RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- smijesni_ste
- Kontakt:
Re: FK Velež
cestitke velezu na pobjedi
Drugi zuti je dobio.Marin je napisao/la:Je li za taj prekršaj dobio drugi žuti ili crveni karton?
Ako je crveni izravni, moslim da onda komisija određuje duljinu kazne.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
ma evo nesto kontam , nismo ni danas imali neku fenomenalnu igru u prvom poluvremenu ...nevjerovatno je s kakvom lakocom postizemo golove kada krenemo malo ozbiljnije prema protivnickom golu ..to je ono sto me fascinira kod ovosezonskog Veleža ..
Jugo i Obad su danas unijeli puno kreacije u igru tima nakon sto su usli sa klupe ..., sada se treba odmoriti ..pripremiti za Želju i pokusati ih dobiti sa 2 gola razlike da bi isli mirnije na revans u Sarajevo ..
Jugo i Obad su danas unijeli puno kreacije u igru tima nakon sto su usli sa klupe ..., sada se treba odmoriti ..pripremiti za Želju i pokusati ih dobiti sa 2 gola razlike da bi isli mirnije na revans u Sarajevo ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Velež – Zvijezda 4:0
Fotoreport: Fudbalska rapsodija u crvenom
Ljutnja i kritika Abdulaha Ibrakovića, zbog slabih igara Veleža protiv Čelika i Širokog Brijega, zbog čega je u navalu ubacio Velagića i Armela Škaljića, imala je odjeka, pa su „rođeni“ furioznom igrom „potopili“ goste iz Gradačca, koji, na kraju, mogu biti zadovoljni što su se u njihovoj mreži našle samo četiri lopte.

Velež je, po običaju, igrao napadački od prve minute, jer ova ekipa, od kako je trenira mladi stručnjak Ibraković i ne zna drukčije, a prikazana igra podsjetila je na one na startu prvenstva, kada su „rođeni“ bili i lideri na tabeli. Prikazali su fudbaleri u crvenim dresovima igru lijepu za oko i uživanje, a da kompletan ugođaj bude potpun, govore i četiri efektna pogotka u mreži gostiju.
Prvo ime utakmice svakako je bio kapiten mlade reprezentacije BiH Adin Džafić, koji je postigao het trik, pa je sada vodeći strijelac Premier lige BiH. Ukoliko ovako nastavi, sigurno je da će o njemu početi sve više da misli i selektor reprezentacije Miroslav-Ćiro Blažević.
Od prvog sudijskog zvižduka, velež je silovito krenuo prema golu protivnika, a prvi pu „rođeni“ su zaprijetili u 10 minuti, kada Edin Šečić direktno iz kornera pogodio stativu gola Zvijezde.
Uslijedio je pokušaj Velagića u 17. minuti, ali je golman gostiju Damir Zukić, bio na visini zadataka. Njegovi suigrači nisu mnogo prijetili ka golu Hadžiđulbića, pa je jedino vrijedno pomena u prvom poluvremenu bio udarac Savića u 21. minuti, koji je otišao pored gola.
Bolja igra „rođenih“ rezultirala je pogodkom Adina Džafića u 24. minuti. Šečić je izveo slobodan udarac, a napadač Veleža se sjajno snašao i udarcem glavom postigao svoj prvi gol nakon četvrtog kola i utakmice sa Laktašima.
Do kraja poluvremena, Velež je smirio igru, a jedino vrijedno pomena su pokušaji Majkića i Kajtaza, koji, na žalost oko 2.500 gledaoca, nisu završili u mreži Zvijezde.
U drugom poluvremenu, vidjeli smo bolju igre Zvijezde, koja je dobro parirala domaćinui, ali samo do 60. minute, kada je najbolji strijelac Veleža, Džafić, postigao svoj drugi gol. Ponovo je Šečić sjajno izveo korner, gosti za kratko izbacili loptu, ali samo na noge Džafića, koji u maniru vrsnog strijelca pogađa za povećanje rezultata.
Nakon drugog gola, stvari su išle puno lakše za „rođene“, igra je bila lepršavija, a novi pogodak stigao je u 70. minuti. Majkić je započeo akciju, zatim Obad na majstorski način izbacuje Džafića, koji postiže i svoj treći gol na utakmici. Ovim golom, Džafić je stigao do prvog mjesta liste strijelaca, sa osam golova iz isto toliko utakmica.
Deset minuta kasnije, i novi pogodak za Velež. Milan Knežević je sjajno reagovao na jednu izbijenu loptu iz šesnasterca Zvijezde, te preciznim udarcem postigao svoj prvijenac u crvenom dresu.
Ljubimac navijača je potom dobio žuti karton zbog radovanja, a nedugo kasnije i drugi žuti zbog udaranje Bešlije, zbog čega će propustiti Kup utakmicu sa Željezničarem u srijedu.
Gosti su iskoristili igrača više, te preko Nermina Huseinbašića i Dragiše Lazića zaprijetili, ali je mreža Hadžiđulbića ostala netaknuta.
Velež: Hadžiđulbić, Knežević, Šečić, Kajtaz, Asim Škaljić, Majkić, Zaimović (od 62. Obad), Osmanagić, Armel Škaljić, Džafić (od 73. Duraković) i Velagić (od 62. Jugo). Trener: Abdulah Ibraković
Zvijezda: Zukić, Brković, Moranjkić, Jusić, Vasilić, Delić, Bešlija (od 90. Lazić), Savić (od 78. Gazibegović), Čorić, Nedim Huseinbašić i Nermin Huseinbašić. Trener: Amir Dragutinović
Fotoreport: Fudbalska rapsodija u crvenom
Ljutnja i kritika Abdulaha Ibrakovića, zbog slabih igara Veleža protiv Čelika i Širokog Brijega, zbog čega je u navalu ubacio Velagića i Armela Škaljića, imala je odjeka, pa su „rođeni“ furioznom igrom „potopili“ goste iz Gradačca, koji, na kraju, mogu biti zadovoljni što su se u njihovoj mreži našle samo četiri lopte.

Velež je, po običaju, igrao napadački od prve minute, jer ova ekipa, od kako je trenira mladi stručnjak Ibraković i ne zna drukčije, a prikazana igra podsjetila je na one na startu prvenstva, kada su „rođeni“ bili i lideri na tabeli. Prikazali su fudbaleri u crvenim dresovima igru lijepu za oko i uživanje, a da kompletan ugođaj bude potpun, govore i četiri efektna pogotka u mreži gostiju.
Prvo ime utakmice svakako je bio kapiten mlade reprezentacije BiH Adin Džafić, koji je postigao het trik, pa je sada vodeći strijelac Premier lige BiH. Ukoliko ovako nastavi, sigurno je da će o njemu početi sve više da misli i selektor reprezentacije Miroslav-Ćiro Blažević.
Od prvog sudijskog zvižduka, velež je silovito krenuo prema golu protivnika, a prvi pu „rođeni“ su zaprijetili u 10 minuti, kada Edin Šečić direktno iz kornera pogodio stativu gola Zvijezde.
Uslijedio je pokušaj Velagića u 17. minuti, ali je golman gostiju Damir Zukić, bio na visini zadataka. Njegovi suigrači nisu mnogo prijetili ka golu Hadžiđulbića, pa je jedino vrijedno pomena u prvom poluvremenu bio udarac Savića u 21. minuti, koji je otišao pored gola.
Bolja igra „rođenih“ rezultirala je pogodkom Adina Džafića u 24. minuti. Šečić je izveo slobodan udarac, a napadač Veleža se sjajno snašao i udarcem glavom postigao svoj prvi gol nakon četvrtog kola i utakmice sa Laktašima.
Do kraja poluvremena, Velež je smirio igru, a jedino vrijedno pomena su pokušaji Majkića i Kajtaza, koji, na žalost oko 2.500 gledaoca, nisu završili u mreži Zvijezde.
U drugom poluvremenu, vidjeli smo bolju igre Zvijezde, koja je dobro parirala domaćinui, ali samo do 60. minute, kada je najbolji strijelac Veleža, Džafić, postigao svoj drugi gol. Ponovo je Šečić sjajno izveo korner, gosti za kratko izbacili loptu, ali samo na noge Džafića, koji u maniru vrsnog strijelca pogađa za povećanje rezultata.
Nakon drugog gola, stvari su išle puno lakše za „rođene“, igra je bila lepršavija, a novi pogodak stigao je u 70. minuti. Majkić je započeo akciju, zatim Obad na majstorski način izbacuje Džafića, koji postiže i svoj treći gol na utakmici. Ovim golom, Džafić je stigao do prvog mjesta liste strijelaca, sa osam golova iz isto toliko utakmica.
Deset minuta kasnije, i novi pogodak za Velež. Milan Knežević je sjajno reagovao na jednu izbijenu loptu iz šesnasterca Zvijezde, te preciznim udarcem postigao svoj prvijenac u crvenom dresu.
Ljubimac navijača je potom dobio žuti karton zbog radovanja, a nedugo kasnije i drugi žuti zbog udaranje Bešlije, zbog čega će propustiti Kup utakmicu sa Željezničarem u srijedu.
Gosti su iskoristili igrača više, te preko Nermina Huseinbašića i Dragiše Lazića zaprijetili, ali je mreža Hadžiđulbića ostala netaknuta.
Velež: Hadžiđulbić, Knežević, Šečić, Kajtaz, Asim Škaljić, Majkić, Zaimović (od 62. Obad), Osmanagić, Armel Škaljić, Džafić (od 73. Duraković) i Velagić (od 62. Jugo). Trener: Abdulah Ibraković
Zvijezda: Zukić, Brković, Moranjkić, Jusić, Vasilić, Delić, Bešlija (od 90. Lazić), Savić (od 78. Gazibegović), Čorić, Nedim Huseinbašić i Nermin Huseinbašić. Trener: Amir Dragutinović
Cestitke na pobjedi protiv Zvijezde...
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
Pridruzujem se cestitkamanasborik je napisao/la:Cestitke na pobjedi protiv Zvijezde...
nasborik je napisao/la:Cestitke na pobjedi protiv Zvijezde...
hvala , nego znas li ti ko je domacin u jesenjskom duelu Veleža i Borca ...mi ili vi ? mrsko mi trazit raspored sad ...
valjalo bi da smo mi domacini da vam brate nanesemo taj poraz vise

Mi smo domacini, u 13. kolu Borac-Velezmostar_mo je napisao/la:nasborik je napisao/la:Cestitke na pobjedi protiv Zvijezde...
hvala , nego znas li ti ko je domacin u jesenjskom duelu Veleža i Borca ...mi ili vi ? mrsko mi trazit raspored sad ...

BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
puno srece rodjeni trebace vamnasborik je napisao/la:Mi smo domacini, u 13. kolu Borac-Velezmostar_mo je napisao/la:nasborik je napisao/la:Cestitke na pobjedi protiv Zvijezde...

e hebiga , cuj vi domacini ...jedini smo vam mi mogli stati u kraj ... nista , sad sam se vec pomirio da ste totalno nedostizni ..-5 i jos vam idemo u goste ...pih ..ne bi ni Barcelona
ma ko ga hebe , borit cemo se za prva 3 mjesta i Evropu ...

ma ko ga hebe , borit cemo se za prva 3 mjesta i Evropu ...

bravo momci za uvjerljivu pobjedu a sada
daj nam Zrinjski da se igramoooooooooooooooo igramooooooooo igramoooooooooooooooo
daj nam Zrinjski da se igramoooooooooooooooo igramooooooooo igramoooooooooooooooo
Sta je sa Colom?
Povreda ili.........
Povreda ili.........
- Mali Maestro
- Kontakt:
Opet su momci odigrali jednu dobru utakmicu i ovom prilikom im čestitam. Idemo nastaviti s paranjem mreže i u idućim kolima 

Please
-
- Kontakt:
bmw je napisao/la:bravo momci za uvjerljivu pobjedu a sada
hehe,od 70 min. na stadionu se pjevalo "daj nam zrinjski da se igramo",al da to ne bude samo obicno,pobrinula se i druga tribina,koja je isto to skandirala !!

sretno protiv svinjskog, bas nesto kontam gdje ce te igrati evropu, ima li sanse da se uredi stadion do evrope, jedva cekam sljedece sezone u evropi da gledam jos dva gradska kluba sa tredicijom(velez,borac) u evropi pored sarajeva
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!
ja navij'o sam za vas!
Ima,igrat ćemo pod Bijelim brijegom. 

''Football is for you and me,not for fucking industry !''
RIP Vedran Puljić-Pulja !
zelio bih i ja da tamo igrate, ali mislim da ce zrinjski praviti problemeBoruc je napisao/la:Ima,igrat ćemo pod Bijelim brijegom.
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ja navij'o sam za vas!
ja navij'o sam za vas!
- el-fighter
- Kontakt:
Čestitke našim igračima na još jednoj odličnoj partiji. Izgleda da smo vratili igru sa početka sezone i nadam se da ćemo i u nastavku igrati ovako dobro.
Jel sad idemo u "goste" Zrinjskom il oni dolaze nama.
Jel sad idemo u "goste" Zrinjskom il oni dolaze nama.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Ma jok.Inače,do grada je.Ako se naredi da se igra ne može ni 10 klubova poput Zrinjskog to da zaustavi.irfan41 je napisao/la:zelio bih i ja da tamo igrate, ali mislim da ce zrinjski praviti problemeBoruc je napisao/la:Ima,igrat ćemo pod Bijelim brijegom.
''Football is for you and me,not for fucking industry !''
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.