FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BordoArmy88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 19 maj 2017, 20:46

MortemHz je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:
I dok su navijači u nevjerici zbog očajne sezone, pojedini igrači bordo tima moljakaju menadžere da im pronađu inostrane angažmane.

Među prvima koji želi napustiti Koševo je Elvis Sarić. Ovaj rođeni Dubrovčanin je u Sarajevo stigao iz tuzlanske Slobode. Njega je evropskim ekipama samo dan nakon finala Kupa BiH ponudio iskusni i prekaljeni menadžer Ivica Pekić.

Osim njega odlazak su najavili i Adi Adilović, Amer Bekić, Haris Duljević, Sanjin Lelić, Samir Radovac, Dušan Hodžić, Elvedin Herić…
Nadam se iskreno da ovo nije mahala i da ćemo se ovih boldiranih riješiti! :kafa:
Gdje ovo pise?
Kopirao sa drugog foruma, zato kažem gore, valjda nije mahalska šuplja?! :urnebes:
zagorski je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:
I dok su navijači u nevjerici zbog očajne sezone, pojedini igrači bordo tima moljakaju menadžere da im pronađu inostrane angažmane.

Među prvima koji želi napustiti Koševo je Elvis Sarić. Ovaj rođeni Dubrovčanin je u Sarajevo stigao iz tuzlanske Slobode. Njega je evropskim ekipama samo dan nakon finala Kupa BiH ponudio iskusni i prekaljeni menadžer Ivica Pekić.

Osim njega odlazak su najavili i Adi Adilović, Amer Bekić, Haris Duljević, Sanjin Lelić, Samir Radovac, Dušan Hodžić, Elvedin Herić…
Nadam se iskreno da ovo nije mahala i da ćemo se ovih boldiranih riješiti! :kafa:
Jedino bi mi bilo zao Hodzica i malog Herica,momku nije fakticki ni data sansa,a ove ostale u masnu zavezati i pokloniti.
Mada,obzirom u kojem smjeru nam klub ide,nije iskljuceno da i za njima zalimo dogodine,kao sto sada zalimo za Krstom,Puzijem,Tatkom,Milosem... :mrgreen:
Onoga trenutka kada budemo za ovim gore boldiranim žalili, ne zaslužujemo da se nazivamo sportskim kolektivom! :puke:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 19 maj 2017, 20:54

Vi biste ostavili 2-3 igrača, doveli novih 15 i onda očekivali minimalno 3. pretkolo u evropi, te naravno od početka dominaciju ligom. Od kojih para gospodo?

Izgleda da su se neki pretjerano uživili u fantasy i ostale igrice.
SARAJEVO

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 19 maj 2017, 20:55

Ekipa i stručni štab su na udaru kritika nakon što je Sarajevo ostalo bez trofeja u Kupu BiH, a izvjesno je da neće osvojiti ni titulu prvaka BiH. Scenarij se ponavlja.

"Treba napomenuti da se slično dogodilo i pred sami početak sezone, tačnije pred derbi na Grbavici, kada je došla grupa navijača i napravila nepotreban pritisak na jednu potpuno novu ekipu, momke koji su prvi put u Sarajevu, u gradu, na ulici i u čarsiji. O tome se nažalost tada nije pitsao. Ekipa je sve vrijeme osporavana, ali je uprkos tome bila konkurentna cijele sezone", izjavio je Milošević.

On smatra da su Sarajevu nedostajala samo dva kvalitetna igrača kako bi sezona bila završena osvajanjem barem jednog trofeja.

"Prema mom mišljenju, uz dva vezna igrača u ovoj polusezoni, uvjeren sam da bi Sarajevo možda bilo i dvostruki šampion. Kada je klub posljednji put postao prvak, tada sam također slušao osporavanja za jednog Stojčeva, koji je uz još svega nekoliko od 70 igrača opravdao očekivanja. Tada sam rekao da ćemo ga od blata praviti", rekao je nekadašnji defanzivac ističući važnost i kvalitet igrača koji se neopravdano često nađu na udaru kritika.

Potom se kratko osvrnuo na incidente koje je napravila neodgovorna grupa navijača prijeteći nogometašima Nerminu Crnkiću i Edinu Rustemoviću.

"Ovo je Balkan, svi su selektori i stručnjaci. Da ne bih išao u detalje, svi negdje radimo i od nečega živimo, zamislite da radite za računarom i da pogriješite nešto u tekstu, pa vam dođu na vrata i prijete porodici. To se može dogoditi bilo kome, zamislite da je u pitanju vaš brat, drug, rođak. Misli li neko da oni (Crnkić i Rustemović) ne bi voljeli da su zabili? Nekom ugrožavati život zbog nogometa je samo dokaz u kakvom društvu živimo. U pitanju je svijest", kazao je Milošević.

U posljednje vrijeme se u javnosti mnogo spekuliše o navodnim namještaljkama u Premijer ligi BiH, odnosno u Ligi za prvaka.

"Naslušao sam se nebuloza za Ligu za prvaka, o namještaljkama, prodajama i štimanjima. To je dokaz koliko smo bolesno društvo. Osim sudijskih grešaka, ja ništa od toga vidio nisam, smio bih se kladiti. Sve je to život i sport", istakao je iskusni Trebinjac.

Govoreći o nezadovoljstvu navijača vodstvom FK Sarajevo, transfer politici i ostalome, Semjon je izrazio jasan stav i dao konkretan prijedlog.

"Znam da je nepovjerenje veliko, znam da ima propusta, a najveći krivac za to je onaj ko vlada klubom, dakle finansijer. Ali taj isti finansijer je dao svoej pare, 'očistio' dugove i napravio likvidan klub. Istina, ima grešaka, ali za svoje pare. Ako mi hoćemo da se pitamo, postavljamo ciljeve i slično, hajde da čovjeku damo sedam ili osam miliona i da ga ispratimo. Ne, mi bismo da nam neko plaća, a da mi prosipamo svoju volju. Taj model poslovanja nikad nigdje vidio nisam", dodao je Milošević.

Odličnu uzvratnu utakmicu finala Kupa BiH na Pecari između Širokog Brijega i Sarajeva zasjenili su incidenti i provokacije navijača domaćih, a potom i huligansko ponašanje grupe navijača Bordo ekipe prema igračima svog tima. Istakao je da na našim prostorima neće biti bolje sve dok ne "počistimo ispred svojih vrata".

"Pričamo o Širokom i skandiranju, a ponosimo li se mi događajima od preksinoć. Najprije ljudi sebe pogledajmo u oči, budimo realni prema sami sebi, pa tek onda osuđujmo druge. Hoćete da nam Savez riješi probleme koji kopaju ovo društvo? Kakav Savez, kakva pomoć, pa država je oslonac svemu, pa tako i sportu. Mislite li da naš sport ima oslonac? Kritikovati je najlakše, neću i ne mogu prihvatiti i podržati takav oblik ponašanja. Volim Sarajevo defacto i Horde zla, ali to ko radi i ko misli da treba tako, onda je izgubio kompas", završio je Milošević.

Inače, tridesetsedmogodišnji Milošević je ranije okončao nogometnu karijeru, vlasnik je UEFA-ine A licence, završio je Menadžement u sportu, a povremeno se bavi skautingom.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 maj 2017, 21:13

Pitar6785 je napisao/la:Krste se svadza hoda po splitu
Stojcev puz gnjavi loptu ne zalazese
Pussygaca, dzemo, biblija pijanice buntivnici itd
Delac, jajalo posudeni
BENKO JE BIO DOBAR SVI SMO GA GOTIVILI NISMO IMALI PARA DA MU DAJEMO PLATU KOJU JE ON IMO NIJE HTIO PRISTAT NA MANJE I **** STA JE TU JE.

Nadzite komentare kako smo svi slinili i kleli stojceva i ove gore kad nas je slavija uzela sa igracem manje. Kao nek igra ko god samo da natopi dres da igra srcem da gine samo da negledamo rahiticare blabla. Sad ovi ginu al nemaju tehniku ko ovi prije njih **** ovo treba nam tehniku. Da bi imo snagu tehniku znanje zalaganje moras da imas 18 BENKA a to zahtjeva 20 m km godisnje kako doc do takve love??? Ovo je drzava gdje umene babo nakon 37 godina radnog staza ima penziju 252 km mjesecno.
:thumbup:

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 19 maj 2017, 21:17

Pitar6785 je napisao/la: BENKO JE BIO DOBAR SVI SMO GA GOTIVILI NISMO IMALI PARA DA MU DAJEMO PLATU KOJU JE ON IMO NIJE HTIO PRISTAT NA MANJE I **** STA JE TU JE.
.
Nije istina, Benku je iz kluba izbacio Hurtic i glupost Uprave iz tog vremena.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 maj 2017, 21:19

fico je napisao/la:Vi biste ostavili 2-3 igrača, doveli novih 15 i onda očekivali minimalno 3. pretkolo u evropi, te naravno od početka dominaciju ligom. Od kojih para gospodo?

Izgleda da su se neki pretjerano uživili u fantasy i ostale igrice.
Ma tebra zaboli me tuki za Evropu jer sto se tice sportskog uspjeha mi nemamo od nje nista. U ovakvoj situaciji kakva je sad i ja sam kao i 90% foruma da otjeramo ovih 15 amatera i ostavimo ovih par sto to zasluzuju. Pa se onda kroz evropske utakmice samo uigravati sa novim igracima i nadam se strucnim stabom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 maj 2017, 21:20

Hajdemo po starom, rastjerati sve pa dovesti nove. E jesmo pametni svaka cast. Nismo bili zadovoljni sa Stojcevom , Krstom Bilbijom itd. Sada zalimo za njima. Ovoj ekipi fali 3-4 igraca i tjt. Rastjerat cemo ove i dovesti iste pa rastjerati i njih i tako u nedogled.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 19 maj 2017, 21:23

Katastrofalnu situaciju samo pretvorili u duplo katastrofalniju.

Mene brine sljedeća sezona, jer je ova propala, s kakvim planom, ambicijom i ekipom ćemo ući u narednu sezonu, trenutno se bolje ne nazire, kako je krenulo - bit će gore.

Trenutna ekipa, svi smo svjesni da je loše posložena, da nisu dobro selektovani igrači i da nema širinu. Ovu ekipu je trebalo i treba sagraditi, mi smo je ostavili 50% izgrađenu tj. neizgrađenu.

Golmani: Pavlović, Adilović + akademac (i više nego dobro za okvire našeg fudbala)
Desni bekovi: Dušan Hodžić, Advan Kadušić (i više nego dobro za okvire našeg fudbala)
Stoperi: Novaković, Mihojević, Kovačević (i više nego dobro za okvire našeg fudbala)
Lijevi bekovi: pojačanje, kvalitetna konkurencija (kvalitetan lijevi bek plus konkurencija)
Zadnji vezni: pojačanje, Perica Ivetić + akademac (kvalitetan zadnji vezni uz Pericu)
Prednji vezni: pojačanje, Sarić, Radovac + akademac (kreator, kvalitetan uz Sarića)
Lijevo krilo: Duljević, Crnkić
Desno krilo: pojačanje, Hebibović
Napad: pojačanje, Ahmetović, Nedim Hadžić

Mišljenja sam da igrači koji nisu imala minutažu u ovoj ekipi trenutnoj nemaju šta tražiti u Sarajevu.
Said Husejnović, Edin Rustemović, Amer Bekić, Almir Bekić, Frank Liivak, Sanjin Lelić, Elvedin Herić, Saša Balić, Nemanja Anđušić su igrači s kojim treba raskinuti ugovor, možda ove mlađe kao što su Lelić, Livak i Anđušić poslati na posudbu.

Ovo bi gore bila izgrađena ekipa s kojom bi mogli pucati na najveće domete u okviru našeg fudbala, naravno, ne moraju pojačanja biti tipa Benko, Cimirot, Jajalo.. to je nerealno, dovoljno je da su igrači iskusni, profesionalni, i da od uvijek igraju tu poziciju.

Ono što mene najviše brine jeste što dosta ovih igrača koji bi trebali ostati najavljuju odlazak.
Najizvjesniji je odlazak Duljevića i Crnkića, znači pored tih prijeko potrebnih pojačanja moraš nadoknaditi i njihov odlazak.
Evo sada se piše da i Sarić i Hodžić žele ići, opet problemi.

Nerealno je da ova struktura ljudi u klubu dovede 10+ igrača a da je većina kvalitet tj. da nisu u rangu onih koji ne zaslužuju bordo dres s toga ja bi pod svaku cijenu pokušao zadržati Duljevića, bez obzira na sve i Crnkića, Ahmetovića kao drugog napadača, Hebibovića kao konkurenciju, Sarića, pa i Radovca, Ivetića naravno i svu zadnju liniju osim Almira Bekića, naravno, golmane ne dirati.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 maj 2017, 21:26

fks74 je napisao/la:Hajdemo po starom, rastjerati sve pa dovesti nove. E jesmo pametni svaka cast. Nismo bili zadovoljni sa Stojcevom , Krstom Bilbijom itd. Sada zalimo za njima. Ovoj ekipi fali 3-4 igraca i tjt. Rastjerat cemo ove i dovesti iste pa rastjerati i njih i tako u nedogled.
A jel se pitas zasto zalimo za njima? Zato sto smo doveli jos vece krampe od njih, umjesto bolje, jedini klub na svijetu koji tako radi. Hajde da su dosli barem igraci istog kvaliteta, ali ne mi dovodimo amatere iz cg, albanije, rumunije...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 19 maj 2017, 21:27

Ostaviti Marka, Kovacevica i Pavlovica. Rastjerati sve ostalo! Ne treba dovoditi nove, jer ako ce ih onaj papak ihtijarevic dovoditi onda bolje ne bacati pare. Popuniti ekipu djecom iz alademije i to je to. Da ne ocekujemo nista ine nerviramo se. Svakako ovi koga god da dovedu, taj nece kur.cu valjati.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 19 maj 2017, 21:36

SiouxLukavac je napisao/la:Katastrofalnu situaciju samo pretvorili u duplo katastrofalniju.

Mene brine sljedeća sezona, jer je ova propala, s kakvim planom, ambicijom i ekipom ćemo ući u narednu sezonu, trenutno se bolje ne nazire, kako je krenulo - bit će gore.

Trenutna ekipa, svi smo svjesni da je loše posložena, da nisu dobro selektovani igrači i da nema širinu. Ovu ekipu je trebalo i treba sagraditi, mi smo je ostavili 50% izgrađenu tj. neizgrađenu.

Golmani: Pavlović, Adilović + akademac (i više nego dobro za okvire našeg fudbala)
Desni bekovi: Dušan Hodžić, Advan Kadušić (i više nego dobro za okvire našeg fudbala)
Stoperi: Novaković, Mihojević, Kovačević (i više nego dobro za okvire našeg fudbala)
Lijevi bekovi: pojačanje, kvalitetna konkurencija (kvalitetan lijevi bek plus konkurencija)
Zadnji vezni: pojačanje, Perica Ivetić + akademac (kvalitetan zadnji vezni uz Pericu)
Prednji vezni: pojačanje, Sarić, Radovac + akademac (kreator, kvalitetan uz Sarića)

Mišljenja sam da igrači koji nisu imala minutažu u ovoj ekipi trenutnoj nemaju šta tražiti u Sarajevu.
Said Husejnović, Edin Rustemović, Amer Bekić, Almir Bekić, Frank Liivak, Sanjin Lelić, Elvedin Herić, Saša Balić, Nemanja Anđušić su igrači s kojim treba raskinuti ugovor, možda ove mlađe kao što su Lelić, Livak i Anđušić poslati na posudbu.

Ovo bi gore bila izgrađena ekipa s kojom bi mogli pucati na najveće domete u okviru našeg fudbala, naravno, ne moraju pojačanja biti tipa Benko, Cimirot, Jajalo.. to je nerealno, dovoljno je da su igrači iskusni, profesionalni, i da od uvijek igraju tu poziciju.

Ono što mene najviše brine jeste što dosta ovih igrača koji bi trebali ostati najavljuju odlazak.
Najizvjesniji je odlazak Duljevića i Crnkića, znači pored tih prijeko potrebnih pojačanja moraš nadoknaditi i njihov odlazak.

Nerealno je da ova struktura ljudi u klubu dovede 10+ igrača a da je većina kvalitet tj. da nisu u rangu onih koji ne zaslužuju bordo dres s toga ja bi pod svaku cijenu pokušao zadržati Duljevića, bez obzira na sve i Crnkića, Ahmetovića kao drugog napadača, Hebibovića kao konkurenciju, Sarića, pa i Radovca, Ivetića naravno i svu zadnju liniju osim Almira Bekića, naravno, golmane ne dirati.
BOLDIRANO i jeste glavni razlog zašto smo tu gdje jesmo tj. nepostojeća vizija/plan/cilj, a ne uobičajena floskula "FKS uvijek ide na oba trofeja bla-bla". Govorim o DETALJNO razrađenom planu, ko, šta, gdje i kako do cilja! Dok god to ne budemo imali tj. uprava (za to valjda plate primaju?!), mnogo će Miljacke proteći dok mi postanemo ozbiljan i organizovan klub!
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 19 maj 2017, 21:37, ukupno mijenjano 1 put.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 maj 2017, 21:37

ElCartel11 je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Hajdemo po starom, rastjerati sve pa dovesti nove. E jesmo pametni svaka cast. Nismo bili zadovoljni sa Stojcevom , Krstom Bilbijom itd. Sada zalimo za njima. Ovoj ekipi fali 3-4 igraca i tjt. Rastjerat cemo ove i dovesti iste pa rastjerati i njih i tako u nedogled.
A jel se pitas zasto zalimo za njima? Zato sto smo doveli jos vece krampe od njih, umjesto bolje, jedini klub na svijetu koji tako radi. Hajde da su dosli barem igraci istog kvaliteta, ali ne mi dovodimo amatere iz cg, albanije, rumunije...
O cemu pricas, sa ovom ekipom si bio ravnopravan sa svim ekipama. Bolje neces dovesti u to sam siguran.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 maj 2017, 21:49

pasica je napisao/la:Ostaviti Marka, Kovacevica i Pavlovica. Rastjerati sve ostalo! Ne treba dovoditi nove, jer ako ce ih onaj papak ihtijarevic dovoditi onda bolje ne bacati pare. Popuniti ekipu djecom iz alademije i to je to. Da ne ocekujemo nista ine nerviramo se. Svakako ovi koga god da dovedu, taj nece kur.cu valjati.
Glavu dajem da bi nakon drugog kiksa na kosevu hebali sve poredu akademcima kampu,trenerima , nedima hadzica ,benfiku ma sve po redu .

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 maj 2017, 21:54

SiouxLukavac je napisao/la:Katastrofalnu situaciju samo pretvorili u duplo katastrofalniju.

Ja bih otjerao i Adilovića, dosta Pavlović i Kovačević, eventualno neki golman iz lige kojem ističe ugovor.
Za štopera dovest i Šerbečića jer je odličan a mlad.
Za lijevog beka dovest Stipu Markovića, na tu poziciju vratit Ivetića kao konkurenciju (kad ne bi bio backup za zadnjeg veznog) i jednog akademca.
Za zadnjeg veznog dovest dva kvalitetna pojačanja, plus su tu Ivetić i Mihojević/Kovačević koji mogu odgovorit zadatku. Recimo, Ordagić/Tomić i Redžić.
Riješit se Sarića i Radovca, il' jednog od njih, Dovest' tu pojačanje il' jednostavno promijenit sistem igre, ne mora to bit' 4-2-3-1, k'o da ne postoje druge formacije.
Dulja i Crnkić odoše, dovest' dobra krila il' kao što rekoh mijenjat sistem skroz, lakše bi bilo dovest dva veznjaka pa igrat 4-1-2-1-2 nego dovest ukupno 4 krila.
Naprijed Hadžić, Čataković i pojačanje, riješit se Merse skroz.
Ovo su moje želje koje nimalo nisu realne, i znam da od tog nema ništa. Al' eto, svet je lep kada sanjamo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 maj 2017, 21:57

Mersudina ostaviti, ali da bude joker s klupe. Mislim da bi bio koristan u situacijama kada ganjamo rezultat zbog skok igre. Kao starter ne, jer nam treba neki pokretljiviji spic.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 19 maj 2017, 21:57

bordobijeli je napisao/la:
pasica je napisao/la:Ostaviti Marka, Kovacevica i Pavlovica. Rastjerati sve ostalo! Ne treba dovoditi nove, jer ako ce ih onaj papak ihtijarevic dovoditi onda bolje ne bacati pare. Popuniti ekipu djecom iz alademije i to je to. Da ne ocekujemo nista ine nerviramo se. Svakako ovi koga god da dovedu, taj nece kur.cu valjati.
Glavu dajem da bi nakon drugog kiksa na kosevu hebali sve poredu akademcima kampu,trenerima , nedima hadzica ,benfiku ma sve po redu .
Pa?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 19 maj 2017, 22:06

Milosevic je sve fino objasnio,dovedite covjeka umjesto mrtvog njuskala,jedino sto se ne slazem sto je stao u odbranu ovih bolida,nek idu levati odgovorno tvrdim najdalje do Zrinjskog mogu otic,plakace svi za Sarajevom,necete nigdje igrat i dobijat pare a da nista uradili niste levati mrtvi,idite i ne vracajte se.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 maj 2017, 22:07

Meni sve ovo mirise na totalni raspad sistema jer sve ukazuje na tako nesto:
-veliko,ogromno nezadovoljstvo navijaca,koje kulminira verbalnim i fizickim napadima na igrace
-dvije sezone zaredom bez trofeja i jednom izborena evropa,uz naznake da ce i iduca biti jos gora
-totalna nezainteresiranost vlasnika kluba koji ne samo da nece da finansijski podrzi klub nego nije ispunio ni ono na sta se obavezao prilikom preuzimanja (dovrsetak kampa,posudba igraca iz Cardifa)
-pripremanje alibija od strane rukovodstva kluba za iducu sezonu 'nece niko doci da igra u fks jer ne smije'
-ocita nesposobnost rukovodstva kluba,ne vidi se nikakva jasna vizija i plan,
-nedostatak strucnih kadrova u sportskom dijelu,
-itd.

Postacemo samo prosjecan PL klub ciji ce jedini cilj biti da se ne napravi neki finansijski minus,bez sportskih i rezultatskih ambicija,vjerovatno bez dugova,ali vjerovatno i bez navijaca.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 19 maj 2017, 22:10

Mozda je Klub krenuo da ozbiljnije radi. Na zimu nije bilo prometno. OK, nije bilo pojacanja, ali nisu ni gomilali svakakve koji se nude.
Umjesto da ih podrzimo (igrace), mi unistavamo sad na kraju sve, i po' ekipe bi papire... Nemoguce da niko ne valja. Ako se svi slazemo da je dosao vezni na zimu, da bismo osvojili nesta, otkud sad da sve treba nabiti nogom? Moze, ali doci ce isti ili gori; nemoguce je dovesti preko 10 kvalitetnih igraca u jednom roku, i jos ih uigravaj :crazy: Malo realnosti.
Ekipa se treba postepeno slagati, evo npr. odbrana je beton, od golmana, preko stopera do bekova. Bekic je kao najslabija karika (inace momak vezni cijeli zivot i nije se snasao na beku), i ide na ljeto. Doci ce zamjena.
Na sredini fali zadnji vezni, dovede se sad neko. Fali 10ka, nadje se. Ostale ne dirati.
Naprijed dovesti napadaca i krilo kao zamjenu za Crnkica, i to je to.
5 novih. Dodaj jos Hadzica, i jos dva Akademca, ukupno 8 novih. Kapak. Mozemo samo bolji biti, konkurentniji itd. nego sad.
Trener je vec druga prica. Ako tu ofulaju, onda je sve upitno... :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 maj 2017, 22:28

muhamedhulk je napisao/la:Mozda je Klub krenuo da ozbiljnije radi. Na zimu nije bilo prometno. OK, nije bilo pojacanja, ali nisu ni gomilali svakakve koji se nude.
Umjesto da ih podrzimo (igrace), mi unistavamo sad na kraju sve, i po' ekipe bi papire... Nemoguce da niko ne valja. Ako se svi slazemo da je dosao vezni na zimu, da bismo osvojili nesta, otkud sad da sve treba nabiti nogom? Moze, ali doci ce isti ili gori; nemoguce je dovesti preko 10 kvalitetnih igraca u jednom roku, i jos ih uigravaj :crazy: Malo realnosti.
Ekipa se treba postepeno slagati, evo npr. odbrana je beton, od golmana, preko stopera do bekova. Bekic je kao najslabija karika (inace momak vezni cijeli zivot i nije se snasao na beku), i ide na ljeto. Doci ce zamjena.
Na sredini fali zadnji vezni, dovede se sad neko. Fali 10ka, nadje se. Ostale ne dirati.
Naprijed dovesti napadaca i krilo kao zamjenu za Crnkica, i to je to.
5 novih. Dodaj jos Hadzica, i jos dva Akademca, ukupno 8 novih. Kapak. Mozemo samo bolji biti, konkurentniji itd. nego sad.
Trener je vec druga prica. Ako tu ofulaju, onda je sve upitno... :D
Ima smisla ovo sto pises,itekako ima. I ovako bi trebalo da se radi.
Ali,pogledaj da je pola ekipe ili sigurno na izlaznim vratima ili se najavljuje njihov odlazak,dakle vjerovatno ce se opet morati dovesti veliki broj novih.
Dalje pitanje je koliko ce sredstava uopste biti na raspolaganju,a to diktira i kvalitet onih koji ce doci,osim toga od koga ocekujes da pregovara sa igracima i da odlucuje ko ce doci? Koliko cujem tu su glavni Valentin i Sabrina, wtf!!!
Tako da je najizvjesniji scenario u kojem ce trenutne 'vedete' almira,rustema i ostale zamijeniti 'vedete' slicnih 'kvaliteta' tipa karica,zeca i sl.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D, Napapijri i 40 gostiju.