Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la emir79 » 05 dec 2018, 00:05

Brcanskamalta je napisao/la:
zlatnidjecaci je napisao/la:Avatar ja sam dijete partizanskih korijena i poserem i Vranješa i dražu i njegovu tetovažu i svakog ko liči na njega. Poenta je bila previše buke oko Vranješa a milion je drugih stvari o kojima se šuti - dio tih stvari sam nabrojao. Ja nisam bošnjak živim u federaciji al mi djeca igraju za reprezentaciju BiH iako su imali ponude od komšija i susjeda.I zašto mi koji nismo bošnjaci stalno moramo pojašnjavati da je BiH i naša zemlja i zašto moramo dokazivati patriotizam? **** Vranjaša otjerajte ga, izmlatite, zguzite itd.Dublja je poenta mog izlaganja. Zašto bhfanatikosi nisu izašli da protestuju pred dvoranu Grbavica jer nije prošao naziv Goran Čengič??? E to je pitanje životno i suštinsko a ne usrana dražina tetovaža. I nisam generalizovao jer da je tako ne bih živio u federaciju i opšte u Bih.
Tebi ako je BiH tvoja zemlja,ti nemas sta kome da se dokazujes...Kada neko kaze cetnik ustasa trebas se nasmijati...jer ne osjecas se tako..zar ne.. (mada ja sticem drugi dojam totalno ali nebitno).
Slavimo zavnobih zasto da ne...Nije BiH tada dobila drzavnost nego je onda OBNOVLJENA I POTVRDJENA...
Zasto se ti ljutis druze za naziv jedne dvorane...Uvjek se nadje neko da nama Bosnjacima (iako govorim u svoje ime samo)nesto pametuje....Zasto se dvorana u Mostaru gdje igra KK Zrinjski ne zove po nekom Bosnjaku...
U Banja Luci sto se ne preimenuje Borik u dvorana Fadil Jahic spanac.
Uvjek nama se nabijaju ti neki stereotipi dok nas ne yebe niko nizasta...Daju se imena ratnih zlocinaca univerzitetima i td....
U nekoj drugoj vremenskoj zoni historije to je sasvim ok sto ti govoris ali svi. ..svi. .Uvjek mi glumimo budale i dobijemo po nosu svakih 30-40 godina.
Sve ide preko leđa Bosnjaka, to se odavno ustanovilo.
Bosnjacki sportista u BiH , bez obzira o kojem je sportu rijec mora krv da propisa da se legendom nazove, dok je kod ostalih dovoljno da kaze da voli Bosnu i odmah se glorifikuje i legende i to upravo kod Bosnjaka.

Ne bih da me neko pogresno razumije, volim svakog naseg sportistu podjednako, ali mi ide na onu stvar nepravda. Mogao bih roman napisati koje su nepravde recimo prema Baljicu, Salihamidzicu, Bolicu, Hibicu, Konjicu. Dok su ovi momci izgarali za drzavni tim, dolazili o svom trosku, placali vlastitim parama hotele, drugi nisu ni znali da im drzava ima reprezentaciju, ali su postali legende. Bosnje ostadose pjevaci, harmonikasi, sminkeri i sta sve ne... Ne zelim ni da se prisjecam pogrdnih stvari upucenih ovim momcima. Nisu trazili nikakve uslove da bi zaigrali za svoju zemlju, izmisljale im se stvari da bi bili popljuvani, i to od vrlih Bosnja.

Mali braco pičio po krilima i rusio i Talijane i Dance, i gario protiv Spanaca i Njemaca i na svakoj velikoj utakmici bio jedan od najboljih. Ali nana Hanifa iz mahale , koja je u zivotu pogledala jednu utakmicu reprezentacije rekla da se on cuva za Bayern, da on namjerno dobija kartone...
Nije nana Hanifa vidjela koliko je Camacho bio na mukama, pa je svog napadaca sa lijeve morao da ga premjesti na desnu stranu zbog Brace. Nije nana Hanifa vidila kako Braco sparta po desnoj strani i centrira Boli protiv Danaca za 1-1 i kada je planulo Kosevo. Nije nana Hanifa vidila kako sicusni Braco na koljena baca aktuelnog prvaka svijeta Italiju na koljena i zabija prvu golcinu jos jedan i asistira. Itd. itd. itd.
Ovako mogu i za ostale navesti.

Ali eto druge nacije moraju da se dokazuju. Jasta neg radi.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 dec 2018, 00:06

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:
Znaci onda moze promjeniti facu na tetovazi u Robertovu i rjesen problem?
Kad pogledaš ova četnička skandiranja i naše navijače - čovječe k'o nebo i zemlja. Kod njih prema ovom videu 99% ljudi misli isto. Mi Bošnjaci smo totalno drukčiji ljudi, previše smo mekani - imamo nešto u sebi. TEŠKO JE TO OBJASNITI.

:stop:
I nije bas...albanci kao i svi drugi balkanski narodi su isti...jednostavno takav na balkanu moras biti da bi ostao....to samo jos glupave bosnje nisu skontale i gle cuda jedini su koji nemaju nacionalnu drzavu...problem bosnja je to sto su im nacionalbi tj etnicki i religijski identitet u konstantnom konfliktu ...kod albanaca nisu...kod srba recimo religija i nacija su isto jer moderno srpstvo je nastalo posrbljavajuci sve pravoslavno medzu juznim slavenima...kakav god politicki sistem bio srpska praboslavna crkva je ta koja kod njih vodi glavnu rijec i upravlja im mislima bez obzira bili oni nepismeni ili doktori nauka...dogma spc je ta koja ih ujedinjuje...to kad nas nema jer su dzamije kod nas bile koristene za razjedinjavanje i razbosnjavanje tj gusenje bosnjackog etnuckog i nacionalnog bica...upravo zbog toga su vise od milion bosnjaka katolika u hrvatskom nacionalnom korpusu...mi se kunemo u srednjovjekovnu bosnu a zapravo su franjevci ti koji su sacuvali sjecanje na nju jer da se dzamija tu sta pitala mi bi mislili da smo dosli iz mongolije ....

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 dec 2018, 00:21

QUARESMA 18<<< je napisao/la:kako je uopste moguce braniti lika koji na ruci ima četnika?

i jos onaj tamo prica o nekom narusavanju atmosfere u reprezentaciji? e svasta
Pa moguće jer je to njegova ruka
:rol: :rol: :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 dec 2018, 00:23

Umjesto da istetovira "Dum spiro spero - samo Bog može da mi sudi" kao sav normalan svijet :puke:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 dec 2018, 00:34

Osim13 je napisao/la:Umjesto da istetovira "Dum spiro spero - samo Bog može da mi sudi" kao sav normalan svijet :puke:
Ili početak od Thompsona

In principio erat verbum
et verbum erat apud deum
et deus erat verbum
® GONGASHI POWERHOUSE ®

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 05 dec 2018, 02:12

zlatnidjecaci je napisao/la:Avatar ja sam dijete partizanskih korijena i poserem i Vranješa i dražu i njegovu tetovažu i svakog ko liči na njega. Poenta je bila previše buke oko Vranješa a milion je drugih stvari o kojima se šuti - dio tih stvari sam nabrojao. Ja nisam bošnjak živim u federaciji al mi djeca igraju za reprezentaciju BiH iako su imali ponude od komšija i susjeda.I zašto mi koji nismo bošnjaci stalno moramo pojašnjavati da je BiH i naša zemlja i zašto moramo dokazivati patriotizam? **** Vranjaša otjerajte ga, izmlatite, zguzite itd.Dublja je poenta mog izlaganja. Zašto bhfanatikosi nisu izašli da protestuju pred dvoranu Grbavica jer nije prošao naziv Goran Čengič??? E to je pitanje životno i suštinsko a ne usrana dražina tetovaža. I nisam generalizovao jer da je tako ne bih živio u federaciju i opšte u Bih.

Druze zlatni, sa svim se slazem ... i zivo me interesuje za koju repku ti djeca igraju ... rek'o bi za rukometnu ali njih nemamo u oml. kategorijama ... :hmmmmm:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Icha
Kontakt:

Post Postao/la Icha » 05 dec 2018, 02:43

Osim13 je napisao/la:Umjesto da istetovira "Dum spiro spero - samo Bog može da mi sudi" kao sav normalan svijet :puke:
Ti se sad salis, zar ne?

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 05 dec 2018, 10:30

zlatnidjecaci je napisao/la:I zašto mi koji nismo bošnjaci stalno moramo pojašnjavati da je BiH i naša zemlja i zašto moramo dokazivati patriotizam?
Za pocetak bi trebali prestati zvizdati intoniranje BH himne, drugo, nigdje ne vidjeh da se slave pobjede BH reprezentacije u rs-u ili zapadnoj Hercegovini dok nakon pobjeda Srbije ili Hrvatske sve je na nogama. Kolone auta, zastave, svirke, cuganje, yebavanje BiH itd.. A kad BiH pobjedi nigdje nikog.

Proputovao sam kroz cijelu BiH i na puno mjesta sam vidio na privatnim kucama i stanovima izbacene zastave Hrvatske ili Srbije, a nema :bih: , zasto nema ako je BiH i vasa zemlja? Zasto pored tih zastava ne stoji i zastava BiH? Ne mora biti iz ljubavi, barem iz postovanja prema zemlji u kojoj zivite.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 05 dec 2018, 12:00

@harrison..
@zlatnindjecaci misli na nemuslimane koji zive u 'nasem' dijelu federacije.
mada, cinjenica je da dosta njih zivi ovamo zbog privilegija,tipa siguran posao kao manjina isl. a ne sto vole BiH:-)
Ja skidam kapu svakom iz reda drugih naroda koji su ostali sa nama iz ljubavi prema drzavi i suzivotu, a ima i njih, naravno.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 05 dec 2018, 15:04

Ima li informacija kako nam je selektor .

Seo igra strasno i bice veliko pojacanje za repku..
Da daje sansu nekim novim igracima se slazem ali mnoge treba i prekriziti ...Za sva vremena.

Za mene najboljih 11 i najkvalitetnijih.

Begovic,Todorovic,Sunjic,Bicakcic,Kolasinac,Besic,Pjanic,Krunic,Duljevic,Visca,Dzeko...

Sa klupe da vrebaju sansu,Demirovic,Hajrovic,Zukanovic,Koljic,Gojak,....spoj mladosti i iskustva....
Bajic i pojedini su Krampe barem u repki a neki poput Sarica su mi omrzli jer se "nazor "guraju u repku.tacno ga mrzim i boze mi oprosti neka nogu slomi samo da ga ne gledam.. ..Saric napravi strasan broj gresaka ako mu je preporuka to sto trci yebaji ga ...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 05 dec 2018, 15:42

Da nam hoce vratit Meha Kodra na mjesto selektora,to bi najbolje bilo...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 dec 2018, 15:52

rishovski je napisao/la:Da nam hoce vratit Meha Kodra na mjesto selektora,to bi najbolje bilo...
Mehu Kodru* sta lomis taj jezik
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 05 dec 2018, 17:54

FrancescoTotti je napisao/la:
rishovski je napisao/la:Da nam hoce vratit Meha Kodra na mjesto selektora,to bi najbolje bilo...
Pravilno je Meha Kodra ili ti Edina Džeka...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 05 dec 2018, 18:00

rishovski je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:
Pravilno je Meha Kodra ili ti Edina Džeka...
U Srbiji, ne u Bosni.
Cuj Meha Kodra, neka opasna riba :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 07 dec 2018, 16:15

emir79 je napisao/la: Cuj Meha Kodra, neka opasna riba :mrgreen:
Jeste ispravno Meha Kodra ili Edina Džeka, s tim da ja prvi ne govorim tako.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 07 dec 2018, 16:32

mehe kodre! mi pricamo bošnjački jezik !
Zarathustra

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 dec 2018, 16:57

emir79 je napisao/la:U Srbiji, ne u Bosni.
Cuj Meha Kodra, neka opasna riba :mrgreen:
Uzmi primjer Dino i Dina i vidjećeš šta je pravilno, a šta ne ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 07 dec 2018, 17:16

PeppermintSA je napisao/la:

Novokomponovani lingvističari, siluju naš jezik, uvodeći "pravilne" izraze, apsolutno zanemarujući, govorni jezik.
Ja koliko se sjećam Meha je bilo u Mostaru, dok je u ostatku Bosne uvijek bili Mehe :hmmmmm:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 dec 2018, 18:14

Esport je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:

Novokomponovani lingvističari, siluju naš jezik, uvodeći "pravilne" izraze, apsolutno zanemarujući, govorni jezik.
Ja koliko se sjećam Meha je bilo u Mostaru, dok je u ostatku Bosne uvijek bili Mehe :hmmmmm:
A kako bi rekao kod Jovana ili kod Mehmeda?
Nije da je vazno ali se stalno ovakve stvari ispravljaju kao da smo lingvisti. :D
I da li je kod Robija ili kod Robije? :D

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 07 dec 2018, 18:38

stajevo , krug 99
Zarathustra

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, bhfanatic14, Goalgetter, Google Adsense [Bot], jasmin10, Lekqqq1921, Mostarska, Normus90, Sheyi, VolimBiH96, Zglavkar i 50 gostiju.