rope11 je napisao/la:samo me uputite na nesto, zahvaljujem...
Vec studiram neku glupost koju sam upisao reda radi, al' ajde rekoh, kad sam vec preko pola izdeverao, onda ostajem do kraja zbog diplome da ne bi bile uzalud potrosene 3 godine studiranja.

Ali s obzirom da je neperspektivan faks bez buducnosti i da mi treba nesto drugo, kontam upisati kroz neko vrijeme ovaj fakultet u Travniku jer mi se iskreno ne bi dalo ponovo prolaziti kroz "obicno" skolovanje.
Eh sad pitanje, zna li ko kakav je recimo ovaj smjer "sigurnost i zastita na radu" (jer mi je jedino ovo privuklo paznju od svega)? Odnosno, koji su predmeti tu, tezina, cime se poslije mozes baviti i koliko je ustvari koristan faks itd? Pitam jer je vrlo malo informaciju na netu, vise bi mi pomogli neki savjeti iz prve ruke.
Mislim, nije to problem zavrsiti i dobiti diplomu, mogu ga iste sekunde upisati ne razmisljajuci o buducnosti, ali brine me ono, sta poslije? Da li sam podoban za bavljenje tog posla? Poznavanje prirodnih nauka mi je blago receno ocajno, a ja nemam pojma sta se tu radi, koje kvalifikacije moras imati, bas nista.
Izgubljena sam osoba, ni dalje
ne znam sta zelim biti kad odrastem.

Moram nesto pronaci, a ni sam ne zna sta hocu. I jos sam na sve to imam limitiran izbor potencijalnih fakulteta jer mi dosta stvari ne ide od ruke/ne interesuje me, pa to stvar cini jos gorom.

Jedini spas su mi ovi privatni fakulteti, al' cak mi je i tu suzen izbor.