Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FoSte95
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la FoSte95 » 16 feb 2016, 09:33

moj uzor-S.G je napisao/la:Malo mi je glas drhtao na pocetku, ali razvalio sam prezentaciju i 9 je u indeksu :)
Joj sto ne mogu tih lafo trema, ne znaju a ono 9 ili 10 u indeks :rol: :rol:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 16 feb 2016, 09:39

FoSte95 je napisao/la:
moj uzor-S.G je napisao/la:Malo mi je glas drhtao na pocetku, ali razvalio sam prezentaciju i 9 je u indeksu :)
Procitaj jos jednom sta sam pis'o na temi, ja znam gradivo i temu koju sam obradjivao. Jedino je problem bila trema od javnog izlaganja.
ZZ

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 16 feb 2016, 13:43

moj uzor-S.G je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Procitaj jos jednom sta sam pis'o na temi, ja znam gradivo i temu koju sam obradjivao. Jedino je problem bila trema od javnog izlaganja.
Zajebajem se buraz :D :D hahah

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 feb 2016, 17:21

Koji promašaj na IT Akademiji. Da li nam da radimo Android aplikacije u Eclipse okruženju a taj program već neko vrijeme nema podršku od Android developera (ili koga već) za programiranje android aplikacija već se to radi u Android studiju. Druga greška, radimo na verziji androida 2.3.3 a do sad izašlo već 7-8 novijih verzija, ova se koristi nekih 2-3%. Tačno ne znam gdje da učim i šta da učim. :rol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 feb 2016, 12:20

Studenti UNTZ-a jedno pitanje, jel neko bio u situaciji da ovako kasni za ovjeru i upis semestra, da li će mi oni u studentskoj pravit probleme?? Jbg nisam mogao ranije zbog finansija...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 feb 2016, 12:43

truts je napisao/la:Studenti UNTZ-a jedno pitanje, jel neko bio u situaciji da ovako kasni za ovjeru i upis semestra, da li će mi oni u studentskoj pravit probleme?? Jbg nisam mogao ranije zbog finansija...

Da pred kraj semestra uplatis priznat ce, nece ti odbiti pare, ne sikiraj se :D

Znaci jedino sto moras po "zakonu" jelde :D napisi molbu predas sve uredno i to je to.
Ako se neckas odes prije u dekanat provjeris i eto.
Mia San Mia

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 feb 2016, 14:36

R32 je napisao/la: Da pred kraj semestra uplatis priznat ce, nece ti odbiti pare, ne sikiraj se :D

Znaci jedino sto moras po "zakonu" jelde :D napisi molbu predas sve uredno i to je to.
Ako se neckas odes prije u dekanat provjeris i eto.
Eh to volim da čujem, hvala :thumbup:

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 26 feb 2016, 12:44

Racunovdstvo mi je oduzela pola zivota.Smatram za ekonomiste da je to sigurno najtezi ispit na ekonomiji ,a i opcenito jedan od najtezih u citavom sveucilistu..veci broj posla i racunjanja nisam vidio..ali dobro sam uradio i refresiram svako minut stranicu ,nebi li doceko vise rezultate !

Frankie
Kontakt:

Post Postao/la Frankie » 26 feb 2016, 13:06

Da li ima neko iskustva sa studiranjem vani, zasto su ovako rano upisni rokovi na pojedinim fakultetima ?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 feb 2016, 02:28

je li ko od vas aplicirao za exchange u ameriku? preko Global UGRAD?

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 27 feb 2016, 15:23

QUARESMA 18<<< je napisao/la:je li ko od vas aplicirao za exchange u ameriku? preko Global UGRAD?
Nisu mi jasni ljudi kao ti,koji dodju na neku temu pa provociraju,imas li pametnijeg posla u zivotu

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 feb 2016, 15:40

Frankie je napisao/la:Da li ima neko iskustva sa studiranjem vani, zasto su ovako rano upisni rokovi na pojedinim fakultetima ?
Zato sto se ovde(Austrija) moze krenuti u oba semestra,a da ti se racuna kao prvi.Ne znam je li kod nas tako :?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 feb 2016, 15:41

4040deuce je napisao/la: Nisu mi jasni ljudi kao ti,koji dodju na neku temu pa provociraju,imas li pametnijeg posla u zivotu
teška provokacija onda, mogu misliti kakav je tvoj onda život
AshburtonG je napisao/la:
Frankie je napisao/la:Da li ima neko iskustva sa studiranjem vani, zasto su ovako rano upisni rokovi na pojedinim fakultetima ?
Zato sto se ovde(Austrija) moze krenuti u oba semestra,a da ti se racuna kao prvi.Ne znam je li kod nas tako :?
ima ali na privatnim fakultetima, recimo kod mene na IUSu ima tako da se krene od drugog semestra, za one koji nisu uspjeli poloziti engleski

TheMahe97
Kontakt:

Post Postao/la TheMahe97 » 06 mar 2016, 21:52

Ima li ovdje neko sa fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu ? Treba mi par informacija oko školarine, prijemnog itd , a na njihovoj stranici vecina linkova mrtvo ..

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 mar 2016, 00:36

Kad vidim kakve tuke (da, zene ili djevojke) zavrsavaju taj fakultet siguran sam da je prijemni cista formalnost.

TheMahe97
Kontakt:

Post Postao/la TheMahe97 » 08 mar 2016, 17:21

Bas sam cuo da to u Sarajevu lahko zavrsavaju pa ono da se raspitam a fakat nemam nikoga u Sa

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 14 mar 2016, 17:44

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Ima li neko ovdje psihologiju da studira?
Ima jedan momčina sa foruma, a uz to je i pitar, jel' ti treba termin zakazati :mrgreen:
Treba mi informacija oko upisa sta sve traze od predmeta i kakav je prijemni.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 mar 2016, 11:59

samo me uputite na nesto, zahvaljujem... :pray:

Vec studiram neku glupost koju sam upisao reda radi, al' ajde rekoh, kad sam vec preko pola izdeverao, onda ostajem do kraja zbog diplome da ne bi bile uzalud potrosene 3 godine studiranja. :mrgreen: Ali s obzirom da je neperspektivan faks bez buducnosti i da mi treba nesto drugo, kontam upisati kroz neko vrijeme ovaj fakultet u Travniku jer mi se iskreno ne bi dalo ponovo prolaziti kroz "obicno" skolovanje.

Eh sad pitanje, zna li ko kakav je recimo ovaj smjer "sigurnost i zastita na radu" (jer mi je jedino ovo privuklo paznju od svega)? Odnosno, koji su predmeti tu, tezina, cime se poslije mozes baviti i koliko je ustvari koristan faks itd? Pitam jer je vrlo malo informaciju na netu, vise bi mi pomogli neki savjeti iz prve ruke.
Mislim, nije to problem zavrsiti i dobiti diplomu, mogu ga iste sekunde upisati ne razmisljajuci o buducnosti, ali brine me ono, sta poslije? Da li sam podoban za bavljenje tog posla? Poznavanje prirodnih nauka mi je blago receno ocajno, a ja nemam pojma sta se tu radi, koje kvalifikacije moras imati, bas nista.

Izgubljena sam osoba, ni dalje ne znam sta zelim biti kad odrastem. :think: Moram nesto pronaci, a ni sam ne zna sta hocu. I jos sam na sve to imam limitiran izbor potencijalnih fakulteta jer mi dosta stvari ne ide od ruke/ne interesuje me, pa to stvar cini jos gorom. :nedam:
Jedini spas su mi ovi privatni fakulteti, al' cak mi je i tu suzen izbor.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 15 mar 2016, 12:11

TheMahe97 je napisao/la:Bas sam cuo da to u Sarajevu lahko zavrsavaju pa ono da se raspitam a fakat nemam nikoga u Sa
Ja sam se do zadnjeg dana omisljao dal tezak faks ( Stomatologija ) ili ipak laksi fakultet a da nije los poziv ( Zdravstvene ) i odlucim se 7 dana pred prijemni za Zdr. i odem gore da se raspitam donio svjedocanstva a prolazio sam u srednjoj pretezno 4,6-4,7 dekan gleda kaze opa ne moras ti ni polozit prijemn s ovakvim ocjenama sto eto dovoljno govori koliko je lako upasti, al sto je najgore par dana kasnije krenem odnijet papire na Zdravstvene i u putu prema klinickom prolazim pored Stomatologije naleti neki lik isprica par stvari i bukvalno do 12 primali papire dosao u 12.05h i predam na kraju tu, u nekku ruku se i kajem kad vidim da ce mi vrsnjaci biti apsolventi sljedece godine a ja odabrao ovo od 6 godina i opet moras specijalizirat posle. :mrgreen:
Uglavnom znam da je prijemni lagan pravo na Zdravstvenim a takodje nije tesko ni kasnije to se tice ucenja, djevojka mi je gore na smjeru laborant, mada mislim da je najbolja radiologija..

TheMahe97
Kontakt:

Post Postao/la TheMahe97 » 15 mar 2016, 13:36

cikazubo je napisao/la: Ja sam se do zadnjeg dana omisljao dal tezak faks ( Stomatologija ) ili ipak laksi fakultet a da nije los poziv ( Zdravstvene ) i odlucim se 7 dana pred prijemni za Zdr. i odem gore da se raspitam donio svjedocanstva a prolazio sam u srednjoj pretezno 4,6-4,7 dekan gleda kaze opa ne moras ti ni polozit prijemn s ovakvim ocjenama sto eto dovoljno govori koliko je lako upasti, al sto je najgore par dana kasnije krenem odnijet papire na Zdravstvene i u putu prema klinickom prolazim pored Stomatologije naleti neki lik isprica par stvari i bukvalno do 12 primali papire dosao u 12.05h i predam na kraju tu, u nekku ruku se i kajem kad vidim da ce mi vrsnjaci biti apsolventi sljedece godine a ja odabrao ovo od 6 godina i opet moras specijalizirat posle. :mrgreen:
Uglavnom znam da je prijemni lagan pravo na Zdravstvenim a takodje nije tesko ni kasnije to se tice ucenja, djevojka mi je gore na smjeru laborant, mada mislim da je najbolja radiologija..
Joj kod tebe k'o u nekom filmu :lol:
Vjeruj da sam se i ja dvoumio ali onda ipak idem tako na laksi a prihvatljiviji posao. Planiram aBd radiologiju

Koji su predmeti na prijemnom ? Ima li finansiranja iz budzeta etc
btw hvala puno na odgovoru :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: J1897, kraljttbvb i 3 gosta.