Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Viking
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Viking » 26 mar 2012, 22:20

Gospodin Moggi, svaka rijec koju kaze 100% stoji. Odavno on predvidja pad intera i vracanje na mjesto koje mu pripada tj. behind Juventusa i milana.

@buffon
Dominacija Juventusa u duelima protiv jacih, ovo pokazuje snagu i sposobnost ovog Juventusa. Samo nazalost sve ovo nece biti dovoljno za scudetto, iako ne gubim nadu do posljednjeg kola. Unapred upisani bodovi ce Juventusa doci scudetta :cry:

ps. Citam da Fenerbahce i Galata zele dovesti Eliu...mozda je neko vec pisao...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 26 mar 2012, 22:29

mdss je napisao/la:
senad_flamin je napisao/la:Ljudi je li se vratio @ Bianconeri 1988 :?: :D

@ Ramiral (imenjače ) onaj ko tebe proglasi trolom i provokatorom gadno se vara ;)

haj malo prosetaj sa ovog djela forum tim svojim glupim pitanjima :evil:

Nisi ti mene dobro shvatio , ja sam se već zezao sa @Bianco. za ovo , kazem mu pazi se , ali teško je kad se jendom udje u raspravu stati :D a s njm nije lako raspravljati, ne bi ovaj pdf Serije A bio zanimljiv da nema njega
on ti je ovde " prut i masnica"

Iako podj'ebaje i nas rossonere :lol: neka njega ,nije mu trebaolo ovo ,al doce on brzo.

Izgleda da je i @ado_inter banovan, doće oni uskoro , oni ti unose živost u ovaj forum :D
-RIVALDO-

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 00:09

[youtube][/youtube] 8-)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 08:08

Uranili naspavali braćo, bianconeri... šta mai... :mrgreen:
Iduća utakmica ništa manje nije važna nego ova nedjeljna.

Takve ekipe nam odgovaraju, nekja igraju fucu i da ne prave bunker.
Opasnost najveća će biti Cavani i Lavezzi realno, na sredini terena naša trojac sa može nositi sa njihovim veznjacima.
Ne bi me začudilo da Conte, kao i protiv Udinesea izvede postavku 3-5-2.
Malo me zabrinuo nastup Barze u zadnjoj utakmici, biola je povreda i nezgodan momenat za vratiti se nakon iste u velikom derbiju, koliko će on biti spreman za navalni red Napolija :?: :? .
Kako bi to moglo izgledati ?
Standardna :

Buffon

Lichtsteiner Barzagli Chiellini De Ceglie

Vidal Pirlo Marchisio

Pepe Matri Vučinić

ili

Buffon

Caceres Barzagli Chiellini De Ceglie

Lichtsteiner Vidal Pirlo Marchisio

Matri Vučinić :?:

možda

Buffon

Caceres Barzagli Chiellini

Lichtsteiner Vidal Pirlo Marchisio De Ceglie (Esti)

Matri Vučinić

..ima opcija, nadamo se da će naš ''vođa ( :mrgreen: ) odabrati najbolju...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 08:39

Juventus Antonia Contea već je u 29 utakmica neporažen što je za jednu utakmicu više od Capellovog Juventusa.

Stara Dama je ove sezone sakupila 15 ligaških pobjeda i 14 nerješenih, a u zadnjoj utakmici su pobijedili inter u velikome derbiju.

Najbolji niz neporaženosti što se tiče Juventusove ekipe bio je 28 utakmica pod vodstvom Fabia Capella koji je vodio Bianconere od 2004. do 2006. i ovaj niz neporaženosti dogodio u drugoj njegovoj sezoni.

No Capellova je ekipa sakupila više bodova jer je imala 18 pobjeda i 10 nerješenih rezultata čime su osvojili 64 boda.

Conteov Juve trenutno ima 59 bodova i to uz utakmicu više.

Ako se pogleda Juve iz prošle sezone pod vodstvom Gigija DelNerija onda Juve nije poražen u 30 uzastopnih ligaških utakmica jer u prošlogodišnjem zadnjem kolu su u Torinu remizirali sa Napolijem 2-2.

Ovaj rekord samo potvrđuje ono što su Capello i Ranieri napravili 2005-06 i 2007-08 sezone, jednu prije i jednu poslije igranja u Serie B.

Ako Juve završi sezonu neporažen onda će postati prva ekipa kojoj je to uspjelo u Serie A otkako se natječe 20 klubova.

Nema šta, idemo i na pobjedu protiv ''plavaca''

FORZA JUVE!

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 08:49

evo malo statistike:
Juventus je u 29 kola ima gol razliku
Ukupno:
46:17=+29
Kuci:
27:9=18
Vani:
19:8=+11

Najbolja odbrana sa samo primjenih 17 golova a po efikasnoti 3 ekipa nakon Milana i Napolia.

Ukupan prosjek golova po mecu:
Datih
2.2
Primljenih

0.6

Zadnji 6 utakmica Juve ima skor:
2:4:0 sa 10 osvojenih bodova i gol razlikom 10:3
Dok Napoli sledeci Juventusov protivnika ima skor:
4:2:0
Zadnji 8 medjusobni duela Juve-Napoli
2:2:4

Sigruno super tezak duel, obje ekipe nisu porazene u posljednjih 6 utakmica s tim da je Napoli osvojio nesto vise bodova. Obe ekipe su u vrhunskoj formi sto obecava odlicnu utakmicu... :)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 08:52

Duel strašno težak... ako hoćemo održati priključak sa rossonerima pobijediti se mora, a ovi su za svakog ''nagazna'' mina.
Per aspera ad astra :mrgreen:

Koliko god mi priželjkivali kiks Milana sa Cataniom, realnije je da kiksaju naši upravo protiv Napolitanaca.
Ipak ne mora uvijek biti sve po defaultu, zato je i fudbal tako omiljena i nepredvidiva igra.

Forza Catania 8-)

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 08:59

meni najtezi mec ove sezone jer Napolitanci imaju strasan trojac koji i najmanju gresku s lahkocom moze da kazni. Misljenja sam da gol moramo primiti, sto namece imperativ da napadaci Juventusa odigraju vrhunski. Mora se zabijati, previse zicera ode u prazan prostor... :)

Vjerujem u pobjedu jer je Ale u odlicnoj formi, cak moze opet biti odlucujuci faktora u posljednji 20 minuta ako podje nesto po zlu. Stari lisaca zna kako izici na kraj sa golmanom svake ekipe...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 09:15

Matriju je najbolje da zada pod prečku onoj gari u petak navečer... valjda se poprave nišanske sprave, ko zna :mrgreen:
Nek' safata kakvu i Quagliarela, sve mi se čini da oni od silnog treninga ne stignu i te ''obaveze'' obaviti pa onda maše na utakmici.
Pusti ih brate Conte mani težačkih treninga na momenat pa nemogu momci ni tam' ni vam', možda ''pročepe''... :mrgreen:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 mar 2012, 09:23

Najbitnije je prvo poluvrijeme izdržati, ne sumnjam da ćemo ih razbiti u 2. Imaju jak napad, ali mi imamo najjaču odbranu, tako da mislim da bi trebali doći do pobijede.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 09:29

Bice to otvorena utakmica, bez kalkulacija. Bodovi su jedino vazni jer su neophodni za obe ekipe. Otvorene utakmice sa puno trke uvijek odgovaraju najspremnijoj ekipi citave lige. Marcha, Vidal,Lich, trce ko navijeni... :mrgreen:

Sve se vrti oko gara ,i kada ide, i kada ne ide :lol:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 09:46

Vidio sam nešto ste @Juventinu hvalili za neki post što je ostavila :mrgreen:

Cavani-Lavezzi-Hamsik svakome mogu dati gol.
Napoli je ekipa koja je Conteovom Juventusu ove sezone dala najviše golova na jednoj utakmici.
Nadam se da ih naši pit bull terijeri u odbrani mogu zaustaviti.

ma gare su uzrok i posljedica :mrgreen:

Juventina
Kontakt:

Post Postao/la Juventina » 27 mar 2012, 09:48

@Ramiral Ništa specijalno,morala sam se javiti,da me ne bi zaboravili :D :lol:
C'è Solo La Juve Nel Mio Cuore!

Rekao mi je: "Ili ja,ili JUVENTUS" Šteta,bio je lijep momak :D
Mogu ja najponosnije tugu nositi,i opsovati,i oprostiti! :D

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 09:53

Ma nismo mi tebe zaboravili... i krv svoju za @Juventinu moju(našu) :mrgreen:

Kraljica i ponos... samo neka nas ima. 8-)

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 mar 2012, 11:55

Nesto kontam da su Matri i Vucinic sigurni za sledecu sezonu, dok se otvare pitanje gdje ce Ale :roll?

Borrielo sigurno ide jer nista nije pokaza osim borbenosti, tako da ima jos jednu sansu da se dokaze u Rimu :lol:

Fabio Q se nakon povrede nikako nije uspio nametnuti, pa se bojim da i on ide, iako bih volio da bude sledece sezone. Iako nije imao previse prostora, ipak sam vise ocekivao...

Ale je pokazao da i sada ima smeka i lucidnosti za odluciti utakmicu, iako je najmanje igrao, dosta vise je pokazao od navedene dvojice. Iskreno se nadam da ostaje i sledece sezone, jos uvijek moze biti igrac koji donosi prevagu kada ne ide...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 mar 2012, 12:16

Iskreno,Alex Del Piero je legenda,čovjek koji je zaslužan što su uopšte mnogi počeli voljeti Juve,ali vrijeme prolazi za svakoga.
On je mnogo dao Juventusu,ali je i Juve mnogo dao njemu.

On je neko ko želi da igra,pri tome mnogo više od ovoga trenutno.
Sljedeće godine sigurno tu neće biti Quagliarelle i Boriella,a doći će kvalitetniji igrači te će biti realno da Alex bude 4-5 opcija u napadu. To njega neće zadovoljiti jer je i sam rekao da ne želi još da završava karijeru,tako da mislim da će on ipak otići,Agnelli je to rekao,mada,znamo da u Italiji nije ništa sigurno.

Agnelli bi bio neozbiljan kada bi pogazio riječi sa početka sezone,mada pod pritiskom navijača je moguće da mu produže na još jednu sezonu.

Dakle,ako bi ostavili emocije po strani,realno je da Alex ustupi mjesto mlađima koji će doći.
Mnogo je mlađih igrača propalo što zbog loših trenera,što zbog forsiranja starijih igrača.
Alex naravno može ovako po malo igrati i dati neki gol,neki slobodnjak,ali za velike utakmice u LP trebat će mlađi,brži i jači igrači od Alexa.

Poznavajući njega,ali i svakog profesionalca,on ne može biti zadovoljan da gleda utakmice sa klupe i dobija priliku na kašičicu,pri tome,čovjek ima 38 godina.

Uzmimo primjer još jedne legende, Raula,klub je odlučio da se okrene mlađima jer su zaključili da im Raul više ne može pomoći,a i on je razumio da će malo igrati te je otišao i našao svoju sreću.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 13:28

Juventus bi dao i 36 miliona eura za Edina Džeku
Edin Džeko, 26-godišnji bh. nogometaš, gotovo će sigurno proći kroz izlazna vrata Manchester Cityja na kraju ove sezone. Tako barem već neko vrijeme najavljuje engleska štampa.
Edin Džeko (Foto: AFP)Iako je iz Wolfsburga doveden kao veliko pojačanje prošle godine u januaru, Džeko nije uspio zasijati u punoj formi u u svom novom klubu. Dobivao je tamo mnogo kredita, ali nakon loše polovine prošle sezone, ove vrlo često gubi borbu s ostalim napadačima Cityja za ulazak u prvu ekipu. Ispred njega su, debelo, Sergio Agüero i Mario Balotteli, a uskoro vjerojatno i povratnik u sastav Carlos Tevez. Biti četvrti napadač bilo kojeg kluba i nije neka dobit.

Još kada je iz Wolfsburga prelazio na Otok, pričalo se mnogo o Juventusovom interesu za njega. Sada je taj interes obnovljen, a engleska štampa doznaje da je Juventus spreman isplatiti čak 36 miliona eura za Džeku. To je nešto veća cijena od one koju je City izdvojio prošlog januara (32,5 miliona).

No, osim Juventusa i Real iz prikrajka prati situaciju vezanu uz bh. reprezentativca.

Uffff kako bi ovo bilo dobrota... Borriello odlazi, možda i Eta Beta... bilo bi mjesta u napadu Stare Dame za našeg Edina...
smajlikojipleše :mrgreen:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 mar 2012, 13:33

Ja sam ubijeđen nešto da će on preći kod nas,real neće pustiti Higuaina nigdje tako da neće napadače dovoditi.
Mislim da ga možemo dovesti i ispod 30M.
Ovo su samo špekulacije,ako mancini ne osvoji titulu,velika je mogućnost njegovog odlaska pa bi novi trener eventualno imao dugačije planove sa Edinom

Uglavnom,ako bude na prodaju,siguran sam da ga dovodimo.

Lijep intervju Giggsa u kojem spominje Juventus i Del Piera: 8-)
http://video.gazzetta.it/gallese-manutd ... 0f07a82cab" onclick="window.open(this.href);return false;
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 13:53

Samo najveći ljudi to mogu. Ja očigledno nisam taj. Ja sam onaj dok ti ne vrati šamar ne može mirno spavati noćima. Udari mi jedan šamar kriv si, udari mi dva, kriv sam.

Nikada više osmjeh na Derby d'Italia, prije je postojala mržnja, sada u meni na svakoj utakmici ključa bijes. Taj bijes se vidi na svakom derbiju i zato ih konstatno ponižavamo svaki put kada imamo priliku. Nabijamo komplekse, opet pišemo istoriju. 28 utakmica bez pognute glave, 28 i dalje pišemo istoriju sa daleko slabijim timom koji je imao Capelo ili koji je imao Milan 1993 do 95. Nadam se da ćemo oboriti taj record, ali bez obzira, najvažnije je da smo svi ponosni na naše ratnike koje ne dozvoljavaju nikom na ovom svijetu da uzmu ono što je naše. A to su pobjede, bodovi i dostojanstvo.

Neko kaže ranjeni lav je najopasniji misleći na maleni klub iz predstavnice mode. Ali šta ćemo sa povrijeđenim Džinom koga su liluputanci oborili. Da li je čudno što nas opet sudije podkradaju, da li je čudno što opet nam objavljuju rat? Do skoro smo bili simpatični tim iz Torina koji ima samo istoriju iza sebe i mogli su da brišu pod sa njim. Ponizimo ih u derbiju ali niko nas nije shvatao ozbiljno. Niko nije osjetio pravi bijes juventina koji nikada otići neće, niti vatru o očima koja se nikada ugasiti neće.

E onda se nešto promjenilo. Neko se promjenio. Neko se vratio!!! Vratio se onaj isti tim, zbog kojeg ste prijetili sudijama da ćete im odsjeći ruku, ili onaj isti tim zbog kojeg ste svake nedelje zvali sudije da vam pomognu kada igramo sa “manjim, neprimjetnim klubovima”. Vratio se džin koji je veći, ljući, opasniji nego ikada. Vratio se Juve kojeg ste se oduvek pribojavali, onaj isti Juve zbog kojeg ste morali uraditi neoprostivo. Niste imali izlaz, niste imali mali ljudi rešenje, niste imali odgovor na superiornost i svim snagama željeli da uništite.

Ali ste se prevarili. Iskopali ste sami sebe jamu u kojoj ćete se vratiti kao i prije nekoliko godina, gdje vam je i mjesto. Jamu i ponor u koji ćemo vas mi vratiti. Da mi navijači, vlasnici, akcionari i fudbaleri, svi mi koji vam dugujemo toliko mnogo da je vječnost pred nama da se odužimo. Svakom prilikom ćemo vam uzvraćati udarac jer nismo sami.

Imamo kapetana broda koji će sve uraditi da nas vrati gdje zaslužujemo. Imamo generala koji nastavlja trenirati svoje ratnike, ko je konačno usadio gen svetog kluba. Imamo ratnike koji će poginuti na teren zarad svoje armije iza leđa. I imamo armiju navijača koja je nastavlja svoj rat protiv agresora. Armija koja nikada nije nestala, smanjena, već naprotiv.

Armija koja je iz dana u dan sve veće, armija koja je nesalomljiva. Branićemo svoju svetinju do kraja vremena, branićemo naše dostojanstvo dokle god je imalo snage u nama. Na ulicama, na portalima, na tuđim terenima i najvažnije na svojoj Areni. Idelno ime stadiona jer nam daje značaj koji zaslužuje. Mi smo gladijatori Torina. Mi smo oni koji nemaju šta da izgube i pobjedićemo svakog ko mu se suprotstavi.

Vrata pakla su otvorena, mi ćemo vas poslati tamo. Tamo odakle ste i došli, tamo gdje i zaslužujete biti mali ljudi. Nije najveća kazna služiti u paklu, već je najveća kazna jer znate da će to trajati vječno. To će biti naša zaostavština svima koji su načili grijeh a nisu odgovarali. To će biti jedino što ćemo uraditi za vas, jer ništa manje niste zaslužili!!!

Ništa lično nikome! :mrgreen:
Posvećeno @Bianconercu, @JuveSissoku, @Arogantnom, @DelPieru, @FGR Harmani i svim Juventinima!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 27 mar 2012, 14:02

vasa mrznja je vas problem , ali dok se ne rijesite proslosti neceti imati uspjeha u buducnosti , moglo bi se lako desiti jos jedna sezona ZERO TITULI

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.