FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Incognito87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Incognito87 » 06 sep 2016, 00:12

aleksandar_veliki je napisao/la::tokralju:
Incognito87 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Nisu to crkavice, ne baratam ciframa ali kada se sve oduzme i sabere mislim da je to od 10 do 20 posto budzeta. I moja firma za poreze dobro daje, a od drzave jos nismo dobili ni onu famoznu pomoc pri zaposljavanju. Tuzlak Opste diskusije molim te.
Mislim da je tadašnji predsjednik baratao ciframa i sigurno znao iz prve ruke koliko i šta.

I ne znam što se neofirno pokušavaju napraviti dvije "strane" a da je na jednoj Amar a na drugoj ovi ljudi koji su tu? A te priče kreću od "prijatelja" Želje koji pokušavaju dovesti ljude u situaciju da podrška Amaru isključuje podršku ljudima koji vode klub i obrnuto. Da li su to onda prijatelji Želje ako takve priče plasiraju?
Ne bih ti znao odgovoriti na tvoje pitanje. Upratio sam da se neku noc cirkusalo na temi prepucavanja oko "priznanja" i pljuvanja na Amarove titule. Siguram sam da onaj koji tu pricu poteze nije prijatelj, a ni navijac Zelje. Tu i tamo dobar zadnji post :clap:

To što je jedan čovjek napisao nije stav čitave zajednice, zar ne? I sigurno da neko ko tako razmišlja o najboljem treneru u poslijeratnoj historiji i najtrofejnijem treneru u historiji, za mene nije Željovac. Pa ja se sjećam "aldina" sa ovog foruma koji je galamio po Amaru dok je on još bio tu i znam da je jedan od njegovih početaka kontriranja ovdje. Bezveze se prave problemi i "strane" tamo gdje ih nema, odnosno tamo gdje ih ne bi trebalo ni biti nikada. Ne znam kako neko može govoriti da je navijač Želje a vrijeđati bilo koga ko je u Želji, pa makar i onog čuvara na stadionu. Tu onda nešto nije ok.
Zadnja izmjena: Incognito87, dana/u 06 sep 2016, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 06 sep 2016, 00:22

Incognito87 je napisao/la:
I ne znam što se neofirno pokušavaju napraviti dvije "strane" a da je na jednoj Amar a na drugoj ovi ljudi koji su tu? A te priče kreću od "prijatelja" Želje koji pokušavaju dovesti ljude u situaciju da podrška Amaru isključuje podršku ljudima koji vode klub i obrnuto. Da li su to onda prijatelji Želje ako takve priče plasiraju?
+1

Mozda nesto nisam upratio, Ali niko nista lose o Amaru nije rekao, spomenuo sam da je on pravio razliku u sportskom/rezultatskom segmentu u vrijeme kada su racuni bili blokirani i tok novca nije bio pracen, ni prije njega niti za vrijeme Amara, a niti poslije njega se nije znalo ko pije a ko placa...
I samo je on to uspio povezati, tacnije sve preuzeti na sebe i na kraju popuniti vitrinu peharima.
Ja sam pljuvao vrijeme i nacin organizacije uprave i Zelje, blokirane racune ... Amar je mangupski uhvatio se u kostac sa svime i na kraju ispisao historiju.

I drazi mi je Amar nego bilo ko sad u Upravi i u klubu,
volio bih kada bi on mogao doci u Zelju kao uredjen klub, gdje je svako zaduzen za svoj dio posla, da ne mora on biti i trener juniora i prvog tima, i menager i ekonomista i direktor i ekonom, i upravni i nadzorni odbor...

Nemojte se saliti da neko ima nesto protiv Amara Osima.
Ima on svojih mrlja, ali igrao je u blatu BiH, nije igrao na tepihu.u onakvim okolnostima ono sto je on uradio je legendarno.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 sep 2016, 00:23

problem danasnje uprave jer je napravilo dosta neprijetalja od prijatelja kluba. problem je sto debili iz kluba na kozarica npr gledaju kao konkurenciju a ne kao bivseg uposlenika kluba i nekog koji je nesto uradio za Zelju. puno je takvih na forumu, dobro je neko napisao nedavno da nikad nije bilo da grupa ljudi ovako zdusno brani upravu na forumima.
vi ste otisli negdje na strajku bilo da bi par mjeseci moderator popljuvao legendu kluba, a odavde su vas odveli kao djecu iz obdanista. realno koliko god vi pisali ozbiljno vi ste presmijesni, ne svi, ali vecina koji kontriraju.
aco vas malo maze s ovim pogodio si post, brao, a ustvari ste ublehasi. ne branite vi Zelju nego Misimovica. a to cemo vidjet kad neko dodi drugi u klub kakvo ce to pljuvanje biti tek.
zar je moguce da jednom NAVIJACU poslije neizborene evrope, pa sad pocetka sezone na osmom mjestu sve dobro i bice dobro. osim one isprazne teze i floskule ponekad kako je sportski segment zakazao u smislu tek da se spomene. to nije navijac to je neko ko ima samo interes od Zelje.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 06 sep 2016, 00:30

aleksandar_veliki je napisao/la:Incognito sve si dobro rekao, nema se tu sta dodati izuzev ovih strana. One su uvijek postojale i postojat ce. Uglavnom razumijem i slazem se sa ovim sto si rekao.
Postojale su strane, ali nikad tako organizovane i orkestrirane. Pojedinci, rekoh i ko (piše i dalje ovdje, naravno opet kritičar svega), nisu voljeli Amara dok je bio tu ali ga nikad nisu nazivali lopovom, smećem, priželjkivali mu tešku smrt i slične stvari. Svaka kritika je dobrodošla, samo neke su onako čudne, previše ostrašćeno se pišu, previše su lične, skidale bi se glave, a niko konkretnog imena ni prezimena nema, o planu i programu da i ne govorimo.

Evo vidiš, tipičan primjer ovoga gore što pišem. Udrobi svega, optuži raju, koju uvredu ubaci i to je to.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 sep 2016, 00:37

ti si sad meni dosao da pises da ova uprava ima plan i program. jel to plan i program dovesti i otjerati 30 igraca, jel plan i program platiti 100.000 maraka na raskide ugovora od toga neki nisu igrali 2 minute, jer plan i program farbati refklektore kad si zakucan za dno tabele, jel plan i program ponasati se kao pitari pred raspad sistema. i ja sam tebi problem u svemu ali nije problem Zeljo koji je osmi na tabeli, koji nema igraca da moze sutra prodati, da nema igraca iz omladinskog pogana jer su sve otjerali od dade, hirose, itd (sad ces ti napisati da ta djeca nemaju pojma) procijenio miske. izgleda druga godina evrope nece biti. jel plan i program trositi pare od nase djece koje prodao zubanovic kojeg su otjerali od kluba. sram vas bilo
ko me ti ba bacas ublehe. treba da vas bude sramota jedino poslije svega. dijete poput dade koji je odigrao hejbet utakmica uslovljavati i otjerati iz kluba kao i stanica, pa kad je dur guzici, spasavaj obraz vracas stanicu, a guras petrovica da je on zasluzan za tjeranje igraca a ustvari ti nemas para da ih placas a niko ne odgovara za to. to je taj plan i program buducnosti.

i ti si navijac a ja sam pljuvac.virite iz pakasa misketu vidjeli vi navijaca niste. meni je mjerilo sta obicna raja pricaju na poslu, kafani, slasticarnoj, u parku a ne placenici.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 06 sep 2016, 00:50

Pusti bolan da odrasli i zreli ljudi diskutuju. Ti kako pišeš imam osjećaj da si se sav zajapurio i mlatiš po tastaturi a u sebi psuješ sve na kamaru.

Bili smo i prvi na tabeli, imali smo i više para ali nikad niko nije ni pomislio da ofarba reflektore, yebeš reflektore, da uljudi malo stadion smeće ispod zapada da očisti. Niko do sad. Nije istina da Željo nema igrača kojeg može prodati, ima 3 minimalno, a do ljeta će ih biti i više.
Je li to Željo prvi put u historiji 8. na tabeli nakon 7 kola? Je li to prvi put da je Željo 9. završio na kraju sezone? Pošto vidim da slabo pamtiš ili pamtiš selektivno, da te podsjetim na sezonu u kojoj smo uzeli titulu nakon duuuugo vremena, koji smo bili na tabeli jedno kolo kasnije nego sad.
8. Željezničar 8 2 4 2 6 7:10, prvi nam bježao 12 bodova pa smo ga na kraju stigli. Ko kaže da nećemo i sad? Bolje uslove imaju.

Eto vidiš, opet etiketiraš, prozivaš, vrijeđaš, pa čak i lažeš. Nije to lijepo.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 sep 2016, 00:53

kolege o kakvoj mi stabilizaciji pricamo? ako nastave ovim tempom dovoditi otpad igrace i placat ih i raskidati poslije mjesec mi cemo u stecaj, a oni kad potrose pare ce otici i reci da kozaric svojim sateletima rusi to sve i da su oni to sad njemu prepustili.
nikad nisam rekao da je neko namjerno ostetio Zelju od bilo koga ali ljudi nemaju pojma o fudbalu i to je jedino istina.

nema vise amira i bajica da legnu dva miliona, nema Amarovih igraca koje je on prodao i nema rata i pare koje su trebale doci njemu. nema Amara da potpise ugovore s talentom, iako je imao i on gresaka u ugovorima, neke je pogrijesio ali s njegovim potpisom djece sad dovodimo hebene pozdere da igraju za 8 milja i da bacamo pare. otjerali su sve kao da mu je babo ostavio Zelju u amanet.

kolege drugovi nece vam proci ta prica satelita, ovom babu skinulu s pozicije pa serucka po satelitima i slicne ljigave price koje su samo iz interesa.

ti si ublehas a sto si stariji nema nikakve veze. prodaji mu.da za bubrege negdje drugo sigurno ima ljudi koji ce ti povjerovati.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 06 sep 2016, 01:02

Željo da bi trenutno bio savršen samo mu fali Amar Osim na klupi. Ostalo je sve tu. Isto tako u onom periodu kad je on bio tu sve ostalo je bilo odron, ali je on bio ta prevaga.
A ti prejeruješ sa uvredama, ako ti se ne sviđa ono šta pišem ili ako misliš drugačije, to ti ne daje za pravo da vrijeđaš bilo koga. Doduše internet je čudna stvar, svakome je hrabar na forumu.

@aleksandar_veliki nije ne znam u čemu je problem sa ovim odrasli kad se dotični ne ponaša kao odrasla i zrela osoba. Ponaša se kao mala djevojčica kojoj nešto nije pravo i onda se rasplače pred punim kafićem.
Zadnja izmjena: Incognito87, dana/u 06 sep 2016, 01:03, ukupno mijenjano 1 put.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 sep 2016, 01:02

ti i ja se ne mozemo skontati nikad, ni takvi poput tebe. jer ja sam samo navijac i to gledam s tog aspekta, a vi ste p.......i, ako niste od jadna vam majka i jadan taj klub za koji navijate.
jasno, direktore aco. :salut: odoh da ne citam ova sranja satro navijaca. :salut: a prikrivanjem sto ce te spomenuti amara nece proci bar kod mene a sad nastavite. ;) niti sam te citirao niti se obracam tebi, nebitan si mi totalno.
Zadnja izmjena: HausMan, dana/u 06 sep 2016, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 06 sep 2016, 01:04

HausMan je napisao/la:problem danasnje uprave jer je napravilo dosta neprijetalja od prijatelja kluba. problem je sto debili iz kluba na kozarica npr gledaju kao konkurenciju a ne kao bivseg uposlenika kluba i nekog koji je nesto uradio za Zelju. puno je takvih na forumu,

zar je moguce da jednom NAVIJACU poslije neizborene evrope, pa sad pocetka sezone na osmom mjestu sve dobro i bice dobro. osim one isprazne teze i floskule ponekad kako je sportski segment zakazao u smislu tek da se spomene. to nije navijac to je neko ko ima samo interes od Zelje.
Sa prvim dijelom se slazem i ne nije da odobravam, ali eto reci mi ti zar ne mislis da su neke stvari bile neophodne pa i to distanciranje od prethodnih uprava, zakuhavanje sa SD. I jos nekih gluposti kako bi se napravio neki restart.
Slazem se i ja da je to malo pregrubo bilo, ali ne znam da li je moglo drugacije. Npr
Ne znam imas li sefa na poslu, i sad dodje direktor i kaze nije on vise sef sad si ti... Cudna situacija bude, ti bi da promjenis neke stvari, a sve to vrijedja bivseg sefa.

A vezano za drugi dio, svi zelimo Zelji najbolje, ali imamo razlicit pristup rijesavanju problema...
Evo ti reci svoj, ja sam rekao svoj, nemam nikakav licni interes...ali mislim da bi trebali pa cak i preko volje dati podrsku svima u klubu do kraja sezone. I misim da europa nas vraca na pravi kolosjek.ako ostanemo bez europe, nece trebati nikakav bojkot niti akcije...uprava ide.

Jer koja je druga opcija?
Tjerati upravu u sred sezone?
Prvo trpit ce rezultati, i sigurno cemo ostati bez europe.
Drugo, imas li rijesenje ko ce voditi klub?

evo ja se mogu ciniti da branim upravu, ili da govorim sve je uredu...
Ali nije tako,ja branim Zelju, znam da je sada nemoguce otjerati upravu bez ozbiljnih posljedica, jos uvijek vjerujem da Slavko to moze ispraviti i izboriti europu. Ako ne uspije treba se zahvaliti ljudima u klubu na ulozenom trudu i traziti bolje.
I to je sva prica.
Znaci mislim da je najbolje za Zelju da ne pravimo razdore, a treba da podrzavamo Zelju i izadjemo u europu, pa ako ne izadjemo lahko cemo se ujediniti oko tjeranja uprave, ali sad nije vrijemevda de o tome prica.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 06 sep 2016, 01:11

ja nisam za tjeranje uprave nikad bio, ja kazem da ova uprava nema pojma o sportu, FUDBALU a guraju glave ko nojevi. obecana je titula i to javno, a sad se vec zna da od titule nema nista. kolega onaj koji ne ispuni sportske uspjehe ili ciljeve ne zasluzuje da vodi klub kao Zeljo. imas privatnu firmu i radi sta hoces. mene i nas navijace interesuje teren, igraci, tabela, pehar, evropa.

igraca nema, pehara nema, evrope nema, tabela je jos relativna.

ja nisam neko ko ce predlagati, niti ja imam kandidate za upravu, ali imam oci da vidim sta se trenutno radi u klubu. afera pasce, otjerano sve iz kluba, pljuje se po ljudima na forumima, dado. ovaj ili onaj. nemam vise zivaca za ove rasprave, samo ne znam kako neki imaju obraza.

ovo se ne odnosi licno na tebe tu i tamo, pisem opcenito. vozdra

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 06 sep 2016, 01:17

Stvarno ne moramo se gotiviti ali zbog Zelje bi trebali prestati pisati svasta sto nije tacno a I neke stvari nisu za foruma.
Niko da napise kako ih Salko gOOnja ko proklete na treninzima. Da se baci koja pozitivna samo se pucaju kontre jedni drugima. Nikad mi to nece biti jasno.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 06 sep 2016, 01:35

@mocmahale444
Nemoj tako, bas smo poceli da usaglasavamo stavove, rasprava je dobra...
Nedo bog jednoumlja, ali nedo bog ni duplih struja..
Imamo najbolji moguci primjer u nasim dragim komsijama...
Gdje ih je dovelo jednoumlje, kada su svi ljubili amidzu a mi im govorili da su prodali klub za 1.5mil i onda amidza raspolagao sa tim istim parama posto je onda on bio vlasnik(besplatno)...
Treba se tu i tamo preispitati raspravljati, usaglasiti...
Ali ne valja ni duplih struja sto se kod nas sad javlja...

Ali zato cemo se sloziti svi da sve nade ulazemo u Salku da i nas i upravu vadi iz govana :) hahaha

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 06 sep 2016, 01:38

HausMan je napisao/la:problem danasnje uprave jer je napravilo dosta neprijetalja od prijatelja kluba. problem je sto debili iz kluba na kozarica npr gledaju kao konkurenciju a ne kao bivseg uposlenika kluba i nekog koji je nesto uradio za Zelju. puno je takvih na forumu, dobro je neko napisao nedavno da nikad nije bilo da grupa ljudi ovako zdusno brani upravu na forumima.
vi ste otisli negdje na strajku bilo da bi par mjeseci moderator popljuvao legendu kluba, a odavde su vas odveli kao djecu iz obdanista. realno koliko god vi pisali ozbiljno vi ste presmijesni, ne svi, ali vecina koji kontriraju.
aco vas malo maze s ovim pogodio si post, brao, a ustvari ste ublehasi. ne branite vi Zelju nego Misimovica. a to cemo vidjet kad neko dodi drugi u klub kakvo ce to pljuvanje biti tek.
Mozda zato sto nikad prije se nije napadala nijedna uprava ovako zestoko, a raja nije glupa i vidi neke stvari da se rade dobre za klub. Ovo je dno dna sta se mjesecima radi, neki promisljeno, neke ponese pa pocnu i oni napadati jer ocito imaju pileci mozak pa zaborave sve sto je prije bilo. Eto, rece ti momak, sezona kad se uzela titula bili osmi kolo poslije trenutnog.
Kozaric se sam prosuo, cuj ne dolazi na utakmice Zeljeznicara zbog nekih kao ljudi. Ako volis Zeljeznicar, doci ces. A da se razumijemo, vecinu vremena niko iz silnih uprava nije se udostojio da dolazi uopste na utakmice, sjetit ce se neki tih godina, a mnogi izgleda tada nisu ni pratil iZeljeznicar, drugi zaboravili vec, davno-proslo vrijeme, a treci imali koristi financijske iz tog vremena pa im ne odgovara ovo sada.
Toliki napadi na Gredica, pa sada na Misimovica, samo to ti govori da ti ljudi rade dobro i da ih treba podrzati. Prije je prava raja, pravi navijaci, znala koji su lopovi bili u upravi, Manijaci su jedno vrijeme i bojkotovali utakmice (mozda se neko i sjeti?), ali tada nije bilo zdruzenih napada po forumima, orkestriranih napada u medijima, tacno tempiranih nakon losih rezultata ili pred bitne utakmice.
A i dosta mi je da hvalite neke ljude, a sve zasluge je imao Amar Osim u ona dva mandata. Kite se njegovim perjem, oni pohapali sve sto se moglo, u prikrajku. Zato mozda neki ljudi zive u zabludi, jer dok smo osvajali titule, nazalost svi ostali segmenti su se zapustali i zato su se desila dva teska perioda...poslije prvog Amarovog mandata i poslije drugog. Poslije prvog, probalo se, Odovic, Plisek, odlicni treneri, odlicna igra, super rezultati, ali sabotaze slicne kao sada, one preofirne, dusmanske...i onda godinama se klub unistavao, sistemski, postupno lopovi uzimali i krali sta se moze. Dodje Osim, opet napravi cudo, dok je mogao, onda je probao da ostane u klubu, da se bavi tim drugim poslovima, ali pretesko je, jer ne mozes pocistit **** sto su svi silni izasrali u 15 godina. I dosao je onda Gredic, da njega ne bi, ne bi nas sada ni bilo, barem ne pod ovim imenom. I onda Misimovic. I Amar Osim podrzava i jednog i drugog, cak sta vise, zagovarao je dolazak tih ljudi.
Ne budite naivni i glupi, mucnite malo glavom.

Ne branim ovdje upravu kao skup nekih pojedinaca koji me previse i ne interesuju, branim Zeljeznicar, a oni trenutno zele najbolje tom klubu. Imali s umasu gresaka, ali sigurno nemaju lose namjere. Neka rade, ostavljeno je sada strucnim ljudima da se bave fudbalom, tu su Slavko, Cenan, pa cemo vidjeti kako ce ici.
Slavko je gigant i samo treba pustiti covjeka da radi svoj posao, bez ulijetanja likova na 'roditeljske sastanke' koji obnasaju zastitare nekim igracima.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 06 sep 2016, 01:46

tu i tamo je napisao/la:@mocmahale444
Gdje ih je dovelo jednoumlje, kada su svi ljubili amidzu a mi im govorili da su prodali klub za 1.5mil i onda amidza raspolagao sa tim istim parama posto je onda on bio vlasnik(besplatno)...

Ali zato cemo se sloziti svi da sve nade ulazemo u Salku da i nas i upravu vadi iz govana :) hahaha
Ne znam jesi li dobro procitao moj post ali evo da skratim mislio sam na to da se prestanemo vrijedjati ovdje I na drugim forumima između sebe. To evo traje vec dugo vremena I postalo je glupo za citati.
Jednoumlje niko nije normalan podrzavao nikad ali preseravanja nasa samo koriste drugi dusmani. Toliko!
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 sep 2016, 06:30

HausMan je napisao/la: sjecam se sloboda se vratila u premijer ligu, utakmica na noz, Amar ode u tuzlu i podere slobodu, to je gospodin.
Admir Adzem je tada vodio Želju i dobili smo gore 2-0.
Dado na usta bacao fudbalere Slobode.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 sep 2016, 08:08

bhsport je napisao/la:
HausMan je napisao/la: sjecam se sloboda se vratila u premijer ligu, utakmica na noz, Amar ode u tuzlu i podere slobodu, to je gospodin.
Znas li u kakvoj je sad situaciji?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 sep 2016, 08:30

tu i tamo je napisao/la:@mocmahale444

Ti sa Slobode presao na FK Sarajevo. Neznam sto ti to treba.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 sep 2016, 08:50

samoposmatram je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Ko?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 sep 2016, 10:40

bhsport je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:[quote="bhsport
Ko?[/quote]
Sadikovic.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.