FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tu i tamo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tu i tamo » 05 sep 2016, 23:19

Sariel je napisao/la: Izvinjavam se na upadu sve netacno.sloboda ima mjesecnu finansijski omcu ko nijedan klub.200k maraka svaki mjesec.
Plus redovni troskovi kluba za razliku od ijednog drugog precjednika azmir babuka to placa iz svog dzepa.koliko miske eto i s kamatom daje bez zajebancije?
Za razliku od nas vi igrace ne placate nego s niima raskidate ugovore na njihovu stetu...necuveno za klub zeljinog renomea.
Na pogrsnu stranu pucate druze.nismo vam mi problem.
Svejedno ispravka krivih navoda. Sportski pozdrav :salut:
Nije to uopste tema, nema veze, htio sam reci da smo mi to vec prosli i nije nam se svidjelo...
Amar je iz svog djepa placao sa Zujom, najjacu ekipu u drzavi. Bjezali drugoplasiranom 17bodova.
Onda pominje ovaj maloprije da Sloboda pravi stadion...a grad pravi stadion.
U principu sloboda ne pravi i ne radi nista
Ima milionera koji to radi i ima srecu da voli bas Slobodu, znaci to nije do sposobnosti vec do mogucnosti.
Moze se sad sjetiti neki milioner da voli Velez i eto i njih na titulu to nema veze sa klubom.
Vas babuka to moze, i to je to, ako se on izvuce ni vi ne znate sta ce biti. Mislim to je problem kad imas babuku, zna se sta babo radi kad dodje kuci. :)
Evo vidis nase komsije.
Nevazno mi necemo to, imali smo mogucnos da dobijemo "babuku", odbili smo... i zato ja moram sad objasnjavati ovom prethodnom da nas ne poredi sa vama.
Ne kazem da vi niste dobri niti da ste losi, to ce vrijeme pokazati... Ali se sada ne poredi, jer mi moramo sami poslovati, a vi praviti rezultate.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 05 sep 2016, 23:21

aleksandar_veliki je napisao/la:Tu i tamo, stvarno mislis da Zeljo i Sarajevo ne dobijaju lovu iz budzeta opcina i kantona? Po tvom postu sam dosao do takvog zakljucka?
koliko dobijaju? a koliko daju? ja mislim da više daju.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 23:23

tu i tamo je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:@tu i tamo nije problem dati upravi podrsku, jer nju i onako niko nemoze otjerati osim dug. Znaci nista losi rezultati i navijaci.
Dok god se moze izvuci para sto ima i na kredite, ova gamad ce biti u klubu. Znaci nema te grupe navijaca koja ih moze otjerati. Od kad se tjera Mamic iz Dinama, pa mu niko nemoze nista. Tako je i sa Zeljom. Problem je sto ova uprava nezna postignuti dobar rezultat kao Mamic. A onog dana kad se ova uprava odstrani iz kluba, pitanje je sta ce ostati od kluba i na kojem nivou ce biti.
Hajde ovako,
Postoji li ijedna garnitura ljudi koji su bili Uprava u Zelji a da nisu bili "gamad"?
Nema! Svima se familija pominjala, a bili su iskusni lisci u tada smijesno organizovanoj ligi. Sam pogledaj omjer gostujucih pobjeda, cirkus.
Razliku je pravio u dva navrata Amar Osim u sportskom segmentu, tok novca niko nije znao, a racun kluba bio blokiran. Kako se poslovalo? Hehehe
Sada imas dosta neiskusnu upravu sa poprilicno autortiativnim covjekom u vrhu, tacnije nema nikoga ko bi mu se mogao suprostaviti(tipa Amar)... Pored toga los sportski segment. Ali evo sad imamo Slavku, znaci imamo odlicno pojacanje u sportskom segmentu... Uz malo bolju konsolidaciju uprave, ovo moze biti dobra prica.

Osim toga, da bi mi dokazao da nisi i ti samo jos jedan dusman iz licnih koristi...
Mozes li mi molim te napisti deset clanova uprave koji ce preuzeti Zelju nakon sto ove skinemo?
A da nisu "gamad" i da zele preuzeti funkciju...

Ili i ti samo zelis zlo klubu?
Mislim na bilo koga ko tjera jedne a nema alternativu pripremljenu, bolju od ovoga.

Gamad je teska rijec, mozda sam trebao koristiti nesto blaze. Nesposobnjakovici je najkorektnije ih nazvati.

Pricas o sportskom segmentu, a rijec je o fudbalskom klubu Zeljeznicar. Znaci sport ti je jedini segment. Jer neiznajmljuje se prostor ili prodaje paprike.
U vezi stadiona, on je jos uvijek sve samo ne ozbiljan stadion. Gredic nije zelio trositi pare na renoviranje stadiona, koji nije bio savremen za vrijeme izgradnje a kamoli sada i nadao se ulagacu, koji ce izgraditi novi stadion. Ulagalo se u omladinsku skolu i prvi tim. Poslovalo se odgovorno i on je ostavio klub u stabilnom stanju.

Sam je rekao da je ostavio klub onima koji misle da mogu bolje poslovati sa klubom, znaci oni koji se nisu slagali sa njegovom politikom. Mislim da on nije tek tako otisao iz kluba, i da je bila rijec o velikom pritisku. Njemu je isto sada tesko gledati sta se desava u klubu.

Odijelo ne cini gospodina. Ljudi se sprdaju kad vide skupstinu kluba, a ono sve neka odijela i sminka. Farbanje reflektora nepostoji kao pojam rekonstrukcije, vec obicno odrzavanje. Ali tome se dive neki navijaci i gledaju na to kao napredak.

Dok je fudbal bio glavna tema na Grbavici, postizali su se veliki rezultati, tada uprave nisu bile zanimljive. Sad su uprave hit, a fudbal jedan cisti shit.

Mozda dodje dan pa ova ekipa napravi uspjeh. Ja cu prvi priznati gresku, ali dok god cine anti-Zeljo poteze. To jeste necjene Zeljine vrijednosti, koje se nikad nisu gledale u parama, za mene su strano tkivo.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 23:31

tu i tamo je napisao/la:
Sariel je napisao/la: Izvinjavam se na upadu sve netacno.sloboda ima mjesecnu finansijski omcu ko nijedan klub.200k maraka svaki mjesec.
Plus redovni troskovi kluba za razliku od ijednog drugog precjednika azmir babuka to placa iz svog dzepa.koliko miske eto i s kamatom daje bez zajebancije?
Za razliku od nas vi igrace ne placate nego s niima raskidate ugovore na njihovu stetu...necuveno za klub zeljinog renomea.
Nije to uopste tema, nema veze, htio sam reci da smo mi to vec prosli i nije nam se svidjelo...
Amar je iz svog djepa placao sa Zujom, najjacu ekipu u drzavi. Bjezali drugoplasiranom 17bodova.
Ima milionera koji to radi i ima srecu da voli bas Slobodu, znaci to nije do sposobnosti vec do mogucnosti.
Moze se sad sjetiti neki milioner da voli Velez i eto i njih na titulu to nema veze sa klubom.
Vas babuka to moze, i to je to, ako se on izvuce ni vi ne znate sta ce biti. Mislim to je problem kad imas babuku, zna se sta babo radi kad dodje kuci. :)
Evo vidis nase komsije.
Nevazno mi necemo to, imali smo mogucnos da dobijemo "babuku", odbili smo... i zato ja moram sad objasnjavati ovom prethodnom da nas ne poredi sa vama.
Ne kazem da vi niste dobri niti da ste losi, to ce vrijeme pokazati... Ali se sada ne poredi, jer mi moramo sami poslovati, a vi praviti rezultate.
Koje pljuvanje pa lizanje. :D

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 sep 2016, 23:34

Pusti me da napisem ovo pa daj 100 banova nije frka, ko god ima sta protiv sir Amara Osima I misli da nije legnda neka se sagne lagano, fujjj natakarim ih pojedince na napojnu žilu. Kovali u zvijezde ga sad I po njemu udarili.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 05 sep 2016, 23:37

MocMahale444 je napisao/la:Pusti me da napisem ovo pa daj 100 banova nije frka, ko god ima sta protiv sir Amara Osima I misli da nije legnda neka se sagne lagano, fujjj natakarim ih pojedince na napojnu žilu. Kovali u zvijezde ga sad I po njemu udarili.
bitno je doci tobe a .ti si to izgleda dosao. bravo momcicu

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 05 sep 2016, 23:38

aleksandar_veliki je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Tu i tamo, stvarno mislis da Zeljo i Sarajevo ne dobijaju lovu iz budzeta opcina i kantona? Po tvom postu sam dosao do takvog zakljucka?
koliko dobijaju? a koliko daju? ja mislim da više daju.
Moze se diskutivati o tome. Zelio sam reci da su bitne stavke u budzetima klubova.
Crkavica koju dobiju je sve osim bitne stavke u budžetu. Da se Željo i ovi gore oslone na opštine, ugasili bi se u veoma kratkom roku. Imaš u jednom od Gredinih interjua gdje kaže da mi od svih nivoa vlasti dobijemo skoro duplo manje para u odnosu na to koliko damo na osnovu poreza i drugih nameta.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 05 sep 2016, 23:39

tu i tamo je napisao/la:
Evo vidis nase komsije.
<amar jedino sto je placo su sudije..
nakraju krajeva vas lik je to i potvrdio...drug s tribine,,,ne??
mjesecno izdvajao po 70ak hiljada? daaaaj ba.covjek vam je legenda al bas tolika...
inace ne bi imali repova o dugovanjima prema njemu...
i shvati tuzla je sloboda...sloboda je tuzla...
tuzla pravi slobodu..sloboda je tuzla... nema u nas tih kol dzo fora i fazona..ako vec hoces...
i nakraju krajeva problem je imat babuku,,eto vas miske...em ne daje em i kamatu uzima...kako godokrenes on dobar...jos i sincina miglu menadjera,.,.tako kazu..
ako cemo se vecfrcat argumentima...uzdravlje!slobodu ostavte na miru!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 05 sep 2016, 23:41

mislio sam da si pametniji ali ti bas tokmak tuzlak :D nemoj vise pisati da ne citamo gluposti. :facepalm:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 23:42

@Sariel ovaj lik nema pojma o Slobodi i ti si ga provalio, ali nemoj vise. Sportski pozdrav.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 05 sep 2016, 23:42

**** nam se ba za drugoligaša, ne znam što upadaš ko indijanac na ovu temu. ne pravi se pametan nego se raspitaj po Tuzli kako su se uzimale utakmice u drugoj ligi a i neke u prvoj Boga mi i kakav Azmir ima dogovor sa načelnikom oko neke zemlje ;) Aco ba reaguj, taman smo ušli u finu diskusiju.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 sep 2016, 23:44

MocMahale444 je napisao/la:Pusti me da napisem ovo pa daj 100 banova nije frka, ko god ima sta protiv sir Amara Osima I misli da nije legnda neka se sagne lagano, fujjj natakarim ih pojedince na napojnu žilu. Kovali u zvijezde ga sad I po njemu udarili.
Ja znam ko ima ali cini mi se da i ti nadolazis :).
Ovako znas da nema okolo pa na mala vrata, ja I dalje postujem sta uprava radi i necu promijeniti misljenje ali citajuci neke forume (par njih) sam zamalo povratio.
AMAR OSIM LEGENDA, o drugim stvarima necu I ja nemam stranu nego jednu jedinu Zeljo I samo Zeljo. Boli me o prepucavanjima desnih I lijevih.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 05 sep 2016, 23:46

amazon je napisao/la:
Vec drugu godinu zaredom citamo kako ovo potencijalno moze biti dobra prica, a vec smo na putu da drugu sezonu izvisimo. Nije vise u pitanju titula, iako nam je obacena, u pitanju izlazak odnosno neizlazak u evropu. Mi ako ne budemo imali rezultate na terenu ni u ovoj sezoni, ovo nece biti nikakva prica. I nije to zato sto "dusmani" to tako zele, vec zato sto upravo ti koji mogu biti dobra prica nisu vodili dovoljno racuna o onom sto je najvaznije za jedan sportski klub, o postizanju rezultata. A nas nijedan dusmanin nije mogao sprijeciti da na terenu poderemo u ovih sedam kola i da je tako bilo svima bi usta bila zacepljena i niko ne bi imao ni trunke materijala da prica o drugim stvarima i skrece paznju na mahalske price. Jbg.
Joj amazon ja tebe ne volim citati nikako, toliko si negativan da pomislim da citam o Borcu ili Velezu kad ti pises... Ali sad sam morao posto si me citirao...
I nisam se pokajao...konkretno si napisao...
Pokusacu konkretno i odgovoriti.

Evo, reci ti sta je najbolje da ti i ja uradimo do kraja ove sezone, da li da omalovazavamo sve u Zelji i trazimo hitne ostavke, bojkote i ostale stvari...
Ili da pruzimo podrsku igracima i Slavki i ne unosimo tenzije i netrepeljivosti prema upravi na stadion...

Uprava ce sama sebi presuditi svakako...
Nije da se ne trude, evo tu je Petrovic, jeste da je kasno dosao, ali tu su oni sebi problem napravili, sada se vise ne mora mjenjati trener sada moze/mora onaj ko je odgovoran.
Znaci sa Slavkom su oni dali sebi jos jednu priliku(zadnju)...
Eh sad se ti zapitaj i svi vi..,
Da li ti zelis da Slavko uspije popraviti sportski segment, bolji skauting, bolje rezultate i izbori europu
Ili zelis da on to ne uspije, samo da bi upravi vidio ledja...

Ja ne mogu zamisliti navijaca Zelje da zeli ovo drugo, to nije navijac to moze samo neko iz licnih interesa.
Naravno da bih i ja volio da se Petrovic malo vise ovlasti u dovodjenju igraca, da se stane u kraj glupim transferima, volio bih da se nauci na dosadasnjim greskama, volio bih svasta nesto ali bi mi bilo drago da se to sve uspije prebroditi...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 23:46

MocMahale444 je napisao/la:
Ja znam ko ima ali cini mi se da i ti nadolazis :).
Ovako znas da nema okolo pa na mala vrata, ja I dalje postujem sta uprava radi i necu promijeniti misljenje ali citajuci neke forume (par njih) sam zamalo povratio.
AMAR OSIM LEGENDA, o drugim stvarima necu I ja nemam stranu nego jednu jedinu Zeljo I samo Zeljo. Boli me o prepucavanjima desnih I lijevih.
To je ono sto ja govorim anti-zeljo potezi. Crnjenje Amara Osima ocekujes od pitara, a ne od ko fol manijaka.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 05 sep 2016, 23:49

aleksandar_veliki je napisao/la:Nisu to crkavice, ne baratam ciframa ali kada se sve oduzme i sabere mislim da je to od 10 do 20 posto budzeta. I moja firma za poreze dobro daje, a od drzave jos nismo dobili ni onu famoznu pomoc pri zaposljavanju. Tuzlak Opste diskusije molim te.
Mislim da je tadašnji predsjednik baratao ciframa i sigurno znao iz prve ruke koliko i šta.

I ne znam što se neofirno pokušavaju napraviti dvije "strane" a da je na jednoj Amar a na drugoj ovi ljudi koji su tu? A te priče kreću od "prijatelja" Želje koji pokušavaju dovesti ljude u situaciju da podrška Amaru isključuje podršku ljudima koji vode klub i obrnuto. Da li su to onda prijatelji Želje ako takve priče plasiraju?

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 05 sep 2016, 23:54

samoposmatram je napisao/la:@Sariel ovaj lik nema pojma o Slobodi i ti si ga provalio, ali nemoj vise. Sportski pozdrav.
heh eto vi imnate..doduse vidim citam pratim..
itekako imate..grasno 1921 se povremeno ukaze,il tamo neandertalac..
odma muk i sraaanje...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 23:57

Sariel je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:@Sariel ovaj lik nema pojma o Slobodi i ti si ga provalio, ali nemoj vise. Sportski pozdrav.
odma muk i sraaanje...
Ovo je interno i nazalost neki izmisljaju o drugim klubovima da bi se vadili zbog trenutnog stanja u klubu. Nek si dao do znanja, ali vjeruj da se i ovde zna da je u pitanju bila obicna izmisljotina.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 sep 2016, 23:58

Incognito87 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Nisu to crkavice, ne baratam ciframa ali kada se sve oduzme i sabere mislim da je to od 10 do 20 posto budzeta. I moja firma za poreze dobro daje, a od drzave jos nismo dobili ni onu famoznu pomoc pri zaposljavanju. Tuzlak Opste diskusije molim te.
Mislim da je tadašnji predsjednik baratao ciframa i sigurno znao iz prve ruke koliko i šta.

I ne znam što se neofirno pokušavaju napraviti dvije "strane" a da je na jednoj Amar a na drugoj ovi ljudi koji su tu?
Zar nije Amar 2 mjeseca prije porucio da se uprava podrzi? Ja kako znam jeste, sad odjednom Amar protiv uprave I onda neko to cuje I pocne pljuvati po Amaru pa to nema nigdje na dunjaluku. Neprijatelji neprekidno pokusavaju na sve moguce nacine da zakuhaju između nas samih I mi im to dopustamo.

Samo da hoce opet poceti sportski dio raditi kako treba sve ce se to posloziti.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 sep 2016, 00:01

U subotu je Krupa u Zagrebu igrala utakmicu sa Lokomotivom. Prva ekipa im je drzala nulu dok je igrala. Sa izmjenama je mec zavrsio 4-1 u korist Lokomotive. Starcevic je zadovoljan vidjenim i cini se spremnim za mec na Grbavici.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 06 sep 2016, 00:05

samoposmatram je napisao/la:
Sariel je napisao/la:
odma muk i sraaanje...
Ovo je interno i nazalost neki izmisljaju o drugim klubovima da bi se vadili zbog trenutnog stanja u klubu. Nek si dao do znanja, ali vjeruj da se i ovde zna da je u pitanju bila obicna izmisljotina.
ok posteno. ne zelim se mijesti u vase stvari i probleme...
samo ne volem to bacanje i vadjenje preko mog kluba..da bi se nekom nesto pojasnilo.. sportski pozdrav :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 12 gostiju.