FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

Antikloc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Antikloc » 03 feb 2022, 08:52

vedinjo98 je napisao/la:
03 feb 2022, 00:18
@Javier je najbolje objasnio za clanske. Bruku raje iz Sarajeva ima sto nisu produzili iz jednostavnog razloga sto im se ne da ici do grada samo radi toga... Veliki Bingo, Grand/Sara Centar da klub otvori stand bila bi strasna stvar, kad smo se vec i prema Americi otvorili.
Hrdjavom qurcu,svaka dlaka smeta. Ja zivim 10 minuta od kluba,pa sam se uclanio online. Ko hoce,taj ce i uraditi. ​A nemojte reci da neko ne zna online a na PIKu 2 miliona registrovanih !
Lijepo je imati velik broj clanova,najveci u BiH i tako to ali od toga nema neke finansijske koristi. A posebno ne zamarati posebno igrace s tim. Ili sa sitnom prodajom. Mi smo malo trziste ,male kupovne moci,nama takav marketing ne donosi zaradu.
Mi smo balkanski fudbalski klub. Trebamo igrati lopte-i to dobro. Praviti i prodavati igrace.
Vise smo na na Pidri ( osrednjem igracu ) uzeli para ,nego sto cemo uzeti na clanarinama za 10-ak godina !

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 feb 2022, 09:13

spezial je napisao/la:
03 feb 2022, 08:44
Svako se moze uclaniti online, u bilo kom gradu Bosne i Hercegovine, a i sire, stici ce mu sve na adresu. Veca je cijena odlaska u Visoko, Ilijas, Brezu nego potencijalna dobit od toga. Uclanit ce se mozda 20-30-50 ljudi, i to je optimisticna prognoza, znaci za 6-7 stoja dobiti za klub gubis cijeli dan igrace koji nece trenirati, nego ubjedjivati nekoga da se uclani. Po meni bespotrebno. Ako ce vec biti te promocije bolje ih uraditi negdje u centru Sarajeva, pa vise ces ljudi na Ferhadiji kojima nije bilo u planu postati clan svratit da se uclani ako izvedes par igraca na ulicu, nego u Brezi.
Kao neko ko živi u Brezi, mogu potvrdit to što pišeš. 90% Breze navija za Željezničar, kafić u centru "grada" se zove Željo, frizerski salon Željo, jaka podgrupa Manijaka... Nas "malo" što ima da navijamo za Sarajevo, pretežno smo članovi i dolazimo na tekme itd. A malo mjesto, sve se već zna, ne možeš privuć neku djecu da zavole klub kad ih roditelji od malena uče tradiciji, bila ona bordo, plava ili crno-crvena (da, ima i takvih...).
Ilijaš i Visoko su mjesta sa velikom bazom navijača FKS i tamo bi neka akcija i mogla uspjet. Al i to je sve rizično.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 feb 2022, 09:17

vedinjo98 je napisao/la:
@Javier je najbolje objasnio za clanske. Bruku raje iz Sarajeva ima sto nisu produzili iz jednostavnog razloga sto im se ne da ici do grada samo radi toga... Veliki Bingo, Grand/Sara Centar da klub otvori stand bila bi strasna stvar, kad smo se vec i prema Americi otvorili.
Pa ok, to bi bilo dobro da se otvore štandovi, al ima i online, evo ja sam iz Sarajeva, pa nisam išao nego sam online produžio.
Dakle izgovora nema ko je navijač.
Za dosta simpatizera bi bilo dobro da im neki štand izbija oči.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 feb 2022, 09:20

Antikloc je napisao/la:
03 feb 2022, 08:52
vedinjo98 je napisao/la:
Hrdjavom qurcu,svaka dlaka smeta. Ja zivim 10 minuta od kluba,pa sam se uclanio online. Ko hoce,taj ce i uraditi. ​A nemojte reci da neko ne zna online a na PIKu 2 miliona registrovanih !
Lijepo je imati velik broj clanova,najveci u BiH i tako to ali od toga nema neke finansijske koristi. A posebno ne zamarati posebno igrace s tim. Ili sa sitnom prodajom. Mi smo malo trziste ,male kupovne moci,nama takav marketing ne donosi zaradu.
Mi smo balkanski fudbalski klub. Trebamo igrati lopte-i to dobro. Praviti i prodavati igrace.
Vise smo na na Pidri ( osrednjem igracu ) uzeli para ,nego sto cemo uzeti na clanarinama za 10-ak godina !
Cijena osnovne članarine je simbolična.
Pa i ovaj jači paket gdje dobiješ i dres, nije ni to neka pljačka.
No, to bi trebala biti neka navijačka baza, nikako nekakav izvor finansiranja, zarade ili čega već.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 feb 2022, 09:22

Antikloc je napisao/la:
03 feb 2022, 08:52
vedinjo98 je napisao/la:
Realno u pravu si s te strane. Clanarina je vise simbolicno, et clan si kluba, imas neke male benefite itd. A i volio bih da imamo uvid u prodaju dresova, koliko ih se godisnje proda. Ne bih rekao da je neka cifra u pitanju. Mozda idu majice i ova jeftinija roba.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 feb 2022, 09:31

Jedno vrijeme smo radili prijateljske utakmice po BiH i bilo je da se na svakoj utakmici mozes uclaniti u klub. Znam dosta raje u Gr da je tako se uclanilo. A inace ne bi nikako jer im nije bas na ruku.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VoxTV
Kontakt:

Post Postao/la VoxTV » 03 feb 2022, 09:39

Jedini nacin da se napravi pomak u clanstvu je da se na americko trziste udje sa tom opcijom. Da nas amerikanci poguraju, pogotovo zbog i Pidre a i generalno, oclicna opcija ulaska na njihovo trziste sto pruza vrhunsku mogucnost za napredak kluba

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 feb 2022, 09:45

skoroalen je napisao/la:
03 feb 2022, 09:13
spezial je napisao/la:
Svako se moze uclaniti online, u bilo kom gradu Bosne i Hercegovine, a i sire, stici ce mu sve na adresu. Veca je cijena odlaska u Visoko, Ilijas, Brezu nego potencijalna dobit od toga. Uclanit ce se mozda 20-30-50 ljudi, i to je optimisticna prognoza, znaci za 6-7 stoja dobiti za klub gubis cijeli dan igrace koji nece trenirati, nego ubjedjivati nekoga da se uclani. Po meni bespotrebno. Ako ce vec biti te promocije bolje ih uraditi negdje u centru Sarajeva, pa vise ces ljudi na Ferhadiji kojima nije bilo u planu postati clan svratit da se uclani ako izvedes par igraca na ulicu, nego u Brezi.
Kao neko ko živi u Brezi, mogu potvrdit to što pišeš. 90% Breze navija za Željezničar, kafić u centru "grada" se zove Željo, frizerski salon Željo, jaka podgrupa Manijaka... Nas "malo" što ima da navijamo za Sarajevo, pretežno smo članovi i dolazimo na tekme itd. A malo mjesto, sve se već zna, ne možeš privuć neku djecu da zavole klub kad ih roditelji od malena uče tradiciji, bila ona bordo, plava ili crno-crvena (da, ima i takvih...).
Ilijaš i Visoko su mjesta sa velikom bazom navijača FKS i tamo bi neka akcija i mogla uspjet. Al i to je sve rizično.
Upravo, drago mi je da si shvatio na pravi nacin moj post, u kome nisam htio omalovaziti manje sredine, nego jednostavno naglasiti da s ekonomskog aspekta nema logike. Sva raja iz manjih mjesta i gradova koja navija za Sarajevo vec je uclanjena ili ce se uclaniti prvi put kad dodje u Sarajevo.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 03 feb 2022, 09:52

skoroalen je napisao/la:
03 feb 2022, 09:13
Kao neko ko živi u Brezi, mogu potvrdit to što pišeš. 90% Breze navija za Željezničar, kafić u centru "grada" se zove Željo, frizerski salon Željo, jaka podgrupa Manijaka...
Bolje i to nego 49% za Željezničar, 49% za Velež, a ovih 2% ostali.:mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 03 feb 2022, 10:21

Ima li potpisa danas :kafa:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 feb 2022, 10:22

spezial je napisao/la:
Ja apsolutno mislim suprotno, treba raditi širom BiH na promociji kluba, da sto vise djece zavoli FKS. Kad bi 100 djecaka širom BiH zbog slikanja i te promocije pocelo da navija i simpatiše FKS napravio se dobar posao. Jedan pperiod je UNFKS imao odlicnu saradnju s drugim gradovima i vjeruj na gostovanje je islo sigurno oko 200 ljudi iz Visokog, Kaknja, Breze, Zavidovića, Maglaja, Tesnja, Zivinica, Doboj - Istok, Lukavac itd
Treba se zblizavati, praviti pricu a onda ce doci do povećanja clanova a i ljudi na utakmicama.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 feb 2022, 10:30

Ja bih napravio paralelu sa vakcinacijom, mjesecima u Zetri bilo, pa prebacili u domove zdravlja, ko je htio otici on je isao u Zetru i cekao pola dana. Ko ne zeli, nece otici taman da su mu pred vratima.

Ali zato, krenulo po SCCu, Importaneu, ljudima je u prolazu, pa prodju jednom, drugi put, treci kazu ma da i ja zavrsim to, samo zato sto im je usput.

Trosak ni obaveza nije otici do Visokog 2-3 sata izdvojiti tamo, za 20 minuta si tamo, troskovi svi apsolutno zanemarivi, ali moras probati da bi vidio odziv i kasnije znao na cemu si. Takve stvari eto cak i da ne donose neku ekonomsku isplativost dovoljno je reci da ce neko dobiti dres, ko se taj dan uclani ili kupi nesto. Nekad se u te svrhe i ulaze iako se zna da ce se izgubit, samo da se navijacima dopadnes

Ps evo momak iznad mene je isto fino to objasnio
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 feb 2022, 10:32

bordobijeli je napisao/la:
03 feb 2022, 10:22
spezial je napisao/la:
Ja apsolutno mislim suprotno, treba raditi širom BiH na promociji kluba, da sto vise djece zavoli FKS. Kad bi 100 djecaka širom BiH zbog slikanja i te promocije pocelo da navija i simpatiše FKS napravio se dobar posao. Jedan pperiod je UNFKS imao odlicnu saradnju s drugim gradovima i vjeruj na gostovanje je islo sigurno oko 200 ljudi iz Visokog, Kaknja, Breze, Zavidovića, Maglaja, Tesnja, Zivinica, Doboj - Istok, Lukavac itd
Treba se zblizavati, praviti pricu a onda ce doci do povećanja clanova a i ljudi na utakmicama.
Ja se slažem sa oba prijedloga. Naravno da treba raditi na promociji kluba u BiH ali i šire. Rasporediš po ovim većim gradovima u RS-u, imaš 10 kantona i tu minimalno po jedan štand i dobio bi odlične rezultate. Sa druge strane, klub je osigurao da se bilo ko može učlaniti u roku od nekih tridesetak sekundi gdje god se on nalazio u svijetu. Meni je baš glupo kad neko kaže ''nije raja navikla'' :D na šta nisu navikli, da unesu par podataka na kompjuteru iz svog toplog doma? Ovo se može ''naučiti'' za par minuta sve i da postoji neka starija osoba koja ne zna to uraditi, može i porodica pomoći, imaju forumi poput ovog i sl.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 03 feb 2022, 11:22

spezial je napisao/la:
Naravno,da treba raditi na promociji kluba !! Ali mi smo fudbalski klub a ne politicka stranka. Fudbalski klubovi se promovisu igrom,igracima i rezultatima.
Jedan dobar fudbaler u klubu,poznat i popularan,ucesce u Evropi. Skidanje skalpa nekom istinski jakom ,prekuca sve ove politicke promocije x100.
Stariji sam,pa se sjecam,pola djece u Jugi je simpatisalo Sarajevo zbog Susica,pola Sarajeva je znalo cijeli tim Rijeke,kad su klepili Reala.
Fudbalski klub se treba baviti prvenstveno i jedino fudbalom. A za ove sitnice treba biti zaduzena marketing sluzba,cisto da zaradi sebi plate !!

Ivano
Kontakt:

Post Postao/la Ivano » 03 feb 2022, 11:32

👑 TOM BRADY 👑

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 feb 2022, 12:12

Antikloc je napisao/la:
03 feb 2022, 11:22
spezial je napisao/la:
Naravno,da treba raditi na promociji kluba !! Ali mi smo fudbalski klub a ne politicka stranka. Fudbalski klubovi se promovisu igrom,igracima i rezultatima.
Jedan dobar fudbaler u klubu,poznat i popularan,ucesce u Evropi. Skidanje skalpa nekom istinski jakom ,prekuca sve ove politicke promocije x100.
Stariji sam,pa se sjecam,pola djece u Jugi je simpatisalo Sarajevo zbog Susica,pola Sarajeva je znalo cijeli tim Rijeke,kad su klepili Reala.
Fudbalski klub se treba baviti prvenstveno i jedino fudbalom. A za ove sitnice treba biti zaduzena marketing sluzba,cisto da zaradi sebi plate !!
Upravo, nasa sansa da pokupimo simpatije sirom drzave bila je dok smo otprilike dvije godine harali ligom, igrali najljepsi fudbal, na krilima tatara i rahmanovica trpali po 5 golova.

Sta si mogao "prodati" nekome u zadnjih godinu dana, patnju protiv leotara i posusja na domacem terenu gdje ne mozes dati gol? Sabliceve takticke zamisli?

Pa ja zalim sam sebe sto mi je stadion pjeske udaljen 15 minuta sto odem na tekmu, a ne nekoga da vozari sat vremena ili vise da gleda ovo smece od fudbala od zadnjih godinu dana...

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 03 feb 2022, 12:45

Otkazana i danasnja tekma
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 feb 2022, 12:49

:urnebes: :urnebes:

𝐎𝐭𝐤𝐚𝐳𝐚𝐧𝐚 𝐮𝐭𝐚𝐤𝐦𝐢𝐜𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐢𝐯 𝐅𝐊 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐩𝐨𝐥 𝐳𝐛𝐨𝐠 𝐥𝐨𝐬̌𝐢𝐡 𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐮𝐯𝐣𝐞𝐭𝐚 ⚽️

Današnja prijateljska utakmica Fudbalskog kluba Sarajevo protiv FK Mariupol iz Ukrajine se neće odigrati.
Zbog izdatog upozorenja od velikog nevremena, koje je zahvatilo dio Turske gdje se pripremaju igrači Sarajeva, nema uvjeta za odigravanje današnje utakmice. Stručni štabovi oba tima donijeli su odluku o neodigravanju utakmice.
Naredna utakmica planirana je u subotu, 5.2., kada nas očekuje susret protiv danskog AC Horsens.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 03 feb 2022, 12:52

Valjda i odigramo nesto dok smo u Antaliji :kafa:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 03 feb 2022, 12:53

Aaaaa daj odigrajte termin u kakvoj dvorani, samo da gledam sta :mrgreen:
1946-1987

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.