Sve ide preko leđa Bosnjaka, to se odavno ustanovilo.Brcanskamalta je napisao/la:Tebi ako je BiH tvoja zemlja,ti nemas sta kome da se dokazujes...Kada neko kaze cetnik ustasa trebas se nasmijati...jer ne osjecas se tako..zar ne.. (mada ja sticem drugi dojam totalno ali nebitno).zlatnidjecaci je napisao/la:Avatar ja sam dijete partizanskih korijena i poserem i Vranješa i dražu i njegovu tetovažu i svakog ko liči na njega. Poenta je bila previše buke oko Vranješa a milion je drugih stvari o kojima se šuti - dio tih stvari sam nabrojao. Ja nisam bošnjak živim u federaciji al mi djeca igraju za reprezentaciju BiH iako su imali ponude od komšija i susjeda.I zašto mi koji nismo bošnjaci stalno moramo pojašnjavati da je BiH i naša zemlja i zašto moramo dokazivati patriotizam? **** Vranjaša otjerajte ga, izmlatite, zguzite itd.Dublja je poenta mog izlaganja. Zašto bhfanatikosi nisu izašli da protestuju pred dvoranu Grbavica jer nije prošao naziv Goran Čengič??? E to je pitanje životno i suštinsko a ne usrana dražina tetovaža. I nisam generalizovao jer da je tako ne bih živio u federaciju i opšte u Bih.
Slavimo zavnobih zasto da ne...Nije BiH tada dobila drzavnost nego je onda OBNOVLJENA I POTVRDJENA...
Zasto se ti ljutis druze za naziv jedne dvorane...Uvjek se nadje neko da nama Bosnjacima (iako govorim u svoje ime samo)nesto pametuje....Zasto se dvorana u Mostaru gdje igra KK Zrinjski ne zove po nekom Bosnjaku...
U Banja Luci sto se ne preimenuje Borik u dvorana Fadil Jahic spanac.
Uvjek nama se nabijaju ti neki stereotipi dok nas ne yebe niko nizasta...Daju se imena ratnih zlocinaca univerzitetima i td....
U nekoj drugoj vremenskoj zoni historije to je sasvim ok sto ti govoris ali svi. ..svi. .Uvjek mi glumimo budale i dobijemo po nosu svakih 30-40 godina.
Bosnjacki sportista u BiH , bez obzira o kojem je sportu rijec mora krv da propisa da se legendom nazove, dok je kod ostalih dovoljno da kaze da voli Bosnu i odmah se glorifikuje i legende i to upravo kod Bosnjaka.
Ne bih da me neko pogresno razumije, volim svakog naseg sportistu podjednako, ali mi ide na onu stvar nepravda. Mogao bih roman napisati koje su nepravde recimo prema Baljicu, Salihamidzicu, Bolicu, Hibicu, Konjicu. Dok su ovi momci izgarali za drzavni tim, dolazili o svom trosku, placali vlastitim parama hotele, drugi nisu ni znali da im drzava ima reprezentaciju, ali su postali legende. Bosnje ostadose pjevaci, harmonikasi, sminkeri i sta sve ne... Ne zelim ni da se prisjecam pogrdnih stvari upucenih ovim momcima. Nisu trazili nikakve uslove da bi zaigrali za svoju zemlju, izmisljale im se stvari da bi bili popljuvani, i to od vrlih Bosnja.
Mali braco pičio po krilima i rusio i Talijane i Dance, i gario protiv Spanaca i Njemaca i na svakoj velikoj utakmici bio jedan od najboljih. Ali nana Hanifa iz mahale , koja je u zivotu pogledala jednu utakmicu reprezentacije rekla da se on cuva za Bayern, da on namjerno dobija kartone...
Nije nana Hanifa vidjela koliko je Camacho bio na mukama, pa je svog napadaca sa lijeve morao da ga premjesti na desnu stranu zbog Brace. Nije nana Hanifa vidila kako Braco sparta po desnoj strani i centrira Boli protiv Danaca za 1-1 i kada je planulo Kosevo. Nije nana Hanifa vidila kako sicusni Braco na koljena baca aktuelnog prvaka svijeta Italiju na koljena i zabija prvu golcinu jos jedan i asistira. Itd. itd. itd.
Ovako mogu i za ostale navesti.
Ali eto druge nacije moraju da se dokazuju. Jasta neg radi.