FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 15 avg 2016, 18:31

perodeformero je napisao/la:**** nije mala sigurno, mnogi koji su dovedeni nisu jeftini za nase prilike, ne treba ti posebna pamet da to primjetis. Dovoljno mi je onomad ono khurčenje oko Duljevica da skontam da im je opasno zinula guzica, a sada cujemo od igraca kako im se isplacuje po pola plate
Svi su dovedeni džabe, kao slobodni igrači.

Kad smo posljednjih godina pričali o platama u FKS, Aco nas je mjesecima ubjeđivao kako nisu ni priblližno tolike kolike mislimo da jesu, sad ispade da su kod nas duplo veće... onako čudno mi...

Skoro svi koji su dovedeni ili spašavaju karijere ili žele otići stepenicu više, kao npr Radinović iz Borca u Želju i slično.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 15 avg 2016, 18:42

Gledam sad jedno 20 puta snimak Blagoje i gluposti koju je ucinio. Sudija vec vadi zuti karton za onog žilavog iz Viteza dok ovaj zna da ce dobiti direktan crveni karton ako uradi sto misli I on opet levatski metar I pol od sudije udara igraca loptom u glavu. Ne tako jako ali dovoljno je bilo kakav kontakt da zaradi crveni.
Sta je s onim zelio da postigne samo dragi Bog zna. Meni vrlo drag igrac ali napravio je glupost samo takvu.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 19:06

:clap:

slika
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 19:09

Znamo ...

slika
1921'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 avg 2016, 19:13

Opet citamo hrpu gluposti od ljudi koji ne idu na utakmice. Da ste slusali amazona sad bi vam zivot bio laksi. Sad pravite analize, objasnjavajte neobjasnjivo i tako do bajrama. Naravno najglasniji onaj kojo kupi informacije po forumima od "velikih strucnjaka", menadzera s igrica itd. Kaze jedan levat gubimo 0:2, pa sta ima veze, uzet cemo Zrinjski. Odmah napustiti tribinu.

Evo muki je tamo procitao da je Blagojevic namjerno to uradio i odmah je to i njegovo misljenje. Dok budemo tako razmisljali klub ce nam biti na niskim grana. Jednostavno pola ih nema svoj stav.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 15 avg 2016, 19:17

Ako je istina da je Musa blizu preuzimanja, trebamo se kolektivno samozapaliti, kazem AKO JE !

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 19:23

:kafa:

slika
1921'

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 avg 2016, 19:38

Nema sanse da pobjede Zrinjski. Otjerat ce ga kad budemo u ligi za opstanak, morat ce se.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Shumi
Kontakt:

Post Postao/la Shumi » 15 avg 2016, 19:51

Uprava kluba upravlja klubom isto i kao bilo kojom firmom,klub je firma....negdje je neko objavio kako je M. United jedna velika firma....klub je isto kao i bilo koja druga otganizacija poslozen iz segmenata tj.organizacionih jedinica i zna se ko je predpostavljeni a ko potcinjeni....Aktelna uprava je uradila strasan posao kako organizacijski tako i finansijski a samim tim se i sportski segment pidigao na jedan veci nivo....treba vremena za sve Kostic je jako malo vremena sa ekipom da bih mogao procijeniti igrace ko dra moze.....

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 avg 2016, 19:55

Zeljo nije nicija privatna firma. Tako da to s Man Utd nema veze nikakve. Neka ulozi 10 miliona pa onda nek bude firma.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 15 avg 2016, 20:01

Sta ima firma s tudjim parama. Mogao bi svako biti biznismen a da trazi pare od raje a nema generalnog.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 avg 2016, 20:04

amazon je napisao/la:Sta ima firma s tudjim parama. Mogao bi svako biti biznismen a da trazi pare od raje a nema generalnog.
Ti ne bi mogao voditi kokošinjac bez obzira na budžet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 20:26

U toku je vandredna sjednica nadzornog odbora ...
1921'

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 15 avg 2016, 20:34

aldine sta imam gdje citati pa imam oci vidim **** mu lipu, bas sam I naveo ds sam pregledo pazljivo sve i nikako mi nije jasno da ono uradi pred sudijom koji je metar od njega. Strasno glup potez koji nema objašnjenje.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

southjug
Kontakt:

Post Postao/la southjug » 15 avg 2016, 20:35

Uh boze dragi kako sam ljut od sinoc,mislio sam da ce me malo popustiti danas,ali ne danas jos gore.Ja licno neznam od koga da krenem- trener,sta da kazem,nemozes ti mijenjati trenere kao cipele,ispade igraci valjaju,a Adzem,Odovic,Capljic,Mulalic i sada Kostic ne valjaju,ja mislim da je obrnuto,da su ovo kite od igraca,cast Lendricu,M.Stevanovicu ostalo nula,sjecam se vremena kada smo gledali i bodrili Gusu,Kunica,Bureka,Pehlivanovica,Bukija i ostalih da od njih nema gorih,medzutum vrijeme me demantova,ovo danas sto igra u Zelji,cast gore izdvojenim je skupina seljaka,ala Husic i kompanija,preko Memije,Kosjevskog i sl.koji su umislili da su vec zvijezde do totalnih neznalica koji samo guraju loptu od sebe,ali eto i njih takve neko drzi u Zelji i daje plate a to sto se mi **** na tribinama,KO ****

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 20:50

Ostavke ponudili Nikolic, Bajramovic i Kapetanovic i normalno iste nisu prihvacene, malo glumljena tipa "evo ako je do mene, nije problem", nista novo, sve vec vidjeno ... :kafa:
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 21:01

Epilog ...

Podrska uprave Kosticu, kazne igracima (cetvri put vec) itd. nista novo na Grbavici ...
1921'

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 avg 2016, 21:02

Prije pocetka sezone sam napisao da sam zadovoljan ostajanjem u ligi 12. I dalje sam pri tom stavu. Strucni stab ima moju ptoporu dok drugi nedodje, jer kao navijac nisam u stanju nista da mijenjam, vec da navijam I nadam se uspjehu,

Kad je to receno, moram reci da je sramota koji su strucni ljudi otisli iz kluba na ruzan nacin. Ima gmizavaca koji se vade na parolu "Budi Zeljo" a nemaju blage veze, sta znaci biti Zeljo.

Vratio se Osim jednom, nadam se vratit ce se opet.

Onaj koji proziva igrace, moze samo damu da im polize. Momci nisu krivi sto ih vode nesposobni ljudi. Ljudi zaboravljaju koliko od njih je reprezentativaca. U fudbalu je uvijek trener bio taj koji stvara I kvari igraca. Zato dozovite se pameti, jer u Zelji su se uvijek veliki igraci stvarali nikad nisu dovodjeni!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 21:06

@Hrasno1921:

Naravno da je uprava odgovorna za sve, kad WC na sjeveru nije u funkciji, odgovorna je uprava.

Bivša uprava nije odgovorna za trenutne rezultate, ali je odgovorna za razne balaste i terete koje ostavila iza sebe neodgovornim ponašanjem i potpunim neznanjem o vođenju poslovanja i osnovnim obavezama koje jedan subjekt ima i mora da servisira.

Sad bi trebalo zaboraviti ko je odgovoran za par miliona duga?

Meni je potpuno jasno da radom uprave nisu zadovoljni prije svega oni koje su potkačili rezovi. Meni je u principu žao tih ljudi, ali sam mišljenja da se nešto moralo uraditi. Ono što je kod nas bilo do prije 2 godine, je ono što imamo u propalim i loše privatizovanim firmama, gdje je najveća kočnica razvoja upravo ljudski potencijal koji jednostavno nemože dalje, zbog balasta prošlosti, ali i fantastične sposobnosti prilagođavanja. Taj neki glavni posao koji bi se trebao raditi, dođe kao dopunsko zanimaje, da ne upotrijebim težu riječ.

Međutim, evo čak i da kažemo, da je uprava grozna, ko su kandidati koji mogu uskočiti? isti oni ljudi koji su ostavili pustoš, porezne utaje, dugove, nesretne i bolesne ljude bez osiguranja i penzije?

Ali evo današnjim dogovorom između SD i FK nadam se da će stvari krenuti normalnim tokom, ustupke su napravili svi, i nadam se da idemo do konačnog i sretnog razdruživanja.

Sportski segment šteka, i to je istina, ali nažalost nema niti nekih kandidata koji bi se prihvatili toga. Amar se nema namjeru vraćati, ostalo je sve u 5 deka. Nadam se da ćemo poraditi na jedinstvu, jer u jedinstvu je snaga :D , a sad ozbiljno, mnogi su sebi na obe strane umislili da su iznad kluba, a iza svega se krije isključivo lični interes. Kao i uvijek. Dok je takva situacija, nećemo moći dalje punim plućima, i uvijek će biti opstrukcija.

I mislim da griješiš da klub nije firma, makar moje mišljenje, mada nisam nikad vodio klub.

Svaka firma ima neki operativni segment, tako je u klubu operativni segment, između ostalog, ali ne samo to, teren. Pored terena su tu fanovi, omladinski pogon, sponzori.

U nekim drugim profilima privrednih subjekata, operativni segment vode inžinjeri, ili ljekari, ili već šta ja znam, čim se firma bavi, kod nas bi trebala operativni segment raditi sporstka struka. Kad nemaš dobre inžinjere, nemaš dobar proizvod, tako ni mi nemamo dobar proizvod trenutno, a on se održava kroz tabelu. Tako da nije to neka razlika, u suštini. Ni te firme koje se bave nekim projektovanjem, nemoraju voditi inžinjeri, čak to i nije dobro, ali da nedužim dalje, princip je isti.

Zašto kod nas se čini da sportska struka nevodi glavnu riječ, su nedavne promjene koje su se tu dogodile, a koje su rezultirale korumpiranosti, uticajnim menadžerima, tj talovima i nekim općim pojavama u našem fudbalu. Sve to vidjeti pod Amir Hadžiahmetović, dragulj koji je imao kao neku klauzulu da može otići za siću.

Suviše su u klubu bili poremećeni sistemi vrijednosti, od administracije do omladinskog pogona, da bi se stvari brzo rješavale, a potezi, radikalni kakvi su povučeni, moraju biti bolni, ne toliko za klub, koliko za lične sudbine.

Ali nije samo bilo do sistema vrijednosti i lične koristi, bilo je dosta i do klasičnog neznanja. Ali neznanje nije opravdanje. Govorim o administraciji. Sportsko znanje, nažalost više nemamo, i to je najveći gubitak koji je rezultat odluka ove uprave i izazov kojim se moraju pozabaviti. Odlični treneri u omladinskom pogonu više nisu tu, i tu ćemo bol vrlo brzo osjetiti.

Hvala za komentar, pišem kad imam šta napisati. Imamo složenu situaciju i to je činjenica, prekretnica u kojoj svaka odluka može biti zajeb. Koliko god se Kostić činio lošim trenutnim izborom, mislim da igračima moramo neke stvari staviti na znanje da nemogu krojiti sudbinu trenera koji traže da trče malo više od drugih. S druge strane pustiti ga još kolo ili dva, također, može biti zajeb da se odvoje konkurenti.

Međutim, koliko god poznajem neke ljude u upravi, na njima je odgovornost i treba da donesu odluku po svom najboljem nahođenju, kako će to ispasti vidjet ćemo. Ono što je sigurno, da ukoliko ne napravimo sportski rezultat ove sezone, oni ostati neće. Sportski ciljevi su vrlo jasno i pošteno rečeni na početku sezonu, pa makar za njih po "ustaljenoj proceduri" bili zaduženi ekonomisti i advokati.

Pozdrav!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 21:29

admin je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la:
Nema ovde niko uvide u sponzorske ugovore, a tu je strašan posao urađen, zato se daju pomalo neozbiljni komentari. Tačno je da nemamo glavnog, ali trenutno sponzorski dio donosi sasvim solidno. Moja impresija je da ova uprava ima šlifa za napravit novac, ali nema šlifa za sportski segment. Hah, nemože i jare i pare :D
Nisam siguran kako si to zakljucio? Ako uprava radi transparentno, treba vjerovati pbjavama, a objavljeno je da je najveci sponzor kompanija A to Z koja je dala 50.000 km. to vam je dovoljno za oko desetak dana, mozda, samo za igrace.

Mozda ja I grijesim, evo gledamo svi te sponzore po utakmicama, koga to ti vidis da mozes uopste pretpostaviti da je dao vise?

Tu ne vidim da se radi neki dobar posao, stvarno ne vidi se nista... Mada ne mislim ni da su posebno losi jer zaista treba biti nadprosjecno sposoban I supersretan pa naci sponzora koji bi imao i zelio dati 50.000km Bilo kojim sportskom kolektivu. Savez prodao reprezentaciju, ime lige, TV prenose i reklamu na svim utakmicama lige za manje od milion.

Objektivan problem je taj nedostatak finansiranja i to ce se sigurno u bliskoj buducnosti pokazati kao puno ozbiljniji problem I od Kostica, Fejzica, SD-a, foruma, Hrasnog1921, isl...

Ko zna citati izmedju redova, prepoznace taj problem i u tjeranjima skupih igraca iz prosle sezone, prici o TV prenosima, pa I angazmanu anonimnog trenera koji nije upoznat sa stanjem u ligi i koji kaze da to nije njegov duo posla kad mu glavno pojacanje ode dva dana pred derbi, pa vjerovatno i razlog zasto su ga pustili itd itd
Ja tu službenu objavu o tačnoj vrijednosti tog ugovora nisam upratio. Mislim da je finansijski izvještaj transparentno objavljen, gdje se vidi finansiranje od sponzorstava, i to za 2015., a u 2016. će to biti sigurno duplo bolje. Neznam niti jednog pravnog subjekta koji generalno objavljuje takve stvari, odnosno tačne vrijednosti ugovora sa svojim klijentima. Ako je istinita cifra koju navodiš za A to Z, 50.000 KM, onda ti odgovorno tvrdim da to nije najjači sponzorski ugovor koji klub ima za sezonu. Toliko o tome.

Drugi objektivan problem sa sponzorstvima, je što svaki naš sponzor, malo jači, mora gurati i Sarajevo, kao i obratno, niko se neželi nikome zamjerati na tržištu. U svakom slučaju novca trenutno ima, a sponzorski dio je bar duplo jači nego prije. Koliko će sve dugo biti tako sa ovim rezultatima i ako posjeta značajno padne je drugo pitanje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 38 gostiju.