Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

cikazubo

Re: Studiranje

Post Postao/la cikazubo » 15 mar 2016, 16:35

TheMahe97 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la: Ja sam se do zadnjeg dana omisljao dal tezak faks ( Stomatologija ) ili ipak laksi fakultet a da nije los poziv ( Zdravstvene ) i odlucim se 7 dana pred prijemni za Zdr. i odem gore da se raspitam donio svjedocanstva a prolazio sam u srednjoj pretezno 4,6-4,7 dekan gleda kaze opa ne moras ti ni polozit prijemn s ovakvim ocjenama sto eto dovoljno govori koliko je lako upasti, al sto je najgore par dana kasnije krenem odnijet papire na Zdravstvene i u putu prema klinickom prolazim pored Stomatologije naleti neki lik isprica par stvari i bukvalno do 12 primali papire dosao u 12.05h i predam na kraju tu, u nekku ruku se i kajem kad vidim da ce mi vrsnjaci biti apsolventi sljedece godine a ja odabrao ovo od 6 godina i opet moras specijalizirat posle. :mrgreen:
Uglavnom znam da je prijemni lagan pravo na Zdravstvenim a takodje nije tesko ni kasnije to se tice ucenja, djevojka mi je gore na smjeru laborant, mada mislim da je najbolja radiologija..
Joj kod tebe k'o u nekom filmu :lol:
Vjeruj da sam se i ja dvoumio ali onda ipak idem tako na laksi a prihvatljiviji posao. Planiram aBd radiologiju

Koji su predmeti na prijemnom ? Ima li finansiranja iz budzeta etc
btw hvala puno na odgovoru :thumbup:
Raspitacu se kasnije pa cu ti javiti u pp ;)

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 17 mar 2016, 22:20

Da li je neko upoznat sa procedurom nakon gubljenja indeksa na UNTZ?
Walk on, with hope in your hearts.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 17 mar 2016, 23:30

artemis77 je napisao/la:Da li je neko upoznat sa procedurom nakon gubljenja indeksa na UNTZ?

No sikiriki, ima kod njih sve zavedeno. Proces jest, ali ne bi trebalo biti problema :thumbup:
Mia San Mia

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 18 mar 2016, 00:37

R32 je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:Da li je neko upoznat sa procedurom nakon gubljenja indeksa na UNTZ?

No sikiriki, ima kod njih sve zavedeno. Proces jest, ali ne bi trebalo biti problema :thumbup:
Kakogod, nece biti lijepo iskustvo.
Walk on, with hope in your hearts.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 18 mar 2016, 00:47

Samo ces se nahodati ako si dogurao do zadnjih godina :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 mar 2016, 11:44

Ima li ovdje iko da zna radit u SQL bazi? Treba mi pomoć za filtriranje nekih rezultata. :D Ili u bilo kojoj drugoj bazi, mislim da one rade sve na isti princip, iste su naredbe i to.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 21 mar 2016, 18:19

Neki dobar instruktor iz IM2 iz Sarajeva?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 21 mar 2016, 22:32

Ima li ko upućen koji nivo njemačkog treba za tehničke fakultete u Njemačkoj, konkretno građevina u Sttutgartu? Negdje sam naletio da traže C2 pa mi to djeluje malo nevjerovatno :S

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 22 mar 2016, 20:10

bavarian_bk je napisao/la:Ima li ko upućen koji nivo njemačkog treba za tehničke fakultete u Njemačkoj, konkretno građevina u Sttutgartu? Negdje sam naletio da traže C2 pa mi to djeluje malo nevjerovatno :S
Koliko sam ja upućen riječ je o B2.2. certifikatu
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 22 mar 2016, 21:30

IlProfessore je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:Ima li ko upućen koji nivo njemačkog treba za tehničke fakultete u Njemačkoj, konkretno građevina u Sttutgartu? Negdje sam naletio da traže C2 pa mi to djeluje malo nevjerovatno :S
Koliko sam ja upućen riječ je o B2.2. certifikatu
slika

Po ovome,nisam optimističan :lol:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 mar 2016, 22:14

ima li ko da zna c++

neka mi se hitno javi u pp

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 30 mar 2016, 22:35

Aida Crnkić v.d. rektora UNTZ. Lagano se ispisat' sa faksa. :facepalm: :puke: :tokralju:

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 04 apr 2016, 22:13

NKMramor je napisao/la:Aida Crnkić v.d. rektora UNTZ. Lagano se ispisat' sa faksa. :facepalm: :puke: :tokralju:
Bolja od Gargamela

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 08 apr 2016, 17:34

rope11 je napisao/la:samo me uputite na nesto, zahvaljujem... :pray:

Vec studiram neku glupost koju sam upisao reda radi, al' ajde rekoh, kad sam vec preko pola izdeverao, onda ostajem do kraja zbog diplome da ne bi bile uzalud potrosene 3 godine studiranja. :mrgreen: Ali s obzirom da je neperspektivan faks bez buducnosti i da mi treba nesto drugo, kontam upisati kroz neko vrijeme ovaj fakultet u Travniku jer mi se iskreno ne bi dalo ponovo prolaziti kroz "obicno" skolovanje.

Eh sad pitanje, zna li ko kakav je recimo ovaj smjer "sigurnost i zastita na radu" (jer mi je jedino ovo privuklo paznju od svega)? Odnosno, koji su predmeti tu, tezina, cime se poslije mozes baviti i koliko je ustvari koristan faks itd? Pitam jer je vrlo malo informaciju na netu, vise bi mi pomogli neki savjeti iz prve ruke.
Mislim, nije to problem zavrsiti i dobiti diplomu, mogu ga iste sekunde upisati ne razmisljajuci o buducnosti, ali brine me ono, sta poslije? Da li sam podoban za bavljenje tog posla? Poznavanje prirodnih nauka mi je blago receno ocajno, a ja nemam pojma sta se tu radi, koje kvalifikacije moras imati, bas nista.

Izgubljena sam osoba, ni dalje ne znam sta zelim biti kad odrastem. :think: Moram nesto pronaci, a ni sam ne zna sta hocu. I jos sam na sve to imam limitiran izbor potencijalnih fakulteta jer mi dosta stvari ne ide od ruke/ne interesuje me, pa to stvar cini jos gorom. :nedam:
Jedini spas su mi ovi privatni fakulteti, al' cak mi je i tu suzen izbor.

hahhahaha ,a lazeees Rossonerro da si ga upiso ,buraz dif ako si imali fizicki spreman ,ne treba vele tu ucit nesto,to ih vecina upise kad ne znaju sta ce,jest da je i to gadno i zajebano zavrsit..ali sto se tice izbora posla nakon diplome je odlican :D

tako je i meni s ekonomijom,ima predmeta sto ih ne mogu vidit pa ih nastrebam napamet.dok ova glavna racunovodstvo i ta znam ali isto je pitanje hoce li se to znati kasnije ,msm nije samo meni to ,nego vecini,ali eto praksa je najvaznija :salut:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 09 apr 2016, 10:27

E jesi ga i ti uputio na perspektivan fax. :D
Mia San Mia

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 09 apr 2016, 13:35

Dif je buraz moj dobar fakultet kad se zavrsi ,mozes radit po skolama uz extra placu,trenirat razne sportove ili trenirat neku djecu uzimati lovu jer svakako ces imati znanja nekog nakon sto se diplomira /magistrira...i fax gdje ne treba pretjerano ucit ,bas kakvo on trazi

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 09 apr 2016, 15:00

Bgm drug ne znam gdje si ti, ali plate u skolama su jako jako male.

Bas na TK, to je bas jedan of fak. od kojih "nema nafake", odnosno tesko.
Sve to stoji, u pravu si ti, moze se naci i djece te i sl. Ali to je manje vise u mjestu, puno dajes malo dobivas.

Da je on bilo gdje drugo osim kod nas to je bas dobar fax.
Mia San Mia

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 apr 2016, 15:17

ma kakav dif, ja sam totalno nesportski tip :mrgreen: hvala na savjetu u svakom slucaju, ljubi te brat :P

dobio sam ja dva savjeta na PP, hvala momcima jos jednom :thumbup:

meni je u svakom slucaju cilj privatni faks, ali me muci bas to sto ne smijem razmisljati samo o samom smjeru i kako ga zavrsiti (veliki li muke zavrsiti u travniku) vec sta dalje s tim da radim i da li sam podoban za taj posao, da ne bude da opet bacim 4 godine skolovanja ni za sta.
volio bih nesto u travniku radi prakticnih razloga, morat cu se jos malo raspitati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 09 apr 2016, 15:19

Imaš ovaj Kallos u Tuzli, nekako sam sigurna da nećeš imati problema s njim :mrgreen:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 10 apr 2016, 10:57

Aerials je napisao/la:Imaš ovaj Kallos u Tuzli, nekako sam sigurna da nećeš imati problema s njim :mrgreen:
To je neki novootvoreni privatni ? Sta nudi ?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lol89, VivaLaStella i 9 gostiju.