Nikad, seljacko arogantno i nezahvalno govedo, moze imati ne milione, vec milijarde, uvijek ce ostati ista sirovina.sajo10 je napisao/la:Mlad je Nurkic.. Valjda ce jednom doci pameti.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- BuffonGigi
- Kontakt:
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Slavili smo jer imamo jednu od najmladjih timova u rep. kosarci, slavili smo jer je bilo izuzetno vazna utakmica i ako nismo pobjedili ne bi bilo reprezentativne kosarke do 2019 godine, slavili smo jer smo konacno pobjedili na pravi nacin i sto smo igrali odlicno, i slavili smo jer ovo mnogo znaci nasem selektoru koji je trenutno u bolnici.brig je napisao/la:Nema provokacijebombaysaphire je napisao/la:
Bespotrebno se spuštaš na njegov nivo , to mu je namjera da provocira.... Takve najviše boli ignore, umjesto da slaviš pobjedu ti gledaš šta provokator piše...
Samo mislim da bh kosarka zasluzuje bolje od pretkvalifikacija i zivljenja za te pobjede protiv kosarkaskih anonimusa
Tako dodje. Bez obzira sto se tu ko fol nista ne zna, ja mislim da ce se FIBA ipak potruditi da Kosovo ne upadne u grupu sa Srbijom.Vucevich je napisao/la:I Kosovo se znaci plasirao![]()
A sad, pretpostavljam da Kosovo i Srbija ne mogu u istoj grupi, sto onda povecava nasu sansu da mi budemo u toj grupi?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Da, mada se onda pitam zasto to ne bi uradili sa nama takodje.kobe24 je napisao/la:Tako dodje. Bez obzira sto se tu ko fol nista ne zna, ja mislim da ce se FIBA ipak potruditi da Kosovo ne upadne u grupu sa Srbijom.Vucevich je napisao/la:I Kosovo se znaci plasirao![]()
A sad, pretpostavljam da Kosovo i Srbija ne mogu u istoj grupi, sto onda povecava nasu sansu da mi budemo u toj grupi?
Isto ih sleduje i u rukometu kad im Lazarov & Co. se uskoro oproste ...SGD53 je napisao/la:Kosovo pobjedilo Estoniju, Makedonija ispala.
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Upisana mu je trojka.calcio je napisao/la:Musa na 01:40:00....![]()
![]()
Da li je nagazio liniju, možda su trebali upisati 3p?
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Upisali su 3 poena tu. Gledaj sudiju, on je digao za 3calcio je napisao/la:Musa na 01:40:00....![]()
![]()
Da li je nagazio liniju, možda su trebali upisati 3p?
A mi slavimo ovo, ne zato što smo dostigli nešto veliko u internacionalnim okvirima, nego slavimo momke koji su još donedavno bili juniori, slavimo repku kojoj je većina okrenula leđa, a oni su nedostatak kvaliteta nadoknadili rijetko viđenom borbom jedne bh reprezentacije. Džabe sve zvijezde, kada one ne žele. Ja sam na poluvremenu sebi rekao, kako god završi ja sam ponosan na ove momke. Oni su ostavili zadnji atom snage i to je ono što ljudi ovdje cijene.
Pa zato sto smo mi s tom nacijom imali okrsaje prije 20 i kusur godina, a Kosovo se tek osamostalilo i to je jos svjeze. Nastao bi haos na njihovoj medjusobnoj utakmici, mada ni s nama vjerovatno ne bi bilo puno bolje. Jedino da se zabrani prisustvo gostujucim navijacima...Vucevich je napisao/la:Da, mada se onda pitam zasto to ne bi uradili sa nama takodje.kobe24 je napisao/la:Tako dodje. Bez obzira sto se tu ko fol nista ne zna, ja mislim da ce se FIBA ipak potruditi da Kosovo ne upadne u grupu sa Srbijom.Vucevich je napisao/la:I Kosovo se znaci plasirao![]()
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Politicka stvar,Kosovo i Srbija se u svakom zrebu uredjuje da ne mogu da igraju jedni protiv drugih...
Cestitke BIH na prolazu...
Cestitke BIH na prolazu...
nadolazite polako u vezi Juke, a razapinjali ste me ovdje kad sam pisao protiv njegasajo10 je napisao/la:Mlad je Nurkic.. Valjda ce jednom doci pameti.
Svaka čast našim momcima, ostvarena je velika i herojska pobjeda u onom grotlu. Uložili su Armenci truda i novca da sklepaju ovu reprezentaciju, da je napucaju i opet su danas razbijeni. Ne samo danas , nego u oba susreta. Pobjeda je velika, jer se spriječio sunovrat bh. košarke.Ono što su na neki način drugi uprskali, ovi mladi momci su ispravili i fenomenalno je bilo vidjeti kakav samo timski duh vlada među njima. On je i presudan. Ne bi protiv Armenaca, u onakvoj dvorani, gdje su ti gledaoci skoro na leđima, gdje skoro misliš da samo što nisu uletili u teren i u onakvim uslovima, ni iskusniji igrači bolje odigrali. Momci su pokazali da imaju petlju, pokazali su borbenost, dobre živce, a i znanje.
U svakom slučaju valjda su svi koji vole košarku u BiH nešto i naučili. Faktički mnogi su izbaksuzirali ovu reprezentaciju, ovu najuspješniju reprezentaciju naše države, jer mi se nismo znali ponositi time što smo redovno na evropskim prvenstvima, što smo tu u eliti, pa čak i kada je samo 16 reprezentacija učestvovalo. Znači, bili smo faktički košarkaška sila, među 16 najboljih, ali smo stalno postavljali pritisak na tu reprezentaciju, da mora nešto napraviti na tim prvenstvima i često smo nakon poraza na prvenstvima zaboravljali veličanstvene kvalifikacije i proglašavali igrače te reprezentacije luzerima. Kod nas se brzo zaboravi ono dobro i najdraže nam da pamtimo ono zadnje što se desi, pa onda sebe proglašavamo pačenicima, nesretnicima i naričemo nad sudbinom, gubeći često pojam o realnosti i o tome u kakvim uslovima i s kakvim finansijama druge selekcije raspolažu. Zato, dobro smo prošli i spasili smo se propasti, jer da smo sad pali, ko zna kako bi se digli. Zato je ova pobjeda jako bitna. Nekad su ovakve pobjede bitnije od onih na prvenstvima, jer poraz protiv Armenije bi nas definitivno bacio u drugi razred, ako ne i treći evropske košarke.
Mladi momci su položili bitan ispit (i to prvi veliki, dosta ih velikih ispita u budućnosti čeka) izgrađivat će se dalje, a daj Bože zdravlja Vujoševiću, pa da nastavi da vodi i dograđuje ovu reprezentaciju. Onda će opet biti nova čuda moguća...
U svakom slučaju valjda su svi koji vole košarku u BiH nešto i naučili. Faktički mnogi su izbaksuzirali ovu reprezentaciju, ovu najuspješniju reprezentaciju naše države, jer mi se nismo znali ponositi time što smo redovno na evropskim prvenstvima, što smo tu u eliti, pa čak i kada je samo 16 reprezentacija učestvovalo. Znači, bili smo faktički košarkaška sila, među 16 najboljih, ali smo stalno postavljali pritisak na tu reprezentaciju, da mora nešto napraviti na tim prvenstvima i često smo nakon poraza na prvenstvima zaboravljali veličanstvene kvalifikacije i proglašavali igrače te reprezentacije luzerima. Kod nas se brzo zaboravi ono dobro i najdraže nam da pamtimo ono zadnje što se desi, pa onda sebe proglašavamo pačenicima, nesretnicima i naričemo nad sudbinom, gubeći često pojam o realnosti i o tome u kakvim uslovima i s kakvim finansijama druge selekcije raspolažu. Zato, dobro smo prošli i spasili smo se propasti, jer da smo sad pali, ko zna kako bi se digli. Zato je ova pobjeda jako bitna. Nekad su ovakve pobjede bitnije od onih na prvenstvima, jer poraz protiv Armenije bi nas definitivno bacio u drugi razred, ako ne i treći evropske košarke.
Mladi momci su položili bitan ispit (i to prvi veliki, dosta ih velikih ispita u budućnosti čeka) izgrađivat će se dalje, a daj Bože zdravlja Vujoševiću, pa da nastavi da vodi i dograđuje ovu reprezentaciju. Onda će opet biti nova čuda moguća...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Samo da cestitam momcima na prolazu.Ovakvo zajednistvo u seniorskoj selekciji ne pamtim jos od one generacije koja je igrala odmah poslije rata i koju je jos uvijek "drmao" taj patriotski naboj.Sve poslije price,prava smo klapa,raja i sl. se nije pokazivalo na parketu.Mozda na neke bljeskove,ali konstantno,ne!Ova generacija je pokazala da se,zaista,u svakom ekipnom sportu moze odigrati dobro,ako imas trenera,sistem i boris se do kraja,ma koliko kvaliteta imao.Momci su pokazali da zasluzuju svoje mjesto,a za kvalifikacije,uz zdravog selektora aBd,bi dodao samo one igrace koji zaista zele biti tu i koji ce imati ovakav mentalitet kakav su oni imali.Ko iole pomisli da je iznad tima,da moze doci nespreman pa se ispucavati na utakmicama dok su drugi mjesec dana proljevali svoj znoj na pripremama,da kao zeli pomoci ali ima a,b,c probleme NE TREBA NAM!! Hvala Vam za sve ranije zasluge,to niko ne spori,ali bez ovog novog pristupa,dovidjenja i to je i sam Dule rekao nedavno.
P.S.Nemojte da se zaboravi za koji mjesec sta su ovi momci uradili i u kakvim uslovima,pa da im kresemo sve na kamaru i ismijavamo njihovu limitiranost,kad bude poslo po zlu u kvalifikacijama,a gotovo sigurno hoce,jer proces "kosarkaskog odrastanja" se ne moze izbjeci!To nam je pokazala i Svedska u 2 utakmice sa njima.
P.S.Nemojte da se zaboravi za koji mjesec sta su ovi momci uradili i u kakvim uslovima,pa da im kresemo sve na kamaru i ismijavamo njihovu limitiranost,kad bude poslo po zlu u kvalifikacijama,a gotovo sigurno hoce,jer proces "kosarkaskog odrastanja" se ne moze izbjeci!To nam je pokazala i Svedska u 2 utakmice sa njima.
Sve u svoje vrijeme. Juku trese nazalost seljacko-bosanski-africkoamericki-mentalit.. On je nas i dalje, i zelim da vjerujem da postoji razlog zasto se ponasa ovako kako se ponasa. Zato kazem, osim tog mentaliteta njegovog i mlad je, a mnogi ne sazrijevaju ni do 30 haha. Nadam se da to nije slucaj s njim i da ce na sljedece okupljane doci. A ako nema volje da igre, brate mili i to je zivot. Pa koga nema bez njega se moze. Puno teze, ali se moze. To su i ovi decki pokazali.save je napisao/la:nadolazite polako u vezi Juke, a razapinjali ste me ovdje kad sam pisao protiv njegasajo10 je napisao/la:Mlad je Nurkic.. Valjda ce jednom doci pameti.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Ova nasa ekipa dise kao jedan. kako ces nurkica u to integrisat kada njega ocito boli ****?
Sulejmanovic, Stipe, Kikan + neki Amer. I stime idemo se borit.
Sulejmanovic, Stipe, Kikan + neki Amer. I stime idemo se borit.
- invincible1921
- Kontakt:
A ima li ijedan validan razlog sto ne mogu igrat igraci iz NBA I EL? Sta bice prejake pojedine repke ? Ne kontam?
=\_1921_/=
Termiini kvalifikacija se poklapaju sa utakmicama uu klubovimainvincible1921 je napisao/la:A ima li ijedan validan razlog sto ne mogu igrat igraci iz NBA I EL? Sta bice prejake pojedine repke ? Ne kontam?
Razlog je jer su ljudi iz FIBA-e kreteni, prvo što su mislili da će im NBA pustiti da im igrači dođu u sred sezone na sedmicu dana da odigraju dva meča kvalifikacija, a drugi što se termini poklapaju sa utakmicama ELinvincible1921 je napisao/la:A ima li ijedan validan razlog sto ne mogu igrat igraci iz NBA I EL? Sta bice prejake pojedine repke ? Ne kontam?
Bolje bi ovo naš savez organizovao od FIBA-e
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- invincible1921
- Kontakt:
I sta sad hipotetcki Spanci moraju poslat nake iz njihove lige i to iz slabijih klubova lige...ispadnu? I onda mozda i najjaca repka u Evropi ne moze igrat na SP,Raonffa je napisao/la:Razlog je jer su ljudi iz FIBA-e kreteni, prvo što su mislili da će im NBA pustiti da im igrači dođu u sred sezone na sedmicu dana da odigraju dva meča kvalifikacija, a drugi što se termini poklapaju sa utakmicama ELinvincible1921 je napisao/la:A ima li ijedan validan razlog sto ne mogu igrat igraci iz NBA I EL? Sta bice prejake pojedine repke ? Ne kontam?![]()
Bolje bi ovo naš savez organizovao od FIBA-e
Cirkus teskih razmjera...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 20 avg 2017, 00:49, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma to se ni hipoteticki ne moze desiti.Pa zamisli ako spanci budu morali slati igrace iz,bubam,Tenerifa sta ce ove druge repke slati?Raju s basketa?

- invincible1921
- Kontakt:
Ma dobro nece se desit spancima al onoNEZALAGANJE je napisao/la:Ma to se ni hipoteticki ne moze desiti.Pa zamisli ako spanci budu morali slati igrace iz,bubam,Tenerifa sta ce ove druge repke slati?Raju s basketa?![]()
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 19 gostiju.