RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Pa dobro, shvacam to doduse, ali iskreno, ja ne vidim na cemu se i temelji(o) taj neki optimizam, da ne kazem euforija, realno gledajuci i dalje mi djeluje momcad sasvim prosjecno uz ove postojece izmjene, mozda malo bolje na papiru, medjutim nikakva borba za Europu cak i u ovakvoj konkurenciji. PO MENI. A sad, hoce li me demantirati, ne znam...
...Život za Široki...
Torlak potpisao za NK ZADAR...toliko o prelasku u Velež..
@ŠB_Fidelis
niko nije ni rekao da se mora izboriti Evropa, nego da se pokuša barem biti u gornjem dijelu tabele, što bi bio napredak u odnosu na prošlu sezonu, jer ne treba stvarati nikakav pritisak na momke, jer oni bolje igraju kada ih svako otpiše.
@ŠB_Fidelis
niko nije ni rekao da se mora izboriti Evropa, nego da se pokuša barem biti u gornjem dijelu tabele, što bi bio napredak u odnosu na prošlu sezonu, jer ne treba stvarati nikakav pritisak na momke, jer oni bolje igraju kada ih svako otpiše.
Euforični su bili jedni, ne svi, to se ne treba generalizirati. Euforija se zasnivala na činjenicama da je konačno klub u organizacijskom smislu istupio naprijed, u utakmici protiv Širokog, onoj prijateljskoj u Vrapčićima su pokazali dijametralno suprotnu igru u odnosu na ovaj susret igran nedavno.
Euforija je bila zasnovana na tome da, se Velež još uvijek pripremao za ligu, a Široki je bio u punom jeku priprema, i puno bolje fizički spreman nego Velež u prijateljskoj, a to im nije smetalo da ih u potpunosti nadigraju u prvom poluvremenu već navedene prijateljske utakmice.
Mi, malo realniji smo očekivali ili remi, ili neki minimalan poraz. Ona utakmica je nešto što ne može niti jedan navijač Veleža da shvati, jer su realno, daleko bolji od onoga što su pokazali. Ibro je također sa nekim neshvatljivim rokadama ekipu samo gurnuo u ponor.
Nadam se da je ona utakmica samo jedna crna tačka u svijetloj sezoni našeg tima, jer su u ovoj utakmici bili neprepoznatljivi.
Euforija je bila zasnovana na tome da, se Velež još uvijek pripremao za ligu, a Široki je bio u punom jeku priprema, i puno bolje fizički spreman nego Velež u prijateljskoj, a to im nije smetalo da ih u potpunosti nadigraju u prvom poluvremenu već navedene prijateljske utakmice.
Mi, malo realniji smo očekivali ili remi, ili neki minimalan poraz. Ona utakmica je nešto što ne može niti jedan navijač Veleža da shvati, jer su realno, daleko bolji od onoga što su pokazali. Ibro je također sa nekim neshvatljivim rokadama ekipu samo gurnuo u ponor.
Nadam se da je ona utakmica samo jedna crna tačka u svijetloj sezoni našeg tima, jer su u ovoj utakmici bili neprepoznatljivi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ma, ja ne gledam te prijateljske utakmice kao neko relevantno mjerilo, mi ih redovitije gubimo, neovisno o protivniku, nego sto dobivamo jer mi sami imamo takvih problema s motivacijom, a u stanju smo bilo koga nadigrati, pa opet s istim protivnicima u ligi igramo puno bolje i dobivamo kad krene ''zaozbiljno''.
Ima tu pozitivnih pomaka, svakako, ali ne treba ocekivati rezultatski iskorak odmah, to dodje poslije stabilizacije i ulaganja u klupsku strukturu i infrastrukturalne uvjete, perioda gdje se krpas u nekim stvarima kako bi dopustio da za par godina par igraca sazrije, par pravih pojacanja dovedes i tek onda da dodje to na svoje mjesto, ali to ne vjerujem da je ova sezona tako da ne treba praviti nikakav pritisak niti imati iluzije o takvom cemu, dovoljno i jest biti u gornjoj polovici tabele.
Ima tu pozitivnih pomaka, svakako, ali ne treba ocekivati rezultatski iskorak odmah, to dodje poslije stabilizacije i ulaganja u klupsku strukturu i infrastrukturalne uvjete, perioda gdje se krpas u nekim stvarima kako bi dopustio da za par godina par igraca sazrije, par pravih pojacanja dovedes i tek onda da dodje to na svoje mjesto, ali to ne vjerujem da je ova sezona tako da ne treba praviti nikakav pritisak niti imati iluzije o takvom cemu, dovoljno i jest biti u gornjoj polovici tabele.
...Život za Široki...
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma, ja ne gledam te prijateljske utakmice kao neko relevantno mjerilo, mi ih redovitije gubimo, neovisno o protivniku, nego sto dobivamo jer mi sami imamo takvih problema s motivacijom, a u stanju smo bilo koga nadigrati, pa opet s istim protivnicima u ligi igramo puno bolje i dobivamo kad krene ''zaozbiljno''.

UPRAVO TO!
Kao što rekoh već, podjeljena su mišljenja oko samog budućeg statusa i plasmana Veleža u PLBiH.
Ja sam jedan od onih koji je zagovornik napretka korak po korak, upravo onako kako si ti napisao.
Ne može se očekivati napredak preko noći, to je jasno kao dan.
A motivacija u prijateljskim ... pa ne znam. Širokom je ta tekma ako se ne varam bila generalna provjera pred Evropu, ako ti ne treba veća motivacija, onda ne znam.
Nije to ni bitno sada, idemo dalje i jedni i drugi, do slijedećeg susreta.
Ja sam jedan od onih koji je zagovornik napretka korak po korak, upravo onako kako si ti napisao.
A motivacija u prijateljskim ... pa ne znam. Širokom je ta tekma ako se ne varam bila generalna provjera pred Evropu, ako ti ne treba veća motivacija, onda ne znam.
Nije to ni bitno sada, idemo dalje i jedni i drugi, do slijedećeg susreta.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Problem je bio sto su poslije prvog gola spustili rep i cekali kraj tekme.Kevin je napisao/la:mislim da oni misle na zalaganje, trud itdŠB_Fidelis je napisao/la:Nije sramota izgubiti od bolje, iskusnije i kvalitetnije momcadi.
totalno su "podbacili", ovo stavljam pod navodnike jer je pitanje uopće koliko su sposobni (jaki)...
Po meni to nije kazna, ako se dogodi jos koji put, onda okej... Ali kazniti ekipu u drugom kolu je bez veze.
Slazem se. Treba im dati ukupno 5 godina da totalno promjene smijer kluba. Poceli su lani, tako da...zizu1991 je napisao/la:kao što rekoh već, podjeljena su mišljenja oko samog budućeg statusa i plasmana Veleža u PLBiH.
Samo sto se u Mostaru ne zna cekati.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ma, da pratis Široki, shvatio bi.zizu1991 je napisao/la:
Prijateljska je i dalje prijateljska, treba biti pravi onda kad je bitno.
Ne da se nikome u Hercegovini cekati, razmazena publika, navikli na uspjehe, navikli na ''odmah i sad'' i navikli na rad. Medjutim to navikli na rad bi trebalo biti primarno, izbacivati lezihljebovice, neradnike, shvatiti da ti nitko nista nece pokloniti i da ti nista apsolutno ne znaci i nece biti vidljivo na terenu u buducnosti osim konstantnog i stalnog rada, dan za danom. Tko krene tim putem i pocne ulagati u sebe i svoje uvjete, propasti tesko da moze.Pirke je napisao/la: Slazem se. Treba im dati ukupno 5 godina da totalno promjene smijer kluba. Poceli su lani, tako da...
...Život za Široki...
još jednom pozdravljam potez NSBIH što je omogućio Veležu da organizuje tekmu mlade repke u Mostaru.
bit će neobično vidjeti na tv-u repku, umjesto veleža...
ne sumnjam da će stadion biti pun, jer će doći rukovodstvo saveza, bivši asovi Veleža i dr., pa je na Veležu zadatak da što bolje i kvalitetnije organizuje ovaj događaj.
očigledno su iz saveza ali i mnogi drugi prepoznali trud ljudi koji rade na napretku kluba, možda bude i nagrada od saveza ko zna?

bit će neobično vidjeti na tv-u repku, umjesto veleža...
ne sumnjam da će stadion biti pun, jer će doći rukovodstvo saveza, bivši asovi Veleža i dr., pa je na Veležu zadatak da što bolje i kvalitetnije organizuje ovaj događaj.
očigledno su iz saveza ali i mnogi drugi prepoznali trud ljudi koji rade na napretku kluba, možda bude i nagrada od saveza ko zna?
Svi smo mi isti.ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma, da pratis Široki, shvatio bi.zizu1991 je napisao/la:
Prijateljska je i dalje prijateljska, treba biti pravi onda kad je bitno.
Ne da se nikome u Hercegovini cekati, razmazena publika, navikli na uspjehe, navikli na ''odmah i sad'' i navikli na rad. Medjutim to navikli na rad bi trebalo biti primarno, izbacivati lezihljebovice, neradnike, shvatiti da ti nitko nista nece pokloniti i da ti nista apsolutno ne znaci i nece biti vidljivo na terenu u buducnosti osim konstantnog i stalnog rada, dan za danom. Tko krene tim putem i pocne ulagati u sebe i svoje uvjete, propasti tesko da moze.Pirke je napisao/la: Slazem se. Treba im dati ukupno 5 godina da totalno promjene smijer kluba. Poceli su lani, tako da...

Ali to sto kazes stoji. Imas apsolutno pravo.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
ovom prilikom želim navijačima Veleža islamske vjeroispovijesti čestitati nastupajući Bajram s porukom: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN. 

-
- Kontakt:
Kevin,Kevin je napisao/la:mislim da oni misle na zalaganje, trud itdŠB_Fidelis je napisao/la:Nije sramota izgubiti od bolje, iskusnije i kvalitetnije momcadi.
totalno su "podbacili", ovo stavljam pod navodnike jer je pitanje uopće koliko su sposobni (jaki)...
Onako generalno, po cemu mislis da nisu sposobni ili jaki?
Ja ne vidim da je Velezova ekipa toliko losa sada. Prosle polusezone smo od 15 utakmica izgubili samo 3 i primili mozda svega nekoliko golova. Ta odbrana nam je ostala netaknuta. Srednji red smo malo pojacali (a srednji red je bio prilicno dobar jer da ne primis golove trebas imat dobru i odbranu i srednji red) a i napad smo pojacali najvise i doveli 3 ofanzivna igraca koji su prilicno jaki za standarde nase lige.
Ali hajde, mozda sam ja malo subjektivan, pa bas me interesuje sta ti mislis.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
Meni ovo sto si napisao pravi smisla. Ako sam te ispravno razumio ti govoris fakticki da imaju 3 faze do iskoraka u Evropu: 1) stabilizacija, 2) ulaganje u infrastrukturu i klupsku strukturu, i 3) stvaranje ekipe. Ja se s ovim slazem.ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma, ja ne gledam te prijateljske utakmice kao neko relevantno mjerilo, mi ih redovitije gubimo, neovisno o protivniku, nego sto dobivamo jer mi sami imamo takvih problema s motivacijom, a u stanju smo bilo koga nadigrati, pa opet s istim protivnicima u ligi igramo puno bolje i dobivamo kad krene ''zaozbiljno''.
Moje pitanje je samo koja je sezona "ta sezona"?
Sto se tice ovog 1): evo klub stvarno jeste stabilizovan vec i 2 godine. Plate su trenutno svakog prvog.
Sto se tice ovog 2): ulaganja u klupsku infrastrukturu su tu - gradi se nove karike za press, tonske kabine itd... Mlada repka BiH ce po prvi put u istoriji nezavisne BiH igrati u Mostaru - upravo na Velezovom stadionu koji je prije 15 godina bio obicna livada - ali eto sada kako-tako zadovoljava standarde da mlada repka moze da igra na njemu. Mislim da su jedino preostali semafori da bi stadion bio 100% tu. A ulaze se i u klupsku strukturu - vjerovatno imamo tu jos da poradimo. Po pitanju A tima - imamo dobrog trenera, imamo evo i solidna pojacanja. Znaci taj dio u je u blizu. Ali trebamo pojacati skolu fudbala.
Sto se tice ovog 3) Ekipa se stvara.
Ja ne mislim da smo mi daleko. Tu je to - ili ova sezona ili ona iza nje.
MostaracVelezovac je napisao/la:Meni ovo sto si napisao pravi smisla. Ako sam te ispravno razumio ti govoris fakticki da imaju 3 faze do iskoraka u Evropu: 1) stabilizacija, 2) ulaganje u infrastrukturu i klupsku strukturu, i 3) stvaranje ekipe. Ja se s ovim slazem.ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma, ja ne gledam te prijateljske utakmice kao neko relevantno mjerilo, mi ih redovitije gubimo, neovisno o protivniku, nego sto dobivamo jer mi sami imamo takvih problema s motivacijom, a u stanju smo bilo koga nadigrati, pa opet s istim protivnicima u ligi igramo puno bolje i dobivamo kad krene ''zaozbiljno''.
Moje pitanje je samo koja je sezona "ta sezona"?
Sto se tice ovog 1): evo klub stvarno jeste stabilizovan vec i 2 godine. Plate su trenutno svakog prvog.
Sto se tice ovog 2): ulaganja u klupsku infrastrukturu su tu - gradi se nove karike za press, tonske kabine itd... Mlada repka BiH ce po prvi put u istoriji nezavisne BiH igrati u Mostaru - upravo na Velezovom stadionu koji je prije 15 godina bio obicna livada - ali eto sada kako-tako zadovoljava standarde da mlada repka moze da igra na njemu. Mislim da su jedino preostali semafori da bi stadion bio 100% tu. A ulaze se i u klupsku strukturu - vjerovatno imamo tu jos da poradimo. Po pitanju A tima - imamo dobrog trenera, imamo evo i solidna pojacanja. Znaci taj dio u je u blizu. Ali trebamo pojacati skolu fudbala.
Sto se tice ovog 3) Ekipa se stvara.
Ja ne mislim da smo mi daleko. Tu je to - ili ova sezona ili ona iza nje.
valjda fenjeri

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
ma mogu oni biti u samom vrhu,nego kenje nece da trce i da se bore
Treba njima neko poput Visnjevca da im nabije kondiciju i zavede disciplinu
FORZA VELEZ

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
pa Višnjevac je prije godinu i više vodio Leotar, ako se ne varam?
-
- Kontakt:
Neki kazu da semafori za stadion (valjda imaju neki posebni koji ispunjavaju uslove) kostaju i do 500,000 maraka.
Meni to ne pravi smisla bas - i bas bi volio da saznam koliko je stvarno cijena semafora koji bi zadovoljili standarde za Velezov stadion.
Meni to ne pravi smisla bas - i bas bi volio da saznam koliko je stvarno cijena semafora koji bi zadovoljili standarde za Velezov stadion.
Kakvi semafori ? HAHAHAHA pa imate vec jedan nije losMostaracVelezovac je napisao/la:Neki kazu da semafori za stadion (valjda imaju neki posebni koji ispunjavaju uslove) kostaju i do 500,000 maraka.
-
- Kontakt:
Jao mene budale ... reflektori .. .svjetla. Nisam mislio na semafore.
Jooojj konja ... vidi se da nisam spavo sinoc.

Jooojj konja ... vidi se da nisam spavo sinoc.

KAZNA ZA PRISTUP IGRI NA „PECARI“
Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež održao je vandredni sastanak nakon utakmice na „Pecari“. Analizirajući sve do sada urađeno na finansijskom i organizacionom planu pred ovu sezonu, ocijenjeno je da je pristup igri na „Pecari“ bio ispod očekivanog nivoa. Zbog toga je Upravni odbor Veleža odlučio da, zbog pristupa igri na „Pecari“ koji je rezultirao visokim porazom, kazni igrače i stručni štab odbijanjem 20% od julske plate.
izvor: oficijelna
FORZA VELEZ
Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež održao je vandredni sastanak nakon utakmice na „Pecari“. Analizirajući sve do sada urađeno na finansijskom i organizacionom planu pred ovu sezonu, ocijenjeno je da je pristup igri na „Pecari“ bio ispod očekivanog nivoa. Zbog toga je Upravni odbor Veleža odlučio da, zbog pristupa igri na „Pecari“ koji je rezultirao visokim porazom, kazni igrače i stručni štab odbijanjem 20% od julske plate.
izvor: oficijelna
FORZA VELEZ
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.