FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

4672980102091213
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 4672980102091213 » 05 avg 2016, 04:00

Citam zadnjih par stranica i pitam se da li mi navijamo za isti klub? Polemika se vodi oko Bogicevica, Stanica i Dade izmedju ostalog. Kakve veze uprava kluba ima sa tim sto Kostic dodje i kaze ja na ovu trojicu ne racunam jer se ne uklapaju u moj sistem rada? Sva trojica su bili prosjecni ili ispodprosjecni u zadnjoj polusezoni. Da li Zeljo treba sad placati Bogicevica jednu godinu jer ga Kostic ne zeli? Sasvim je logicno da ne zeli igraca koji ima 34 godine i 95 kilograma, a zadnje godine je proveo u ekipi koja se borila za opstanak i tu se nije izdvajao. On ne zeli posudbu,on je veci od Zelje i njemu treba davati platu :crazy: s njim je dogovor bio drugaciji i njemu je Zeljo i od ranije bio duzan, pa neka tuzi, ako izganja dobit ce sto je zasluzio. Dado Sadikovic ima oko stotinu utakmica u dresu Zelje i kad su stavljeni na marginu menagercici iz Tuborga i njegov (ne)kvalitet je konacno dosao do izrazaja. Za hiljade i hiljade minuta provedenih na terenu on nema 84 kako Bog zapovijeda. Evo sad ide u Sloveniju nek zabije 10 golova i napravi 10 asistencija u ekipi koja ce se boriti za opstanak po kvaliteti u slicnoj nama ligi i ja sve povlacim za sto sam rekao. Jedino mi je zao Stanica i volio bih da se s njim korektno rastanemo. Sto se tice Bekrica znamo da je drugi najplaceniji igrac u ekipi, a svi znamo kako igra, pa je i logicno ako nastavi ovim tempom da ce biti bivsi. Nije merhamet ;)

@starigrad sta se tebi ne svidja kod rada ove uprave? Nisam te fino shvatio Boga mi i slazem se da snose veliki dio krivice za sportski neuspjeh prosle godine, ali je on je bio splet nesretnih okolnosti i nesto sto niko od nas nije ocekivao da ce se desiti posebno nakon evropske rapsodije i odlicnih izdanja. Ko je mogao predvidjeti da Kokot ili Djelmic ne mogu praviti razliku protiv Rudara iz Prijedora, a izbace Geru i Lamaha i to poprilicno lagano. Jel neko sumnjao da je Mladenovic koji je bio pristojan u Lijezu smijesan igrac, da je Dado isti kao sa 16 godina? Da je Stokic igrac za srpska sela i prvu ligu RS? Da ce Memija i Amir oscilirati u igri protiv amatera, a onako su odigrali sest evropskih utakmica? Okej, vidjelo se smijesna nam ekipa i dovelo se 13 igraca. Od toga sam znao da pola nece biti za Zelje sto je i logicno ako ih toliko dovedes. Na kraju nismo uspjeli i polovina ta je otisla ili su u drugom planu. Malo nam je falilo da se izvucemo iz nemoguce situacije. Velika zamjerka upravi na smjenama trenera i zao mi je sve trojica, a najmanje Edisa, mada sam bio da i on ostane, a svi znamo da je izgubio kompas. Boze moj, nismo otisli u evropu, dug se nastavlja vracati, stadion se gradi, sve je transparentno, doveli smo stranog trenera, imamo isplaniram budjet za za citavu godinu.Navijaci zadovoljni ! Kod Amara se radilo na crno i to svi znaju. Znaju i ko je Amar i da je uz babu nasa najveca legenda koja jos nije zavrsila pricu sa ovim Zeljom i svi cekamo trecu srecu, ali bez njega se mora i moze. Ostalo su sve ublehasi pocevsi od Zuje(zvani grupna faza), pa nadalje da ne spominjem ove sitne klosarcice sa kojima je klub raskrstio(cuju se negdje na drustvenim mrezama na momente), a poslije njega je uvijek dosao finansijski i sportski krah. Poslije Njukastla i one sezone je otisao bez traga i glasa i svi znamo sta se desavalo, a evo i sad je bilo dosta lose dok se nije pojavila ova grupa ljudi. Konkretno Miske ulijece sa novcem jos od 2014. godine, a to malo ko zna.

Sta pise neki portal, sta kafana prica i bivse "legende" i bivsi igraci mislim da je sasvim nebitno. Prva grupa ljudi koja radi bez malverzacija i klub je na prvom mjestu,a ovi Zeljovci sto ih ja znam svi su prezadovoljni,a Boga mi i onih par hiljada sto gledaju tekme na Grbavici. Zato me malo poremetila diskusija na forumu. Cuj Bogicevic da unese nemir :crazy: evo sad ce osam do deset hiljada ljudi reci sta misli o ovom Zeljeznicaru, ako vec necete na tekmu bice na malim ekranima, pa uzivajte :lol:
I da rekao sam da je omladinski pogon rupa bez dna prije par sedmica ,a evo krenula je reorganizacija. Za sve ostale stvari koje ne mogu da pisem i vise da tipkam postavit cu klip gdje sve lijepo i uredno objasnjeno. Svi na Siroki !

Za zivot cijeli !

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 05 avg 2016, 07:58

4672980102091213 je napisao/la:Citam zadnjih par stranica i pitam se da li mi navijamo za isti klub? Polemika se vodi oko Bogicevica, Stanica i Dade izmedju ostalog. Kakve veze uprava kluba ima sa tim sto Kostic dodje i kaze ja na ovu trojicu ne racunam jer se ne uklapaju u moj sistem rada? Sva trojica su bili prosjecni ili ispodprosjecni u zadnjoj polusezoni. Da li Zeljo treba sad placati Bogicevica jednu godinu jer ga Kostic ne zeli? Sasvim je logicno da ne zeli igraca koji ima 34 godine i 95 kilograma, a zadnje godine je proveo u ekipi koja se borila za opstanak i tu se nije izdvajao. On ne zeli posudbu,on je veci od Zelje i njemu treba davati platu :crazy: s njim je dogovor bio drugaciji i njemu je Zeljo i od ranije bio duzan, pa neka tuzi, ako izganja dobit ce sto je zasluzio. Dado Sadikovic ima oko stotinu utakmica u dresu Zelje i kad su stavljeni na marginu menagercici iz Tuborga i njegov (ne)kvalitet je konacno dosao do izrazaja. Za hiljade i hiljade minuta provedenih na terenu on nema 84 kako Bog zapovijeda. Evo sad ide u Sloveniju nek zabije 10 golova i napravi 10 asistencija u ekipi koja ce se boriti za opstanak po kvaliteti u slicnoj nama ligi i ja sve povlacim za sto sam rekao. Jedino mi je zao Stanica i volio bih da se s njim korektno rastanemo. Sto se tice Bekrica znamo da je drugi najplaceniji igrac u ekipi, a svi znamo kako igra, pa je i logicno ako nastavi ovim tempom da ce biti bivsi. Nije merhamet ;)

@starigrad sta se tebi ne svidja kod rada ove uprave? Nisam te fino shvatio Boga mi i slazem se da snose veliki dio krivice za sportski neuspjeh prosle godine, ali je on je bio splet nesretnih okolnosti i nesto sto niko od nas nije ocekivao da ce se desiti posebno nakon evropske rapsodije i odlicnih izdanja. Ko je mogao predvidjeti da Kokot ili Djelmic ne mogu praviti razliku protiv Rudara iz Prijedora, a izbace Geru i Lamaha i to poprilicno lagano. Jel neko sumnjao da je Mladenovic koji je bio pristojan u Lijezu smijesan igrac, da je Dado isti kao sa 16 godina? Da je Stokic igrac za srpska sela i prvu ligu RS? Da ce Memija i Amir oscilirati u igri protiv amatera, a onako su odigrali sest evropskih utakmica? Okej, vidjelo se smijesna nam ekipa i dovelo se 13 igraca. Od toga sam znao da pola nece biti za Zelje sto je i logicno ako ih toliko dovedes. Na kraju nismo uspjeli i polovina ta je otisla ili su u drugom planu. Malo nam je falilo da se izvucemo iz nemoguce situacije. Velika zamjerka upravi na smjenama trenera i zao mi je sve trojica, a najmanje Edisa, mada sam bio da i on ostane, a svi znamo da je izgubio kompas. Boze moj, nismo otisli u evropu, dug se nastavlja vracati, stadion se gradi, sve je transparentno, doveli smo stranog trenera, imamo isplaniram budjet za za citavu godinu.Navijaci zadovoljni ! Kod Amara se radilo na crno i to svi znaju. Znaju i ko je Amar i da je uz babu nasa najveca legenda koja jos nije zavrsila pricu sa ovim Zeljom i svi cekamo trecu srecu, ali bez njega se mora i moze. Ostalo su sve ublehasi pocevsi od Zuje(zvani grupna faza), pa nadalje da ne spominjem ove sitne klosarcice sa kojima je klub raskrstio(cuju se negdje na drustvenim mrezama na momente), a poslije njega je uvijek dosao finansijski i sportski krah. Poslije Njukastla i one sezone je otisao bez traga i glasa i svi znamo sta se desavalo, a evo i sad je bilo dosta lose dok se nije pojavila ova grupa ljudi. Konkretno Miske ulijece sa novcem jos od 2014. godine, a to malo ko zna.

Sta pise neki portal, sta kafana prica i bivse "legende" i bivsi igraci mislim da je sasvim nebitno. Prva grupa ljudi koja radi bez malverzacija i klub je na prvom mjestu,a ovi Zeljovci sto ih ja znam svi su prezadovoljni,a Boga mi i onih par hiljada sto gledaju tekme na Grbavici. Zato me malo poremetila diskusija na forumu. Cuj Bogicevic da unese nemir :crazy: evo sad ce osam do deset hiljada ljudi reci sta misli o ovom Zeljeznicaru, ako vec necete na tekmu bice na malim ekranima, pa uzivajte :lol:
I da rekao sam da je omladinski pogon rupa bez dna prije par sedmica ,a evo krenula je reorganizacija. Za sve ostale stvari koje ne mogu da pisem i vise da tipkam postavit cu klip gdje sve lijepo i uredno objasnjeno. Svi na Siroki !

dosta toga, sto mi smeta u sportskom segmentu, si i sam vec napisao. sportski segment je i jedina moja zamjerka ovoj upravi. nije bogicevic, kad je dovodjen, imao 22 godine i 65 kg, pa nije u redu sad pisati kako ima 33 godine i 95 kg. nismo ga zvali i doveli prije 10 godina, nego nedavno. nisu ni stanic, ni bogicevic molili da dodju u Zelju, nego su pozvani od ljudi iz kluba na pregovore i postigli dogovor o angazmanu. sad nam, nakon vrlo kratkog vremena, ne valjaju i radis sve da sami kazu odoh ja, niste mi nista duzni, samo nek se sve ovo zavrsi. igramo se sa sudbinama i egzistencijom ljudi, a to nije u redu. obojica su u godinama, kada ce tesko naci povoljan angazman, a ti si sa njima potpisao nesto, sto im je bilo zadovoljavajuce i povoljno u trenutku dogovora. dovedes capljica, kao trenera preko noci. jel u redu da capljica dovedes u situaciju da kaze nikada vise, nista ne zelim imati sa Zeljom? zasto kostic, ako je tacno da se iskljucivo on pita o igracima, kaze da situacija sa hervasom nije njegov problem? hoces li podrzati raskide sa masom igraca (sto je uradjeno prilikom dolaska mulalica i kostica), ukoliko kostic dobije otkaz, jer ce novi trener traziti 13 novih igraca? ja necu, jer tako nikada necemo stvoriti tim, sto je uslov za dobre rezultate. uglavnom, sportski segment, po meni, jos uvijek ne funkcionise kako treba. ima toga jos, ali ne zelim da ispadne kako pljujem (jer se ovdje odmah tako tumaci kritika), ali cu svoj stav, misljenje i kritiku uvijek jasno iznijeti.

sto se tice zadovoljstva i podrske navijaca, hoces reci da nam je stadion uvijek pun i trazi se karta vise? stadion se puni kad je euforija oko necega, kada imamo igru koja privuce te navijace na stadion, kada se borimo za nesto... ne mogu se praviti mutav i ne vidjeti da, kada lose igramo i kada nismo u vrhu, dodje max 3.000 ljudi na stadion, sto se i desavalo pred kraj prosle sezone, kao i godinama prije. jel" to ta bezrezervna i stalna podrska mase navijaca? iskreno se nadam da cemo ove godine, imati igru i rezultate, koji ce konstatno puniti stadion. vrijeme pred nama ce pokazati kako ce se stvari razvijati.

sve sto pisem je moj stav i misljenje, stvoreni na osnovu onoga sto vidim. niti idem u makijato, niti u tuborg. niti imam dodira sa ljudima iz uprave, niti sa ovim sto su protiv njih. ne dajem dozivotne mandate ni amaru, ni postojecim ljudima u upravi. ja ne stvaram misljenje na osnovu prica i pisanja, nego rezultata, kako igre, tako i rada. zbog toga sam u situaciji, na ovom forumu, da sam bukvalno izmedju dvije vatre. danas nisam tebi jasan, jer izrazavam nezadovoljstvo sportskim segmentom, a sutra ne valjam amazonu, hrasno, samoplavi... jer stitim upravu po pitanju odradjenog u administrativnom djelu. a, samo se trudim realno sagledati stvari. ne treba meni necije misljenje i stav, da bih ja izgradio svoje. pogotovo kada se ta misljenja i stavovi ne obrazloze i ne argumentuju, nego se napisu samo da bi se kontriralo drugoj strani.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 05 avg 2016, 10:10

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

siromzatvorenihociju
Kontakt:

Post Postao/la siromzatvorenihociju » 05 avg 2016, 10:21

ovo sto radi uprava je sramno za jedan klub kao sto je Zeljeznicar. Kakav njihov planski transparentni budzet? Igraci ko na autobuskoj stanici, dolaze pa odlaze, potpisuju se abnormalni ugovori sa ljudima koji ne mogu biti ni od kakve pomoci. Tjeraju druge na jadan nacin i to one za koje su govorili hvalospjeve u proteklim periodima. Igraju se ljudskim zivotima! Pojma oni nemaju od sportskog djela, preko pravne sluzbe i svih redom. Tako je kad ga vode ljudi koji blage veze o fudbalu nemaju, loptu vidjeli samo na televiziji, a ponasaju se kao da su najpametniji, ustvari gledaju samo licni interes, Zeljo ih ne zanima. Uprava tjera igrace, naravno da je to njihovo maslo. Ali sami sebi prave belaj, sve ce iskihati do zadnje markice plus kamate. A mogli su pametnije odigrati. Mazu nam oci piskaranjem po zidovima, a suplji na sve strane.

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 05 avg 2016, 10:28

Mozemo li se vratiti vaznoj utakmici koja nas ocekuje sutra, sastavu, prognozama i sl.? Ja cu aBd biti zadovoljan pobjedom i od jednog gola razlike.

Forum je da se iznose razlicita misljenja, nismo mi ti koji odlucujemo nesto niti smo sudije, rezultati rada su jedino mjerilo.
Jedino se ne mogu sloziti sa misljenjem oko razlaza sa pojedinim igracima koji su bili pod ugovorom. Realno to je normalna situacija u svim poslovima (osjetio na svojoj kozi a imao ugovor na neodredeno :), nisam mlad ali Boze moj zivot ide dalje, novi posao itd.) kao i u drugim klubovima sirom svijeta, milion primjera gdje trener oducuje da li mu neko treba ili ko mu treba. Trener se promjeni pa se i igraci mjenjaju a ako nema rezultata prvi ide trener pa sve tako u krug.
Malo koji klub ima strpljena da drzi trenera i ceka stvaranje ekipe bez rezultata, osim Arsenala :) A pored toga novac i finansiranje je gotovo na prvom mjestu.

Jos nesto, ne trebamo se ljutiti na ovaj portal sto iznosi neke informacije, to je danas normalno pa cak i veci mediji objave nesto sto nije zvanicno i 100% provjereno, milion primjera.
Pogotovo sada kada nemaju ugovor sa klubom, vjerovatno je to bio i razlog da se ne produzi saradnja.
Ocita je razlika u objavama, naslovima i sl. izmedu vijesti nas i pitara. Najbolji je primjer vijest o Benki dosta umjereno uz prethodnu dozvolu, da je kod nas takva situacija ne daj Boze sa Lendricem ili Blagojevicem bila bi dosta ranije objava i sa nekim bomasticnim naslovom, komentarom itd.. Ali razumijem odluku.

I za kraj, nas najveci problem u Bosni je mentalitet, volimo sve da znamo, znamo sve najbolje, najveci smo kriticari kada ne ide, kada ide dobro to obicno kratko traje, merhametli smo, brzo zaboravljamo .... A realno malo je toga po cemu se mozemo porediti sa drzavama u okruzenju a kamoli sa evropom. Cast izuzetcima koji naprave povremeni bljesak i pokazu da bi se moglo ali .....

Izvinite na duzem postu.

Samo Željo!

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 05 avg 2016, 10:29

siromzatvorenihociju je napisao/la:ovo sto radi uprava je sramno za jedan klub kao sto je Zeljeznicar. Kakav njihov planski transparentni budzet? Igraci ko na autobuskoj stanici, dolaze pa odlaze, potpisuju se abnormalni ugovori sa ljudima koji ne mogu biti ni od kakve pomoci. Tjeraju druge na jadan nacin i to one za koje su govorili hvalospjeve u proteklim periodima. Igraju se ljudskim zivotima! Pojma oni nemaju od sportskog djela, preko pravne sluzbe i svih redom. Tako je kad ga vode ljudi koji blage veze o fudbalu nemaju, loptu vidjeli samo na televiziji, a ponasaju se kao da su najpametniji, ustvari gledaju samo licni interes, Zeljo ih ne zanima. Uprava tjera igrace, naravno da je to njihovo maslo. Ali sami sebi prave belaj, sve ce iskihati do zadnje markice plus kamate. A mogli su pametnije odigrati. Mazu nam oci piskaranjem po zidovima, a suplji na sve strane.
"Piskaranje" po zidovima je jedna lijepa priča u istoriji FK Željezničara i ne liječi svoje frustracije na onome na čemu ne treba.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 05 avg 2016, 10:40

siromzatvorenihociju je napisao/la:ovo sto radi uprava je sramno za jedan klub kao sto je Zeljeznicar. Kakav njihov planski transparentni budzet? Igraci ko na autobuskoj stanici, dolaze pa odlaze, potpisuju se abnormalni ugovori sa ljudima koji ne mogu biti ni od kakve pomoci. Tjeraju druge na jadan nacin i to one za koje su govorili hvalospjeve u proteklim periodima. Igraju se ljudskim zivotima! Pojma oni nemaju od sportskog djela, preko pravne sluzbe i svih redom. Tako je kad ga vode ljudi koji blage veze o fudbalu nemaju, loptu vidjeli samo na televiziji, a ponasaju se kao da su najpametniji, ustvari gledaju samo licni interes, Zeljo ih ne zanima. Uprava tjera igrace, naravno da je to njihovo maslo. Ali sami sebi prave belaj, sve ce iskihati do zadnje markice plus kamate. A mogli su pametnije odigrati. Mazu nam oci piskaranjem po zidovima, a suplji na sve strane.
Moze li pojasnjenje ovog dijela, veze igranja fudbala i upravljanja klubom?!
Ako si bio dobar fudbaler, bices dobar direktor fudbalskog kluba?!
To sam upravo pisao, mentalitet, mentalitet!
Najbolji primjer da nisi u pravu za to razmisljanje, je Dzelo. Hvala mu za sve utakmice (osim Litexa) i golove posebno u derbijima ali on je poslije pokazao prije svega kakav je covjek pa onda da veze nema sa poslom a o steti prema klubu necu pisati.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 05 avg 2016, 11:41

mirek11 je napisao/la:Mozemo li se vratiti vaznoj utakmici koja nas ocekuje sutra, sastavu, prognozama i sl.? Ja cu aBd biti zadovoljan pobjedom i od jednog gola razlike.

Forum je da se iznose razlicita misljenja, nismo mi ti koji odlucujemo nesto niti smo sudije, rezultati rada su jedino mjerilo.
Jedino se ne mogu sloziti sa misljenjem oko razlaza sa pojedinim igracima koji su bili pod ugovorom. Realno to je normalna situacija u svim poslovima (osjetio na svojoj kozi a imao ugovor na neodredeno :), nisam mlad ali Boze moj zivot ide dalje, novi posao itd.) kao i u drugim klubovima sirom svijeta, milion primjera gdje trener oducuje da li mu neko treba ili ko mu treba. Trener se promjeni pa se i igraci mjenjaju a ako nema rezultata prvi ide trener pa sve tako u krug.
Malo koji klub ima strpljena da drzi trenera i ceka stvaranje ekipe bez rezultata, osim Arsenala :) A pored toga novac i finansiranje je gotovo na prvom mjestu.

Jos nesto, ne trebamo se ljutiti na ovaj portal sto iznosi neke informacije, to je danas normalno pa cak i veci mediji objave nesto sto nije zvanicno i 100% provjereno, milion primjera.
Pogotovo sada kada nemaju ugovor sa klubom, vjerovatno je to bio i razlog da se ne produzi saradnja.
Ocita je razlika u objavama, naslovima i sl. izmedu vijesti nas i pitara. Najbolji je primjer vijest o Benki dosta umjereno uz prethodnu dozvolu, da je kod nas takva situacija ne daj Boze sa Lendricem ili Blagojevicem bila bi dosta ranije objava i sa nekim bomasticnim naslovom, komentarom itd.. Ali razumijem odluku.

I za kraj, nas najveci problem u Bosni je mentalitet, volimo sve da znamo, znamo sve najbolje, najveci smo kriticari kada ne ide, kada ide dobro to obicno kratko traje, merhametli smo, brzo zaboravljamo .... A realno malo je toga po cemu se mozemo porediti sa drzavama u okruzenju a kamoli sa evropom. Cast izuzetcima koji naprave povremeni bljesak i pokazu da bi se moglo ali .....

Izvinite na duzem postu.

Samo Željo!
Izvini, otjerati na ulicu igraca s kojim imas ugovor jos 16 mjeseci i koji je ispunjavao svoje obaveze iz ugovora nije normalno. Jos na taj sramotni cin nakaciti nerede iz Zenice u kojima je od svih ucesnika Bogicevic zapravo najmanje ucestvovao dovodi do zakljucka da je ovo sve osim normalne pojave. Zaposlenik sam i ja firme i imam svoja prava iako mi je gazda stranac. U nasoj svetinji ciji smo generalni sponzor niko nema nikakva prava osim Misimovica i njegovih uvlakaca. Citate li vi sta pisete? Govorimo o Svetinji, klubu kojeg su mase u bivsoj Jugi volile jer je nas klub uvijek bio nesto vise od obicnog kluba. Mi smo postali DJL i to ko ne vidi corav je pored zdravih ociju.

Straus1921
Kontakt:

Post Postao/la Straus1921 » 05 avg 2016, 11:54

Bogicevica i Stanica je izricito doveo Edis Mulalic i gurao ih u prvu postavu. A svi znamo da trenutno nemaju kvalitet za Željezničar.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 05 avg 2016, 11:55

Hrasno1921 je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:Obestecenje za Hervasa je najveca provala u istoriji bh. fuddbala :). Bogi izdrzi, nicija nije do zore.
Raja to ne zna, evo danas cist primjer kako strucno usutkaju navijace, ss.ba izbaci danas clanak o Bogicevicu, i raja odmah na fb. stranici poce prozivati upravu, nije proslo par minuta obrisase sve komentare i izbacise clanak o rekonstrukciji stadiona, cisto onako strucno i psiholoski

Hervas kako je dosao tako je mogao i otici kada je god to pozelio, bas kao i Zahirovic, samo ubleha i onaj koji veze nema sa nekim stvarima moze povjerovati da je Hervas za 25.dana koliko je bio pod ugovorom na kraju i platio neko obestecenje samo da bi mogao otici i napustiti klub
Druže, dobro si napisao, mogli su otići kada su htjeli, isto kao i svaki drugi igrač (naravno snosit će posljedice, ali mogu otići),
te mi stoga nisu jasni ljudi koji su dizali ovdje halabuku obrazlažući to kao neozboljnost kluba itd.

Bilo jeste neozbiljno, ali klub i ljudi u klubu sa takvim dječjim ponašanjima igrača nemaju ama baš ništa.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 avg 2016, 11:57

samoplavi je napisao/la:Izvini, otjerati na ulicu igraca s kojim imas ugovor jos 16 mjeseci i koji je ispunjavao svoje obaveze iz ugovora nije normalno.
Ne, nego ćemo ga plaćati tih 16 mjeseci a on će trenirati sa juniorima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 05 avg 2016, 11:59

4672980102091213 je napisao/la:Citam zadnjih par stranica i pitam se da li mi navijamo za isti klub? Polemika se vodi oko Bogicevica, Stanica i Dade izmedju ostalog. Kakve veze uprava kluba ima sa tim sto Kostic dodje i kaze ja na ovu trojicu ne racunam jer se ne uklapaju u moj sistem rada? Sva trojica su bili prosjecni ili ispodprosjecni u zadnjoj polusezoni. Da li Zeljo treba sad placati Bogicevica jednu godinu jer ga Kostic ne zeli? Sasvim je logicno da ne zeli igraca koji ima 34 godine i 95 kilograma, a zadnje godine je proveo u ekipi koja se borila za opstanak i tu se nije izdvajao. On ne zeli posudbu,on je veci od Zelje i njemu treba davati platu :crazy: s njim je dogovor bio drugaciji i njemu je Zeljo i od ranije bio duzan, pa neka tuzi, ako izganja dobit ce sto je zasluzio. Dado Sadikovic ima oko stotinu utakmica u dresu Zelje i kad su stavljeni na marginu menagercici iz Tuborga i njegov (ne)kvalitet je konacno dosao do izrazaja. Za hiljade i hiljade minuta provedenih na terenu on nema 84 kako Bog zapovijeda. Evo sad ide u Sloveniju nek zabije 10 golova i napravi 10 asistencija u ekipi koja ce se boriti za opstanak po kvaliteti u slicnoj nama ligi i ja sve povlacim za sto sam rekao. Jedino mi je zao Stanica i volio bih da se s njim korektno rastanemo. Sto se tice Bekrica znamo da je drugi najplaceniji igrac u ekipi, a svi znamo kako igra, pa je i logicno ako nastavi ovim tempom da ce biti bivsi. Nije merhamet ;)

Svaka čast! :clap:

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 05 avg 2016, 12:06

Virtu4l je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:Izvini, otjerati na ulicu igraca s kojim imas ugovor jos 16 mjeseci i koji je ispunjavao svoje obaveze iz ugovora nije normalno.
:oops:

Za takve slucajeve postoji sporazumni raskid ugovora, primjerice Bogi ima ugovor jos 16.mjeseci, isplate mu sva dugovanja za 8.mjeseci, ostatak on halali i zauzvrat dobije ciste papire, ima tu jos mnogo kombinacija da obje strane budu zadovoljene, medjutim ovdje je problem sto je bukvalno otjeran bez mogucnosti da se dogovore i da covjek dobije svoje sto ga slijeduje ugovorom kojeg je prekrsio samo klub, isto kao kada bi ti radio kod mene u firmi sa ugovorom a ja te otjeram nakon par mjeseci, jer kazem da si spor i trom radnik, da mi se ne svidjas itd. kazem ko hebe ugovor boli me k*** za istim, necu ti nista platiti i otjeram te iz firme bez mogucnosti da se zalis a ja ti ne platim ni marke jos eh slicna situacija je sa Bogijem
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 05 avg 2016, 12:08

Virtu4l je napisao/la:
Mi smo FK Zeljeznicar i mi smo kroz svoju istoriju bili vise od kluba. To sto ti ovu bruku pokusavas opravdati je tvoj problem. Sve vise nas je koji shvatamo gdje sve ovo vodi. Otjerati covjeka na ulicu kojeg smo prije godinu molili da se vrati i to zbog nereda u Zenici je bruka veca od obestecenja za Jervasa.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 05 avg 2016, 12:10

Hrasno1921 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
:oops:

Za takve slucajeve postoji sporazumni raskid ugovora, primjerice Bogi ima ugovor jos 16.mjeseci, isplate mu sva dugovanja za 8.mjeseci, ostatak on halali i zauzvrat dobije ciste papire, ima tu jos mnogo kombinacija da obje strane budu zadovoljene, medjutim ovdje je problem sto je bukvalno otjeran bez mogucnosti da se dogovore i da covjek dobije svoje sto ga slijeduje ugovorom kojeg je prekrsio samo klub, isto kao kada bi ti radio kod mene u firmi sa ugovorom a ja te otjeram nakon par mjeseci, jer kazem da si spor i trom radnik, da mi se ne svidjas itd. kazem ko hebe ugovor boli me k*** za istim, necu ti nista platiti i otjeram te iz firme bez mogucnosti da se zalis a ja ti ne platim ni marke jos eh slicna situacija je sa Bogijem
Pa zar mu nije nuđena bolja opcija od te da mu se plati 8 mjeseci i da dobije slobodne papire?

Nuđeno mu je da ode na posudbu, gdje bi bio plaćen još 16 mjeseci iz ugovora, što je on odbio.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 05 avg 2016, 12:11

Transfer1312 je napisao/la:Ljutiti se mozete koliko hocete , infrastruktura i gradnja stadiona za 10. Sportski dio po meni 2. Pa ne mozes covjeku dati nogu 3 mjeseca nakon sto se desio incident , i vjerujte da ce imati cvrste i jake argumente na sudu htjeli to neki prihvatiti ili ne.

Neko spominje tica najstrucniji covjek za omladinski rad na ovim prostorima , pa nema sta bahrein i kuvajt su prave reference! I uvijek tako kad dodje najstruciniji a kad odlazi ispada najveci debil.

Uprava cini pogresne poteze , nekad imam osjecaj ocajne. Da je sportski dio upola koliko gradnja stadiona i organizacija kluba bilo bi za 10 sve!

Jos jedna cinjenica mi smeta , kazu kako rade sve otovoreno i transparentno i da sa svim uplatama i isplatama ce obavjesitit navijace i simpatizere. Pa de nek objave koliko je odsteta sto Hervas mora platiti i koji je rok placanja!?
:thumbup:
1921'

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 avg 2016, 12:13

Ne, ovo nije bruka, ovo su normalne stvari u fudbalu, dešavaju se svaki dan. Samo je problem što mi imamo nekolicinu vas što pravite dramu od ovoga, ali proći ćete kao i svaki put do sad. Za par dana se niko neće sjećati Bogićevića, a vama se smanjuje prostor za nove Bogićeviće.

Vi ste bruka za ovaj klub.
Transfer1312 je napisao/la:Pa de nek objave koliko je odsteta sto Hervas mora platiti i koji je rok placanja!?
To ti nisu dužni reći, to su interne i povjerljive informacije. Koji to klub javno objavljuje odštete i finansijske detalje iz ugovora sa igračima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 05 avg 2016, 12:21

@zeljoooooooo

Odakle ti to? smanjili su mu platu za 40% i niko mu nista nije nudio na temu sporazumnog raskida, pozvan je na razgovor sa rijecima da moze ici na posudbu ako sam nadje klub koji ce ga prihvatiti, nije bilo uopste rijeci da ce biti placen jos 16.mjeseci iz ugovora i sl. a on nista nije odbio jer prvo nije imao mogucnost na to, trebao je da nadje klub kao igrac, za to je trebao biti zaduzen klub odnosno Aldin Cenan kao klupski skaut a ne on kao igrac, i to nisu moje rijeci vec Bogijeve.

Bogiju je ucinjena velika nepravda kao ni jednom igracu prije, prvo su mu ukinuli stanarinu koju je on nastavio placati i ako je za to klub bio zaduzen, sve sto je klub "ponudio" on je prihvatio pa i smanjene place kao i treniranje na +34 na pomocnom terenu u sred bijela dana i ako su prvotimci trenirali ujutro i navecer, dakle sutio je i trpio ne bi li sacuvao ugovor, na kraju kada su vidjeli da je karakter i da ne odustaje, jer su mislili da ce sam otici uslijed pritiska, jucer su mu urucili onaj krajnije brutalan i primitivan otkaz, i to igracu koji je bivsi kapiten, igracu koji je ginuo na svakoj utakmici i igracu koji je bio bedem odbrane 2010. kada smo osvojili sampionsku titulu, toliko o njemu ali i o njima lopovima.
1921'

siromzatvorenihociju
Kontakt:

Post Postao/la siromzatvorenihociju » 05 avg 2016, 12:22

Pa zar mu nije nuđena bolja opcija od te da mu se plati 8 mjeseci i da dobije slobodne papire?

Nuđeno mu je da ode na posudbu, gdje bi bio plaćen još 16 mjeseci iz ugovora, što je on odbio.[/quote]

Naravno da mu nije ponudjena ta opcija, kao ni Stanicu ni malom Dadi. Uprava je zelila da ih maltretira dok ne pristanu na bilo sta, a to je plata-dvije. To sto pises su ciste dezinformacije. svi vi pametni samo oni glupi. Vrijeme ce pokazati kakve je greske uprava napravila, a svi koji su imalo pametni znaju dobro o cemu se ovde radi. Nezadovoljstvo medju igracima ne vodi dobrom.

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 05 avg 2016, 12:24

samoplavi je napisao/la:
mirek11 je napisao/la:Mozemo li se vratiti vaznoj utakmici koja nas ocekuje sutra, sastavu, prognozama i sl.? Ja cu aBd biti zadovoljan pobjedom i od jednog gola razlike.

Izvinite na duzem postu.

Samo Željo!
Izvini, otjerati na ulicu igraca s kojim imas ugovor jos 16 mjeseci i koji je ispunjavao svoje obaveze iz ugovora nije normalno. Jos na taj sramotni cin nakaciti nerede iz Zenice u kojima je od svih ucesnika Bogicevic zapravo najmanje ucestvovao dovodi do zakljucka da je ovo sve osim normalne pojave. Zaposlenik sam i ja firme i imam svoja prava iako mi je gazda stranac. U nasoj svetinji ciji smo generalni sponzor niko nema nikakva prava osim Misimovica i njegovih uvlakaca. Citate li vi sta pisete? Govorimo o Svetinji, klubu kojeg su mase u bivsoj Jugi volile jer je nas klub uvijek bio nesto vise od obicnog kluba. Mi smo postali DJL i to ko ne vidi corav je pored zdravih ociju.
I ja sam radio i ispunjavao svoje radne obaveze, imao ugovor na neodredeno pa kazu iz nekih svojih razloga mozes potraziti novu sredinu, na ulicu. Nazalost tako danas stvari dunkcionisu u poslovnom svijetu.
Razlog ovog otkaza svi znamo, trener ne racuna na njega i to mu je receno na pocetku priprema.
A ti se uhvatio nezvanicnih navoda jedne strane, sacekajamo i drugu stranu sta ima reci.
To bi novinari trebali raditi u ovakvim situacijama, kada nesto zele objaviti imati obje strane pa da ljudi sami procjene sta i kako ali eto ...
U stvari ti ne moras cekati jer ionako ne vjerujes saopstenjima iz svoje Svetinje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.