RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
A moramo se malo dotaknuti i Veleža.
Nadam se za vikend jednoj lijepoj predstavi,i željno čekam da vidim Maletića kako će se pokazati.
Utakmica starih rivala,neka bude dobar nogomet i neka pobjedi bolji.
Čelik jeste favorit zbog domaćeg terena i lošeg starta u prvenstvu ali mislim da je ovo ona utakmica u kojoj su sva tri znaka u igri.
Sretno Rođeni!
Nadam se za vikend jednoj lijepoj predstavi,i željno čekam da vidim Maletića kako će se pokazati.
Utakmica starih rivala,neka bude dobar nogomet i neka pobjedi bolji.
Čelik jeste favorit zbog domaćeg terena i lošeg starta u prvenstvu ali mislim da je ovo ona utakmica u kojoj su sva tri znaka u igri.
Sretno Rođeni!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Moj Tito nismo mi mostarci cobani nacionalisti. Mi smo odrasli uz ezane,crkvena zvona i nedjeljne orgulje i znamo cijenit i postivat tudje. E sad sto su se brnjasi naselili u nas grad jer su na osnovu nacionalizma u njega i sljegli to je drugi problem. Klepcao bi i Hr i Sr da dodju jer te dvije prelijepe zemlje nisu ogledalo ovo malo usiju sto se furaju na ugasenu ideologiju. Mostar je polozio i dokazao da zasluzuje nesto vece a to je A reprezentacija. Juce mi je bilo puno srce. Hvala savezu i nadam se da ce opet dovesti repku u nas gradTitova-Juga je napisao/la:A uz to što je još impresivnije, gromoglasno se pozdravila himna Crne Gore i dobri potezi njihovih igrača.
E da je više onakvih dana...
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- Titova-Juga
- Kontakt:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Moj Tito nismo mi mostarci cobani nacionalisti. Mi smo odrasli uz ezane,crkvena zvona i nedjeljne orgulje i znamo cijenit i postivat tudje. E sad sto su se brnjasi naselili u nas grad jer su na osnovu nacionalizma u njega i sljegli to je drugi problem. Klepcao bi i Hr i Sr da dodju jer te dvije prelijepe zemlje nisu ogledalo ovo malo usiju sto se furaju na ugasenu ideologiju. Mostar je polozio i dokazao da zasluzuje nesto vece a to je A reprezentacija. Juce mi je bilo puno srce. Hvala savezu i nadam se da ce opet dovesti repku u nas gradTitova-Juga je napisao/la:A uz to što je još impresivnije, gromoglasno se pozdravila himna Crne Gore i dobri potezi njihovih igrača.
Svakako druže, to stoji 100%, dovoljno je da otvori usta da znaš s kim imaš posla : /
I ja bi volio da dođe A repka, ali ne znam kakvi su uvjeti. Mislim da je ovaj naš teren nešto manji od min. dozvoljenog po propisima ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
dimenzije terena u Vrapčićima su: 105 m x 65 m...da bi naš stadion ispunio uslove za odigravanje evropskih utkmica dimenzije moraju biti: 105 m x 68 m, što znači da nam fale 3 metra...Titova-Juga je napisao/la:NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Moj Tito nismo mi mostarci cobani nacionalisti. Mi smo odrasli uz ezane,crkvena zvona i nedjeljne orgulje i znamo cijenit i postivat tudje. E sad sto su se brnjasi naselili u nas grad jer su na osnovu nacionalizma u njega i sljegli to je drugi problem. Klepcao bi i Hr i Sr da dodju jer te dvije prelijepe zemlje nisu ogledalo ovo malo usiju sto se furaju na ugasenu ideologiju. Mostar je polozio i dokazao da zasluzuje nesto vece a to je A reprezentacija. Juce mi je bilo puno srce. Hvala savezu i nadam se da ce opet dovesti repku u nas gradTitova-Juga je napisao/la:A uz to što je još impresivnije, gromoglasno se pozdravila himna Crne Gore i dobri potezi njihovih igrača.
Svakako druže, to stoji 100%, dovoljno je da otvori usta da znaš s kim imaš posla : /
I ja bi volio da dođe A repka, ali ne znam kakvi su uvjeti. Mislim da je ovaj naš teren nešto manji od min. dozvoljenog po propisima ?

- Titova-Juga
- Kontakt:
Znači fali nam širina, a ne dužina... E to je već mali problem za onu lokaciju : (
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
jedino može da se proširi na način da 2 metra se uzmu od strane gdje su klupe za rezervne igrače i 1 metar s druge strane...
Pa da nam klupa sjedi na aut liniji?AlemC85 je napisao/la:jedino može da se proširi na način da 2 metra se uzmu od strane gdje su klupe za rezervne igrače i 1 metar s druge strane...

U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
pa kako onda? takvi su uslovi od strane UEFA-e za Evropske utakmice...Pirke je napisao/la:Pa da nam klupa sjedi na aut liniji?AlemC85 je napisao/la:jedino može da se proširi na način da 2 metra se uzmu od strane gdje su klupe za rezervne igrače i 1 metar s druge strane...
Koševo ima dimenzije 103 m x 65 m i na njemu se igraju Evropske utakmice, Grbavic ima dimenzije 105 m x 66 m, dok jedino Bilino polje ima dimenzije 105 m x 68 m...
Prema ovome, naš stadion ispunjava ipak ove uslove za Evropske utakmice, slično kao što je i s Koševom...
Prema ovome, naš stadion ispunjava ipak ove uslove za Evropske utakmice, slično kao što je i s Koševom...

Nikako izgleda.AlemC85 je napisao/la: pa kako onda?
Ozbiljnije, mislim da za 3 metra i nije toliko vazno, ali ionako ce trebati promjeniti te klupe ako misle ugostiti reprezentativne utakmice. Neki dan 3-4 igraca sjedilo na podu, nema dosta stolica. Jeste da je prijateljska pa ima vise igraca, ali necemo onako ugostiti neku vecu repku.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
A pomocni da skace po onim stubicima kod predionicePirke je napisao/la:Pa da nam klupa sjedi na aut liniji?AlemC85 je napisao/la:jedino može da se proširi na način da 2 metra se uzmu od strane gdje su klupe za rezervne igrače i 1 metar s druge strane...

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
čuj ako će UEFA davati svakom klubu skoro po 90.000 eura za rekonstrukcije terena, onda bi to trebali biti to što se tiče uslova za terene, a pošto niko ne spominje dimenzije terena onda nam valjda i neće trebati ta 3 metra.
- Titova-Juga
- Kontakt:
DANAS SA ISKROM
Redovnu sedmičnu provjeru fudbaleri Veleža odigrat će danas u Mostaru.
Protivnik je novi član Druge lige Jug Iskra iz Stoca.
Utakmica se igra na stadionu RSD Velež sa početkom u 17.30h.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nemoj samo da neki nalozeni stocanin skrsi Maletica. Jos bi nam to trebaloTitova-Juga je napisao/la:DANAS SA ISKROM
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Popularni Ćeća rođen je u Mostaru 1959. godine i kao fudbaler ponikao je u svom Veležu. U srcima navijača ostao je upamćen po fenomenalnoj predstavi u finalu Kupa Maršala Tita sa Dinamom, gdje je svojim golovima umnogome doprinio da po drugi put pehar završi u klupskim vitrinama. Nakon Veleža fudbalska karijera ga je kao igrača odvela u Bursaspor, za koji je igrao do 1991. godine.
Nakon igračke, posvetio se trenerskoj karijeri. U prvoj trenerskoj sezoni je stigao do Intertoto kupa. Šest godina je vodio Bursaspor, jedno vrijeme bio je trener Dyarbakirspora, Sakaryspora, Eskisehirspora i Ankaraspora. Upravo u Bursi zbog svog doprinosa kao igrač, ali i kasnije kao trener uživao je status istinske legende kluba. Bio je i prvi trener koji je tada još kao "golobradog" klinca na fudbalsku scenu Turske "lansirao" Elvira Baljića, koji će nakon Burse nositi dres Galatasaraya i Real Madrida.
Uz svoje "Rođene" bio je uvijek, bez obzira da li je u tom trenutku živio u Turskoj ili u Mostaru.
Umro je 15. augusta 2011. godine u Mostaru
Nakon igračke, posvetio se trenerskoj karijeri. U prvoj trenerskoj sezoni je stigao do Intertoto kupa. Šest godina je vodio Bursaspor, jedno vrijeme bio je trener Dyarbakirspora, Sakaryspora, Eskisehirspora i Ankaraspora. Upravo u Bursi zbog svog doprinosa kao igrač, ali i kasnije kao trener uživao je status istinske legende kluba. Bio je i prvi trener koji je tada još kao "golobradog" klinca na fudbalsku scenu Turske "lansirao" Elvira Baljića, koji će nakon Burse nositi dres Galatasaraya i Real Madrida.
Uz svoje "Rođene" bio je uvijek, bez obzira da li je u tom trenutku živio u Turskoj ili u Mostaru.
Umro je 15. augusta 2011. godine u Mostaru
- Titova-Juga
- Kontakt:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nemoj samo da neki nalozeni stocanin skrsi Maletica. Jos bi nam to trebaloTitova-Juga je napisao/la:DANAS SA ISKROM
Toga se i ja upravo bojim. Valjda nismo toliki pehovi.
Btw, ko nam dolazi poslije Zenice jer izgleda neću moći na B.P u subotu
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Olimpik dolazi,uvijek gadan protivnik. Zadnje 2 ovde nule. Valjda je vrijeme da vukovi dobiju po labrnji
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- Titova-Juga
- Kontakt:
Znači bod na Bilinom, trojka ćiku i na konju smo 

Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
RIP CECA BIJEDIC. Nikad necu zaboraviti 86-u godinu i pohod na Bg mene kao 20godisnjaka i jos 15000 mostaraca. Stara dobra vremena. Citav Bg nas docekao ko Real a purgeri dobili degenek na jedno 20 mjesta. Sad bi se raskrivio kad se sjetim. FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
bit će veoma teško protiv Čelika, tražit će oni prvu pobjedu, ići će svim silama...mi baš ako gledamo rezultate od prije rata, pa i poslije rata, nismo nešto uspješni u Zenici, ne znam razlog, da li je to zbog čvrste i agresivne igre Čelika, ili nećeg drugog, ne znam...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.