FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 13 maj 2010, 14:28

Željovac je napisao/la:ŽELJO-Žepče je najveća poslijeratna sramota našeg kluba i tako je mislio i cijeli jug u samom toku te utakmice. Inače, bezveze potežete te priče, al' mor'o sam to da kažem.
Ako si već morao to da kažeš trebao si još usput spomenuti da su izbačeni zbog transa "nož, žica,Srebrenica" ;) Malo previše filozofiraš ;)
Neka smo ih izbacili. I opet ćemo ako budemo u prilici ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 13 maj 2010, 14:29

da, derbi je derbi... ali zvanicna statistika prvenstvenih utakmica govori sljedece:

odigrano je 94 prvenstvenih utakmica
Zeljo je slavio 29 puta, isto kao i Sarajevo
36 puta se igralo nerjeseno
gol razlika je 114-117 u korist Sarajeva
najvecu pobjedu Zeljo je ostvario u sezoni 1983/84 (5-2 na grbavici)
najvecu pobjedu Sarajevo je ostvario u sezoni 1954/55 (6-1 na grbavici)
najvise golova u derbijima je dao: Ferhatovic (Sarajevo) i Muharemovic (Zeljeznicar) po 6
jedini hatrick je postigao Mihajlovic u dresu Zelje 1986/87 (4-1 za Zelju na grbavici)

u ovu statistiku nisu uracunate ni kup ni superkup utakmice... a necu da pricam koliko su zeljo i sarajevo igrali prijateljskih utakmica (mozes i pogledati u almanahu 1921-1981) ja ga ovde sad nemam...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 maj 2010, 14:29

Hamo je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Partizan želi Ibrahima Šehića

Sjajne partije Ibrahima Šehića, na golu sarajevskog Željezničara nisu prošle nezapaženo, pa su oko na njega bacili skauti brojnih evropskih klubova, među kojima i beogradskog Partizana.

Naime, kako piše San, skaut beogradskog kluba, Nenad Damjanac pratio je golmana Željezničara u nekoliko utakmica ove sezone.

Šehić je navodno zadovoljio ukuse Damjanca koji je čelnicima Partizana predložio da što prije stupi u pregovore sa Željezničarom.

Osim Partizana, za Šehića je zainteresovano još nekoliko evropskih klubova. Međutim, kada se uzme u obzir da Željezničar juriša ka duploj kruni i da je na njegovoj klupi Amar Osim koji igrače ne prodaje za bescijenje a kao šlag na tortu je Šehićevo pozivanje u A reprezentaciju naše zemlje, onda cijena za mladog golmana Željezničara sigurno neće biti mala.
I sjetih se rekao je da neće iz Želje dok neodigra Europske tekme sa Željom :!:
Ja mislim da bi vam Sehic trebao ostati,momak odlicno brani,ako ima ponuda stranih klubova,bilo bi dobro da ode da napreduje,jer nasa liga je taraba.Sretno vam protiv komsija,da makar bod izvucete.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 maj 2010, 14:51

nikad_izvini je napisao/la:
Željovac je napisao/la:ŽELJO-Žepče je najveća poslijeratna sramota našeg kluba i tako je mislio i cijeli jug u samom toku te utakmice. Inače, bezveze potežete te priče, al' mor'o sam to da kažem.
Ako si već morao to da kažeš trebao si još usput spomenuti da su izbačeni zbog transa "nož, žica,Srebrenica" ;) Malo previše filozofiraš ;)
Eki šuplje! Naši igrači odlučili, PROTIVNO VOLJI NAS NAVIJAČA, da ih izbace zbog transa!!!
Hahahahahahahaahahahaha
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 13 maj 2010, 15:00

neko je napisao da je taj transparent bio u sezoni 2004/2005 kada je borac ispao... malu ste gresku napravili... taj je transparent bio u sezoni 2002/2003... ;)

i jos jednom, onaj ko tvrdi da smo prodali utakmicu, neka pogleda sljedece sezonu kad smo igrali u zepcu... :roll:

izguibli 3-1 u zepcu kao nagradu da smo ih pustili sezonu ranije... :roll: samo "bistar" covjek moze ovde pomisliti da smo ih pustili ili prodali... :lol:

zepce nas je pobjedilo zato sto smo mi lose odigrali i nismo imali sanse ni da budemo prvi a ni treci... :x
Zadnja izmjena: tm84, dana/u 13 maj 2010, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 maj 2010, 15:04

Željovac je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:
Eki šuplje! Naši igrači odlučili, PROTIVNO VOLJI NAS NAVIJAČA, da ih izbace zbog transa!!!
Hahahahahahahaahahahaha
Kojih vas navijača, ko se to bunio. Ko je prigovarao zbog toga. Ti i :lol: Znalo se tačno šta će se desiti i niko se nije ni počešao jer je bilo potpuno opravdano. Možemo to nazvati uasluženom kaznom.
Nastavite Mr. "brada filozofe" :mrgreen:

@tm84 barem ja nisam to napisao. Finta je da se to zapamtilo i još se pamti. Prvo gostovanje u BL ;) Ko tebe kamenom ti njega bazukom :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 13 maj 2010, 15:08

a planira li onaj h.ljevo da ispravi gresku u clanu o derbiju?! :evil:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 13 maj 2010, 15:09

tm84 je napisao/la:a planira li onaj h.ljevo da ispravi gresku u clanu o derbiju?! :evil:
nemoj tako, ipak on zna bolje od cinjenica...sa njima mozes sve dokazati :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 13 maj 2010, 15:09

Kada izlazi 14 epizoda Željo TV...ako ima neko, neka postavi :mrgreen:
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 13 maj 2010, 15:12

Optimizam u redovima Željezničara
Bučan: Idemo po bodove

Prije dvije godine bio je s druge strane. Derbi je dočekivao u bordo dresu, no danas su se stvari promijenile. Jedan je od najzaslužnijih igrača za sjajne rezultate Željezničara, a kako sam kaže, pobjeda u subotu bila bi mu jedna od najdražih u karijeri.

Naravno, riječ je o Seadu Bučanu, koji za SportSport.ba govori o predstojećem najvećem bosanskohercegovačkom derbiju, onom između Sarajeva i Željezničara.
"Idemo po bodove, odnosno na Koševo idemo po titulu. Nema se tu šta mnogo pričati. Spremni smo i svi s nestrpljenjem očekujemo početak utakmice", rekao je Bučan za naš portal i dodao:

"Pobjeda u derbiju najvjerovatnije bi nam značila i titulu. Svjesni smo toga, kao i svoje kvalitete i zbog toga sam uvjeren da možemo do trijumfa. Sarajevo je dobra momčad, što pokazuju i posljednji rezultati, no, ipak, u ovom trenutku smo mi bolji. Pobjeda u subotu bila bi mi jedna od najdražih u karijeri."

Po prvi put u istoriji derbi će se igrati bez prisustva gledalaca, što se Bučanu nikako ne sviđa.

"Žao mi je što će utakmica dvije najbolje bh. momčadi biti odigrana pred praznim tribinama, no tako je kako je. Mnogo ljepše bi bilo da istrčimo na teren, a da nas dočeka huk s tribina. Doista će biti neobično, no bez obzira na sve, valja nam igrati i ja se nadam na kraju pobijediti", zaključio je Bučan.

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 13 maj 2010, 15:20

[/quote][/quote]

"Željovac", svaka cast za realnost, koju ne zele da prihvate neki ovde drugi navijaci Zeljeznicara. Dovoljno govori podatak da su navijaci Zeljeznicara demonstrativno napustili utakmicu prije zavrsetka, jer su se postidjeli ociglednom pustanju utakmice, sjecam se dobro kad sam gledao tu reportazu sa te tekme, i svaka im cast na tome, i ja bih to isto uradio kad bi Borac pustio tamo nekom malom klubu da ga pobjedi na svom stadionu!
Ali vidim da se to neki ovde "navijaci" Zelje ponose sto je njihov tim prodao ili poklonio tu utakmicu jednom Zepcu, ne shvatajuci da je to jedna mrlja na sam klub kako kaze "Zeljovac".
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 13 maj 2010, 15:25

nasborik je napisao/la:
[/quote]

"Željovac", svaka cast za realnost, koju ne zele da prihvate neki ovde drugi navijaci Zeljeznicara. Dovoljno govori podatak da su navijaci Zeljeznicara demonstrativno napustili utakmicu prije zavrsetka, jer su se postidjeli ociglednom pustanju utakmice, sjecam se dobro kad sam gledao tu reportazu sa te tekme, i svaka im cast na tome, i ja bih to isto uradio kad bi Borac pustio tamo nekom malom klubu da ga pobjedi na svom stadionu!
Ali vidim da se to neki ovde "navijaci" Zelje ponose sto je njihov tim prodao ili poklonio tu utakmicu jednom Zepcu, ne shvatajuci da je to jedna mrlja na sam klub kako kaze "Zeljovac".[/quote]

Sto nisi napusato kad su pustili Leotaru i time im poklonili titulu 2003?! :roll:
Cuva Bog Zelju svog!

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 13 maj 2010, 15:31

mirzza je napisao/la:
nasborik je napisao/la:
Ali vidim da se to neki ovde "navijaci" Zelje ponose sto je njihov tim prodao ili poklonio tu utakmicu jednom Zepcu, ne shvatajuci da je to jedna mrlja na sam klub kako kaze "Zeljovac".[/quote]

Sto nisi napusato kad su pustili Leotaru i time im poklonili titulu 2003?! :roll:[/quote]

Leotar je tad postao sampion i to govori dovoljno o njihovoj snazi tad, nije isto izgubiti od tadasnjeg sampiona kuci i tima koji se bori za opstanak i koji je u toj sezoni donijeo 0 bodova sa strane, za razliku od Leotara koji je imao i pobjeda i nerijesenih u gostima, u tome je razlika. Ja da sam cuo da je bila prodana, sigurno bi napustio stadion!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 13 maj 2010, 15:32

Željovac je napisao/la:Eki šuplje! Naši igrači odlučili, PROTIVNO VOLJI NAS NAVIJAČA, da ih izbace zbog transa!!!
Hahahahahahahaahahahaha
jesu li to oni isti navijaci sto su otjerali amara? ;)

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 13 maj 2010, 15:33

Ja ti kazem daje to bilo vracanje za leotar
Cuva Bog Zelju svog!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 13 maj 2010, 15:35

nasborik je napisao/la:Ja da sam cuo da je bila prodana, sigurno bi napustio stadion!
Jel ti više vjeruješ svojim očima, ili onom što ti neko kaže ? :D

Ako imaš reći nešto konkretno reci, ili nam želiš poželjeti sreću protiv malenih? :D

Mani se Žepča i Leotara.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 13 maj 2010, 15:42

nasborik je napisao/la:Leotar je tad postao sampion i to govori dovoljno o njihovoj snazi tad, nije isto izgubiti od tadasnjeg sampiona kuci i tima koji se bori za opstanak i koji je u toj sezoni donijeo 0 bodova sa strane, za razliku od Leotara koji je imao i pobjeda i nerijesenih u gostima, u tome je razlika. Ja da sam cuo da je bila prodana, sigurno bi napustio stadion!
Zar tim kiji trenutno igra najljepši fudbaal u državi, klub koji je donio najviše bodova sa gostovanja ne može pobijediti posrnuli Velež. Al jok bitno da vi sedam dana prije početka utakmice trubite kako je Velež prodao utakmicu. Što bi Željo kupovao, ako ih može regularno dobiti. Nemoj mi demagogije majke ti. Šta ti dođe Špira :roll:

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 13 maj 2010, 15:51

Strauss je napisao/la:
nasborik je napisao/la:Leotar je tad postao sampion i to govori dovoljno o njihovoj snazi tad, nije isto izgubiti od tadasnjeg sampiona kuci i tima koji se bori za opstanak i koji je u toj sezoni donijeo 0 bodova sa strane, za razliku od Leotara koji je imao i pobjeda i nerijesenih u gostima, u tome je razlika. Ja da sam cuo da je bila prodana, sigurno bi napustio stadion!
Zar tim kiji trenutno igra najljepši fudbaal u državi, klub koji je donio najviše bodova sa gostovanja ne može pobijediti posrnuli Velež. Al jok bitno da vi sedam dana prije početka utakmice trubite kako je Velež prodao utakmicu. Što bi Željo kupovao, ako ih može regularno dobiti. Nemoj mi demagogije majke ti. Šta ti dođe Špira :roll:
Ja nisam spomenu Velez i vasu utakmicu sa njim, nikada, to ko trubi najvise o prodaji znas i sam (navijaci Veleza), govorio sam da nije isto izgubiti kod kuce od davljenika i ekipa koja se bori za titulu, ali necu vise ni otome, uglavnom se vec sve zna, dovoljno je sto je jedan od vas posteno priznao da je to sa Zepcom bila cista namjestaljka, a navijaci napustili tekmu.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 maj 2010, 15:52

Seyo_TM je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Eki šuplje! Naši igrači odlučili, PROTIVNO VOLJI NAS NAVIJAČA, da ih izbace zbog transa!!!
Hahahahahahahaahahahaha
jesu li to oni isti navijaci sto su otjerali amara? ;)
Pa šta sad, Jug ne valja, jer je Amar otjeran??? Samo ga Jug tjerao??? Barem je pola Juga bilo za njegov ostanak, zbog čega je bilo i tuče na samoj tribini. A sjever je isključivo želio da ostane? :?
Za nikad_izvini: Cijeli Jug je napustio tu utakmicu na poluvremenu!!! I ti opet imaš obraza pitati koji navijači! :shock: Koji to simpatizeri nisu bili protiv toga? To je bolje pitanje. Je li to neko slavio od navijača ŽELJE tu pobjedu Žepča? :lol: Daj, molim te?! Igrači su 99,99%(slobodna procjena) dobili pare da to izgube i nikome nije bio ni napameti bilokakav transparent. Kad su to u istoriji svijeta igrači bili principijelniji od navijača?! :lol:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Urban

Post Postao/la Urban » 13 maj 2010, 15:56

Ja koliko znam da je cijeli jug napustio utakmicu protiv travnika a nesto ne bih kazao da je to bilo protiv zepca bas tu utakmicu
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.