Safet Sušić - Pape

ZutiMrav
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ZutiMrav » 07 mar 2014, 02:41

slika

KAMIKAZA se nikad nije zadrzao dugo.
Propalu trenersku karijeru je spasio preko jake rep. BIH sada ce ovu jaku rep. BIH srozati do dna :oops:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 07 mar 2014, 02:41

Egipat ga je raznio sa tom formacijom, a poslije Argentine se neće sastavit još godinu dana.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 mar 2014, 02:48

Principatus je napisao/la:Ovi clanci po novinama me nerviraju, kako su igraci bili bezvoljni, kao nisu imali motivaciju i zelju za borbom.

Pa koji normalan covjek ce imati zelju za borbom kada mu neko ubaci Tinu u sredinu, da glumi DMa koji nije, Tino koji ni jednog napada ne zna presjeci, a loptu predaje kao da je aktivirana granata. Ko? Ko ce igrati divno i borbeno kada igramo sa nekakvim retardiranom sistemom i formaciji, gdje je Ibisevic ponovo desno krilo, gdje Mujdza mora biti bek i krilo i uz to pokrivati citavu desnu stranu? Ko ce davati golove kada nemamo protok igre, niti stvaramo sanse sa ovim nacinom igre, kada sve ide po lijevoj strani i malo kroz sredinu?

Pa nas je jedan mrtvi Egipat razbio.
Pogledajte zadnjih 10 utakmica Egipta, protiv koga su gubili i pobjedjivali i sve ce vam biti jasno.
Sto oblijeces kao macak oko vruce kase. Reci odmah Susic je jedna velika konjina, koji u reprezentaciju dovodi i gura svoju familiju. Takodjer on je jedan fudbalski neznalica i gubitnik, kojeg je sreca pogledala pa se uspio plasirati na SP, a on tu nema nikakve zasluge. Usput je toliko retardiran da ni izjave ne zna dati, a tjera i potencijalne igrace koji su zvijezde svjetskog fudbala, kako bi u reprezentaciji igrali igraci koje zastupa njegov brat. Dodaj jos tome neku frazu tipa "daBogda zakasnio na avion za Brazil" i "Teleci pogled".

Znamo svi kakvo misljenje imas o seletoru, nemoras sad da prosipas tu neku filozofiju da bi nasao novi nacin da ga blatis. Slobodno svaki dan postavi ovo gore sto sam napisao 3-4 puta i nece biti problema.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 07 mar 2014, 03:40

el-fighter je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ovi clanci po novinama me nerviraju, kako su igraci bili bezvoljni, kao nisu imali motivaciju i zelju za borbom.

Pa koji normalan covjek ce imati zelju za borbom kada mu neko ubaci Tinu u sredinu, da glumi DMa koji nije, Tino koji ni jednog napada ne zna presjeci, a loptu predaje kao da je aktivirana granata. Ko? Ko ce igrati divno i borbeno kada igramo sa nekakvim retardiranom sistemom i formaciji, gdje je Ibisevic ponovo desno krilo, gdje Mujdza mora biti bek i krilo i uz to pokrivati citavu desnu stranu? Ko ce davati golove kada nemamo protok igre, niti stvaramo sanse sa ovim nacinom igre, kada sve ide po lijevoj strani i malo kroz sredinu?

Pa nas je jedan mrtvi Egipat razbio.
Pogledajte zadnjih 10 utakmica Egipta, protiv koga su gubili i pobjedjivali i sve ce vam biti jasno.
Sto oblijeces kao macak oko vruce kase. Reci odmah Susic je jedna velika konjina, koji u reprezentaciju dovodi i gura svoju familiju. Takodjer on je jedan fudbalski neznalica i gubitnik, kojeg je sreca pogledala pa se uspio plasirati na SP, a on tu nema nikakve zasluge. Usput je toliko retardiran da ni izjave ne zna dati, a tjera i potencijalne igrace koji su zvijezde svjetskog fudbala, kako bi u reprezentaciji igrali igraci koje zastupa njegov brat. Dodaj jos tome neku frazu tipa "daBogda zakasnio na avion za Brazil" i "Teleci pogled".

Znamo svi kakvo misljenje imas o seletoru, nemoras sad da prosipas tu neku filozofiju da bi nasao novi nacin da ga blatis. Slobodno svaki dan postavi ovo gore sto sam napisao 3-4 puta i nece biti problema.
Eh i ti ga seres sada.
Sta je covjek slagao.
Sve je istina.
Nasi novinari :oops: svi bi polizali za kartu Brazil.
Koliko je lopti presjekao ukrao TINO SVEN SUSIC ZADNJI VEZNI :?:
KERKEZ JE ZA NJEGA MAKALELE. :oops: Nije ga stid navijaca i na njih ide ko sivonja posle puuuuuuuuuu a Tinketa ce pozvati opet jer nema stida, pozvat ce i panja Avdiju.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 07 mar 2014, 06:57

Kad se malo bolje promisli,izgubili smo ovih 90 minuta protiv Egipta skroz bezveze.Nismo klub pa da je sljedeća tekma i okupljanje za 3 dana.Trebali smo više opcija probati,drugih igrača pozvati...Šta bi falilo.
Evo,na defenzivnom veznom Kolašinac i Salihović npr.Eto,bar poluvrijeme da probamo kako izgleda.Zašto ne.Unatoč tome mi smo odigrali 90 minuta samo da bi gledali Egipćane u posjedu lopte .
Keep walking.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 07 mar 2014, 07:00

dinamičniji od nas i Kosovo i Haiti
[youtube][/youtube]

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 07 mar 2014, 07:19

legenda reala je napisao/la:Nemate vas dvojica blage veze, mi smo odlična ekipa i samo uz jednu rokadu bez problema možemo proći grupu na SP, druga je stvar što je Safet tvrdoglav pa neće da napravi rokadu, ali ako dođe pameti do SP i stavi Zahirovića ili Kolašinca na sredinu mi idemo dalje, kladimo se u sve pare svijeta ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2014, 07:43

normalaba je napisao/la: Ti si mrtvi glupan i troll.
Oh ne, nemoj me vrijedjati na forumu, plakat cu. :lol:
U ovoj situaciji izgleda ti nije vise ni preostalo, pa tvoj um nije sposoban nesto pametnije da izbaci.
Bolje prestani mucati.

El Fighter. Kada nekoga hladni fakti bole i ako se od njih pati onda to samo govori za sebe. Zna se kakvu vrstu covjeka istina boli. ;) Gdje si bio ove dane kada nas je mrtvi Egipat jedan razbucao? Sad si se nasao nesto pametovati. Jao da vas nema, trebao bi vas covjek izumiti. :mrgreen:

Susic je selektor. Pravi greske, grozne greske. Ali kad neko radi onda i automatski pravi greske. Koliko god on bio los selektor, vi ste jos 10 puta gori, jer pokusavate od gresaka napraviti pametne poteze, a od poraza pobjede.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 07 mar 2014, 07:50, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2014, 07:49

Izgleda da je već postala praksa da se ugledni članovi foruma nazivaju glupanima i trolovima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 mar 2014, 07:51

Nema se postovanja prema velikanima :D .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2014, 08:05

Ma meni su sega ovi sto vrijedaju na jednom internet forumu. Vrijedjati me mozes live, ali ovo nema smisla. Ali kad nemaju argumente... :mrgreen:

Virtu4le jesil prezivio ovaj spektakl? :mrgreen: Mislili smo da te je slag strefio. I eto ironije na kraju ti ostade u pravu. Jer to sam shvatio poslije ove utakmice. Voz je prosao, mozemo na kraju samo svi stati iza selektora i nadati da ce Susic nauciti brze nego inace iz ovih gresaka. Predstavio se ponovo veoma tvrdoglav poslije utakmice, ali ne vjerujem da ce tako biti u praksi. Besic ce se sigurno vratiti, mozda i Salatic dodje. Nemogu sebi zamisliti, da ce ponovo pokusati da stavi Hadzica i Tinu, javnost bi ga pojela, a i sam valjda nije tako lud. Koliko god on gresaka da je napravio, ja mislim da ce ih do SPa popraviti.

Kao sto sam vec naveo, mozemo igrati i sa Seom i Sejom u sredini. Jedan defanzivno, Sejo vise naprijed. Zukanovica na beka, a Lulic bi ga morao podrzavati. Steta sto to nismo isprobali. Tu rokadu. Ili cak Zukanovica na DM, pored Seje. Seo kao bek. Vise bi nam Zukanovic tu koristio nego ovi koji su na toj poziciji izgubljeni. Salatica definitivno pozvati i Besica. Prave defenzivce i eto problem kako tako rijesen. Isprobas Salatica, valja, ne valja. Tacka. Mi mozda uopste nismo toliko deficitarni koliko mislimo, samo da se urade pojedine promjene.

---------------------------Begovic-------------------------
----Mujdza--------Bicakcic----Spahic----Zukanovic----
--------------------Kolasinac----Salihovic----------------
------Hajrovic-----------Pjanic-------------Lulic-------
---------------------------Dzeko----------------------------

Inace protiv Nigerije i Irana sam definitivno za 2 napadaca, samo se to mora pametno posloziti. I Ibisevic onda mora biti stvarno napadac, a ne bek.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 07 mar 2014, 08:14

legenda reala je napisao/la:Nemate vas dvojica blage veze, mi smo odlična ekipa i samo uz jednu rokadu bez problema možemo proći grupu na SP, druga je stvar što je Safet tvrdoglav pa neće da napravi rokadu, ali ako dođe pameti do SP i stavi Zahirovića ili Kolašinca na sredinu mi idemo dalje, kladimo se u sve pare svijeta ;)
kolasinac na mjestu DM-a, a na njegovo mjesto lulic ili zukanovic i to bi bilo to... ipak je pozicija DM-a daleko vaznija pozicija za cjelokupnu igru, a na LB imaju dosta dobra rjesenja... samo tesko ce to safet prelomit'... trebalo bi to ipak isprobat' jer u slucaju neuspjeha opet kritika u stilu: postavlja igrace na neprirodne pozicije... zahirovic da je standardan u bochumu bio bi solidno rjesenje... u svakom slucaju bolje od nikakvog... iako ni hadzica ja ne bih otpisivao... utakmica neku vecer nije pokazatelj, pogotovo kad se vidi s kojim emocijama hadzic dozivljava poziv... to je sigurno izazvalo vecu tremu nego obicno, a samim tim i igru u grcu...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 mar 2014, 08:15

Evo zasto mi nemamo prevelike sanse ubuduce sa ovim covjekom na celu:

Susic je u 2010 godini od 5 teskih utakmica (Gana, Svedska, Njemacka, Francuska, Slovacka) = 3 izgubio, 2 pobijedio.
Susic je u 2011 godini od 7 teskih utakmica (Rumunija 2x, Mexiko, Portugal 2x, Grcka, Francuska) = 3 izgubio, 3 odigrao nerijeseno i jednu pobijedio.
Susic je u 2012 godini od 4 teske utakmice (Grcka, Brazil, Irska, Mexiko) = 3 izgubio i jednu odigrao nerijeseno.
Susic je u 2013 godini od 5 teske utakmice (Grcka, USA, Slovacka 2x, Argentina) = 3 izgubio i dvije pobijedio.
Susic je u 2014 je jednu tezu utakmicu (Egipat) izgubio.

Od ukupno 22 teske utakmice, Susic je dobio 5 utakmica. 13 izgubio, 4 remija.

Statistika u procentima: 5/22=22,7 % pobjeda. 13/22=59 % izgubljenih utakmica. 4/22=18,2 % remi.

+atmosfera van tima katastrofalna, kako je unutar tima ne znam
+autoritet trenera u svlacionici vjerovatno 0
+ autoritet trenera van svlacionice vidljivo 0
+rezultati zadnji losi
+igra katastrofalna pozadi, kao prema naprijed, neorganzovani, rupetine na sve strane
+ igraju nizerazredni igraci u prvih II, nekada po tri igraca odjednom.

Ko ce ovo vratiti na pravi put i kako Bog sami zna.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2014, 08:16

Principatus je napisao/la:Virtu4le jesil prezivio ovaj spektakl? :mrgreen: Mislili smo da te je slag strefio. I eto ironije na kraju ti ostade u pravu.
Nisam se previše uzbuđivao, a bio sam na forumu poslije utakmice, međutim tad se postovi lako zagube jer se puno piše.

Dobio je još jedan odgovor na pitanje ko može, a ko neće ili ne može. Sad su se pojavili drugi (novi) problemi. Nemamo puno vremena i prostora za manevrisanje, nadam se da je shvatio da mu treba Zahirović, bilo da igra ili ne igra u Bochumu. Uz njega tu je i Bešić bez kojeg nećemo početi pripreme za SP.

Što se tiče javnosti, selektor je jasno rekao koliko ga to zanima, više puta je ponovio, tako da na taj neki pritisak možete zaboraviti. Poraz je došao u pravi čas, od puno lošije ekipe i sad imamo kompletnu sliku. Radikalnih promjena neće biti, ko god se tome nada - vara se.
DonCorleone je napisao/la:+autoritet trenera u svlacionici vjerovatno 0
Ovo možeš izbrisati.
Voli te tvoje Sarajevo.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 mar 2014, 08:29

Principatus je napisao/la:
---------------------------Begovic-------------------------
----Mujdza--------Bicakcic----Spahic----Zukanovic----
--------------------Kolasinac----Salihovic----------------
------Hajrovic-----------Pjanic-------------Lulic-------
---------------------------Dzeko----------------------------
To je to. Mislim da je ovo trenutno nasih najboljih 11. Doduse, nisam upratio sta je sa Zukanovicem trenutno, vuce li neku povredu?

Jedina mana ove formacije sto su alternative slabe za svaku poziciju. Drugim rijecima, neko se povrijede ili zbog nekog drugog razloga ne moze igrati, odmah belaj.
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 07 mar 2014, 08:32, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2014, 08:30

Virtu4l je napisao/la:Poraz je došao u pravi čas, od puno lošije ekipe i sad imamo kompletnu sliku.
Pa na sta lici ta slika? :D

Ne trebaju nama radikalne promjene u kadru, nama samo trebaju prave promjene.
Sto se tice Hrgote ili uopste 3. napadaca to kod Safeta mozemo okaciti macki o rep, to je za njega naucna fantastika. Kao sto sam jedanput rekao, zavrsiti SP, nadati se mladjem, zivahnijem selektoru koji nece dopustiti da gubimo igrace. No nazad do onoga sto je preko potrebno: Besic i Salatic. Arslanagic jos uz to (izgleda da ce biti spreman pred Sp), da prosirimo kapacitet defenzivni. Isto tako potreban nam je sistem tamo pozadi, pa oni se razlete kao kakve kokosi kada nas napadaju. Grci, Litvanci, Letvanci ili kako god i Liechtensteinci nisu bas nesto u napadu. Slovacka nam je pokazala koliko smo suplji pozadi, katastrofalni Egipat isto, USA bas nebih uzimao kao mjeru. Tu nesto ne pase pozadi, jednostavno odbrana ne harmonise. A na papiru nam defenzivni red i bas nije toliko los. Isto vazi i za naprijed. Mi nemamo veze u igri, ne stvaramo sanse, nismo opasni, sve ide preko jedne strane. To ne ide tako. Desno krilo podhitno, tim ne mislim na Ibisevica.

Besic, Salatic, Arslanagic in.
Tino out, Vrsajevic out. Kvrzic i Hadzic neznam. Svejedno.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 07 mar 2014, 09:24

Virtu4l je napisao/la:Izgleda da je već postala praksa da se ugledni članovi foruma nazivaju glupanima i trolovima.
HAHAHAHAAHAHAHAHA... da mi je samo znati po čemu je to ovdje neko ugledan.. čuj ugledni članovi... a sve goli anonimusi :lol: :lol: :lol: :lol:
FKT ti i ona tvoja grupica još niste shvatili da je ovo forum i da nema uglednih i neuglednih... nego samo ima provokatora koji nemaju argumente i koji slijepo štite bosanskog KIM JUNG IL-a,pa onda iznervirate raju svojim nebulozama,i na kraju se ljutite kad vam neko pripisuje epitete kakve ste vi djelili Papetu,Spahi,Begoviću itd... I SAD STE ODJEDNOM UGLEDNI :lol: A NIKO JEŽEVE KUĆICE PROČIT'O NIJE :lol: Virtual ti si izabrao pravi nick,al zaista :lol: DA I OVO ČUJEM DA POSTOJE UGLEDNI ČLANOVI FORUMA :lol: :lol: :lol: :lol: PO UZORU NA KUĆU SLAVNIH :lol: :lol: :lol: :lol:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 07 mar 2014, 09:41

19risha88 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Izgleda da je već postala praksa da se ugledni članovi foruma nazivaju glupanima i trolovima.
HAHAHAHAAHAHAHAHA... da mi je samo znati po čemu je to ovdje neko ugledan.. čuj ugledni članovi... a sve goli anonimusi :lol: :lol: :lol: :lol:
FKT ti i ona tvoja grupica još niste shvatili da je ovo forum i da nema uglednih i neuglednih... nego samo ima provokatora koji nemaju argumente i koji slijepo štite bosanskog KIM JUNG IL-a,pa onda iznervirate raju svojim nebulozama,i na kraju se ljutite kad vam neko pripisuje epitete kakve ste vi djelili Papetu,Spahi,Begoviću itd... I SAD STE ODJEDNOM UGLEDNI :lol: A NIKO JEŽEVE KUĆICE PROČIT'O NIJE :lol: Virtual ti si izabrao pravi nick,al zaista :lol: DA I OVO ČUJEM DA POSTOJE UGLEDNI ČLANOVI FORUMA :lol: :lol: :lol: :lol: PO UZORU NA KUĆU SLAVNIH :lol: :lol: :lol: :lol:
Rece risha koji je programiran tako da ne vidi argumentovane postove.. "IF argument THEN nothing ELSE reply"
Matrica od postova sa imenom Sjevernokorejskog diktatora, epitetima forumasima ili selektoru, o debitantima u reprezentaciji..Covjek kojem su "argumenti" licne prirode tipa "ovaj je garant bolji od onoga", a inace je strucan da ocijeni ko je bolji i na tim ocjenama je stekao veliku slavu u svijetu fudbala....
"Jezurka Jezic po vazdan luta...." :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 mar 2014, 09:45

Uvijek smo imali dežurne pajace na forumu, od Tarika do Romaniste... evo dobili su nasljednika. Nadam se da će se zadržati malo duže od njih.
Voli te tvoje Sarajevo.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 07 mar 2014, 09:59

safet je poceo da vjezbha sutoritet nad nama bosancima to je pokazao sa svojim braticem od pocetka
i on ce njega voditi na svjestko prvenstvo sto mene mnogo boli a nece ici igraci koji su iznijeli kvalifikacije a igraju zadnjih 10 godina
po meni spisak mi trebao ovako da izgleda
3 golmana begovic fejzic i avdukic
22 igraca
1.mujdza
2.vranjes
3. bicakcic
4. pandza
5.spahic
6.zukanovic
7.kolosinac
8.salihovic
9.rahimic
10.zahirovic
11.medunjanin
12.hajrovic
13.ibricic
14.lulic
15.miske
16.pjanic
17.visca
18.besic
19.dzeko
20.ibisevic
21.muslimovic
22.jednog igarac iz nase smijesne lige ali ako vec ne bude onda avdija,kvrzic ili stevanovic

ali svi znamo da ce sven ovde bude sto je zaista zalosno
Samo Sarajevo

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], haseljicking i 6 gostiju.