U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- vidovitadjemila
Re: U-21,U-19,U-17
Odlican igrac ,mali je veliki potencijal pravi lider na terenu vidi se to odmah ima dobar pregled igre odlican pas i ono nesto onu nasu inteligenciju po kojoj smo posebni a koje je u nasem nogometu nazalost sve manje i manje.
Sta reci o nasoj upravi.Sve je receno jbg. Nikada oni nece skontati kako privuci raju...Danas je bila prilika npr da se dovedu djeca iz svih Travnickih skola da pogledaju jednu pravu lijepu NOGOMETNU predstavu u pravom smislu te rjeci.
Ali seljacine vladaju oviom gradom i onda se pitaju zasto ima toliko droge i kriminala ovdje.Pa mora biti kada oni ne znaju zainteresovati djecu za nista drugo.Sta god se trenira plati 35-50 km mjesecno .Odakle roditeljima na ovakvom standardu .Ogroman broj njih to ne moze priustiti i normalno da imaju manjak talenata u svim sportovima ,jer talenti u 80 posto slucajeva dolaze iz siromasnog sloja drustva,ali to je za neku drugu temu...
Sta reci o nasoj upravi.Sve je receno jbg. Nikada oni nece skontati kako privuci raju...Danas je bila prilika npr da se dovedu djeca iz svih Travnickih skola da pogledaju jednu pravu lijepu NOGOMETNU predstavu u pravom smislu te rjeci.
Ali seljacine vladaju oviom gradom i onda se pitaju zasto ima toliko droge i kriminala ovdje.Pa mora biti kada oni ne znaju zainteresovati djecu za nista drugo.Sta god se trenira plati 35-50 km mjesecno .Odakle roditeljima na ovakvom standardu .Ogroman broj njih to ne moze priustiti i normalno da imaju manjak talenata u svim sportovima ,jer talenti u 80 posto slucajeva dolaze iz siromasnog sloja drustva,ali to je za neku drugu temu...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Dok se fudbal ne vrati sirotinji nama nema napretka.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Mislim da je Josip Kvesic apsolutno zasluzio poziv u A reprezentaciju za ove dvije predstojece prijateljske utakmice..... na poziciji lijevog beka najvise skripi, a s obzirom da u ovim utakmicama nece biti ni Sase Papca, ovo je sjajna prilika da Kvesu vidimo na djelu....mozda dobijemo dugorocno rjesenje na ovoj poziciji......
Nadam se da ce ona 2 pitara na klupi (Baljic i Susic) skontati to i pozvati ga.....
Nadam se da ce ona 2 pitara na klupi (Baljic i Susic) skontati to i pozvati ga.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
U potpunosti si u pravo, vec sad je bolji od Subasica a mladji 2 godine.sekula je napisao/la:Mislim da je Josip Kvesic apsolutno zasluzio poziv u A reprezentaciju za ove dvije predstojece prijateljske utakmice..... na poziciji lijevog beka najvise skripi, a s obzirom da u ovim utakmicama nece biti ni Sase Papca, ovo je sjajna prilika da Kvesu vidimo na djelu....mozda dobijemo dugorocno rjesenje na ovoj poziciji......
-
- Kontakt:
Kako su danas igrali U19 protiv Albanije ?
Cini mi se U-17 dobila 4:0,a U-19 izgubila 3:1..
Bas nevjerovatno da to nije nijedan portal prenio a svi se razlete pisati kad Dzeko objavi sta na tviteru..
Eto da predlozim novinarima 2xsporta da bar urade intervju sa selektorima
Bas nevjerovatno da to nije nijedan portal prenio a svi se razlete pisati kad Dzeko objavi sta na tviteru..
" onclick="window.open(this.href);return false; Nazalost Ovakvog igraca nema u repki prvenstveno mislim na U 21 a nekada je bio glavni igrac i kapiten repke.. Jos uvijek ima pravo nastupa za U 21 !
Nadam se da U19 repka nije igrala u najjacoj postavi, jer ovo ne obecava pred zavrsni krug kvalifikacija. U prvom krugu su kao jedina ekipa sve utakmce pobjedili, tako da se mozemo nadat plasmanu na prvenstvo ako ponovo budu na tom nivou.delija je napisao/la:Cini mi se U-17 dobila 4:0,a U-19 izgubila 3:1..
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- legenda reala
- Kontakt:
Bogami ja kako pročita u Avazu spisak za ove pripreme , ono je bio najjači sastav uz nekoliko novih imena .Cartman je napisao/la:Nadam se da U19 repka nije igrala u najjacoj postavi, jer ovo ne obecava pred zavrsni krug kvalifikacija. U prvom krugu su kao jedina ekipa sve utakmce pobjedili, tako da se mozemo nadat plasmanu na prvenstvo ako ponovo budu na tom nivou.delija je napisao/la:Cini mi se U-17 dobila 4:0,a U-19 izgubila 3:1..

E sad šta je selektor isprobavao to ne znamo

Prcić,Maletić,Hodžić,Šivšić,Bevab,Jajalo,Kukavica,Zolotić svi su bili na spisku

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Znam da su bili na spisku, ali pitanje je koji su igraci igrali. Mozda upravo ti novi igraci. A blo je i putovanja do Albanije...U glavnom mi je cudno da je ekipa koja je pobjedila Rusiju, Irsku i Bugarsku izgubila od Albanije, osim ako su igrali u kombinovanom sastavu. Nadam se da ce bit bolje u Hrvatskoj, jer ovo je idealna prilika posto nijedna velesila nije u nasoj grupi.legenda reala je napisao/la:Bogami ja kako pročita u Avazu spisak za ove pripreme , ono je bio najjači sastav uz nekoliko novih imena .Cartman je napisao/la:Nadam se da U19 repka nije igrala u najjacoj postavi, jer ovo ne obecava pred zavrsni krug kvalifikacija. U prvom krugu su kao jedina ekipa sve utakmce pobjedili, tako da se mozemo nadat plasmanu na prvenstvo ako ponovo budu na tom nivou.delija je napisao/la:Cini mi se U-17 dobila 4:0,a U-19 izgubila 3:1..
Eto da predlozim novinarima 2xsporta da bar urade intervju sa selektorima![]()
E sad šta je selektor isprobavao to ne znamo
Prcić,Maletić,Hodžić,Šivšić,Bevab,Jajalo,Kukavica,Zolotić svi su bili na spisku
- legenda reala
- Kontakt:
Ma nije bilo ni puno novih, zapamtio sam Dučića iz Olimpika od novihCartman je napisao/la: Znam da su bili na spisku, ali pitanje je koji su igraci igrali. Mozda upravo ti novi igraci. A blo je i putovanja do Albanije...U glavnom mi je cudno da je ekipa koja je pobjedila Rusiju, Irsku i Bugarsku izgubila od Albanije, osim ako su igrali u kombinovanom sastavu. Nadam se da ce bit bolje u Hrvatskoj, jer ovo je idealna prilika posto nijedna velesila nije u nasoj grupi.

A ne vjerujem da je priliku dao samo novima.
Vjerovatno je počeo sa standardnima, a u drugom dao priliku nekim novim momcima.
Nije na spisku bilo 11 novih igrača, pa da igra sa drugim sastavom, nego najviše 4-5 i da su svi dobili priliku uz ove ostale, opet je čudno da su izgubili od Albanije, nakon pobjeda protiv Rusa i Iraca

Valjda će ovo na dobro izaći

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
bilac je dao gol za nas. za kadete neznam ko je dao golove.
-
- Kontakt:
Albanija/19 - BiH/19 3:1
Evo sastava: Jajalo, Kukavica, Šivšić, Sarvan (46. Hadžanović), Bevap (55. Đerić), Hodžić (65. Rahmanović), Bilać (46. Hajrudinović), Kožulj, Zolotić (46. Martinović), Plakalo (46. Hadžić), Dučić.
Znaci bilo je dosta izmjena i igrali smo bez glavnih igraca Maletica i Prcica...
Znaci bilo je dosta izmjena i igrali smo bez glavnih igraca Maletica i Prcica...
vazno je da redovno igraju zajedno, rezultati su tu u drugom planu, mozda je karacic isprobavao neke nove taktike, nema veze, sto se mene tice nek izgube sve i jednu pripremnu samo da prodju onda u zagrebu. i pred evropska i svjetska prvenstva bude uvjek ekipa koje odigraju lose pripreme pa onda dobro prvenstvo i obratno.
na jednom portalu pise da smo poveli, a u prvom poluvremenu smo igrali sa jacim sastavom, tako da je moguce da smo onda sa izmjenama poceli gubiti, jer nisu uigrani
na jednom portalu pise da smo poveli, a u prvom poluvremenu smo igrali sa jacim sastavom, tako da je moguce da smo onda sa izmjenama poceli gubiti, jer nisu uigrani
-
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Za 2 minute, prikaza jedan gol. 

-
- Kontakt:
Dobojlija oduševio u Belgiji: Hoće li Mehelen zadržati Senada Karahmeta!?
Premda se za njega zanimaju i Belgijanci, Karahmetova želja su nastupi u dresu Bosne i Hercegovine...
Pored Borisa Pandže, još jedan bh. igrač imao je priliku nastupati za Mehelen. Riječ je o 20-godišnjem Senadu Karahmetu, koji je povjerenje trenera Marka Brajsa zadobio u finišu sezone. Konkretno, Brajs je povjerenje mladom Karahmetu, koji je nosio dres juniorske reprezentacije naše zemlje ukazao u posljednjim susretima plej ofa protiv Lirsa odnosno Serkl Briža.
Nisam mogao shvatiti šta znači debitovati sve dok nisam kročio na teren. Bilo je fenomenalno, jer takvo nešto se sanja od malih nogu. Meni se moj san ispunio, kaže za Sportin.ba Senad Karahmet.
Ovaj talentovani fudbaler koji dijeluje po lijevoj strani u ofanzivnim i defanzivnim zadacima ističe kako nije osjećao tremu, te da je zadovoljio ukusue trenera.
Nisam imao nervoze. Naprotiv, osjećao sam posebnu snagu i motivaciju da se pokažem u najboljm svjetlu. Na kraju sam još dobio pohvale od trenera. Poslije susreta je kazao kako sam jako zahvalan igrač kojeg je teško pronaći, s obzirom da na lijevoj strani djelujem po krilu te na beku, govori nam Karahmet, koji je porijeklom Dobojlija.
Mehelen ili neko drugi
Iako je Senad demonstirao svoje kvalitete, nije sigurno da li će naredne sezone nositi dres Mehelena. Nije stvar u tome da Mehelen ne želi našeg internacionalca, već što za mladog Karahmeta postoje i druge opcije.
Nije sigurno gdje ću igrati naredne sezone. Sa rukovodstvom kluba moj agent je imao razgovore, ali za sada ništa nije potpisano. Ostali su još neki detalji . Međutim, za mene se interesuju i drugi klubovi. Ni sam ne znam imena, ali mi je rečeno da su takođe belgijski prvoligaši, ali i prvoligaši iz Nizozemske te Poljske, otkriva Karahmet.
Velika potpora Borisa Pandže
S obzirom da dijele svlačionicu, od Karahmeta smo zatražili mišljenje o bh. reprezentativcu, Borisa Pandžu. On je na Pandžin račun iznio samo riječi hvale.
Pandža je pravi profesionalac, koji je naručito jak u duelima. Pored fudbalskih, Panžda ima i ljudske kvalitete. Riječ je o predobrom momku, koji mi je puno pomogao ovdje u Mehelenu.
Nadmetanje Jagodiću
Na Karahmeta je računao selektor juniorske reprezentacije Toni Karačić u proteklim kvalifikacijama, koje su za naš tim bile uspiješne, budući da su mlade nade bh. selekcije izborile se za učešće u elitnom krugu turnira. Nažalost, Senad neće imati pravo nastupa, obzirom da na kontu ima 20 godina.
Igranje u reprezentaciji daje posebno iskustvo koje podstiče na dodatni razvoj kvaliteta koje posjedujete. Što se tiče emitvne strane, uvijek u srcu osjetim volju i borbu za svoj grb, svoju državu, svoj narod, kojem želiš podariti razloga za slavlje. U kvaliifkacijama smo napravili veliki posao. Ostaje žal što sam prevazišao juniorsku selekciju. Ipak, utijeha bih mi bila kada bih bio selektovan u U-21 reprezentaciju . Iskreno se nadam kako će selektor Jagodić računati na mene, dodao je Senad Karahmet u razgovoru za Sportin.ba.
Inače, Karahmetove kvalitete uočili su i Belgijanci, koji bi rado našeg internacionalca vidjeli u svojim nacionalnim bojama. Ipak, Senadu je prioritet igrati za voljenu zemlju - Bosnu i Hercegovinu.
Premda se za njega zanimaju i Belgijanci, Karahmetova želja su nastupi u dresu Bosne i Hercegovine...
Pored Borisa Pandže, još jedan bh. igrač imao je priliku nastupati za Mehelen. Riječ je o 20-godišnjem Senadu Karahmetu, koji je povjerenje trenera Marka Brajsa zadobio u finišu sezone. Konkretno, Brajs je povjerenje mladom Karahmetu, koji je nosio dres juniorske reprezentacije naše zemlje ukazao u posljednjim susretima plej ofa protiv Lirsa odnosno Serkl Briža.
Nisam mogao shvatiti šta znači debitovati sve dok nisam kročio na teren. Bilo je fenomenalno, jer takvo nešto se sanja od malih nogu. Meni se moj san ispunio, kaže za Sportin.ba Senad Karahmet.
Ovaj talentovani fudbaler koji dijeluje po lijevoj strani u ofanzivnim i defanzivnim zadacima ističe kako nije osjećao tremu, te da je zadovoljio ukusue trenera.
Nisam imao nervoze. Naprotiv, osjećao sam posebnu snagu i motivaciju da se pokažem u najboljm svjetlu. Na kraju sam još dobio pohvale od trenera. Poslije susreta je kazao kako sam jako zahvalan igrač kojeg je teško pronaći, s obzirom da na lijevoj strani djelujem po krilu te na beku, govori nam Karahmet, koji je porijeklom Dobojlija.
Mehelen ili neko drugi
Iako je Senad demonstirao svoje kvalitete, nije sigurno da li će naredne sezone nositi dres Mehelena. Nije stvar u tome da Mehelen ne želi našeg internacionalca, već što za mladog Karahmeta postoje i druge opcije.
Nije sigurno gdje ću igrati naredne sezone. Sa rukovodstvom kluba moj agent je imao razgovore, ali za sada ništa nije potpisano. Ostali su još neki detalji . Međutim, za mene se interesuju i drugi klubovi. Ni sam ne znam imena, ali mi je rečeno da su takođe belgijski prvoligaši, ali i prvoligaši iz Nizozemske te Poljske, otkriva Karahmet.
Velika potpora Borisa Pandže
S obzirom da dijele svlačionicu, od Karahmeta smo zatražili mišljenje o bh. reprezentativcu, Borisa Pandžu. On je na Pandžin račun iznio samo riječi hvale.
Pandža je pravi profesionalac, koji je naručito jak u duelima. Pored fudbalskih, Panžda ima i ljudske kvalitete. Riječ je o predobrom momku, koji mi je puno pomogao ovdje u Mehelenu.
Nadmetanje Jagodiću
Na Karahmeta je računao selektor juniorske reprezentacije Toni Karačić u proteklim kvalifikacijama, koje su za naš tim bile uspiješne, budući da su mlade nade bh. selekcije izborile se za učešće u elitnom krugu turnira. Nažalost, Senad neće imati pravo nastupa, obzirom da na kontu ima 20 godina.
Igranje u reprezentaciji daje posebno iskustvo koje podstiče na dodatni razvoj kvaliteta koje posjedujete. Što se tiče emitvne strane, uvijek u srcu osjetim volju i borbu za svoj grb, svoju državu, svoj narod, kojem želiš podariti razloga za slavlje. U kvaliifkacijama smo napravili veliki posao. Ostaje žal što sam prevazišao juniorsku selekciju. Ipak, utijeha bih mi bila kada bih bio selektovan u U-21 reprezentaciju . Iskreno se nadam kako će selektor Jagodić računati na mene, dodao je Senad Karahmet u razgovoru za Sportin.ba.
Inače, Karahmetove kvalitete uočili su i Belgijanci, koji bi rado našeg internacionalca vidjeli u svojim nacionalnim bojama. Ipak, Senadu je prioritet igrati za voljenu zemlju - Bosnu i Hercegovinu.
-
- Kontakt:
Krajiški asovi
Više Krajišnika u austrijskoj nego u bosanskoj reprezentaciji
Podijeli
Objavljeno prije 14 sati 25 minuta - 15. May 2012
Nakon Sabahudina Kolakovića iz Stijene, još jedan Krajišnik sa dosta uspjeha nastupa u Austriji. Naime, riječ je o 15-godišnjem Edvinu Oraščaninu iz Pištalina koji trenutno nastupa za nogometnu akademiju Linz, a ono što posebno moramo naglasiti, jeste da i on brani boje austrijske reprezentacije, kao i Kolaković.
Ono što nas posebno iznenađuje, jeste da ima više Krajišnika u reprezentaciji Austrije nego u reprezentaciji BiH, ali iskreno se nadamo da će se ovo u budućnosti promijeniti, te da će ovi momci uskoro obući dres svoje domovine.
Više Krajišnika u austrijskoj nego u bosanskoj reprezentaciji
Podijeli
Objavljeno prije 14 sati 25 minuta - 15. May 2012
Nakon Sabahudina Kolakovića iz Stijene, još jedan Krajišnik sa dosta uspjeha nastupa u Austriji. Naime, riječ je o 15-godišnjem Edvinu Oraščaninu iz Pištalina koji trenutno nastupa za nogometnu akademiju Linz, a ono što posebno moramo naglasiti, jeste da i on brani boje austrijske reprezentacije, kao i Kolaković.
Ono što nas posebno iznenađuje, jeste da ima više Krajišnika u reprezentaciji Austrije nego u reprezentaciji BiH, ali iskreno se nadamo da će se ovo u budućnosti promijeniti, te da će ovi momci uskoro obući dres svoje domovine.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot], Kaunas, Proximic, Quartararo i 23 gosta.