RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

anel81m
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la anel81m » 10 avg 2013, 20:23

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Tri boda bez igre,na zalaganje se nema sta prigovoriti jer su momci poginuli na terenu. Dino svaka cast mozda njegova najbolja utakmica u dresu Veleza,Sevko,Majkic i ostali ne na nivou ali solidni. Kodro nula bodova a o Zlaji nemam rijeci. Ne mogu vjerovat da ga Ibro gura da igra. Njegovi briljantni pasovi bi zavrsavali mnogo drugacije da je bila neka dr ekipa umjesto Leotara. Nista 3 boda su tu i idemo u Zenicu pokusat nesto mada s ovakvim preskakanjem igre cisto sumnjam Forza Velez
Vidit ćemo hoće li se išta u Zenici promjeniti, sa današnjom igrom nemamo se čemu puno nadati.Očito nam fali jedan playmaker, trebali smo Misimoviću poslat ponudu, možda bi se vratio iz Kine, koji će **** tamo. :mrgreen:
Po meni greška i dovođenje Maletića.Imamo Dinu na desnom krilu i samo će mu ovaj mjesto zauzet a nama pare.Desetku su dobru trebali dovest, cijena nije bitna!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 avg 2013, 20:38

Neutral je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
saffet je napisao/la:Jedan od najboljih igrača veleža na klupi, Hebibovic, jer nije prihvatio ponuđene uslove za produženje ugovora. Ako cete tako momka da unistavate i ubijate u pojam, svaka vam cast.
Pa sta trebaju, gurati ga pa da djaba ode. Takvi igraci idu na tribine, a ne na klupu.

Nije ovo diktatorska zemlja. Po toj logici igrač ako je u posljednjoj sezoni ugovora mora pristati na sve ili tu godinu neće igrati. Šta ako mu nude par stoja za novi ugovor? Ko bi to sebi radio, pa niko normalan.
Dobio je sigurno vecu platu od dosadasnje.Barem bi trebao jer se dokazao od kako je dosao u klub.I sto on mora igrati ako ce za koji mjesec otici iz kluba djaba a da neko drugi sjedi na klupi.
Hebibovic mi je veoma drag igrac i volio bih ga i dalje gledati u crvenom dresu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 10 avg 2013, 21:02

Ne kukajte,i ne tražite dlaku u jajetu.Bodovi se pamte i to je najvažnije.
Željo sa lošom igrom ima 100% učinak,prvi su.
Koliko smo dosad puta igrali lijepo i gubili,kakve nam koristi od toga.
Ipak,nadam se da će sve leći na svoje mjesto,da ćemo zaigrati ljepše i još efikasnije.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 avg 2013, 21:15

Da odmah kažem na početku da je utakmica mogla da krene u potpuno drugom smjeru da je sudija u prvom poluvremenu, na početku Kazaziću dao crveni karton, a već se bio za zadnji džep latio, ali se u milisekundi, hvala Bogu, predomislio.

Ista situacija za par minuta na suprotnoj strani, i, ajd makar se držao kriterijuma, i pokazao " samo " žuti igraču Leotara, kao i Kazaziću prije par minuta, svaka čast na tome.

Utakmica kao sama, nije nešto puno pokazala, dosta smo nepovezano igrali, a taj nedostatak smo nadoknađivali agresivnošću. Konačno su pokazali kako se gine za dres. :twisted:

Hajdarević ponovo oduševio. 8-) Momak zna šta nosi na srcu, i daje maksimum u svakoj tekmi. Zato i jesu na kraju utakmice bili povici : Ibro, stavi ga opet na klupu !, aludirajući naravno na Hajdarevića.

Kao što je većina predviđala, ova utakmica je ipak riješena lagano. Čestitke momcima na pobjedi.

I da se na kraju dotaknem Hebibovića, neću da ulazim u razloge držanja na klupi, međutim, i kada je ušao, bio je definitivno najgori na terenu, ja sam mu izbrojao 5 - 6 grešaka. Vidjelo se da bez volje igra. Neću da ga pljujem zato što hoće da ide, samo sam komentarisao njegovu igru, koja se i ne može nazvati igrom.

Slijedi Čelik u idućem kolu, vidjeti ćemo tada, gdje smo i šta smo. Naravno, ni poslije toga ne treba generalizirati, ali će ipak dati jedan dojam o trenutnom stanju u ekipi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 avg 2013, 21:23

Zizu slazem se s tobom. Ma dobro nije sudija ni mogao dat Zlaji crveni posto je Merzic bio zadnji kad ga je ovaj povukao. Jao lika sta uradi nebi mu Efenberg onako gurno loptu :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 10 avg 2013, 21:43

Sreća naša pa je Leotar katastrofa ekipa. Hajdarević najbolji igrač utakmice, dečko se popravio i ušao u formu i što se tiče njega samo možemo da očekujemo još bolje partije.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 avg 2013, 22:11

Rezultat se ne mora ni komentarisati al dvije druge stvari me raduju.
- stavljanje na klupu ko nece da produzi
- da uprava ispunjava obecano za pojacanja, ako je ovo za Maletica tacno a izgleda da jeste.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

samolijevo
Kontakt:

Post Postao/la samolijevo » 10 avg 2013, 22:36

S obzirom da nisam bio na utakmici zamolio bih nekoga da mi kaze u kojoj formaciji je Velez igrao. Da li je opet u pitanju bila standardna Ibrina formacija 4-2-3-1 i ko je igrao klasicnog spica, a ko po lijevoj strani, s obzirom da je Hajdarevic igrao desno. Da li je Kodro igrao na mjestu Hebibovica, ili u vezi?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 avg 2013, 22:42

------------------ Oštraković --------------------

Kodro ------Kazazić ---------Merzić --------Letić

---------------Majkić ------ Zolj ( ako sam dobro vidio ) ---

Hajdarević ------- Jusufbašić ---------- Okić

--------------Ćemalović --------------------

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 10 avg 2013, 23:03

Ne bih htio da trazim dlaku u jajetu, prezadovoljan sam pobjedom ali u odbrani strašno kiksamo. Hajde Merza i nekako ali Zlaja jako loš i puno grešaka pravi i vazda su nesigurni kad protivnički igrač pravi pritisak isto ko da se prepadnu. Hajdarović najbolji danas, Kodru na klupu, Majkić dobar danas, Okić solidan, Letić odličan (šteta što lob nije ušao, odlična akcija)

saffet
Kontakt:

Post Postao/la saffet » 11 avg 2013, 00:24

anel81m je napisao/la:
saffet je napisao/la:Jedan od najboljih igrača veleža na klupi, Hebibovic, jer nije prihvatio ponuđene uslove za produženje ugovora. Ako cete tako momka da unistavate i ubijate u pojam, svaka vam cast.
****, normalna stvar u svijetu fudbala.U klubu se počelo raditi na ozbiljnosti izgleda.
Ja se slazem s tobom da se na neki nacin radi o ozbiljnosti uprave, ali da bi se na taj nacin pokazala ozbilnost zato sluzi konkurencija u ekipi, a ne da ispravljajuci jednu gresku,pravimo drugu, a to da se kodro gura na beka,a sve je danas viđeno. Nemojmo misliti da neka druga ekipa, kao sto je Celik ,nece iskoristiti ovu slabost.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 avg 2013, 00:38

Tu si ga safa upravu 100 %, al dok alternative ne nađemo, mora se ovako radit'.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 11 avg 2013, 01:54

prezadovoljan sa 3 boda i pobjedom,igrom nisam zadovoljan :roll: .Kako cu biti zadovoljan 90% akcija Zlaja nabije prema napadu pa sta bi bi :roll: .Imali smo samo dvije izradjene akcije i to kad je Dino postigao gol i kad je Letic sve prosao i prebacio golmana ali i promasio gol.Ostalo smusena igra i bezveze.Znam da je i tesko igrati protiv bunkera,ali moze se puno bolje.Zlaju Kodru i Mirzu pod hitno na klupu :roll: ,napravili su milion gresaka,mada je Kodro bio malko bolji nego u Sirokom ali je to i dalje daleko od prvog tima.Zlaja mi je zivce istrzo nekoliko puta kad bi pogrijesio,i to bi billi sigurno golovi da smo igrali recimo sa Sirokim.Po meni on ne moze igrati zadnjeg jer nije pouzdan nikako.Treba probati nekoga drugog(ako ga imamo)
Dino bio najbolji i najagilniji,Sevko pokusavo ali je bio dobro cuvan,steta sto ne udje onaj Majkicev projektil u precku.Letic vveoma solidan,Ani los kad je usao(isto ko da ima viska kila)Zolj nije nesto vele pokazao,Merzic solidan,Majkic moze bolje,Jusufbasic zna dati zadnji pas ,pokusavao ali moze bolje i tako dalje.

Nista, dobro je 3 boda(sto je najvaznije) idemo u Zenicu ;)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 11 avg 2013, 03:02

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/7121 ... r-lige-bih

Imate ovdje izvjestaj sa danasnje utakmice Veleza.
Drago mi je da je Velez poceo da se dize. Sretno vam
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 avg 2013, 04:37

saffet je napisao/la:
anel81m je napisao/la:
****, normalna stvar u svijetu fudbala.U klubu se počelo raditi na ozbiljnosti izgleda.
Ja se slazem s tobom da se na neki nacin radi o ozbiljnosti uprave, ali da bi se na taj nacin pokazala ozbilnost zato sluzi konkurencija u ekipi, a ne da ispravljajuci jednu gresku,pravimo drugu, a to da se kodro gura na beka,a sve je danas viđeno. Nemojmo misliti da neka druga ekipa, kao sto je Celik ,nece iskoristiti ovu slabost.
Saffete, Jole Musa pokojni je bio poznat po tome da je Velezovim zvijezdama znao reci "ili potpisi ili ces na tribinu".
A Jole pokojni je to radio mnogo vecim i jacim zvijezdama nego ovi pjetlici danas. Oni moraju svatiti da je Velez vrh za vecinu njih i moraju biti ponosni i presretni sto nose ovaj dres. Ja ne suosjecam ni malo sa igracem koji bi zelio svoje prve korake u Velezu da napravi a nece da dadne jednu ili dvije svoje zlatne godine klubu koji ga je stvorio sta god da mu urade.

Jole Musa je bio u pravu i zato je Velez i bio svjetska sila pod njim.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 avg 2013, 04:42

Gledam ovaj snimak s tekme - pa kako ove raje nije stid, pojavit se na tekmi u ovako malom broju?
Pogotovo uzimajuci u obzir napretke i dobre vijesti iz kluba.
Ma fuj majke mi. Vidi se da se iz Mostara izselio dobar broj Mostarske raje a dosli onumoni, sto bi se reklo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 avg 2013, 06:25

MostaracVelezovac je napisao/la:Gledam ovaj snimak s tekme - pa kako ove raje nije stid, pojavit se na tekmi u ovako malom broju?
Ma fuj majke mi. Vidi se da se iz Mostara izselio dobar broj Mostarske raje a dosli onumoni, sto bi se reklo.
Meni je draze 1000 mostaraca na stadionu nego 1000 mostaraca i 3000 kunda. Bit ce to sve ok moj MV s obzirom koliko su atraktivni protivnici koji su nam dosli prva 3 kola.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 11 avg 2013, 12:12

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Gledam ovaj snimak s tekme - pa kako ove raje nije stid, pojavit se na tekmi u ovako malom broju?
Meni je draze 1000 mostaraca na stadionu nego 1000 mostaraca i 3000 kunda. Bit ce to sve ok moj MV s obzirom koliko su atraktivni protivnici koji su nam dosli prva 3 kola.
Ali hiljadu Mostaraca u klupsku kasu donese 5000 KM, a s 3000 kunda bi dospjevalo u kasu 20 000 KM.

Nakon hladnog tuša na Pecari, bolje nisam ni očekivao.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 11 avg 2013, 12:16

tepsija je napisao/la:Ne kukajte,i ne tražite dlaku u jajetu.Bodovi se pamte i to je najvažnije.
Željo sa lošom igrom ima 100% učinak,prvi su.
Koliko smo dosad puta igrali lijepo i gubili,kakve nam koristi od toga.
Ipak,nadam se da će sve leći na svoje mjesto,da ćemo zaigrati ljepše i još efikasnije.
Ovo mi je malo zapalo za oko. Ne igra Željo loše, u prvom kolu su bili umorni,i desetkovani do bola,ali opet izboriše 3 boda u Gradačcu sa koliko toliko dobrom igrom. Igra protiv Travnika je bila sci-fi za sve naše klubove. Sva sreća pa sam tu utakmicu proveo na sjeveru, potrefio sam pravo i uzivao u fudbalskoj ljepotici. Ono u Vitezu je bilo dobro do crvenog kartona, onda se Željo povukao kao što bi to uradila i svaka druga normalna ekipa i čekao priliku iz kontri. Prethodno je Adil pogodio stativu, bila je još jedna lijepa akcija, ali izgleda da ste vi nešto vidjeli i niste primjetili da je to bio dio taktike pa pljujete po Željinoj igri. Idući put pogledaj Željinu utakmicu kako treba, pa sudi..

Vama pozdrav, i sve najbolje u sezoni, kako bi bilo lijepo vidjeti "stari" Velež
Ja te volim, volim Željo..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 avg 2013, 13:08

Goodisone to si u pravu ali nisam na to mislio nego draze mi je slusat raju koja je svaku utakmicu tu nego one koji dodju 2 u sezoni i psuju nasim igracima kad pogrijese
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.