San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post Postao/la Unofficialpage » 10 sep 2025, 10:38

Loše smo odigrali. Nema nikakvog plana, milion puta vrati je golmanu. Džeko je imao dva zicera i morao je barem jedan dati. Previše smo ziheraški odigrali. Naš najveći problem je što mi od svake ekipe pravimo prime Brazila a to nisu te ekipe i ne vidim razlog da se to radi. Previše se prvih 11 mijenja, svaki meč po 5-6 izmjena i ne možeš tu ništa uigrati. Mi nismo iskoristili utakmice protiv Slovenije i San Marina da uigramo ekipu, da odredimo naš najjači sastav.

Jako ćemo teško otići sad na SP, sumnjam da mi možemo sve dobiti sve i da kiksa negdje Austrija. Šansa je sinoć propuštena.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 sep 2025, 10:38

Ovaj retardic sinoc pise kako je Katic bio odlican, sad vec ide prica kako je menadzerski igrac i zbog toga mora imati minute...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 10 sep 2025, 10:45

Vidis da si idiot zaostali kakve veze to ima glupane jest dobro igro ali ne mijenja cinjenicu da je on šema i ima obecano sto ima. Drugo je sto ti nemas te info glupane forumski. Ko je inteligentan i prati ove 14 utakmice i prvi dan barbike do danas I tako sam sebi moze dati sve odgovore.Sasvim slucajno stoperi se mjenjaju cijelo vrijeme. Cuj barisic radeljic pa katic muharemovic u samo tri dana..to samo moze bosnjo pojest tu Supu sto mu se servira. Pa lijevo burnic malo pa onda mujakic da svi budu ispostovani.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Homelander
Kontakt:

Post Postao/la Homelander » 10 sep 2025, 10:53

Alajebegovic je najveci dobitak ove dvije utakmice i na njemu mozemo najvise bazirati nas optimizam. Nije nista gotovo ali je realnost da cemo se plasirati u baraz i to mozemo zahvaliti najvise Kipru. Nadam se da cemo kroz zavrsetak kvalifikacija, baraž i nastupe u B Ligi nacija jos dodatno uigrati ekipu, prosiriti roster, te napredovati na rang listi da bi spremni docekali kvalifikacije za Europsko prvenstvo :bih:
Zadnja izmjena: Homelander, dana/u 10 sep 2025, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 sep 2025, 10:54

s4mke je napisao/la:
10 sep 2025, 09:59
JohnCleese je napisao/la:
10 sep 2025, 09:45
baboedindzeko09 je napisao/la:
10 sep 2025, 09:16
Sad i navijači krivi, oni bi da zabrane ženi i djecama da idu na utakmice jbt, ko da je Afganistan :urnebes:

Neka ide ko god je platio utakmicu, nije ni moj ni vaš problem. Pola najjačih reprezentacija na našem kontinentu igra u pozorišnim atmosferama mimo navijačke grupe koja bude tu pa bilježe rezultate.
Dan te **** :urnebes:
I onda se sjetim 2009 protiv Turske stojim skoro na istom mjestu na jugu sa starim ja 16 godina tada gdje sjede ovo svoje sa videa :roll:

Ulazili 2 h ranije, iako vec tad zvanicno nije trebalo biti organizovanih robijasa na jugu kao ranije, oko mene puno zenicana vecinom 30 + salovi robijasi zavezani preko bubrega, nerijetko obrijanih glava velicine bojlera koji ne stoje nego hodaju po tribini prvenstveno zbog speeda , a onda tek i od napetosti utakmice, ovi drugi sto ih spaze prebacuju dzoju preko mene i oca ne bil ih smirili, podjebavaju lika iz zastitarske agencije jer je iz Ilijasa ( kao Sarajlila pa zato :mrgreen: )... i tad se pjevalo Iljo iljo krme debelo i sl.

Tribina imala na sipci svog covjeka koji je makar podjednak broj pjesama poveo kao i suprotni sjever.
Penjali se uz mrezu iza gola iz zayebancije, poljevali iz kartonskih casa protivnicke igrace kad dodju blizu kornera uz krikove kromanjonaca sve ne bil ih dekoncentrisali...
Ramena bole poslije od navaljivanja ovih iza tebe a onda se ti tako navalis onim ispred ali niko nikom ne hebe mater prava porodicna atmosfera.
Doduse igracima se otvoreno hebavalo svasta ali ne sinhronizovano, tako ja samo isla podrska....

A 2009 ko da je jucer bila a vidi danas :shifty:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 10 sep 2025, 10:55

Ma ko je onaj sto s Barbom vodi press konferencije, upljuva se dok prica? Jos sinoc veli "jos ovo pitanje i necemo vise prevoditi na austrijski"!!! :shock: :shock: Pa momak, zar si stvarno cuo da postoji taj jezik? :?

Dinhooo
Kontakt:

Post Postao/la Dinhooo » 10 sep 2025, 10:57

19vendetta87 je napisao/la:
10 sep 2025, 10:38
Ovaj retardic sinoc pise kako je Katic bio odlican, sad vec ide prica kako je menadzerski igrac i zbog toga mora imati minute...
Ja nez sta imate protiv Katica. Ja se sjecam jedne partije gfje je kiksao, inace covjek odlicno radi posao. Dominira u zraku, u duelima na zemlji, borbeno igra.
Meni je ovaj duo on i Muharemovic i najbolji do sada.

Austrijanci nisu sinoc upste pravili neke prilike, bolje smo mi situacije za gol imali... Gigovic, Dzeko u par navrata itd.
Nisu nas ljudi uopste nadigrali, sinoc je sreca bila na njihovoj strani. Uz Alajbegovica i Kolasinca ako ne bude nekih povreda ubjedjen sam da ih mozemo uzeti u Becu.

Steta samo sto Janeltu ne daju, takav nam kalibar treba za sredine...

Homelander
Kontakt:

Post Postao/la Homelander » 10 sep 2025, 10:57

Losa efikasnost (i protiv San Marina smo imali problema te u zadnjih 15 minuta smo postigli 4 gola) je posljedica sterilnog veznog reda tu trebamo traziti bolje opcije. Šunjić, Tahirović, Gigović svi imaju svoje kvalitete ali definitivno nesto nedostaje.

Homelander
Kontakt:

Post Postao/la Homelander » 10 sep 2025, 11:07

Na Rumuniji je veliki pritisak nakon sinocnjeg remija tako da moraju pobjediti Austriju, mi sa pobjedom protiv Kipra cemo se izjednaciti sa njima ili cemo u slucaju remija imati bod zaostatka te ce zadnja utakmica biti odlucujuca. Ovo su najbolje kvalifikacije u zadnjih deset godina, prikljucen je veliki broj mladih igrača. Na dobrom smo putu

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 sep 2025, 11:09

Kvalitetom, ova Austrija nalazi je prilično ispod elite.

Uzeli su nas na manje rizičnu taktiku Rangnicka. Nije to trka, sprema, msm danas svako u iole ozbiljnijoj ligi, u ovom segmentu ne može toliko visiti u odnosu na ostale.

Svjež primjer je repka Slovačke, na papiru debeli prosjek. Nisu uradili neko taktičko čudo, niti je pizza Calzone il kako već prepišao Švabiju. Već su izvukli max onog čime raspolažu, zdravorazumskom postavom i igrom.

Kod nas, godinama u važnim momentima nema toga. Naši selektori žele da svoj pečat, trademark, posebno pokažu javnosti. Očito to rade nekim nelogičnostima, na foru tanka je linija između genija i luđaka.

Legendarnog Džeku držati 90 minuta, nije samo neznanje, to je čisti bezobrazluk.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 10 sep 2025, 11:13, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 sep 2025, 11:09

Vasilj - korektno odradjen posao.
Stoperi - odlicni oba, samo eto ta ofsajd zamka Muharemovica bode oci.
Dedic - puno zujao, malo meda dao. Nista specijalno.
Mujakic - bolje ne zna, prolazna ocjena za nastup.
Memic - svugdje ga je bilo, ali bez nekog posebnog ucinka.
Sunjic - odlican sinoc, odradio sve ono sto se trazilo od njega.
Tahirovic - takodjer odlican.
Gigovic - mozda i najvece razocarenje sinoc.
Demirovic - opis kao kod Sunjica
Dzeko - do gola ocajna partija mora se priznati. Nakon gola je i on proigrao.

Izmjene:
Gazibegovic - mogao nas kostati bukvalno nakon minute na terenu, lose je izgledao.
Bazdar - nista posebno.
Basic - isto kao Bazdar.
Alajbegovic - unio dosta zivosti u ekipu. Nadam se da ce od Kipra biti starter.
Bajraktarevic - imao par prodora, ali nije neka wow partija.

Barbarez - dobro postavio ekipu na pocetku, ali kako je vrijeme odmicalo, sve losije poteze je pravio. Izmjene prvenstveno, kao i par igraca na neprirodnim pozicijama. Moze bolje sigurno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 sep 2025, 11:23

Sve ove kalkulacije sve je ono moguće. Austrija može kiksat i to nije nerealno ali sumnjam da mi možemo pobijediti i Kipar i Rumuniju. Kreacije nemamo, šteta što se i u fudbalu ne može naturalizovati igrač.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 sep 2025, 11:30

To što je Džeko i u ovim godinama naš ponajbolji igrač i što su naše oči "uprte" u njega i neku njegovu genijalnost dosta govori o kvaliteti naše reparacije.

Demirović nije i ne može biti Ibišević. Ibišević nije bio trkač pa smo sa njim i Džekom u napadu izgledali pristojno i odlično više puta.

To pokazuje da je naš vezni red najslabija karika našeg ionako prosječnog tima.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

LaMeloBall
Kontakt:

Post Postao/la LaMeloBall » 10 sep 2025, 11:41

Mislim da se fina ekipa moze stvoriti za kvale za Euro 2028.

Vasilj, ce vjervatno biti jos u top formi svakako. Ocekujem jos da ce transfer napravit.

Dedic, bit ce sigurno na top levelu. I ako mu bude Benfica plafon, za nas je odlicno.

Muharemovic, koji tek igra prvu sezonu na nekom ozbiljnom nivou. Do tada bi trebao biti jos bolji.

Barisic, koji uopste nije los. Svi koji prate CH ligu znaju da je odlican. I od njega se na kraju krajeva ocekuje vise od basela.

Kolasinac, koji ce biti kapiten.

Tahirovic, koji u zadnje vrijeme sve bolje i bolje igra. Jucer mu je mozda poslje islanda i najbolja tekma za repku bila.

Gigovic, za kojeg se iskreno nadam da ce se opet vratit u top 5 lige. Prekucat ce on ovu CH Ligu.

Kerim, koji je definitivno najbolji talenat kojeg smo ikad imali. Na pocetku kvalifikacija ce tek imati 20 godina. Tako da, i ako jos bude igrao za Salzburg, nama valja. Mislim da moze igrati i na desetki.

Esmir, od kojeg se isto ocekuju velike stvari. Nadam se da ce bit standardan do tad u PSV-u.

Memic, koji ce sad poceti igrat evropska takmicenja. Poslje 1-2 stabilnih sezona u plzenu, moze bez problema u klub tipa Mainz, Gladbach.

Ermedin, ce biti tad u najboljim godinama. Nije golgeter, ali opet definitvno najbolji napadac kojeg cemo imati.

Prosjek 26 godina u toj 2027. Sad i treba sto bolji rezultat, da nebi bili u nekom cetvrtom sesiru.

A jos tu ima mjesta za ugwu-a, bazdara, kospu itd.

:bih:
„Ovo je moj grad na svijetu nema ga“

SAID HUSEJINOVIC
MUSTAFA HUKIC
MERSED KOVAČEVIĆ

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 10 sep 2025, 11:54

LaMeloBall je napisao/la:
10 sep 2025, 11:41
Mislim da se fina ekipa moze stvoriti za kvale za Euro 2028.

Vasilj, ce vjervatno biti jos u top formi svakako. Ocekujem jos da ce transfer napravit.

Dedic, bit ce sigurno na top levelu. I ako mu bude Benfica plafon, za nas je odlicno.

Muharemovic, koji tek igra prvu sezonu na nekom ozbiljnom nivou. Do tada bi trebao biti jos bolji.

Barisic, koji uopste nije los. Svi koji prate CH ligu znaju da je odlican. I od njega se na kraju krajeva ocekuje vise od basela.

Kolasinac, koji ce biti kapiten.

Tahirovic, koji u zadnje vrijeme sve bolje i bolje igra. Jucer mu je mozda poslje islanda i najbolja tekma za repku bila.

Gigovic, za kojeg se iskreno nadam da ce se opet vratit u top 5 lige. Prekucat ce on ovu CH Ligu.

Kerim, koji je definitivno najbolji talenat kojeg smo ikad imali. Na pocetku kvalifikacija ce tek imati 20 godina. Tako da, i ako jos bude igrao za Salzburg, nama valja. Mislim da moze igrati i na desetki.

Esmir, od kojeg se isto ocekuju velike stvari. Nadam se da ce bit standardan do tad u PSV-u.

Memic, koji ce sad poceti igrat evropska takmicenja. Poslje 1-2 stabilnih sezona u plzenu, moze bez problema u klub tipa Mainz, Gladbach.

Ermedin, ce biti tad u najboljim godinama. Nije golgeter, ali opet definitvno najbolji napadac kojeg cemo imati.

Prosjek 26 godina u toj 2027. Sad i treba sto bolji rezultat, da nebi bili u nekom cetvrtom sesiru.

A jos tu ima mjesta za ugwu-a, bazdara, kospu itd.

:bih:
Dobijemo grupu smrti, i sve to sto si napisao ne vrijedi pišljive bobe.

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 10 sep 2025, 12:04

Bio na utakmici i utisak je nekako puno drugačiji kada se vidi uživo. Džeko jos uvijek 5 klasa iznad ostalih. Sve je išlo preko njega, svako izbijanje, svaki aut, prevazan za ono sto smo pokušavali igrati, nije imao nijedan besmislen potez . Dedic je malo podbacio jer sam očekivao vise prodora na toj poziciji na kojoj je najbolji. Katic puno lopti pokupio jer su i austrijanci cesto preskakali sa dugim loptama tako da je odličan izbor bio upravo on. Džeko u primeu bi zabio one dvije prilike u prvom poluvremenu. Zaslužili smo makar bod. Sa Kolasincem i ostalim ako budu spremni se može igrati i u Beču.

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 10 sep 2025, 12:16

Sve palo u vodu nakon poraza navodno.. Isto ko da Austrija nema Kipar u gostima + Rumune, u obe tekme će morat dobrano jaja oznojit da bi pobijedili jer neće im svaki put prolazit prljava igra + poguranac sudija, onaj penal za pobjedu kontra Kipra na domacem terenu je bio više nego upitan + 2 stopostotne šanse kipra, stativa.. Lako se moglo desit da se oni tu okliznu i izgube bodove a u Zenici isto da bude barem neriješeno, uz velku dozu sreće su dali golove.

Vec gledam kako kiksaju obe sljedece tekme jer ce i Kipar i Rumuni bit max nalozeni protiv njih... Mi dolazimo u Beč na drugu domaću tekmu kontra konjušara, Barbarez s Tomosom i 3 boda prednosti ulazi na teren kao odgovor na one psiholoske igre Ragnicka i mi ih tučemo 1-0 u odlucujucoj tekmi.

:bih: :opaopa: :pray:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 sep 2025, 12:23

DamirT je napisao/la:
10 sep 2025, 11:09
Vasilj - korektno odradjen posao.
Stoperi - odlicni oba, samo eto ta ofsajd zamka Muharemovica bode oci.
Dedic - puno zujao, malo meda dao. Nista specijalno.
Mujakic - bolje ne zna, prolazna ocjena za nastup.
Memic - svugdje ga je bilo, ali bez nekog posebnog ucinka.
Sunjic - odlican sinoc, odradio sve ono sto se trazilo od njega.
Tahirovic - takodjer odlican.
Gigovic - mozda i najvece razocarenje sinoc.
Demirovic - opis kao kod Sunjica
Dzeko - do gola ocajna partija mora se priznati. Nakon gola je i on proigrao.

Izmjene:
Gazibegovic - mogao nas kostati bukvalno nakon minute na terenu, lose je izgledao.
Bazdar - nista posebno.
Basic - isto kao Bazdar.
Alajbegovic - unio dosta zivosti u ekipu. Nadam se da ce od Kipra biti starter.
Bajraktarevic - imao par prodora, ali nije neka wow partija.

Barbarez - dobro postavio ekipu na pocetku, ali kako je vrijeme odmicalo, sve losije poteze je pravio. Izmjene prvenstveno, kao i par igraca na neprirodnim pozicijama. Moze bolje sigurno.
Odgledah snimak...Barbarez je uradio najgoru mogucu stvae s izmjenama

Zakasnio je sa pravovremenim i postepenim, tipa da je uveo kerim na polivrmeenu ili tahirovica da je zamjenio u 60oj kad je bilo ocigledno da ne moze..pa onda gurnuo esmira i jos nekog da dodatno osvjezi

On haj sto je zakasnio nego je onda kad se sjetio izmjena gurno sve odjednom bez ikakvog plana ili smisla...mislim da smo u jednom trenutku igrali bez ikakvih veznih igraca ako izuzmes sunjica

Realno ovo je presudilo uz dosta srece koju je austrija imala
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 sep 2025, 12:24

kakarut je napisao/la:
10 sep 2025, 12:16
Sve palo u vodu nakon poraza navodno.. Isto ko da Austrija nema Kipar u gostima + Rumune, u obe tekme će morat dobrano jaja oznojit da bi pobijedili jer neće im svaki put prolazit prljava igra + poguranac sudija, onaj penal za pobjedu kontra Kipra na domacem terenu je bio više nego upitan + 2 stopostotne šanse kipra, stativa.. Lako se moglo desit da se oni tu okliznu i izgube bodove a u Zenici isto da bude barem neriješeno, uz velku dozu sreće su dali golove.

Vec gledam kako kiksaju obe sljedece tekme jer ce i Kipar i Rumuni bit max nalozeni protiv njih... Mi dolazimo u Beč na drugu domaću tekmu kontra konjušara, Barbarez s Tomosom i 3 boda prednosti ulazi na teren kao odgovor na one psiholoske igre Ragnicka i mi ih tučemo 1-0 u odlucujucoj tekmi.

:bih: :opaopa: :pray:
Tako je brate imamo sad isto bodova,
Ima jos utakmica, ima i revans
Nadamo se Kolasincu do tad
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

GoldenLilies
Kontakt:

Post Postao/la GoldenLilies » 10 sep 2025, 12:28

Ovo je bila utakmica koja se pod svaku cijenu nije smjela izgubiti. Ako vec nemamo kvaliteta, kao i sto nemamo da ovaku Austriju pobjedimo na domacem terenu, onda pod hinto odigrati nerijeseno i uzet taj jedan bod. Bili bi i dalje prvi na tabeli s 13 poena i ne porazeni u kvalifikacijama.

Vazda govorim i opet cu ponoviti. Mi nemamo jaku reprezentaciju sve dok ne budemo imali brze i tehnicki potkovane igrace. Igrace koji znaju napraviti dribling, preci igraca 1 na 1 itd. Bio sam sinoc na stadionu, mi igramo 100% i bore se igraci koliko mogu. Vise puta smo se branili u formaciji sa 6-2-2 i ponekad 5-3-2. Sama borba na terenu nije dovoljna ako jos tu nema kvaliteta i to je u nasoj repki vise nego ocigledno. Blago receno, sredina nam je jako losa da ne kazem katastrofa, a na ostalim pozicijama imamo itekako dosta problema. Zelim takodjer reci da je Muharemovic odigrao za cistu desektu, barem za ono sto sam ja mogao vidjeti s tribina. Ovaj momak je ubjedljivo nas najbolji stoper trenutno po mom misljenju.
Zadnja izmjena: GoldenLilies, dana/u 10 sep 2025, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.