@Hrasno1921:
Naravno da je uprava odgovorna za sve, kad WC na sjeveru nije u funkciji, odgovorna je uprava.
Bivša uprava nije odgovorna za trenutne rezultate, ali je odgovorna za razne balaste i terete koje ostavila iza sebe neodgovornim ponašanjem i potpunim neznanjem o vođenju poslovanja i osnovnim obavezama koje jedan subjekt ima i mora da servisira.
Sad bi trebalo zaboraviti ko je odgovoran za par miliona duga?
Meni je potpuno jasno da radom uprave nisu zadovoljni prije svega oni koje su potkačili rezovi. Meni je u principu žao tih ljudi, ali sam mišljenja da se nešto moralo uraditi. Ono što je kod nas bilo do prije 2 godine, je ono što imamo u propalim i loše privatizovanim firmama, gdje je najveća kočnica razvoja upravo ljudski potencijal koji jednostavno nemože dalje, zbog balasta prošlosti, ali i fantastične sposobnosti prilagođavanja. Taj neki glavni posao koji bi se trebao raditi, dođe kao dopunsko zanimaje, da ne upotrijebim težu riječ.
Međutim, evo čak i da kažemo, da je uprava grozna, ko su kandidati koji mogu uskočiti? isti oni ljudi koji su ostavili pustoš, porezne utaje, dugove, nesretne i bolesne ljude bez osiguranja i penzije?
Ali evo današnjim dogovorom između SD i FK nadam se da će stvari krenuti normalnim tokom, ustupke su napravili svi, i nadam se da idemo do konačnog i sretnog razdruživanja.
Sportski segment šteka, i to je istina, ali nažalost nema niti nekih kandidata koji bi se prihvatili toga. Amar se nema namjeru vraćati, ostalo je sve u 5 deka. Nadam se da ćemo poraditi na jedinstvu, jer u jedinstvu je snaga

, a sad ozbiljno, mnogi su sebi na obe strane umislili da su iznad kluba, a iza svega se krije isključivo lični interes. Kao i uvijek. Dok je takva situacija, nećemo moći dalje punim plućima, i uvijek će biti opstrukcija.
I mislim da griješiš da klub nije firma, makar moje mišljenje, mada nisam nikad vodio klub.
Svaka firma ima neki operativni segment, tako je u klubu operativni segment, između ostalog, ali ne samo to, teren. Pored terena su tu fanovi, omladinski pogon, sponzori.
U nekim drugim profilima privrednih subjekata, operativni segment vode inžinjeri, ili ljekari, ili već šta ja znam, čim se firma bavi, kod nas bi trebala operativni segment raditi sporstka struka. Kad nemaš dobre inžinjere, nemaš dobar proizvod, tako ni mi nemamo dobar proizvod trenutno, a on se održava kroz tabelu. Tako da nije to neka razlika, u suštini. Ni te firme koje se bave nekim projektovanjem, nemoraju voditi inžinjeri, čak to i nije dobro, ali da nedužim dalje, princip je isti.
Zašto kod nas se čini da sportska struka nevodi glavnu riječ, su nedavne promjene koje su se tu dogodile, a koje su rezultirale korumpiranosti, uticajnim menadžerima, tj talovima i nekim općim pojavama u našem fudbalu. Sve to vidjeti pod Amir Hadžiahmetović, dragulj koji je imao kao neku klauzulu da može otići za siću.
Suviše su u klubu bili poremećeni sistemi vrijednosti, od administracije do omladinskog pogona, da bi se stvari brzo rješavale, a potezi, radikalni kakvi su povučeni, moraju biti bolni, ne toliko za klub, koliko za lične sudbine.
Ali nije samo bilo do sistema vrijednosti i lične koristi, bilo je dosta i do klasičnog neznanja. Ali neznanje nije opravdanje. Govorim o administraciji. Sportsko znanje, nažalost više nemamo, i to je najveći gubitak koji je rezultat odluka ove uprave i izazov kojim se moraju pozabaviti. Odlični treneri u omladinskom pogonu više nisu tu, i tu ćemo bol vrlo brzo osjetiti.
Hvala za komentar, pišem kad imam šta napisati. Imamo složenu situaciju i to je činjenica, prekretnica u kojoj svaka odluka može biti zajeb. Koliko god se Kostić činio lošim trenutnim izborom, mislim da igračima moramo neke stvari staviti na znanje da nemogu krojiti sudbinu trenera koji traže da trče malo više od drugih. S druge strane pustiti ga još kolo ili dva, također, može biti zajeb da se odvoje konkurenti.
Međutim, koliko god poznajem neke ljude u upravi, na njima je odgovornost i treba da donesu odluku po svom najboljem nahođenju, kako će to ispasti vidjet ćemo. Ono što je sigurno, da ukoliko ne napravimo sportski rezultat ove sezone, oni ostati neće. Sportski ciljevi su vrlo jasno i pošteno rečeni na početku sezonu, pa makar za njih po "ustaljenoj proceduri" bili zaduženi ekonomisti i advokati.
Pozdrav!