Ja Halilovica ne mirisem. Posebno ne u 5orci. Operisan od danasnje kosarke. All nakon sto smo dobili Alibegovica ove godine, kao zamjena cini mi se korisnim. Mada bez suta, moze zabiti da na kraju nesto znaci.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Meni licno je Gegic u odbrani vazniji nego u napadu. Istina, zbog desavanja se i od njega ocekuje da pruzi vise od bljeska jednom u 5 utakmica, al ja od Gegica ocekujem da odbranom prekidamo i kontriramo.Ghuraba je napisao/la: ↑23 avg 2025, 23:44Meni je Adis u intervjuu poslije utakmice uvjerljivije djelovao vezano za Halilovica i njegovo igranje na Eurobasketu, nego za Gegica. Nadam se da se nece desiti jos jedan sok, buduci da je totalno suprotno govorio i za Musu i za Castanedu.
Koliko su otprilike Nurkic i Kamenjas bili zajedno na parketu danas i koliko minuta je dobio Roberson?
Imam utisak da Penava nece vidjeti parketa na Kipru, bez obzira na Miralemovo zdravstveno stanje. U tom slucaju ce Kamenjas biti s Alibegovicem ili Nurkicem na parketu. Hrelja takodjer nece igrati, a Arslanagic moozda dobije koju minutu (dok Roberson ne uhvati ritam). Bila bi ogromna steta ako jedan ili obojica (Gegic i Halilovic) ne budu bili potpuno spremni vec za drugu utakmicu. U tom slucaju bi Vrabac imao bas veliku ulogu, a rotacija bi se svela na 7 igraca (Nurkic, Alibegovic i Kamenjas unutra; Atic, Lazic, Vrabac i nedovoljno spremni Roberson vani).
Halilović može igrat kao old school 4 bez šuta mislim da niko ko želi dobro ovoj reprezentaciji misli da on ne smije dobiti više od 15 minuta po meču. Mada kad se sjetim prošlog EB bio je treći strijelac protiv Slovenaca i odigrao veoma korektan meč (bio je 3 godine mlađi i nije izlazio iz povrede tad koliko se sjećam).Drum je napisao/la: ↑23 avg 2025, 23:47Ja Halilovica ne mirisem. Posebno ne u 5orci. Operisan od danasnje kosarke. All nakon sto smo dobili Alibegovica ove godine, kao zamjena cini mi se korisnim. Mada bez suta, moze zabiti da na kraju nesto znaci.
On je kasno dobio priliku u reprezentaciji. Imao je fenomenalan period u Fra. I ovakav nemilice zabijao. Onda mu onaj garonja razvali vilicu. I jos jedna povreda. Tako nekako. Njega nisu ni zvali, il se on nije odazivao u vrijeme Kikanovica, Teletovica i sta znam. Bilo je tu nekakvih zavrzlama. Klasicna nasa prica, a mozda neko vise zna o tome.CAZIN je napisao/la: ↑24 avg 2025, 00:05Halilović može igrat kao old school 4 bez šuta mislim da niko ko želi dobro ovoj reprezentaciji misli da on ne smije dobiti više od 15 minuta po meču. Mada kad se sjetim prošlog EB bio je treći strijelac protiv Slovenaca i odigrao veoma korektan meč (bio je 3 godine mlađi i nije izlazio iz povrede tad koliko se sjećam).
Bio je on dobar zadnje prvenstvo. Al se isto tako vidjelo koliki je minus imati ga pored Nurkica ili Kamenjasa kada protivnik skonta da ovaj ne moze sa slobodnog sutirati. Zbog takvog igraca Nurkica guzvaju pod kosem. Il izbog njega se cak i Nurkic mora izvlaciti daleko od kosa. Sa Amarom je to druga dimenzija. I zato nikako preko ovog sa Musom i Xavierom ...
Opet se na turnir ide sa rotacijom od 7-8 igraca. Kakav amaterizam strucnog staba na celu sa ovim mutavelijom, sta su dozvolili. Skratio spisak na 12 imena 20 dana prije roka bespotrebno. Do odlucujuce utakmice protiv Gruzije nasi igraci nece moci hodati.
- JohnCleese
- Kontakt:
Kad smo svi zdravi i dostupni ne mozemo imati rotaciju sa vise od 9 - 10 igraca spremnih da odgovore nivou ovakvih turnira.mercurial je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:47Opet se na turnir ide sa rotacijom od 7-8 igraca. Kakav amaterizam strucnog staba na celu sa ovim mutavelijom, sta su dozvolili. Skratio spisak na 12 imena 20 dana prije roka bespotrebno. Do odlucujuce utakmice protiv Gruzije nasi igraci nece moci hodati.
Taman da ih 20 povede zna se ko se kvalitetom moze nositi sa ovakvim protivnicima.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
- Kontakt:
Ovdje sve stručnjaci, znaju sve šta i kako treba .
O cemu pricas ti Tesla ?mercurial je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:47Opet se na turnir ide sa rotacijom od 7-8 igraca. Kakav amaterizam strucnog staba na celu sa ovim mutavelijom, sta su dozvolili. Skratio spisak na 12 imena 20 dana prije roka bespotrebno. Do odlucujuce utakmice protiv Gruzije nasi igraci nece moci hodati.
Koga da pozove covjek ? Pa sa sireg spiska ti nije doslo pola imena, koji se nisu uopste htjeli boriti i dati bilo kakav doprinos nacionalnom dresu. Ukupan bazen iole kvalitetnih igraca ti je cca 10. Ne znam o cemu vise pricate.
O Djedovicu vjerovatnosLucajni je napisao/la: ↑24 avg 2025, 12:49O cemu pricas ti Tesla ?mercurial je napisao/la: ↑24 avg 2025, 10:47Opet se na turnir ide sa rotacijom od 7-8 igraca. Kakav amaterizam strucnog staba na celu sa ovim mutavelijom, sta su dozvolili. Skratio spisak na 12 imena 20 dana prije roka bespotrebno. Do odlucujuce utakmice protiv Gruzije nasi igraci nece moci hodati.
Koga da pozove covjek ? Pa sa sireg spiska ti nije doslo pola imena, koji se nisu uopste htjeli boriti i dati bilo kakav doprinos nacionalnom dresu. Ukupan bazen iole kvalitetnih igraca ti je cca 10. Ne znam o cemu vise pricate.

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Covjek je u pravu. Beciragic je prije odlaska u Belgiju finalno skratio spisak, sto je 15+ dana prije pocetka Eurobasketa. Realno, preglupa odluka. Druga stvar je sto su nama 14. i 15. igrac bili Sejfic i Campara, koji ionako ne bi bili u rotaciji...
Btw, sve su prilike da ce Gruzijci doci na prvenstvo sa 6 visokih i da ce im trojku igrati klasicna cetvorka (recimo Burjanadze i/ili Mamukelashvili) - pogotovo protiv nase visoke petorke.
Btw, sve su prilike da ce Gruzijci doci na prvenstvo sa 6 visokih i da ce im trojku igrati klasicna cetvorka (recimo Burjanadze i/ili Mamukelashvili) - pogotovo protiv nase visoke petorke.
Da hoće sudije pustiti malo više fizičku igru u tom meču da se krenu tućiGhuraba je napisao/la: ↑24 avg 2025, 14:57Covjek je u pravu. Beciragic je prije odlaska u Belgiju finalno skratio spisak, sto je 15+ dana prije pocetka Eurobasketa. Realno, preglupa odluka. Druga stvar je sto su nama 14. i 15. igrac bili Sejfic i Campara, koji ionako ne bi bili u rotaciji...

-
- Kontakt:
Mislim da je to preuranjeno skraćivanje spiska od strane Adisa uzročno-posljedična odluka. Vjerovatno je danima prije vidio situaciju da tu nema nekih imena koja bi mogla da budu produktivan dio rotacije. Tu ne računam što su Đedovića pojedini spominjali, od tog nema ništa barem tokom ovog prvenstva, kao ni Pjanića zbog papirologije. Jedino eto za Mutića što se može reći da bi možda mogao nešto doprinijeti, ali neko ime za koje se sa sigurnošću reći da bi bio produktivno u rotaciji - takvog nije bilo.
To je više-manje tih 12 koje bi svako poveo, sem što bih ja Hrelju zamijenio Sanijem i to je to.
To je više-manje tih 12 koje bi svako poveo, sem što bih ja Hrelju zamijenio Sanijem i to je to.
Miralem Halilovic je nazalost igrac kojeg je moderna kosarka prevazisla.Petica u tijelu cetvorke.Nit ima fizikalije i odbranu za peticu, niti ima sut i brzinu za cetvorku.On je zapravo simbol kako je nasa kosarka ostala jos u 80tim.Njega ce uvijek biti najteze uklopiti.
Nema ga se šta više uklapati,sada su mu 34 godine, teško da će još na nekom prvenstvu igrati, eventualno u kvalifikacijama
Znalo se da je Casteneda rovit i trebao je racunati na to da Robertson ili neki drugi Amerikanac bude tu od pocetka priprema. Kasnije je lako otpisati jednog.Ghuraba je napisao/la: ↑24 avg 2025, 14:57Covjek je u pravu. Beciragic je prije odlaska u Belgiju finalno skratio spisak, sto je 15+ dana prije pocetka Eurobasketa. Realno, preglupa odluka. Druga stvar je sto su nama 14. i 15. igrac bili Sejfic i Campara, koji ionako ne bi bili u rotaciji...
Za prijateljske utakmice i treninge se mogao koristiti i Dedovic, Mutic, Maric, Durmo.. Doveli se do toga da nam je rotacija u prijateljskim max suzena i da se rizikuje ozljeda.
Bice veselo, do odlucujuce utakmice sa Gruzijom nece moci hodati, a kamoli se "potuci" sa 7-8 igraca u rotaciji.
A sta covjek da kaze.. Pored svih izostanaka, dodjes na utakmicu i odmah vidis da se dvojica ni ne skidaju na zagrijavanje...
Tribine uglavnom prazne, ocito i veliki dio publike gubi volju i neki entuzijazam.
Sto se mene tice odigrano dosta lose, opet dosta neozbiljno (dodavanja preko terena i sl.).. ali eto opet na kraju pobjeda protiv Belgije bez nekih problema.
Ne znam, nada je da ce se ova dvojica potpuno oporavit i da ce ekipa izaci iz te neke letargije i negativnog soka zbog Muse i da ce od Cetvrtka stvari konacno krenut na bolje.
Ovo sa okupljanjem i pripremama i svim povredama je definitivno bila patnja "za sve one koji vole drzavu i reprezentaciju".
Tribine uglavnom prazne, ocito i veliki dio publike gubi volju i neki entuzijazam.
Sto se mene tice odigrano dosta lose, opet dosta neozbiljno (dodavanja preko terena i sl.).. ali eto opet na kraju pobjeda protiv Belgije bez nekih problema.
Ne znam, nada je da ce se ova dvojica potpuno oporavit i da ce ekipa izaci iz te neke letargije i negativnog soka zbog Muse i da ce od Cetvrtka stvari konacno krenut na bolje.
Ovo sa okupljanjem i pripremama i svim povredama je definitivno bila patnja "za sve one koji vole drzavu i reprezentaciju".
Najveci je problem sto se nije islo nikome u Kinu i onda dosta igraca kojima ADis nije davao ranije minute su odustrali.Na kraju sa svim povredama neki od njih bi vjerovatno i isli na eurobasket.
Eh sad znamo svi kako Adis godinama vjeruje istih 8 igraca i ostale sikanira pa je iz tog proizaslo da su mnogi odustali prije
Eh sad znamo svi kako Adis godinama vjeruje istih 8 igraca i ostale sikanira pa je iz tog proizaslo da su mnogi odustali prije
-
- Kontakt:
Adis je objasnio da ga je John iz privatnih razloga zamolio da ga ne zove ako nije planiran biti dio ekipe. Trećeg naturalizovanog Amerikanca nemamo i vidjeli smo kolika je procedura papirologije sa strane saveza i države (VM) da se novi završi.mercurial je napisao/la: ↑24 avg 2025, 17:03Znalo se da je Casteneda rovit i trebao je racunati na to da Robertson ili neki drugi Amerikanac bude tu od pocetka priprema. Kasnije je lako otpisati jednog.Ghuraba je napisao/la: ↑24 avg 2025, 14:57Covjek je u pravu. Beciragic je prije odlaska u Belgiju finalno skratio spisak, sto je 15+ dana prije pocetka Eurobasketa. Realno, preglupa odluka. Druga stvar je sto su nama 14. i 15. igrac bili Sejfic i Campara, koji ionako ne bi bili u rotaciji...
Šta je svrha igranja pripremnih utakmica ako ne da se uigraju igrači koji se vide kao dio rotacije? Realno, sem Marića, niko od tih igrača ni potencijalno nema mjesto u rotaciji. Ako se sve svodi na bojazan od povreda, onda najbolje i ne igrati pripremne nego drito otići na prvenstvo i to je to.Za prijateljske utakmice i treninge se mogao koristiti i Dedovic, Mutic, Maric, Durmo.. Doveli se do toga da nam je rotacija u prijateljskim max suzena i da se rizikuje ozljeda.
Bice veselo, do odlucujuce utakmice sa Gruzijom nece moci hodati, a kamoli se "potuci" sa 7-8 igraca u rotaciji.
Mi imamo ekstremno ograničen bazen produktivnih igrača. Kad kažem produktivnih, mislim na one koji doista mogu nešto doprinijeti, a ne biti kao muhe bez glave kad je u pitanju konkurencija kao što je na EB.
Da nije situacija kakva jeste sa Kondićem, Đedovićem, Biberovićem i Sulejmanovićem, bila bi druga priča.
Adisova greške jeste taj neki širi skauting u pitanju (Pjanić npr.) ali što se tiče ovog sad konkretnog okupljanja i dostupnih igrača, sumnjam da tu ima neko ko bi napravio razliku.
Pa da se unazad 2 godine radilo na prosirenju kadra ja vjerujem da bi bio barem jos jedan igrac vise u rotaciji. Pa cak i taj dodatni stranac, na vrijeme da se predalo u proceduru. Onog Petersa su zavrsili lako, bez znanja javnosti za njihove interese.
Normalno da prijateljske sluze za uigravanje, ali ne trebas raubati 4-5 igraca po 25- 30 minuta. Gruzija nije nijednu prijateljsku odigrala sa punim sastavom.
Pred nama je, ali bice tesko sa ovako kratkom rotacijom odigrati 5 utakmica za 8 dana. Greske se moraju svesti na minimum, a nas forte - jaka odbrana ce trpjeti.
Normalno da prijateljske sluze za uigravanje, ali ne trebas raubati 4-5 igraca po 25- 30 minuta. Gruzija nije nijednu prijateljsku odigrala sa punim sastavom.
Pred nama je, ali bice tesko sa ovako kratkom rotacijom odigrati 5 utakmica za 8 dana. Greske se moraju svesti na minimum, a nas forte - jaka odbrana ce trpjeti.
-
- Kontakt:
Ko je taj igrač? Davao je Adis neke manje prilike Iliću, Delalićima, nije to nikad obećavajuće izgledalo.
Drugi predsjednik KS je tada bio, tj. Mirza Teletović, kao i UO. Ko je sposobniji, Berbić ili Teletović?Pa cak i taj dodatni stranac, na vrijeme da se predalo u proceduru. Onog Petersa su zavrsili lako, bez znanja javnosti za njihove interese.
Srbija, s druge strane, je odigrala dobar dio utakmica s punim sastavom...Normalno da prijateljske sluze za uigravanje, ali ne trebas raubati 4-5 igraca po 25- 30 minuta. Gruzija nije nijednu prijateljsku odigrala sa punim sastavom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.