FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 06 sep 2016, 17:16

Ma ne mogu ja upasti niti u koju zamku. Previše iskustva imam i previše godina da bi padao pod bilo čije uticaje. Stvari gledam svojim očima, čitam, slušam i razmišljam svojom glavom. U poslu sam ozbiljnom i mnogo stvari razumijem i sa profesionalne strane, tako da no sikriki....
A jbg rezultat jeste najbitnij, ali reci mi iskreno kojem Željovcu nije drago da se naša DOLINA ĆUPOVA šminka? Ma mora mi biti drago, inače ne živim i ne doživljavam Želju. Kojem Željovcu nije drago da je naša DOLINA ĆUPOVA puna, ili da smo prodali rekordan broj godišnjih? To su neke činjenice. Sa druge strane nikome nije drago kada nema rezultata, ili čini mi se u zadnje vrijeme da nekima i jeste. E ja se pitam jesu li to Željovci? Naravno da nisu. I za kraj ne može mi niko sportski neuspjeh pravdati reflektorima, jer su to dvije potuno odvojene priče. BITNE su obadvije, ali jedna ne opravdava drugu. Sticajem okolnosti bio sam u prilici da kažem i Amaru, i ekipi ljudi oko njega (prvo Nijazu, a onda i Cviki) da taj sportski uspjeh u našoj ligi ne znači ništa bez iskoraka u Europi, finansijama, logistici. Vjeruj starijem čiki ovo je prvi put u Željinoj istoriji da je uprava iznad ekipe, uvijek smo imali bolju ekipu nego upravu. Da su neke ranije ekipe Želje imale jače upravljačke strukture Bog zna gdje bi nam bio kraj...

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 sep 2016, 17:47

kod nas je sve bajno, borimo se za titulu.
slavko nije dobro poceo 2 utakmice bez pobjede.slicno je poceo kostic na pripremama.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 06 sep 2016, 17:56

A ko kaže da je bajno?

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 sep 2016, 21:27

opameti li se nasi s ustaljenom procedurom i slicnim sranjima. napokon da normalno predstave opet nova dva igraca: 8 kolo dovodimo nove igrace ali eto daj Boze na hajr da budu bar nesto kvalitetni.
Kolektiv FK Željezničar želi dobrodošlicu novim fudbalerima te im želi mnogo uspjeha u plavom dresu. S srecom momci.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 06 sep 2016, 21:45

aleksandar_veliki je napisao/la:
materazzi je napisao/la:pozdrav zeljovci
ne zelim raspravljati o trenutnim za i ne protiv uprave , jedino sto cu reci vezanu za ovu temu je da zelju pratim od yug lige , tad nismo razmisljali o titulama niti smo bili razocarani sto nismo prvi poslije 3 odigrana kola , igrali smo svoju igru , borili se bili smo drag klub na prostorima cijele bivse drzave i bili smo prepoznatljivi i sinonim za nesto iskreno , radnicko....
Sad dolazim do onog sto vec dugo , dugo vremena zelim da napisem i to je nesto sto mi smeta ..
1921 ... kraljevina shs
1942 ndh
1945 jugoslavija
1992 bosna i hercegovina
ne znam da li su se na tribinama pojavljivale zastave kraljevine , ali se sjecam yug i petokrake na grbavici i na jugu , iste stvari vidim i sad , vidim ljiljane vidim ono sto nema nikakve veze sa zeljom .
zeljo je prezivio drzave , rezime , mnoge koji su ga pokusali unistiti pa sjetimo se i ovih na pocetku drzavnosti bih da se kao drzava nisu odnosili prema klubu na isti nacin kao prema nekim drugim ...
klub prezivi , ljubav prema ideji da smo ljudi , braca , volimo zelju , nismo politicka organizacija niti smo klub u sluzbi drzave , niti to zelimo biti ...
sad imamo neku drugaciju viziju ili tako izgleda da imamo , sad saljemo politicke poruke , branimo drzavu parolama , svadjamo se sa osobama koje ne zasluzuju da se spominju , sluzimo vladarima , mene bude sramota ...
naravno da vecina koja je do sad procitala text mi psuje , etiketira me raznim imenima i slicno
ja sam se borio za republiku bosnu i hercegovinu , zemlju istih , ravnopravnih , slobodnih .... borio se sa 17 godina , i dozivio da mi se kaze da nisam i ne mogu biti bosanac , neko je odlucio da moram biti bosnjak , da moram biti religiozan , , da me treba biti strah drugih ...
ali da to je politika , to je vlast , vlast koja je pokusala unistiti zelju , vlast koja sad preko navijaca koristi mog zelju za svoje primitivne ciljeve .
glupo je voljeti drzavu , ovakvu jos gluplje jer drzavu vole oni koji ocekuju da ih drzava zastiti ili oni koji od drzave imaju korist , pogotovo imaju korist od nase ljubavi prema drzavi , tko nam garantuje da se za 10 godina necemo naci u nekoj novoj drzavi i braniti neke nove ideje ljudi koji nas koriste kao masu , glupu masu
ne mogu promijeniti politiku , iako se nadam nekoj revoluciji
ono sto bih stvarno zelio sto bi za mene bilo revolucionarno jeste da se posvetimo samo zelji , samo drzava zeljo , bez zastava , bez vracanja istom mjerom sahovnici , ili 4s . mi smo zeljo mi nismo fk ljiljan , nismo rezimski klub . mi igramo fudbal , navijamo za zelju , nemamo politickih motiva ili parola . mi ne pjevamo jug je nasa sveta strana , po islamo odabrana . kakva je ovo glupost , razumijem bunt poslijeratni , identitet koji se stvara ali vrijeme je da se vratimo korjenima
MI SMO ZELJINI , ZELJO JE NAS i nikakva politika niti rezim nije nas , mi volimo zelju a sve ostalo sto nema veze sa tribinom ne smije biti nas problem .
budimo prvi , izdignimo se iz toga da budemo necija igracka kad zatreba , a uskoro bi moglo zatrebati , ide predizborna retorika i spletke
Za mene najbolji post otkako postoji tema. Rekao bih pravi navijacki i iz srca. Lete prsti po tastaturi.

Daleko najbolji post koji sam procitao na forumu, samo treba imati mozga da se ovo shvati. Nas klub traje i postoji bezobzira na sve drzave i vlasti, na sve uprave i igrace. To je to, to je poenta. Mozda za 10 godina budemo imali zastave eskimaca, a za 30 pingvina, ali i dalje ce biti Zeljo! Mene kad bi neko pitao da li bi da Zeljo bude osvajac lige prvaka ili drzava osvoji Evropsko prvenstvo, uvijek bi rekao da Zeljo osvoji ligu prvaka.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

GANI60
Kontakt:

Post Postao/la GANI60 » 06 sep 2016, 22:05

Neka čovjek i nešto normalno pročita na ovom forumu .Materazzi SVAKA ČAST
AMAR AMAR OSIM OSIM

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 01:56

dobro je ovo pravo. dodje slavko i otjera pet igraca, kaze da mu ne treba niko. poslije dva dana predstavljanje nova dva. stvarno su kod nas ublehe u klubu da to covjek ne povjeruje.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 07 sep 2016, 08:23

HausMan je napisao/la:dobro je ovo pravo. dodje slavko i otjera pet igraca, kaze da mu ne treba niko. poslije dva dana predstavljanje nova dva. stvarno su kod nas ublehe u klubu da to covjek ne povjeruje.
Ova dva su odavno bila i kad je dosao zatekao ih je na treningu , tako da znas.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 07 sep 2016, 08:26

materazzi je napisao/la:pozdrav zeljovci
ne zelim raspravljati o trenutnim za i ne protiv uprave , jedino sto cu reci vezanu za ovu temu je da zelju pratim od yug lige , tad nismo razmisljali o titulama niti smo bili razocarani sto nismo prvi poslije 3 odigrana kola , igrali smo svoju igru , borili se bili smo drag klub na prostorima cijele bivse drzave i bili smo prepoznatljivi i sinonim za nesto iskreno , radnicko....
Sad dolazim do onog sto vec dugo , dugo vremena zelim da napisem i to je nesto sto mi smeta ..
1921 ... kraljevina shs
1942 ndh
1945 jugoslavija
1992 bosna i hercegovina
ne znam da li su se na tribinama pojavljivale zastave kraljevine , ali se sjecam yug i petokrake na grbavici i na jugu , iste stvari vidim i sad , vidim ljiljane vidim ono sto nema nikakve veze sa zeljom .
zeljo je prezivio drzave , rezime , mnoge koji su ga pokusali unistiti pa sjetimo se i ovih na pocetku drzavnosti bih da se kao drzava nisu odnosili prema klubu na isti nacin kao prema nekim drugim ...
klub prezivi , ljubav prema ideji da smo ljudi , braca , volimo zelju , nismo politicka organizacija niti smo klub u sluzbi drzave , niti to zelimo biti ...
sad imamo neku drugaciju viziju ili tako izgleda da imamo , sad saljemo politicke poruke , branimo drzavu parolama , svadjamo se sa osobama koje ne zasluzuju da se spominju , sluzimo vladarima , mene bude sramota ...
naravno da vecina koja je do sad procitala text mi psuje , etiketira me raznim imenima i slicno
ja sam se borio za republiku bosnu i hercegovinu , zemlju istih , ravnopravnih , slobodnih .... borio se sa 17 godina , i dozivio da mi se kaze da nisam i ne mogu biti bosanac , neko je odlucio da moram biti bosnjak , da moram biti religiozan , , da me treba biti strah drugih ...
ali da to je politika , to je vlast , vlast koja je pokusala unistiti zelju , vlast koja sad preko navijaca koristi mog zelju za svoje primitivne ciljeve .
glupo je voljeti drzavu , ovakvu jos gluplje jer drzavu vole oni koji ocekuju da ih drzava zastiti ili oni koji od drzave imaju korist , pogotovo imaju korist od nase ljubavi prema drzavi , tko nam garantuje da se za 10 godina necemo naci u nekoj novoj drzavi i braniti neke nove ideje ljudi koji nas koriste kao masu , glupu masu
ne mogu promijeniti politiku , iako se nadam nekoj revoluciji
ono sto bih stvarno zelio sto bi za mene bilo revolucionarno jeste da se posvetimo samo zelji , samo drzava zeljo , bez zastava , bez vracanja istom mjerom sahovnici , ili 4s . mi smo zeljo mi nismo fk ljiljan , nismo rezimski klub . mi igramo fudbal , navijamo za zelju , nemamo politickih motiva ili parola . mi ne pjevamo jug je nasa sveta strana , po islamo odabrana . kakva je ovo glupost , razumijem bunt poslijeratni , identitet koji se stvara ali vrijeme je da se vratimo korjenima
MI SMO ZELJINI , ZELJO JE NAS i nikakva politika niti rezim nije nas , mi volimo zelju a sve ostalo sto nema veze sa tribinom ne smije biti nas problem .
budimo prvi , izdignimo se iz toga da budemo necija igracka kad zatreba , a uskoro bi moglo zatrebati , ide predizborna retorika i spletke
Za mene najbolji post otkako postoji tema. Rekao bih pravi navijacki i iz srca. Lete prsti po tastaturi.
Upravo tako majstore!! To je Željo, i da podrška ide Zelji, plavi dresovi , šalovi, naše zastave, a ne crne dukserice,političke parole i ostale gluposti koje nemaju veze sa sportom.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 09:16

opet s jutu igraci a covjek rece ne moze tako. kako su kosticu doveli igrace, tako su slavko. znaci ista meta isto odstojanje.

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 07 sep 2016, 09:31

HausMan je napisao/la:opet s jutu igraci a covjek rece ne moze tako. kako su kosticu doveli igrace, tako su slavko. znaci ista meta isto odstojanje.
Slavki niko još nije doveo nijednog igrača, osim što je on sam sebi "doveo" Stanića i tri juniora. Ova dva igrača su dovedena još kad je Kostić bio trener, tako da ti kritika ne stoji.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 10:03

HausMan je napisao/la:opet s jutu igraci a covjek rece ne moze tako. kako su kosticu doveli igrace, tako su slavko. znaci ista meta isto odstojanje.
Bili su oni tu kad je dosao Petrovic. Da nisu zadovoljili njegove ukuse mislim vjerovatno bi bili otpisani. Ne znam, vrijeme ce pokazati ali Krizman bi mogao biti pravo pojacanje.
za krizmana kazu slican husicu, a markovic taraba kao svi igraci do sad. da hoce kod nas iskljuciti jutu kao u koreji u pm

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 07 sep 2016, 10:27

Uzimajući u obzir njegove nastupe u HNL-u Križman je solidan igrač, ništa više od toga. Zna odigrati sjajnu neku utakmicu, ali mu je najveći problem konstantnost. Međutim, kako mi nemamo nikoga na toj lijevoj strani pa moramo izmišljati pozicije nekim igračima jasno je da će biti pojačanje, kakav god da bude. Bar do januara, a onda vjerovati Slavki i njegovoj kartoteci.
Zadnja izmjena: amar92, dana/u 07 sep 2016, 10:34, ukupno mijenjano 1 put.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 10:28

slavko ima kartoteku i 4.000 igraca o svakom sve zna. haha kod nas uvijek neki cirkusanti dodju.

Euzebio
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio » 07 sep 2016, 11:02

Pa kako ti ne dosadi vise iz dana u dan jedno te isto.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 11:16

isto kao tebi sto ne dosadi da smaras jedne te iste ljudi i ganjas ih ko kakava tetka. pored toga nista i ne pises.

Euzebio
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio » 07 sep 2016, 11:22

:thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 12:12

Za mene su njih dvojica Slavkova pojačanja, ne bi ih potpisali da Slavko nije odobrio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 07 sep 2016, 13:32

Izgleda da su se oprostili od fudbala

starina
Kontakt:

Post Postao/la starina » 07 sep 2016, 13:48

Muerte je napisao/la:Izgleda da su se oprostili od fudbala
Mislim da si pogresno upucen!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], Paromlinac, Redred i 14 gostiju.