15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

Keenan.-
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la Keenan.- » 16 jun 2014, 15:15

Pirke je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la: Kao što već reče G.Vlaović, da nije bilo onog prvog nesretnog gola, BiH bi sigurno do izjednačenja.
Jedan od boljih fudbalskih komentatora... Gledao sam HRT samo zbog njega.
Sto je najgore "susjedi" su osuli paljbu po njemu zato sto je navijao za nas. :lol:
FK Željezničar
Chelsea FC

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 16 jun 2014, 15:16

Forumski strucnjaci, generali poslije bitke, pametolozi koji mozda ni macke u zivotu nisu sutnuli dok istresaju smece u kontejner, propali fudbaleri koji su karijeru zavrsavali po Bosanskim krompiristima, MOZETE SAMO DA SE SAGNETE ISPRED SAFETA NA KOLJENA I DA MU PONUDITE BLOWJOB jer sinoc je Safet sjedio na klupi reprezentacije BOSNE I HERCEGOVINE na SVJETSKOM PRVENSTVU !!!!

Umjesto da uzivate u ovim magicnim trenutcima koje prozivljavaju i reprezentativci, a i narod BiH, vi se ovdje pravite pametnim.

Posisajte svakom od reprezentativaca za kojeg mislite da nije odigrao kako treba i za kojeg mislite da nije dao sve od sebe sinoc protiv gaucosa.

:kafa:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 16 jun 2014, 15:16

Protiv ovakve Argentine mogli smo i morali vise,previse smo ih respektirali,imaju oni odlican napad(najbolji na svijetu)ali njihov napad nikako ne pomaze svojoj odbrani znaci 3 igraca manje imaju kad se brane,(to se najbolje vidjelo kod gola Ibisevica),morali smo to iskoristit na bolji nacin.

Begovic:Nije kriv ni za jedan gol i nije imao nekog posla,ali bi trebao popraviti ispucavanja i sinoc a i protiv Santosa je imo dosta losih ispucavanja.

Mujdza:Vidi se da se vraca poslije povrede ali opet je solidno odradio posao.

Kolasinac:Presjekao ga je autogol i nakon njega je sl 10 min je izgledao zbunjeno ali kasnije se oporavio,moze a i mora bolje.

Bicakcic:Solidan do amaterskog okretanja guzice ponajboljem igracu svijeta.

Spahic:Ne moze bez komplikovanja,kad ima loptu 100 se preznojim,ali sve u svemu jedan od boljih sinoc.

Pjanic-:Doktorska utakmica,on je motor ovog tima.

Besic:Dobili smo zadnjeg veznog za narednih 10 god.

Lulic:Najgori sinoc(i pored asista) bio na vi sa loptom,navikli smo da vidimo vise od njega.

Hajrovic:Solidan,dosta se trosio prateci njihovog beka pa nije imao snage da uradi vise u napadu,iako je imao nekoliko pokusaja.

Misimovic:Ne moze se na ovom nivou igrat samo sa tehnikom,prespor je,nema snage za pola sata,Medonja umjesto njega,a on neka ulazi tamo pri kraju tekme.

Dzeko:Previse se izvalcio u sredinu da odigra a kad odigra nema nikog u 16tercu da se uposli

Sl tekma:Begovic,Mujdza,Salihovic,Kolasinac,Spahic,Mujdza,Medunjanin,Besic,Pjanic,Lulic,Ibisevic(Hajrovic),Dzeko.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 16 jun 2014, 15:17

Keenan.- je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la: Kao što već reče G.Vlaović, da nije bilo onog prvog nesretnog gola, BiH bi sigurno do izjednačenja.
Jedan od boljih fudbalskih komentatora... Gledao sam HRT samo zbog njega.
Sto je najgore "susjedi" su osuli paljbu po njemu zato sto je navijao za nas. :lol:

Preagresivno je generalizirati. Svugdje ima uljeza pa i kod susjeda ;)
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 16 jun 2014, 15:19

NeverGiveUp je napisao/la:Preagresivno je generalizirati. Svugdje ima uljeza pa i kod susjeda ;)
Meni se cini da kod susjeda ima mozda 1% "normalnih" a ostalo su sve kako ti kazes uljezi ali dobro, nebitno. ;)
Zadnja izmjena: Keenan.-, dana/u 16 jun 2014, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
Chelsea FC

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 16 jun 2014, 15:19

Keenan.- je napisao/la:Ima li ko snimak nase himne od sinoc?
Stavio je kix.ba al' ne mogu da dodjem do linka nikako. :D

EDIT: Nas'o. :D
Daj baci mi na pp molim te....
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 16 jun 2014, 15:20

slika

:bih: :bih: :bih:
Semper Fidelis

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 jun 2014, 15:20

Ne znam kako se bilo šta može prigovoriti bilo kome od momaka sinoć.

Izašli su na debitantsku utakmicu svjetskog prvenstva protiv dvostrukih svjetskih prvaka na najpoznatijem svjetskom stadionu pred 50 000 njihovih navijača i odigrali fantastičnu utakmicu, ostavili srce na terenu i poginuli za svaku loptu.

Ja ne znam šta ste vi očekivali, ali poraz je bio realan od samog izvlačenja grupa. Jbg, boli taj nesretan autogol jer smo odigrali odlično i nakon toga, ali eto, Argentina je jača baš za taj individualizam Di Marie, Messija, Aguera, itd. Kao ekipa, nema ih nigdje. Čim nalete na malo jaču reprezentaciju, oni su bivši.

Asmir nije imao gotovo nikakvog posla, Mujdža još ima posljedice te ozljede, ali i on je vrlo dobar bio. Bičakčić je imao krivicu kod oba gola, igrao praktički povrijeđen, halalim mu. Spahić u odbrani fantastičan, jedino je kod predaje lopti jako puno griješio što mi je neshvatljivo za nekoga sa njegovim iskustvom.
Najviše mi je krivo zbog autogola Kolašinca. To je nevjerovatan osjećaj krivice iako momak ništa nije mogao. Loptu bukvalno nije ni vidio dok ga nije pogodila. Kasnije se sabrao i odigrao odličnu utakmicu, otresao je Messija i Aguera u par navrata samo tako.

Pjanić je pokazao klasu. Samo najbolji mogu sa onakvom hladnokrvnošću iznositi lopte i graditi igru sa uvijek dvojicom na sebi. U drugom poluvremenu se i on umorio jer je morao sa Bešićem pomagati oko Messija + pokrivati za Misketom. Žao mi je što nije pokušao neki udarac iz daljine.

Muhamed Bešić. Momak je pružio jednu od najsrčanijih utakmica koje sam ja ikad vidio. U prvom poluvremenu je Messija u potpunosti neutralisao, bukvalno mu bio sjena, a opet zatvarao svaku rupu u odbrani. Kod gola jednostavno nije mogao stići Messija, a ganjao ga je da ga obori. mrg lolll Gdje ćeš dalje kad je kod one jedne kontre u 80 i nekoj, pored svega pretrčanog dotad, sa nihove polovice dušu ispustio za Messijem i bacio se da napravi faul iako bi vjerovatno dobio crveni da ga je pokupio. Za mene igrač utakmice. Ako ovako nastavi, a znam da hoće, bit će momak otkrovenje prvenstva. :bow:

Ova četvorica naprijed su se trudila, koliko su mogli uraditi, uradili su i ponosan sam i na njih. Vedo je još jednom donio neizmjernu sreću svima nama još jednim historijskim golom. :ljepota:

I za kraj, moram spomenuti naše navijače. U drugom poluvremenu, osim kod gola Messija, njihovi se nisu čuli. Navijanje čitavo vrijeme i pljesak po završetku utakmice. :tokralju:

Srce mi je k'o džamija, nikad nisam bio ponosniji na ove momke, a najbolje, ako Bog da, tek slijedi. :bow:
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 16 jun 2014, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 jun 2014, 15:21

Ne preferiram Papeta ali sinoc je vodio ekipu kao da u guzici ima 6 velikih prvenstava! Svaka izmjena savrsena, tajming savrsen.

Svaka cast Pape!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 16 jun 2014, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 16 jun 2014, 15:21

IronMany je napisao/la:
Keenan.- je napisao/la:Ima li ko snimak nase himne od sinoc?
Stavio je kix.ba al' ne mogu da dodjem do linka nikako. :D

EDIT: Nas'o. :D
Daj baci mi na pp molim te....
E'o ovdje u slucaju da jos neko bude trazio. :D

[youtube][/youtube]
FK Željezničar
Chelsea FC

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 jun 2014, 15:22

Prejako, da su se jucer na nasoj utakmici potukli navijaci na tribinama...Brazilijanci protiv Argentinaca. :lol: I jos ono zvizdanje Argentincima sa tribina, imaju bonus kod nas Brazilijanci. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 jun 2014, 15:24

Google Trends http://www.google.com/trends/worldcup#/en-us/match/8/" onclick="window.open(this.href);return false;
100% sportski i krajnje opušten potpis

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 jun 2014, 15:25

upravo gledaj snimak, u toku je, i vidjet ces pad u igri nakon izlaska Misketa pa do ulaska Medunjanina..

ne kaze niko da je Pjanic los igrac, mozda sam se i pogresno se izjasnio da je lose odigrao (ili lose shvacen)...ali nije prva violina ekipe i to se svaki put potvrdi kad mu ostavis da bude JEDINI i GLAVNI igrac na sredini terena..

on je dobar igrac ali ce uvijek biti DRUGI od tri veznjaka, ali nazalost NIKAD prvi..kako u Romi tako u ekipi, on cvjeta kad je paznja na Misketu, De Rosiju, Strotmanu, ili sinoc Medunjaninu kad je usao i onda on dominira, trci, ima prostor, slobodu, dijeli lopte..ali kad je sam na terenu kao lider veznog reda, jednostavno nije na nivou Luke Modrica recimo, ev da idemo samo na "Lokalne igrace".

zalijepi Besica od sinoc jednu tekmu na Mireta kao sto se svaku tekmu desava sa najboljim igracima reprezentacija i ja ti kazem da ovaj lopte i duela ne bi dobio
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 16 jun 2014, 15:26

Keenan.- je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:Preagresivno je generalizirati. Svugdje ima uljeza pa i kod susjeda ;)
Meni se cini da kod susjeda ima mozda 1% "normalnih" a ostalo su sve kako ti kazes uljezi ali dobro, nebitno. ;)
Vjeruj da nije istina, i ja sam sretan da je tako.

Bravo za taj link, odavno već po yt-u himnu tražim...
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Rios

Post Postao/la Rios » 16 jun 2014, 15:40

ultrasstyle_tz je napisao/la:upravo gledaj snimak, u toku je, i vidjet ces pad u igri nakon izlaska Misketa pa do ulaska Medunjanina..

ne kaze niko da je Pjanic los igrac, mozda sam se i pogresno se izjasnio da je lose odigrao (ili lose shvacen)...ali nije prva violina ekipe i to se svaki put potvrdi kad mu ostavis da bude JEDINI i GLAVNI igrac na sredini terena..
Ti cesto kritikujes Pjanica..Uz jos par forumasa..To sam zapazio..Kazes da gledas snimak,ne znam onda sta gledas majke mi..Pa Pjanic je sinoc pokazao kakva je klasa..I u defanzivi i u ofanzivi..Mirnoca u igri koja ostavlja bez daha,tacni pasovi,pozeti majstoriski,vezivanje igre..
Kazes igra pala nakon sto je izasao Miske..Buraz,reci mi sta je Misimovic uradio nakon 20-e minute?
Nije mi namjera da se svadjam s tobom da kazem unaprijed,samo niste realni uopste vi koji ( sto je sasvim razumljivo ) volite Misketa kad je u pitanju Pjanic i njegova uloga u nasem timu..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 16 jun 2014, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 16 jun 2014, 15:42

badblueboylivno je napisao/la:
revan je napisao/la:
tepsija je napisao/la:I još da dodam,divno je bilo jutros slušati Ćosića i Vlaovića koji su definitivno bili na našoj strani.
PS. Ne kasni slika samo na BHT-u,kasni i na HRT-u :(
Na HRT-u čak i više.
Par puta je kasnila tijekom prvih 15-20 minuta, i to za utakmice koje rade komentatori koji su u Brazilu. Ove koje rade komentatori koji su u Zagrebu idu sasvim normalno.
Kod mene je možda problem što gledam na D3GO, jer u Zenici zatamne na TV-u HRT, tako da BHRT uvijek prvo isprati akciju prije nego ona počne na HRT. :D

Nije problem kad gledam druge utakmice, ali kada BiH gledam, onda zbog navijanja vani znam prije nego se desi nešto na terenu. Sve u svemu, odlično ljudi vode sve utakmice. Nema smaranja i informativni su.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 16 jun 2014, 15:43

Dva Bosanca izdominirali pola Argentine :lol: :lol:

[youtube][/youtube]
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 16 jun 2014, 15:44

:bih: :bih: :bih: :bih:
slika
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jun 2014, 15:45

Iznevjerio me je malo Visca kad je usao u igru. On je trebao napraviti razliku, davati te impulse u zadnjih 15 minuta koji su nam bili potrebni, posebno nakon gola Ibisevica da mozda zabijemo i drugi, ali je potpuno podlgedao atmosferi. Sa previse respekta u duelima, previse je srljao, i nije uputio nijednu upotrebljivu loptu. Ali dobro, kao sto sam rekao kod drugih, tako i kod njega, bio je ovo ipak debi na SP..

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 jun 2014, 15:46

Znate sta, mene sada pravo strah da Pape ne vrati onaj stari sistem 4-4-2 sa Ibisevicem!!!!

Sent from my Home using fingers

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.