneidera nebi trebao biti problem dovesti dok Higuaina i Ibrahimovica bi definitivno,posebno ovog drugog.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 dec 2011, 21:13

Tribalian je napisao/la:Vidim da je u Svajcarskoj bilo ozbiljnijih incidenata pre utakmice,ovi Bazelovi su napali navijace MU-a u nekom Irish pubu.Nemam bolju sliku ....
Cuvena Banda Bazel :mrgreen: . Jedna od jacih skupina u Evropi kada je u pitanju internet junastvo :mrgreen: .

Svojevremeno su ih navijaci Fejnorda u centru Bazela 'molili' da se pojave,.. Al' iz 'objektivnih' razloga nisu bili u gradu taj dan :mrgreen: .

Smijesno!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 08 dec 2011, 21:27

basel zasluzeno prosao, a manchester united zasluzeno ispao. to je sasvim jasno, i nema se sta dodati, sramota za klub Unitedovog renomea, al sta je tu je, cestitke Baselu.

ono sto me razocaralo je ocajna igra Younga, koji je svakom novom utakmicom sve losiji, nakon obecavajuceg pocetka. Nadodati na to i da je Valencia vec duze vrijeme los, Park isto ne briljira, Giggs je sve stariji, a Nani koji je od njih svih najbolji me najvise i zivcira jer odigra 2-3 utakmice vrhunski i onda potone na duze razdboblje. Bio je najbolji u Baselu, ali nedovoljno, on moze i mora puno bolje. U svemu tome najvise pati Rooney jer puno radi, puno se krece, al je odsjecen, nitko ga ne prati i ne moze sam

Vidjam sve cesce da se spominje Rasmus Elm iz AZ Alkmaara, pa me zanima zna li itko vise o njemu ista? Kakav je i je li ta prica stvarno ima temelja.

Po meni, najkriticnija pozicija su krila, Young ipak nije ta klasa, i treba tu jos netko

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 08 dec 2011, 21:34

majestic24 je napisao/la:
motty je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Lass Diara,Sneider i Higuain/Ibrahimovic su igraci kakvi nam fale
de rosi/montolivo javi martinez neymar ove nikad necemo dovest mozda jedino ponavljam jedino ako pokupimo kojeg igraca koji je u zadnjoj godini ugovora montolivo de rosi ...

mislim da za vece rekonstrukcije nemamo para tako da bi se ta smjena generacije mogla oduzit na godinu ili dvije gdje bi se kupovinom po 2-3 igraca mlada naravno sastavila dobra ekipa.

ulaganja tipa city chelsea real od 150 i vise miliona mislim da nisu realna

Koje necemo dovesti?? Ove sta si ti nabrojao ili ja??

Ja u Talijane nesto posebno nevjerujem

Diaru i Sneidera nebi trebao biti problem dovesti dok Higuaina i Ibrahimovica bi definitivno,posebno ovog drugog.
iskreno drugi i jedne i druge vrlo tesko cak po meni prije ove talijane jer im istice ugovor nego lasa i snajdera obojica vec ulaze u godine a drugi kosta preko 30 mil tako da je to tesko ostvarljivo

procitajte gore tekst sto sam postavio guardiana mislim da je tu sustina svih problema opisana meni nije engleski jaca strana al ono sto sam skontao preko googletranslate je dovoljno :mrgreen:

PS. rezerve od sundarlenda gube 5-3
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 08 dec 2011, 21:50

evo rezerve izgubile set 6-3 :D

zasto ovi englezi nemaju normalne lige gdje bi se rezerve takmicile u nizim ligama kao sto je to slucaj u bundesligi ili primeri gdje rezervne ekipe igraju u 3 ligi ovakva liga za rezerve nista dobrog nedonosi

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 08 dec 2011, 21:57

motty je napisao/la:evo rezerve izgubile set 6-3 :D

zasto ovi englezi nemaju normalne lige gdje bi se rezerve takmicile u nizim ligama kao sto je to slucaj u bundesligi ili primeri gdje rezervne ekipe igraju u 3 ligi ovakva liga za rezerve nista dobrog nedonosi
Godinama se raspravlja o tome, ali nikako da se dogovore. Slažem se da se sadašnji sistem mora mijenjati.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2011, 21:58

motty je napisao/la:http://apps.facebook.com/theguardian/fo ... M-dUOw#_=_

ev ako ko ima volje da prevede par dijelova ovog teksta ima zanimljivih detalja ja sam koristio googletranslate al nije to to uglavnom govori o svemu i o desavanjima iza scene
ma nista to je ono sto i mi svi znamo..poenta je da postoje finansijska ograničenja nametnuta od glazera koja ograničavaju united iako to fergie ne priznaje, dalje govore kako je uefa napravila lakrdiju od nekadasnjeg kupa uefa sa ovom ligom europe, kako je to nekad bilo priznato takmicenje, da mi nemamo nekih olaksavajucih okolnost sto smo ispali a da city ima jer igraju prvi put i u teskoj grupi, i kako iako smo ispali ne treba sad govoriti o kraju jedne ere jer se to isto radilo i 2005 i od tad smo osvojili 4 puta prvenstvo, bili u tri finala lp, i osvojili jos par kupova. Ali da ipak ne smijemo ni zanemarivati ovo sto se dogodilo i da nazivati to slucajnost, i kazu dalje da se vidjelo da ce doci do ovoga i da to sto je kean kritkovao samo igrace je sramno jer je trebao kritikovati i klub i finasijska ograničenja te politiku šutnje o tome sta se dogadja iza kulisa kads je rijec o glazerima. Kao ono ste ne zele da znamo je da je united u zadnjih 5 godina sveukupno na transferre neto potrosio(kads se zbroje doalsci i odlasci) 56,9 mil funti, ili manje od sledecih klubova: ville 68 mil, sunderlanda 62.7 mil, stoka 61.2 mil te citya koji je sveukupno potrosio 437. 1 mil funti, chelsea 144,9 mil, liverpoola 84 mil i spursa 76 mil. Dalje kazu da iako smo ove god potrosili 50 mil na doalske jonesa, younga, i de gea to nije kako se cini jer je fergie sam rekao da su ovi dolasci finacirani ustedama na odlascima scholesa, nevilla, van der saara i hargreavesa te prodajom shea, browna i obertana od kojih smo dobili 10 mil. Dalje govore da je fergie zeljeo dovesti jednog kvalitetnog veznjaka ali sneijder je bio preskup, nasri otisao u city, modrica smo prepustili chelsea-u te da nije iznenadjenje sto smo prekratki na ovoj poziciji. a ovi sto imamo kao andy, carrick kojeg nazivaju elegantna frustracija, goggs kojem je 38 i cleverley za koga ocekivanja nisu u granicama realnih. dalje kazu da i ostatak tima ima problema kao rio, evra cija je forma u opadanju, jedino vidic ostaje najbolji u onome sto radi te da su smalling i jones dostojne zamjene. takodje kazu i za evansa dioufa machedu gibsona itd da nisu nivo uniteda itd. Kazu da bi unitedovi navijaci zeljeli da dobiju iskren i detaljan prikaz onoga sto se desava iza kulisa, zasto se zanemaruje problem veznog reda i sta nako novoga. Ali to se nece dogoditi jer fergie koji je znao kritikovati prijasnje vlasnike, sada nece reci nista ruzno o glazerima te da na pressicama fergia postoje nepisana pravila da se teska pitanja ne postavljaju i svako ko to uradi postane nepozeljan. Takodjer kazu da je i fergie pravio greske sa sastavom, mijnjeo igrace precesto i rotirao do te tacke da je tim izgubio ritam i da nisu zabili vise od jednog gola u zadnji 7 tekmi itd. Dalje kazu kako je fergie pricao nedavno o uspjehu newcastla ove sezone i kako to ima direktan uticaj na negativne vibracije i rezultate u sunderlandu, njihovim zestokim rivalima, te kako se to dogadja i u fergievom dvoristu gdje city napreduje i daje to samo rana faza onoga sto bi mogli postati sa naftaskim bogastvom. I na kraju kazu kako fergie koji ce napuniti 70, govori o jos 3-4god na klupi uniteda i kad ode u penziju da bi onda mogli dobiti pravu priliku otkriti dali je bilo nezadovoljstva sa glazerima i finasijama sto mozda ne zeli sad otkriti jer je njihov zaposlenik te da ce dotada mnogi nagadjati kako mu dvije familije, jedna iz floride a druga arapska, odbijaju pruziti happy end koji Fergie zasluzuje.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 08 dec 2011, 22:02

rio_Ferdy88 veliko hvala nesto sam skonto i preko googletranslate-a al ovako je bolje :D

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 09 dec 2011, 00:21

Alex Ferguson : Moj je zivot Svicarska skoro pa unisten :mrgreen:
15.10 - 15.06 ...

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 09 dec 2011, 08:47

legenda reala je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Cudi me da jedinstvo nije proslo na guzove kako to oni inace rade.
Pa morala je sreća jednom i njima okrenuti leđa ;)
A kad je bilo 2:1 ,bio sam uvjeren da će izjednačiti u sudijskoj ,kad ništa ;)
ne smeju više bezglavo napadati u zadnjim minutama da se ne bi ponovilo 1:6
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 09 dec 2011, 09:00

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
@Goldy, kako imaš snage čovječe ? Ja ne znam da li tvoje postove ovdje iko uzima za ozbiljno, ali si pravo uporan u dokazivanju, da iskren budem, ne znam ni ja čega :?: Fino je to što ti posjećuješ teme razne i komentarišeš, ali kad već pišeš nešto, neka to nađe neku vezu s logikom, pobogu. Ako si već opsjednut Mancinijem, ipak nije red da ga dovodiš u istu rečenicu sa Fergijem, barem ne još uvijek, a ni za 100 godina vjerovatno.

heheh ja pišem isključivo radi svog zadovoljstva, između ostalog, to što me ne razumeš, neka te ne sekira, možebiti dugo si bio na mentalnoj dijeti, ne bi me začudilo da kroz neko vreme počneš uživati u mojim postovima i čudom se čuditi kako nek stvari prije nisi kužio...svaka genijalna ideja čovečanstva na početku je bila proglašena ludošću...to je tako u čovekovoj prirodi, posebice zbog konstitucije našeg nervnog sistema...a to si u pravu Mancinija nikako ne treba stavljati u istu rečenicu sa Six Alexom...jedan je Six Alex...teško da bi bilo koji drugi ozbiljan trener uspio ispasti u grupi otelula basela i benfice...pa ispasti od C. palacea u kupu...pa zijaniti 1:6 od neznalice mancinija(jbt druga ekipa bajerna je izgubila samo 2:0)
A taj mancini iako ga ne ceniš ajde makar budi pošten pa priznaj da je makar ove godine napravio bolji posao od Six Alexa?

Sve one stvari zbog kojih se manu navijači sekiraju i prigovaraju Six Alexu mancini je uspešno obavio kod Citija....
-nema povreda( a kod Six Alexa svaka utakmica povreda-pa to ne može biti slučajno nešto u trenažnom procesu nije u redu)
-nabavio dovoljan broj igrača i to kvalitetnih i to na vreme
-vodi na tabeli EPL
-najmanje golova primljenih
-najviše datih
-najlepša igra

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 09 dec 2011, 09:08

CLS je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
CLS je napisao/la:@Goldy kada vec diskutujes onda je cilj da sam sebe ne proturjecis :roll:
neces moci postici visoko intelektualno razumevanje sve dok ne budes mogao drzati u glavi dva proturecna koncepta..nema tu nikakve proturecnosti... :idea: sa druge strane ko moze preziveti bez proturecnosti....covek je bice proturecnosti...ja verujem da su moje ideje i shvacanja suvo zlato..a ako nekad neku izvalim, pa nema forumasa koji se ne prosipa i to debelo... :mrgreen: ako se neprestano recenziras lisavas se koliko gluposti toliko i genijalnosti...a to ne zelis, zar ne? :idea:
ja jos cekam tovju genijalnost ;) ovo prvo smo dobro utvrdili. sada je vrijeme da pocnes i genijalnost da prosipas :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: eh hvala ti drugar, baš si me nasmejao da su se svi ljudi u kafiću okrenuli i pogledali u mene....btw ako si čovek koji ceni humor, a vidim da jesi, onda je korist od mog pisanja samim ovim dokazana.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: btw i genijalnosti su tu, no možebiti još nisi na levelu da bi ih prepoznao..ali nema žurbe najveći uvidi i aha momenti često se ne dešavaju odmah nakon pouke, nekad su potrebni i meseci i godine da bi neke stvari legle sa svoje mesto....možda ćeš kroz par meseci, u nekoj životnoj situaciji ili raspravi nevezanoj za ovu, na trenutak zastati i reći...'hmmm... vidi vidi pa to je bilo to što je onaj tip govorio!'

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 09 dec 2011, 10:03

Goldy je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la:
@Goldy, kako imaš snage čovječe ? Ja ne znam da li tvoje postove ovdje iko uzima za ozbiljno, ali si pravo uporan u dokazivanju, da iskren budem, ne znam ni ja čega :?: Fino je to što ti posjećuješ teme razne i komentarišeš, ali kad već pišeš nešto, neka to nađe neku vezu s logikom, pobogu. Ako si već opsjednut Mancinijem, ipak nije red da ga dovodiš u istu rečenicu sa Fergijem, barem ne još uvijek, a ni za 100 godina vjerovatno.

heheh ja pišem isključivo radi svog zadovoljstva, između ostalog, to što me ne razumeš, neka te ne sekira, možebiti dugo si bio na mentalnoj dijeti, ne bi me začudilo da kroz neko vreme počneš uživati u mojim postovima i čudom se čuditi kako nek stvari prije nisi kužio...svaka genijalna ideja čovečanstva na početku je bila proglašena ludošću...to je tako u čovekovoj prirodi, posebice zbog konstitucije našeg nervnog sistema...a to si u pravu Mancinija nikako ne treba stavljati u istu rečenicu sa Six Alexom...jedan je Six Alex...teško da bi bilo koji drugi ozbiljan trener uspio ispasti u grupi otelula basela i benfice...pa ispasti od C. palacea u kupu...pa zijaniti 1:6 od neznalice mancinija(jbt druga ekipa bajerna je izgubila samo 2:0)
A taj mancini iako ga ne ceniš ajde makar budi pošten pa priznaj da je makar ove godine napravio bolji posao od Six Alexa?

Sve one stvari zbog kojih se manu navijači sekiraju i prigovaraju Six Alexu mancini je uspešno obavio kod Citija....
-nema povreda( a kod Six Alexa svaka utakmica povreda-pa to ne može biti slučajno nešto u trenažnom procesu nije u redu)
-nabavio dovoljan broj igrača i to kvalitetnih i to na vreme
-vodi na tabeli EPL
-najmanje golova primljenih
-najviše datih
-najlepša igra
Eh majko moja.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 10:33

@Goldy duso nemoj po internet kaficima trositi vrijeme, idi u skolu uci, budi pametna i obrazovana mlada osoba, boim se da ce te vrijeme jako brzo pregaziti zajedno sa tvojom "genijalnoscu" koju ja ocigledno ne mogu da dokucim, samo se pitam kako je bas moguce da je niko ne dokuci na ovom forumu, evo ja sam glup to priznajem, ali mora biti i neko pametan na ovom forumu da razumije tvoju genijalnost
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 09 dec 2011, 10:44

Bit ce ovo teska polusezona za vas.Ostali ste bez lige prvaka,ostali bez Vidica a i podobro kasnite za gradskim rivalom.Uzimajuci sad ovaj perido pred novu godinu gdje se bukvalno igraju utakmice svako dana a vi bez igraca kao sto je Vidis prepusteni stoperima kao su su Evans je mlohav qrac.Veza vam je takodjer kriticna.Fletcher,Carrick a povrijedjen je i Chicarito.Ako ne kupite sta preko zime mogli bi opasno nayebati. :mrgreen:
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 09 dec 2011, 10:45

Kada pocinje zimski prelazni period???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 dec 2011, 10:48

1.01.2012. ;)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 dec 2011, 10:49

majestic24 je napisao/la:Kada pocinje zimski prelazni period???
valjda 1 januara..Vidic, Fabio, Rafael, Cleverley, Anderson, Hernandez, Berbatov & Owen to all miss #mufc v Wolves, with Young doubtful..eto haman tim mozes sastavit od ovih sto su povrijedjeni..
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.