2:0 poraz od Spanije,ali ja sam u ovome mecu video vise pozitivnih stvari nego negativnih.Za mene je prvi Mihajlovicev mec na klupi Srbije doneo jedne nove vetrove,jedan novi pristup igri,novu formaciju.
Za pocetak taktika je odlicna.Sa ovakvim konceptom igraca formacija koju je Miha danas prikazao je odlicna za Srbiju.Danas je to bila 3-4-2-1,a u samoj utakmici to moze lagano postati 5-4-1,4-5-1,3-5-2 sve zavisno od toga sta imamo na klupi.Raznovrsni smo nazad,ali nam je potreban jos jedan igrac koji moze pokriti u ovoj formaciji levog stopera.Osim Tosica tu kvalitetno resenje bas i nemamo i tu cemo morati nekoga da "napravimo" ako planiramo igrati ovu formaciju.
Upravo mi se defanizivni deo tima danas i dopao,nama Spanci nisu stvorili 100% prilike na postavljeni napad.Prvi gol ocajan pas Kolarova,kontra,losa procena Tosica,ocajno postavljanje Subotica i Ivanovica i na kraju gol.Tri poprilicno krupne greske u jednom napadu,a o penalu ne treba trositi reci.Ono je sramota.
Napad je vec predmet polemike,i u njemu se stvari trebaju menjati jer mi skoro nista da nismo uradili.Svi su delovali izgubljeno,narocito Ljajic i Radovanovic koji su imali kamaru pogresnih pasova,nekako je to mnogo bolje izgledalo kada su igri bili Tosic i Jankovic te Scepovic u napadu,ali Scepovic se previse izvlaci nazad u ovakvoj formaciji to ne bi trebalo da se radi.Npr.kada bi Lekic bio u samom spicu,onda bi Scepovic bio odlican izbor za drugog napadaca.
Dobar je ovo primer kako treba ici,Sinisa ima viziju i nadam se da ce izabrati prave igrace za kvalifikacije.Protiv Francuza ocekujem slican pristup,sa tim da se ovaj put dodatna paznja pokloni napadackim akcijama i bogacenju prilika.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))