FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rade Paprica 9
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 16 avg 2016, 10:46

Virtu4l je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:
4672980102091213 je napisao/la:Treba jos puno da budes kao oni ustvari ne mozes biti jer su bukvalno rupa bez dna, a mi ili cemo krenuti tim putem ili stabilizovat situaciju.
Mozebit, samo tamo imas Tana ciji se novac trosi, dok ovdje jos harace lovu od proslogodisnjih transfera i evrope
Kad smo već kod toga, oni su zaradili kao i mi prošle sezone, možda čak i više. Jedina razlika je u tome što mi ne možemo očekivati finansijsku podršku od vlasnika kad ta lova presuši, već moramo izmisliti pare. Kako će ih izmisliti nemam pojma, Stevanović i Lendrić su jedini igrači koji bi se mogli prodati, što i nije nemoguće obzirom na naše veze u Turskoj. Višća, Bajić i Hadžiahmetović su sigurno skrenuli pažnju na nas i biće nam lakše prodavati igrače, pa se možda možemo malo i busati sa cijenama.

Nemam uvid u finansije, malo ko ih ima od nas, ali sve je ovo mnogo koštalo, ne mislim samo na igrački kadar, već na kompletan projekat ove uprave i to je jedino što me brine.

Ovdje nam pune glavu sa tom problematikom, ali niko ništa konkretno da napiše, samo insinuacije. Dženis i Kerim više ne napreduju, tako da od njih ne možemo očekivati apsolutno ništa, a trebaju nam novi Amir i Riad.
Toliko je teška finansijska situacija da su imali pripremljene premije za učinak 10 bodova iz 5 utakmica. Ali nisu bili u stanju uzeti Vitez.

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 16 avg 2016, 10:52

Problem zelje je problem pa haman cijele lige, dovode se kojekakvi neprovjereni treneri i jos sumnjivij igraci, cast izuzecima. Neko nekad i ubode pa se to sve lijepo poslozi i dodje nekog rezultata. A ovaj problem proizilazi iz jednog drugog problema koji vlada vec dugi niz godina a to je da nestrucni ljudi vode klubove a to je izaslo od ljudi iz saveza jer tamo su vecinom sjedilji uhljebi i okorjeli kriminalci i njihov jedini cilj je novac, a to sad vuce za sobom drzavu, politiku i td i td...... Uglavnom sve sami lopovluk, strucan kadar odlazi u druge zemlje niko ni da mrdne... To ce tek da se osjeti u narednom periodu dok tako rec izumre dijaspora koja jos pamti Bosnu kao svoju domovinu. Domaceg kadra ce bit vrlo malo ili nimalo najvise ce osjetit reprezentacija.... Meni je zao zeljine skole fudbala to je nekad bili strahopostovanje sad je se i to utopilo u ovo sivilo.... I da vam se vrati Amar Osim to je opet privremeno rjesenje jer nije ni on vjecan, ja jednostavno nevidim svijetlu buducnost u bh fudbalu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 avg 2016, 10:54

Problem je u tome što niko nema strpljenja, nakon poraza je sve najgore, a nakon pobjede sve suprotno. Ipak, treba se postaviti pitanje vrijedi li trpiti Kostića, to je odluka nakon koje nema nazad. Pet utakmica je iza nas i napredak u odnosu na Edisa nije nešto pretjerano vidljiv. Kostić u odnosu na Edisa rotira mnogo igrača i to je jedina vidljiva razlika, sve ostalo se svodi na čekanje Stevanovića, Lendrića, odbitak i grešku protivnika.

Nagomilali smo mnogo veznih igrača, a igramo 4-4-2 i to mi nema nikakve logike, još da je Hervas ostao, to bilo baš previše. Ja sam prvi mislio da je problem u formaciji, ali nakon Viteza počinjem da sumnjam u to. Nije formacija kriva zato što primamo pacerske golove koji su isključivo plod individualnih grešaka, nesigurnost golmana, za to nije kriva formacija.

Edis je ako se dobro sjećam u deset utakmica primio pet golova, i to u gostima samo jedan (Čelik), a Kostić je u pet utakmica došao do tog broja. Edis je u deset utakmica zabilježio samo jedan poraz (kup ne računam), a Kostić već sad ima dva. Edis je nanizao osam vezanih pobjeda, itd, itd... sve to postavlja mnogo pitanja...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 avg 2016, 10:56

Rade Paprica 9 je napisao/la:Toliko je teška finansijska situacija da su imali pripremljene premije za učinak 10 bodova iz 5 utakmica. Ali nisu bili u stanju uzeti Vitez.
To je informacija zbog koje ove priče o bojkotu padaju u vodu :thumbup:
Voli te tvoje Sarajevo.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 16 avg 2016, 11:06

Virtu4l je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la:Toliko je teška finansijska situacija da su imali pripremljene premije za učinak 10 bodova iz 5 utakmica. Ali nisu bili u stanju uzeti Vitez.
To je informacija zbog koje ove priče o bojkotu padaju u vodu :thumbup:
Djlomično. Ma nezadovoljni su oni Kostom od Kupresa. Traži trku, a to im nije u mentalitetu. Kažu da mogu 30% od onog što on traži. Mislim da bi bilo pošteno da dobiju i 30% od ugovora. Mi imamo klasični problem manjka profesionalizma u kadru. I s tim se moramo izboriti. U suprotnom mjenjat ćemo šefa na svakoj pauzi.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 16 avg 2016, 11:10

Virtu4l je napisao/la:Problem je u tome što niko nema strpljenja, nakon poraza je sve najgore, a nakon pobjede sve suprotno. Ipak, treba se postaviti pitanje vrijedi li trpiti Kostića, to je odluka nakon koje nema nazad. Pet utakmica je iza nas i napredak u odnosu na Edisa nije nešto pretjerano vidljiv. Kostić u odnosu na Edisa rotira mnogo igrača i to je jedina vidljiva razlika, sve ostalo se svodi na čekanje Stevanovića, Lendrića, odbitak i grešku protivnika.

Nagomilali smo mnogo veznih igrača, a igramo 4-4-2 i to mi nema nikakve logike, još da je Hervas ostao, to bilo baš previše. Ja sam prvi mislio da je problem u formaciji, ali nakon Viteza počinjem da sumnjam u to. Nije formacija kriva zato što primamo pacerske golove koji su isključivo plod individualnih grešaka, nesigurnost golmana, za to nije kriva formacija.

Edis je ako se dobro sjećam u deset utakmica primio pet golova, i to u gostima samo jedan (Čelik), a Kostić je u pet utakmica došao do tog broja. Edis je u deset utakmica zabilježio samo jedan poraz (kup ne računam), a Kostić već sad ima dva. Edis je nanizao osam vezanih pobjeda, itd, itd... sve to postavlja mnogo pitanja...
Edis kojeg s trenerske strane pretjerano ne cijenim je imao svoje ja, Kostic to nema. Edis je "strucnjacima" iz kluba znao reci da nemaju pojma o fudbalu i toga je kostalo posla.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 avg 2016, 11:10

Rade Paprica 9 je napisao/la:Djlomično. Ma nezadovoljni su oni Kostom od Kupresa. Traži trku, a to im nije u mentalitetu. Kažu da mogu 30% od onog što on traži. Mislim da bi bilo pošteno da dobiju i 30% od ugovora. Mi imamo klasični problem manjka profesionalizma u kadru. I s tim se moramo izboriti. U suprotnom mjenjat ćemo šefa na svakoj pauzi.
To je već druga priča, jer bojkot znači namjerno opstruisanje što direktno šteti Želji i bodovnom saldu. Njegova izjava za Radinovića ide u prilog tvojoj tvrdnji, ali taj Radinović izađe na derbi i bude naš najbolji igrač, ako je takav na 30%, šta će biti kad dođe na Kostinih 100%, Nemanja Matić.
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 avg 2016, 11:33

Rade Paprica 9 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Ostavke ponudili Nikolic, Bajramovic i Kapetanovic i normalno iste nisu prihvacene, malo glumljena tipa "evo ako je do mene, nije problem", nista novo, sve vec vidjeno ... :kafa:
Kad sve znaš reci nam šta je sinoć bilo na sjednici na kojoj su učestvovali stručni štab, uprava, i par igrača? :D
Nisam u toku iskreno, niti bilo sta znam o tome, taj sastanak je bio vjerovatno prije vanredne sjednice nadzornog odbora, a po svemu sudeci bilo je price o terenu, kaznama, i atmosferi u svlacionicu ?
Jer evo vec cujem jutros kako Kostic ne vlada svlacionicom, a Kosoric se oznacava kao glavni kolovodja svega i zanimljivo bas jucer smo mi o tome ovdje pomalo naceli tu pricu.

A oko eventualnog dogovora izmedju SD. I FK. trenutno jos nista ali se ide ka tome, osoba koja je od velikog znacaja sjela je za sto i sa jednim i drugim i trecim, treci ce dobiti neku sitnu lovu i od SD. i od FK. i na kraju ostaju dva velikana :D
Narednih dana bit ce i nesto zvanicno u vidu obavjestenja javnosti po tom pitanju ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 avg 2016, 11:35

Vidi se po tvojim postovima da su SD i FK blizu rješenja. Dobro je.
Voli te tvoje Sarajevo.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 16 avg 2016, 11:42

Hrasno1921 je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Ostavke ponudili Nikolic, Bajramovic i Kapetanovic i normalno iste nisu prihvacene, malo glumljena tipa "evo ako je do mene, nije problem", nista novo, sve vec vidjeno ... :kafa:
Kad sve znaš reci nam šta je sinoć bilo na sjednici na kojoj su učestvovali stručni štab, uprava, i par igrača? :D
Nisam u toku iskreno, niti bilo sta znam o tome, taj sastanak je bio vjerovatno prije vanredne sjednice nadzornog odbora, a po svemu sudeci bilo je price o terenu, kaznama, i atmosferi u svlacionicu ?
Jer evo vec cujem jutros kako Kostic ne vlada svlacionicom, a Kosoric se oznacava kao glavni kolovodja svega i zanimljivo bas jucer smo mi o tome ovdje pomalo naceli tu pricu.

A oko eventualnog dogovora izmedju SD. I FK. trenutno jos nista ali se ide ka tome, osoba koja je od velikog znacaja sjela je za sto i sa jednim i drugim i trecim, treci ce dobiti neku sitnu lovu i od SD. i od FK. i na kraju ostaju dva velikana :D
Narednih dana bit ce i nesto zvanicno u vidu obavjestenja javnosti po tom pitanju ...
Sastanak je bio odmah nakon utakmice u 23 sata. Ma ništa dobro, samo se shvatila količina animoziteta na relaciji igrači struka.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 avg 2016, 11:48

Ma nemam pojma, znaci da su se neke stvari prihvatile i spoznale kao problem i to prije svega na relaciji igraci - strucni stab, cim je do tog sastanka doslo, sve je jasno, po ovome svemu mogu samo vjerovati da ce igraci biti jos gori sto se tice svega i nikako drugacije.
1921'

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 16 avg 2016, 12:00

Rade Paprica 9 je napisao/la:@mirek: Pa nema smetnji da se gradi istok, naime došlo je do dogovora SD i FK. Neke parcele su zamjenjene pa će i SD moći ostvariti svoje interese. Nije idealno, neki će se planovi korigirati, ali je bolje od pozicije koja je bila.
Hvala na info, bitno je nama smetnji, kocnica i da ce se raditi.
A necu da komentarisem stav i pricu oko odnosa igraca prije svega prema klubu. Oni samo da dokazuju i potvrduju nas mentaliteta, amaterizma i da kolektivnog uspjeha nece biti (mislim u BIH).
Samo povremeni bljesak kao sto je slucaj sa Željom iz 1984/85 ili Dzeke.
Ali nama koji smo tu ostaje samo da volimo i bodrimo svoj klub, kakav god da je i ko god bio tu od igraca, trenera, uprave.
Nije to bolest rijetka ... :)

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 avg 2016, 12:30

@Aco

Moze jedno jasno i jednostavno pitanje?

Zasto na portalu nema konstruktivnih clanaka o primjerice trenutnoj situaciji u Zelji? clanak poput analiziranja trenutnog stanja, ko je za sta kriv, gdje se moglo bolje, sta se uradilo pogresno itd., nije valjda da zbog toga sto niste medijski partner kluba to i znaci da ne mozete napisati neki clanak o trenutnoj situaciji, prije par godina sjeti se imali ste odlicne slicne clanke, gdje ste bukvalno pogadjali u srz problema.

Ovo ti kazem zbog toga sto ti sve to posmatras sa neutralne situacije, niti si navijac Zelje, niti si na strani uprave niti na strani onih koji su protiv uprave, mnogo toga znas i komotno bi mogao leci clanak o svemu tome, naravno ovdje ne mislim niti zelim da izneses mahalsku pricu niti prljavi ves, vec jednostavno ono uopsteno sto je nama svima poznato.

Jer ne mogu i necu da vjerujem da ima price poput "necemo da se zamjeramo", "nismo medijski partner" itd.
1921'

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 avg 2016, 12:35

Rade Paprica 9 je napisao/la: Toliko je teška finansijska situacija da su imali pripremljene premije za učinak 10 bodova iz 5 utakmica. Ali nisu bili u stanju uzeti Vitez.
ne znam, zaista...
ja vjerujem u logiku i matematiku, manje u priču i psihologiju.

a matematika kaže slijedeće:

- 30% više od 370.000 - 500.000 KM od sponzora
- prodano 5.000 članskih po 20KM - 100.000 KM od članskih
- rekordan prihod od sezonskih ulaznica 120.000
- utakmica sa Vitezom donijela malo manje od 20.000, nek prosjek bude 25.000 x 16 domaćih utakmica - 400.000 KM od redovnih karata
- dodatno ćemo ovdje staviti 100.000 KM za derbije
ukupno prihod: 1.220.000 KM

- organizacija utakmica 10.000 x 16 - 160.000 KM
- putovanje na gostovanje 5.000 x 16 - 80.000 KM
- rata poreza 10.000 x 12 - 120.000 KM
ukupno: 360.000 KM

iz toga ostane 860.000... to kad podjeliš na plate samo za prvi tim koji sa stručnim štabom doktorima isl broji 30 ljudi x 12 mjeseci to je 360 plata.

860.000 / 360 - 2.400 KM i obzirom da Željo plaća sve doprinose to je oko 70% državi, ostane ti manje od 1.500 KM za prosječnu platu u prvom timu.

Nisam sabirao troškove stanarina, priprema (hajmo reći da se pokrivaju iz fan shopa - nerealno, ali eto), plate uposlenika u administraciji, troškove omladinske škole (nek se pokriva iz članarina), sabrao sam sve prihode od sponzora u iznosu 30% većem kako si rekao i kao da je sve cash iako znamo da živimo u državi robne razmjene, tj. kompenzacije, nisam racunao 17% pdv koji se placa na sve vrste ulaznica...

možda ima još nekih prihoda koje ja nisam pročitao nigdje a ti ih znaš i na kojim temeljiš optimizam?

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 avg 2016, 12:50

Odlicno :thumbup:

Vidim izjavu Kostica na klixu, ono je za sjesti i smijati se, covjek jednostavno nije svjestan svega ...
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 avg 2016, 13:09

Njegova izjava je korektna, jer treba da smiri navijace i dokaze - prikaze kako je sve ok., sa druge strane imas sastanak na relaciji uprava - strucni stab - igraci oko situacije unutar svlacionice, imas optuzbe clana uprave kako je Kosoric kolovodja i kako je na isti nacin rusio - rusili i Odovica i Mulalica nisu to informacije "forumskih insajdera" vec informacije koje su opste poznate, i to ne tvrdim samo ja na ovom forumu vec i drugi forumasi.

Ja sam jos jucer rekao da nema govora o bilo kakvom bojkotu, jer glavni igraci - ljubimci uprave su upravo Kosoric i Bekric, prvi je kapiten a obojica imaju autoritet u ekipi, ovdje se vise radi o nezadovoljstvu igraca rezanjem plata, odnosu prema igracima (i sam kazes za Lesnika), odnosu prema Bogicevicu, Stanicu i Sadikovicu itd. itd. i sa jedne strane postoji mogicnost da se svete upravo prema Kosticu i Lesniku a nikako prema upravi.

I to je sva poenta ...
1921'

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 16 avg 2016, 13:19

Meni se jedan haver kune djecom da su su se opasno pokoskali u svlacionici nakon Viteza, ne znam kako je vidio ili cuo, ali kaze da je fakat prstalo na sve strane. Kontam super onda ako je tako, krivo im **** moraju se malo istresti, da im je svejedno onda bi samo oborili glave i sutili

BiggieSmalls
Kontakt:

Post Postao/la BiggieSmalls » 16 avg 2016, 13:28

Hrasno1921 je napisao/la:Njegova izjava je korektna, jer treba da smiri navijace i dokaze - prikaze kako je sve ok., sa druge strane imas sastanak na relaciji uprava - strucni stab - igraci oko situacije unutar svlacionice, imas optuzbe clana uprave kako je Kosoric kolovodja i kako je na isti nacin rusio - rusili i Odovica i Mulalica nisu to informacije "forumskih insajdera" vec informacije koje su opste poznate, i to ne tvrdim samo ja na ovom forumu vec i drugi forumasi.

Ja sam jos jucer rekao da nema govora o bilo kakvom bojkotu, jer glavni igraci - ljubimci uprave su upravo Kosoric i Bekric, prvi je kapiten a obojica imaju autoritet u ekipi, ovdje se vise radi o nezadovoljstvu igraca rezanjem plata, odnosu prema igracima (i sam kazes za Lesnika), odnosu prema Bogicevicu, Stanicu i Sadikovicu itd. itd. i sa jedne strane postoji mogicnost da se svete upravo prema Kosticu i Lesniku a nikako prema upravi.

I to je sva poenta ...
Ovo je ključni problem, odnos uprave prema igračima. Pogotovo ako uzmemo u obzir da se od njih očekuje titula odnosno izlaz u Europu.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 16 avg 2016, 13:34

Postavlja se pitanje ko je i za čije interese proturio priču o nekakvom bojkotu? Postavlja se pitanje otkud preko noći priča o narušenoj atmosferi koja je najbolja u zadnjih nekoliko godina ? Jeli nas treba podsjetiti na atmosferu prije samo 5 dana, sve gorilo od pozitive, jeli nešto lažem?
Odgovorno tvrdim da su takvi spinovi ( što je najgore, mase a ne pojedinaca ) velika opasnost za naše ambicije, za održavanje jedinstva u svojim redovima, za nastavak pozitivne priče ako će je biti. Postoje utakmice u kojima izgubiš i nemaš šta zamjeriti svojim igračima i struci. Postoje utakmice u kojima lopta jednostavno neće u gol, postoje utakmice u kojima te sudije ubiju, postoje utakmice u kojima se sve uroti protiv tebe, ali također postoje utakmice u kojima veliki Željo šutne jednom na protivnički gol :damn: hej Željo...Slobodi, Vitezu ili bilo kom šutne jednom u 90 minuta na protivnikov gol.
Samo neznalica ili zlonamjernik u tome vidi sve osim onog što je jasno ko dan, lošeg rada. Da , u pitanju je nečiji loš, nestručan rad ili neznanje. A takve stvari se vrlo jednostavno završavaju...noga pa se uči na slovencima ili kome hočeš.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 16 avg 2016, 13:52

Zamisli sad ovo. Nismo otisli u evropu, ekipa nam je tanka, od borbe za titulu nema nista i onda neko dode napise kakoje atmosfera dobra i zamisli neko to radi namjerno. Temu prati u vrh glave 100 ljudi, i ta glupost da se preko foruma nesto moze je presmijesna. O cemu vi ba pisete? Ljudi nam doveli istrosene igrace, srednjeg kvaliteta, od nasih para zive i to je to.

Hrasno, ne smijes tako pisati sipa ce te uhapsit :urnebes:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, obagol i 49 gostiju.