Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 18 okt 2016, 14:01

Pored Raffaela i Hazarda sad su se povrijedili Christensen i Johnson. Bez ta 4 vjerovatno i krucijalna igrača za našu igru se putuje na gostovanje nezgodnom Celticu... Obzirom na ove bitne izostanke veoma sam skeptičan da možemo bilo šta uzeti tamo, dodavši na to našu sjajnu bilancu na gostovanjima ...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 okt 2016, 23:38

Odlična partija i važna tri boda za 3. mjesto. Promjena sistema na 4-4-2 je donijela stabilnost i mirnoću u igri, te suverenu kontrolu igre. Celtic nije imao poštene šanse tokom čitavog susreta... Odlično se i kompenzirao izostanak ključnih igrača.

Kramer i Strobl fantastični večeras, bez izgubljenog duela, držali vezni red bez greške. Hahn, Stindl, Elvedi i Vestergaard također odlični.

Ugodno sam iznenađen večerašnjom partijom, bod bih prije utakmice odmah potpisao.

Atmosfera tokom cijelog meča nevjerovatna, a fino se i čulo 4000 borusijinih navijača :thumbup:
Agieren statt reagieren

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 okt 2016, 23:42

Sto nisi pohvalio Kolo Turea, bio je najbolji igrac BMG :kafa: :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 19 okt 2016, 23:43

Ako se u sljedecem kolu uz ocekivanu pobjedu nad Keltima desi da City ne dobije Barcu, Gladbach je u 5. kolu u sansi da doma protiv Cityja osigura prolaz grupe. Lani su imali jednu utakmicu sa Cityjem gdje su bili odlicni do pada u zavrsnici, tako da sigurno mogu. A ako znamo da su Pepu cesto bili trn u peti... :opaopa:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 okt 2016, 23:49

Mokes je napisao/la:Sto nisi pohvalio Kolo Turea, bio je najbolji igrac BMG :kafa: :mrgreen:
slika

KayserSose je napisao/la:Ako se u sljedecem kolu uz ocekivanu pobjedu nad Keltima desi da City ne dobije Barcu, Gladbach je u 5. kolu u sansi da doma protiv Cityja osigura prolaz grupe. Lani su imali jednu utakmicu sa Cityjem gdje su bili odlicni do pada u zavrsnici, tako da sigurno mogu. A ako znamo da su Pepu cesto bili trn u peti... :opaopa:

Postoji i ta varijanta ali daleko je o tome sad za razmišljati, ali City je dosta kvalitetnija ekipa i posložit će to PeP kako treba do kraja grupne faze i mislim da će oni biti ti koji će sa druge pozicije dalje... Mada, kući smo i Barcu namučili i sigurno da se može i sa Cityem igrat', ako svi budu zdravi i na nivou... Ključno će također biti iduće kolo, gdje mi moramo urait svoje sa pobjedom protiv Kelta a City ne smije dobiti Barcu...
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 20 okt 2016, 00:05

Pale ja večeras kad sam vidio 4-4-2 bilo mi je drago kao da ste i pobijedili.

Možda je onaj 3-5-2 donosio rezultat određeno vrijeme, ali ono je bilo izmišljanje kojenečega, ona formacija je odvratna, i nadam se da je više neće igrati.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 okt 2016, 00:38

Ne bih se u suštini složio, svaka formacija nosi svoje čari, treba samo znati prepoznat koji je ključ i koja formacija će izvući maksimum iz ekipe te s druge strane biti nezgodna po protivnika...

Mada u današnjem fudbalu je priča o formacijama prevaziđena, jer svaka iole ozbiljnija ekipa varira sa po dva do tri sistema igre tokom meča, neki u ofanzivnom aspektu (sa loptom) igraju jedno, u odbrani tj. bez lopte drugu formaciju itd. Danas je to sve postalo mnogo fluidnije i nema uspješnih trenera i ekipa, a da su robovi jednog sistema igre...
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 20 okt 2016, 07:44

Pale_Companion je napisao/la: Postoji i ta varijanta ali daleko je o tome sad za razmišljati, ali City je dosta kvalitetnija ekipa i posložit će to PeP kako treba do kraja grupne faze i mislim da će oni biti ti koji će sa druge pozicije dalje... Mada, kući smo i Barcu namučili i sigurno da se može i sa Cityem igrat', ako svi budu zdravi i na nivou... Ključno će također biti iduće kolo, gdje mi moramo urait svoje sa pobjedom protiv Kelta a City ne smije dobiti Barcu...
Sve to stoji. Ja vam samo želim da dođete u priliku da pobjedom nad Cityjem prođete dalje.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 20 okt 2016, 12:28

Pale_Companion je napisao/la:Ne bih se u suštini složio, svaka formacija nosi svoje čari, treba samo znati prepoznat koji je ključ i koja formacija će izvući maksimum iz ekipe te s druge strane biti nezgodna po protivnika...

Mada u današnjem fudbalu je priča o formacijama prevaziđena, jer svaka iole ozbiljnija ekipa varira sa po dva do tri sistema igre tokom meča, neki u ofanzivnom aspektu (sa loptom) igraju jedno, u odbrani tj. bez lopte drugu formaciju itd. Danas je to sve postalo mnogo fluidnije i nema uspješnih trenera i ekipa, a da su robovi jednog sistema igre...
Upravo tako, kao npr u šahu. Kao crni na e4 bijelog možeš do pobjede i sicilijankom i kraljevom indijkom i francuskom partijom, ovisno o tvojim afinitetima i protiv koga igraš. Ako igraš protiv jačeg taktičara od sebe onda sicilijanka baš i nije neki izbor, dok u obratnom slučaju je, ali protivnik onda može ući u varijantu (npr. rano c3) gdje tvoja taktička superiornost slabije dolazi do izražaja. Iako i u toj varijanti ima nekih taktičkih podvarijanata koje ti možeš forsirati a protivnik zaobilaziti. I sve je to jedna fina taktička borba ako su protivnici tu negdje po snazi, al ako je neko za dvije klase bolji, npr. ti prvokategornik a on majstor, nalemaće te koju god varijantu izabrao. Iako se u nekoj zatvorenijoj varijanti možeš duže žilaviti i vrebati neku grešku protivnika.

Po mojoj procjeni je razlika u kvaliteti između cityja i gladbacha kao između gladbacha i celtica. Sve je naravno moguće, šanse za prolaz postoje, ali nisu velike (po mojoj procjeni oko 5%).
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 20 okt 2016, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 20 okt 2016, 12:49

Sta se desilo sa P. Hermannom, znam da je bio odlican prije sezonu-dvije?

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 okt 2016, 14:28

nextterrain je napisao/la:Sta se desilo sa P. Hermannom, znam da je bio odlican prije sezonu-dvije?

Imao je ozbiljnu povredu zbog koje je propustio skoro čitavu prošlu sezonu. Također se i početkom ove sezone opet povrijedio, i sad pomalo se vraća u formu. Inače njemu baš treba određeno vrijeme i kontinuitet igara da pronađe optimalnu formu, i naravno što je i nabitnijie, da ostane zdrav.
Kod Favrea je bio jedan od ključnih igrača, ali kod Schuberta to nije slučaj, što zbog povreda što zbog česte 3-4-3 formacije u kojoj još nije pronađena pozicija i uloga Herrmanna u kojoj će biti najproduktivniji...

Sve u svemu, Herrmann je u profi vodama već 5-6 sezona i kad se sve sagleda ima je 2-3 sezona na visokom nivou gdje je često pružao i odlične partije. Možemo koristiti termin spret nesretnih okolnosti, ali za mene je to premalo da bi se govorilo o njemu kao vrhunskom igraču i kandidatu za ELf, i upitno je može li on to i postati. Ova i naredna sezona su ključne za njegovu karijeru, ja mu samo mogu poželit sreću i da ostane zdrav...

btw, jučer u nekom pubu u glasgowu

slika

:rol:

@ledar

Slab sam sa ovim šahovskim manevrima, al shvatam poentu :mrgreen:
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 okt 2016, 15:02

Pale_Companion je napisao/la:btw, jučer u nekom pubu u glasgowu

slika

:rol:
Meni je veca fora Twiter administracije Gladbaha, promijenili ime na Twiteru u "A German team" :mrgreen: :clap: :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 okt 2016, 16:35

Sutra definitivno bez Hazarda, Raffaela i Christensena... Dakle, sa minimalnim šansama za neki bod nažalost...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 okt 2016, 21:30

Očekivano, povrede i nemogućnost rotiranja dodatno su otežale situaciju. Alibi se može tražiti i u dalekom putu i teškoj utakmici u Škotskoj.

U prvom poluvremenu se nismo sastali s loptom, u drugom nešto malo igre je ko u bilo.

Sve u svemu čestitke bavarcima na zasluženoj i sigurnoj pobjedi. Pametnija, svježija, bolja i agresivnija ekipa je večeras pobijedila.

Kod nas na listu povreda najnovije ime je Traore, ozljeda mišića. Kadar postaje sve tanji i tanji, a igra se konstantno srijeda /subota. Izgleda da će biti dosta problema u narednom periodu.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 okt 2016, 14:42

M. Eberl rekao da izgleda od moguće kupovine Christensena neće bit ništa, te da jedina nada što ostaje da se možda posudba produži još za sezonu. Chelsea izgleda ozbiljno planira sa njim i nema ga namjeru prodavati, što je i logično obzirom da se radi o najvećem stoperskom potencijalu evrope, a nama ostaje da se dičimo tim da smo isklesali možda i budućeg weltklasse stopera i da smo imali taj gušt da nastupa za nas koju sezonu :mrgreen: :kafa:

Također vjerujem da i od produženja ugovora Dahouda nema ništa, obzirom da do sad ništa nije postignuto i objavljeno, stoga i mislim da nas najkasnije na ljeto napušta...

Eto opet bauštela za Eberla na ljeto da nadomješta odlazak ključnih igrača, nažalost praksa koja je svakog ljeta neminovnost... Ajde makar ima nešto para u šteku za razliku od nekadašnjih sezona...
Agieren statt reagieren

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 24 okt 2016, 22:58

sta mislis gdje ce zavrsiti dahoud ,posto ga klopp gotovi da dodje kod nas :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pale_Companion
Kontakt:

Re: RE: Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 25 okt 2016, 13:07

Torres_9 je napisao/la:sta mislis gdje ce zavrsiti dahoud ,posto ga klopp gotovi da dodje kod nas :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne piše se baš puno oko klubova koji ga prate, jedino što znam da je Psg slao ponudu, te da su još Liverpool, Bvb i Juventus zainteresirani. Ali prema pisanju tamošnjih otočkih škart medija vi ste najviše zagrizli.

Dajte Cana i još 10 milijuna i imamo dogovor.
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Re: RE: Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la KayserSose » 25 okt 2016, 13:29

Pale_Companion je napisao/la: Dajte Cana i još 10 milijuna i imamo dogovor.
Može li Rode i 10 milja? :mrgreen:

Pale_Companion
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 25 okt 2016, 13:30

KayserSose je napisao/la:
Može Weigl bez doplate [emoji3]
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la KayserSose » 25 okt 2016, 13:32

Pale_Companion je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:
Može Weigl bez doplate [emoji3]
Ne može jer će onda forumski Bayernovci plakati da rasprodajemo najbolje igrače. kuknjava

:mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.