Pošto ne mogu komentarisat kao navijač drugog kluba na temi Željezničara, takva su pravila, par crtica bih samo da napišem na ovoj temi.
Navijači Željezničara se svadjaju da li Amar ili Misimović: kad je smijenjen Misimović odnosno kad je Amar došao meni je kao navijaču Sarajeva neću reći laknulo ali znao sam od tog trenutka naprijed da njih ne treba smatrati kao veliku opasnost (u obzir uzimati ok, više od toga ne) jer je ovaj prvi radio široko u temeljima. Njemu se prigovara što je za njegovog vremena prošlo puno igrača kroz klub; meni je to isto k'o da se svadjamo da li na tortu treba staviti trešnju ili višnju. Ovaj je jasno htio proširiti temelje, prihode pa onda graditi klub.
Što se tiče duga koji Željezničar ima ja im savjetujem da stupe u kontakt sa vlasnicima firmi koji su privrženi Željezničaru i da pokušaju napraviti jedan fond koji bi otkupio te dugove, restrukturirao ih i pretvorio u dugoročne obaveze. Drugim rječnikom rečeno isplatiti ako ima šta sitno, ostalo pretvoriti u dug prema tom fondu.
Treće prodajte pomoćno igralište koje imate kraj stadiona. Ako tu nikne zgrada dobro i jeste, ako nikne i trgovina opet dobro i jeste. Šta god da nikne vi tu ne možete izgubiti. Zamijenite to igralište za neki trening centar na periferiji grada. To ste trebali uraditi prije 30 godina kad se raspao socijalizam.