Samo najveći ljudi to mogu. Ja očigledno nisam taj. Ja sam onaj dok ti ne vrati šamar ne može mirno spavati noćima. Udari mi jedan šamar kriv si, udari mi dva, kriv sam.
Nikada više osmjeh na Derby d'Italia, prije je postojala mržnja, sada u meni na svakoj utakmici ključa bijes. Taj bijes se vidi na svakom derbiju i zato ih konstatno ponižavamo svaki put kada imamo priliku. Nabijamo komplekse, opet pišemo istoriju. 28 utakmica bez pognute glave, 28 i dalje pišemo istoriju sa daleko slabijim timom koji je imao Capelo ili koji je imao Milan 1993 do 95. Nadam se da ćemo oboriti taj record, ali bez obzira, najvažnije je da smo svi ponosni na naše ratnike koje ne dozvoljavaju nikom na ovom svijetu da uzmu ono što je naše. A to su pobjede, bodovi i dostojanstvo.
Neko kaže ranjeni lav je najopasniji misleći na maleni klub iz predstavnice mode. Ali šta ćemo sa povrijeđenim Džinom koga su liluputanci oborili. Da li je čudno što nas opet sudije podkradaju, da li je čudno što opet nam objavljuju rat? Do skoro smo bili simpatični tim iz Torina koji ima samo istoriju iza sebe i mogli su da brišu pod sa njim. Ponizimo ih u derbiju ali niko nas nije shvatao ozbiljno. Niko nije osjetio pravi bijes juventina koji nikada otići neće, niti vatru o očima koja se nikada ugasiti neće.
E onda se nešto promjenilo. Neko se promjenio. Neko se vratio!!! Vratio se onaj isti tim, zbog kojeg ste prijetili sudijama da ćete im odsjeći ruku, ili onaj isti tim zbog kojeg ste svake nedelje zvali sudije da vam pomognu kada igramo sa “manjim, neprimjetnim klubovima”. Vratio se džin koji je veći, ljući, opasniji nego ikada. Vratio se Juve kojeg ste se oduvek pribojavali, onaj isti Juve zbog kojeg ste morali uraditi neoprostivo. Niste imali izlaz, niste imali mali ljudi rešenje, niste imali odgovor na superiornost i svim snagama željeli da uništite.
Ali ste se prevarili. Iskopali ste sami sebe jamu u kojoj ćete se vratiti kao i prije nekoliko godina, gdje vam je i mjesto. Jamu i ponor u koji ćemo vas mi vratiti. Da mi navijači, vlasnici, akcionari i fudbaleri, svi mi koji vam dugujemo toliko mnogo da je vječnost pred nama da se odužimo. Svakom prilikom ćemo vam uzvraćati udarac jer nismo sami.
Imamo kapetana broda koji će sve uraditi da nas vrati gdje zaslužujemo. Imamo generala koji nastavlja trenirati svoje ratnike, ko je konačno usadio gen svetog kluba. Imamo ratnike koji će poginuti na teren zarad svoje armije iza leđa. I imamo armiju navijača koja je nastavlja svoj rat protiv agresora. Armija koja nikada nije nestala, smanjena, već naprotiv.
Armija koja je iz dana u dan sve veće, armija koja je nesalomljiva. Branićemo svoju svetinju do kraja vremena, branićemo naše dostojanstvo dokle god je imalo snage u nama. Na ulicama, na portalima, na tuđim terenima i najvažnije na svojoj Areni. Idelno ime stadiona jer nam daje značaj koji zaslužuje. Mi smo gladijatori Torina. Mi smo oni koji nemaju šta da izgube i pobjedićemo svakog ko mu se suprotstavi.
Vrata pakla su otvorena, mi ćemo vas poslati tamo. Tamo odakle ste i došli, tamo gdje i zaslužujete biti mali ljudi. Nije najveća kazna služiti u paklu, već je najveća kazna jer znate da će to trajati vječno. To će biti naša zaostavština svima koji su načili grijeh a nisu odgovarali. To će biti jedino što ćemo uraditi za vas, jer ništa manje niste zaslužili!!!
Ništa lično nikome!
Posvećeno @Bianconercu, @JuveSissoku, @Arogantnom, @DelPieru, @FGR Harmani i svim Juventinima!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO