FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Incognito87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Incognito87 » 19 avg 2016, 17:12

Ili izmisli nešto, kao što ti uradiš :mrgreen:
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 19 avg 2016, 17:20

Hrasno1921 je napisao/la:Ti se pravis lud i to je tvoj najveci problem ;)

14. ljudi broji administracija, od januara 2015. pa do danas primljeno ih je 8., hoces li imenom i prezimenom?

Neki koji su radili honorarno primljeni su za stalno i sa tim bih se slozio poput PR-a i marketing menadzera, svi ostali su se uhljebili na ovaj ili onaj nacin poput Adrijane Kurtisaj koji svaki mjesec uzme 700 KM naknade, pitam se sta li ona radi u klubu? vidimo je ponekad na presici i to je to, ista stvar i sa onom sto trebom sto voda goste po VIP lozi ili Remzijom Seticem koji uzme hiljadu maraka svaki mjesec za 5.-6 sati rada mjesecno, onaj ko ih je doveo i uhljebio treba da odgovara.
A gdje tek administracija? kazes plate nesto vece od 600 KM !? :mrgreen: jesu zato se krve ko ce koga uposliti ...

A gdje su tu naknade koje uzimaju clanovi upravnog odbora? jedan da ga ne imenujem za mjesec juni uzeo je 268 KM troskova za gorivo, troskove koje je imao dok je dolazio i odlazio sa stadiona :puke: to je ta ljubav prema Zelji !? o vecim i krupnijim stvarima uopste necu ni da pisem, stvarima poput nabavki, tendera i sl.
Evo pod pretpostavkom da su ti ovi podaci tačni, nisi ništa spektakularno napisao niti ove informacije mogu dirnuti običnog navijača. Mi smo najveći klub u ovj državi i nije nikakvo čudo da imamo toliko zaposlenika i ovih koji rade honorarno.Apsolutno minorna informacija meni kao običnom smrtniku koji voli Želju i interesuje ga samo rezultat na terenu.

Druga stvar, ljude koje ti konstantno prozivaš i blatiš mi cjenimo iz više razloga, da ih sve ne nabrajam reću ti samo glavni. Pokrenuli su izgradnju naše Grbavice nakon godina i godina tapkanja u mjestu, ima li bolje referense da ih zagotivim.

Ono u čemu se može i mora kritikovati je taj famozni sportski aspekt. Rezultat i igra nisu na željenom nivou. Kako to rješiti ne znam ali bih ja kontaktirao neke naše legende i posavjetovao se. Imamo ih koliko hoćeš a garantujem i da bi se odazvali Željinom pozivu. Ako ovi nastave tvrdoglavo štiti interese onih koji svoj posao ili neće ili ne znaju da rade, onda će vjerovatno dobiti pritisak od strane navijača. Do tada podrška.

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 19 avg 2016, 18:08

“Imali smo sastanak s predstavnicima naših najvjernijih navijača, koji su uvijek uz nas. Tu je bio jedan porodični sastanak, na kojem smo dobili punu podršku. Pokušali na relativno nove igrače prenijeti šta znači ovaj grb i ovaj klub. Sigurno da nam je nedostajala veća volja i ona će se povećati. Sigurno da smo ovim gestom pokazali da smo veliki klub i u ovim trenucima kada je jako teško. Postoje ljudi sa strane, koji su ovo možda i jedva čekali te pucaju na nas iz svakog ćoška, ali mi smo pokazali da smo jedna velika porodica i sigurno da ćemo izaći još jači iz ovoga.”

Aca kapiten direktno se obraca nejaci sa strane.
Za zivot cijeli !

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 avg 2016, 18:14

I sa porazom protiv Zrinjskog nista nije gotovo, jer se ima igrati jos 12 kola, ali sam siguran da bi poraz doveo do smjene Kostica.

Nazalost na ovom forumu jako slabo ima navijaca ovog kluba. Ja razumijem napade na upravu. Jer su ocigledno su pitanju mutni likovi (moguce i kriminalci). Sve se ponavlja kao i za vrijeme prvog odlaska Amara Osima. Uvjeren sam da Kostic nije trener koji ce osvojiti nesto sa Zeljeznicarom, mozda i ikad u karijeri. Kao I sto sam uvjeren da se nijedan od igraca koji je doveden, nece prodati za veliku sumu I ostvariti neku zapazenu karijeru.

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 19 avg 2016, 18:19

Sutra je najvaznija utakmica u sezoni i ne smijemo izgubiti. Ocekujem nabrijanost, freneticnu borbu i zalaganje kao nikad, a vjerujte da ce tako i biti. Pocinje i Ugljesa Radinovic. Necemo dominirati jer nismo kvalitetni toliko, ali ono sto je sigurno sutra ce istrcati Zeljeznicar kakav nismo gledali ove sezone. Ako ginemo, ginemo zajedno :kafa: jurišššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

Ti si mi sve na svijetu
U srcu nosim te ja
Ljubavi sto te rodi
Klasa radnicka

Tebi posvetio zivot
Sve dane ,godine
Sa svojom bracom zivim
Za tvoje uspjehe nanannanananannaoooooooooooo

Sa Grbavice Plavi uvijek u srcu mommmmmmmmmmm
Za zivot cijeli !

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 19 avg 2016, 18:48

Najvažnija ja zato što porazom tonemo poprilično duboko,
bez obzira da li taj poraz značio smjenu trenera ili ne.
Atmosfera bi se urušila do kraja, a zaostatak za vodećim
više ne bi bio mjerljiv jednom utakmicom, već sa 6 bodova
razlike, gdje bismo defitnivno imali problema.

Sa druge strane pobjeda nas vraća u delirij, i u vodu pada
sve ovo loše sto se desilo, atmosfera dolazi opet do usijanja,
vjerujem da bi poslije lagano pao i Čelik a onda je samo
pitanje gdje bi nam kraj bio.

Upravo zbog toga je najvažnija!

Mimo ovoga, tu je i remi, kojim bismo došli u situaciju negdje
između ove dvije krajnosti, gdje bismo mogli uz poslije
pobjedu nad Čelikom izaći iz krize ili sa recimo 2 uzastopna
remija defintiivno se oprostiti od bilo kakvih nadanja za pehar.

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 19 avg 2016, 19:01

aleksandar_veliki je napisao/la:
4672980102091213 je napisao/la:Sutra je najvaznija utakmica u sezoni i ne smijemo izgubiti. Ocekujem nabrijanost, freneticnu borbu i zalaganje kao nikad, a vjerujte da ce tako i biti. Pocinje i Ugljesa Radinovic. Necemo dominirati jer nismo kvalitetni toliko, ali ono sto je sigurno sutra ce istrcati Zeljeznicar kakav nismo gledali ove sezone. Ako ginemo, ginemo zajedno :kafa: jurišššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

Ti si mi sve na svijetu
U srcu nosim te ja
Ljubavi sto te rodi
Klasa radnicka

Tebi posvetio zivot
Sve dane ,godine
Sa svojom bracom zivim
Za tvoje uspjehe nanannanananannaoooooooooooo

Sa Grbavice Plavi uvijek u srcu mommmmmmmmmmm
Ne bih tako rezonovao. Zasto bi bila najvaznija? Teoretski mozes sutra remizirati pa nanizati pet pobjeda i izbiti na vrh tabele. Problem je sto ide cetvrta sezona bez trofeja, to stvara pritisak i onda dolazis u situaciju da svaku utakmicu igras najvazniju. Bitna vam je radi atmosfere koja se zbog losih igara i rezultata narusava ali i poslije sutra kotrljat ce se lopta na Grbavici.
U pravu si samo sto je ova specificna situacija, pricao sam sa igracima i oni su svjesni svega i kazu da im odavno nije bilo teze. Sutra ne igraju za Deju, Misketa,premije,transfer vani, Kostica, nego za JUG. Malo sam zapjevao da pozovem sarajevsku jaliju u sektor C/B sutra jer ce goriti sve. Jbg, doslo se u situaciju da ti ova tekma znaci puno vise od tri boda. JA CU BITI SIJED , JA CU BITI STAR..... da kazem i Vinku, sutra 4 5 1, Jaha realna opcija.
Za zivot cijeli !

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 20:19

samoposmatram je napisao/la:I sa porazom protiv Zrinjskog nista nije gotovo, jer se ima igrati jos 12 kola, ali sam siguran da bi poraz doveo do smjene Kostica.

Nazalost na ovom forumu jako slabo ima navijaca ovog kluba. Ja razumijem napade na upravu. Jer su ocigledno su pitanju mutni likovi (moguce i kriminalci). Sve se ponavlja kao i za vrijeme prvog odlaska Amara Osima. Uvjeren sam da Kostic nije trener koji ce osvojiti nesto sa Zeljeznicarom, mozda i ikad u karijeri. Kao I sto sam uvjeren da se nijedan od igraca koji je doveden, nece prodati za veliku sumu I ostvariti neku zapazenu karijeru.
:thumbup:

Na celu kluba nam je Delimustaficev covjek, ratni profiter, od tih para je i osnovao kompaniju Megamix, sa druge strane direktor covjek Bakira Alispahica :crazy: , covjek koji je opuhao kasu boracke fondacije za ratne zlocine za vise od pola miliona maraka, i normalno da su i ovdje po zadatku.

Sve u svemu najbolje bi bilo po meni da i zijanimo od Zrinjskog, jer bi to dalo prostora da se obracunamo sa ovim kriminalcima i ratnim profiterima, nova uprava vec je spremna,a zanimljivo da se Aco javlja sa pricom o bojkotu, a clan uprave ga optuzi kako je on kolovodja i kako je kapiten bio i kada se tjerao Odovic, Capljic i na kraju Mulalic.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 19 avg 2016, 20:21

Pa naravno je da nova uprava spremna ona koja ce prvi dan da potpise da daje prostor iza istoka SD-u :clap:

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 20:23

AntoniooConte je napisao/la:Pa naravno je da nova uprava spremna ona koja ce prvi dan da potpise da daje prostor iza istoka SD-u :clap:
Ne lupaj, daj mi tu upravu koja ce se usuditi napraviti takvo nesto pored navijaca, isti dan bi napustili prostorije stadiona uz pratnju policije
1921'

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 19 avg 2016, 20:59

Zna li iko kad ce vise pocet gradnja istoka?????
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 19 avg 2016, 21:18

:puke:
Konzerva je napisao/la:Zna li iko kad ce vise pocet gradnja istoka?????
I ja se to pitam danima iskren odgovor tesko da ces dobiti.

Prelistam malo druge forumu stvarno za umrijeti od smijeha. Igraci krivi, nigdje ne mozes procitati uprava kriva, iako ima to se to brze izbrise ili nasere postova.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 21:33

Ovdje prije mjesec dana praveci nas sve budalama, tvrdili su da ce gradnja poceti sredinom augusta, a evo koliko vidim nista, nidje ni bagera, ni radnika ...

Gradnja istoka ce poceti onda kada se rijesi spor i plati ono sto se mora platiti, a gledajuci nedolazak na jucerasnji sastank ljudi ispred kluba daleko smo od svega toga, daj boze da grijesim, jednostavno nema ni zelje ni htjenja da se to rijesi, i tu prije svega mislim na ljude iz kluba.
Sportsko drustvo je vec dva puta izlazilo sa prijedlozima, prvi su odbili na drugi nisu ni reagovali, sa druge strane "gradiliste" ako tako mozemo nazvati istocnu tribinu je pod 24h prismotrom i u slucaju da se bilo kakvi radovi pokrenu isti ce zakonskim putem biti zaustavljeni, dok se sve ne rijesi.
1921'

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 19 avg 2016, 21:39

Želio bih iskren odgovor. Je li istina da SD traži neke parcele iza Istočne tribine, koje se vode na FKŽ 1/1? Gradnja Istočne tribine bi bila na parcelama koje se vode 1/1 na FKŽ.

Konkretno: DA ili NE.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 21:52

NE. !!!

Sva ova prica i problem moze se zavrsiti za pola sata, opstina je vec par puta kao medijator organizovala sastanke, na ovom jucerasnjem ljudi iz kluba uopste se nisu pojavili, zasto i zbog cega to samo oni znaju,a razlog jeste sto je jucer trebalo doci do konacnog rjesenja i dogovora koji se vec danima najavljuje.
Dio istocne tribine, dakle dio po idejnom projektu kluba za izgradnju tribine pada na zemljiste koje uopste nije u vlasnistvu kluba vec sportskog drustva, i tu klub uopste nije imao obzira, idu glavom kroz zid, sa logikom tako cemo i nikako drugacije, i zbog toga je i sav problem trenutno.
Sportsko drustvo je prvo trazilo da se napravi zamjena, da se na klub prepise taj dio koji je u vlasnistvu sd. a zauzvrat da dobiju neki drugi dio parcele koji je u vlasnistvu kluba, dakle klasicna trampa.
Iz kluba su to odmah odbili, kasnije je SD. ponudilo da klub mjesecno finansira aktivnosti sportskog drustva sa nekih cca. 2.000 KM mjesecno, narednih pet godina dok se iz kluba uopste nisu ni odgovorili.

Ako se do sredine septembra ne nadje neki dogovor, sve ide na sud i na kraju sta sud kaze tako ce biti, samo sto ce to potrajati najmanje godinu ako ne i vise i to je sva prica, zanimljivo iz kluba nikada nisu rekli sta oni misli, koji je njihov prijedlog, plan, sta oni nude, nikada nista.
1921'

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 avg 2016, 21:59

Nude 10 godina dzaba ulaz na tribini, za 1.000 maraca.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 19 avg 2016, 22:08

Hrasno1921 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:I sa porazom protiv Zrinjskog nista nije gotovo, jer se ima igrati jos 12 kola, ali sam siguran da bi poraz doveo do smjene Kostica.

:thumbup:

Na celu kluba nam je Delimustaficev covjek, ratni profiter, od tih para je i osnovao kompaniju Megamix, sa druge strane direktor covjek Bakira Alispahica :crazy: , covjek koji je opuhao kasu boracke fondacije za ratne zlocine za vise od pola miliona maraka, i normalno da su i ovdje po zadatku.

Sve u svemu najbolje bi bilo po meni da i zijanimo od Zrinjskog, jer bi to dalo prostora da se obracunamo sa ovim kriminalcima i ratnim profiterima, nova uprava vec je spremna,a zanimljivo da se Aco javlja sa pricom o bojkotu, a clan uprave ga optuzi kako je on kolovodja i kako je kapiten bio i kada se tjerao Odovic, Capljic i na kraju Mulalic.
ocito je da imas, neke, info iz prve ruke, ali ih iznosis na totalno pogresan nacin, previse agresivno i huskacki, pa u tome i pretjeras, sto dovede do istih reakcija od strane onih koji slijepo brane upravu i sve ode u sasvim pogresnom smjeru. o svemu se prica, osim o onom sto bi trebalo.

ali, nakon ovog tvog posta, jasno mi je zasto to radis na taj nacin. kako sam kazes, "nova uprava je vec spremna"? hoces reci da imas takve stavove i upise samo iz razloga rusenja postojece uprave, radi koristi i postavljanja nekih novih ljudi? hoces reci da sve ovo pises, pogotovo na nacin na koji to radis, radi necijih interesa, mozda i licnih? hoces reci da treba popljuvati i pogaziti i sve dobro sto su uradili postojeci ljudi u upravi, kako bi se sproveo naum tih "novih" ljudi?...

ako je tako, ni ti, a ni ti novi ljudi ne zelite dobro Zelji! ne kazem ovo zbog toga da bih slijepo branio postojecu upravu, jer su samo jedna uprava u nizu, tokom dugogodisnjeg bitisanja Zelje i normalno da ce nekada doci neki novi ljudi na njihova mjesta. ova uprava nema od mene dozivotni mandat, kakav im pojedinci daju. ova uprava ima svojih gresaka i ja jasno pisem sto mi se ne svidja. ali, ja zelim dobro i sve najbolje svom Zelji, kao kolektivu, a to se nece desiti ako cemo mu potkopavati ono zdravih temelja na kojim stoji. potkopavanjem dobrog, moze se dovesti samo do totalnog rusenja, nikako se nece moci naprijed.

ocito, razne struje, u, i oko kluba, rovare i sve prikazuju crnim. cak i ono sto je evidentno dobro i za sto je krajnji bezobrazluk reci da ne valja. nimalo mi se ne svidja to sto si napisao, jer si mi rekao da Zeljo jos dugo nece naprijed, sve dok su unutra i okolo ljudi spremni srusiti sve nase snove, zarad licnih interesa. takvi ne vole Zelju, samo su zeljni licne promocije i interesa, o bolesnoj sujeti da i ne govorimo.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 19 avg 2016, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 19 avg 2016, 22:08

Hrasno1921 je napisao/la:NE. !!!

Sva ova prica i problem moze se zavrsiti za pola sata, opstina je vec par puta kao medijator organizovala sastanke, na ovom jucerasnjem ljudi iz kluba uopste se nisu pojavili, zasto i zbog cega to samo oni znaju,a razlog jeste sto je jucer trebalo doci do konacnog rjesenja i dogovora koji se vec danima najavljuje.
Dio istocne tribine, dakle dio po idejnom projektu kluba za izgradnju tribine pada na zemljiste koje uopste nije u vlasnistvu kluba vec sportskog drustva, i tu klub uopste nije imao obzira, idu glavom kroz zid, sa logikom tako cemo i nikako drugacije, i zbog toga je i sav problem trenutno.
Sportsko drustvo je prvo trazilo da se napravi zamjena, da se na klub prepise taj dio koji je u vlasnistvu sd. a zauzvrat da dobiju neki drugi dio parcele koji je u vlasnistvu kluba, dakle klasicna trampa.
Iz kluba su to odmah odbili, kasnije je SD. ponudilo da klub mjesecno finansira aktivnosti sportskog drustva sa nekih cca. 2.000 KM mjesecno, narednih pet godina dok se iz kluba uopste nisu ni odgovorili.

Ako se do sredine septembra ne nadje neki dogovor, sve ide na sud i na kraju sta sud kaze tako ce biti, samo sto ce to potrajati najmanje godinu ako ne i vise i to je sva prica, zanimljivo iz kluba nikada nisu rekli sta oni misli, koji je njihov prijedlog, plan, sta oni nude, nikada nista.
Boldirano: Željo je dobio Urbanističku saglasnost za gradnju Istočne tribine. Željo ne bi dobio Urbanističku, da se u katastru parcela na kojoj se treba graditi nije 1/1 na Želji.
Nedžad Koldžo i ljudi koji su zaduženi za izdavanje takvih saglasnosti, zajedno sa ljudima iz Zavoda za izgradnju KS koji su dali svoje mišljenje i rekli sve je OK, bi trebali sada u zatvor. Zar takvi mogu biti medijatori u bilo čemu?
S obzirom da barataš materijalnim činjenicama, postavi k.č. koja nije na FK, a planirana je za Istok. U suprotnom...

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 22:14

carsijaba je napisao/la:

Boldirano: Željo je dobio Urbanističku saglasnost za gradnju Istočne tribine. Željo ne bi dobio Urbanističku, da se u katastru parcela na kojoj se treba graditi nije 1/1 na Želji.
Nedžad Koldžo i ljudi koji su zaduženi za izdavanje takvih saglasnosti, zajedno sa ljudima iz Zavoda za izgradnju KS koji su dali svoje mišljenje i rekli sve je OK, bi trebali sada u zatvor. Zar takvi mogu biti medijatori u bilo čemu?
S obzirom da barataš materijalnim činjenicama, postavi k.č. koja nije na FK, a planirana je za Istok. U suprotnom...
http://****/hoce-li-lijepa-prica-k ... -grbavice/
– Dio istočne tribine na osnovu projekta koji je dostavio FK Željezničar pada na zemljište koje nije njihovo i na osnovu toga se SD Željezničar uključilo u postupak.
1921'

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 19 avg 2016, 22:17

Ako je istina za ovaj prijedlog:
"klub mjesecno finansira aktivnosti sportskog drustva sa nekih cca. 2.000 KM mjesecno, narednih pet godina" a kojim bi se trajno rijesio spor oko vlasnistva na sjeveru i istoku, ja bih pristao. Treba nastaviti ovu pozitivnu pricu oko stadiona i sticanja bolji uslova na stadionu, uefa ce samo povecavati zahtjeve i tesko ce se to stizati.

Mada mislim da je trenutno za izgradnju istoka neophodna "samo" gradjevinska dozvola s obzirom da smo dobili urbanisticku dozvolu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 20 gostiju.