Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Grdan
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la Grdan » 22 avg 2011, 13:58

Dejan, BL je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la: Imam ja uređaj al imaju ga valjda i ostali, što njima nije oporezovan uređaj :lol: Ovo će završiti u Strazburu, kršenje konvecije o lj. pravima, čista diskriminacija. Ja moram plaćati što imam uređaj a neki ne moraju :D
Ko su ostali?
Pa pratiš li izvještaje najveća ubjedljivo je naplata pretplate u RS, pa kod Bošnjaka a Hrvati je uopšta ne plaćaju
Vi plaćate jer imate RTRS,a ne radi BHT-a . ;)
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 22 avg 2011, 14:20

Placanje tv pretplate nepodrazumjeva placanje tv kanala!
Placas je jer imas tv prijemnik!
Sramotno je da onim redovnim platisama ukoliko izostave placanje pretplate 2 ili 3 mjeseca dolaze tuzbe sa suda, a oni koji je neplacaju nista!
Hrvata 90 % i vise neplaca!
Ovo prvi put cujem, da srbi placaju, neznam odakle je izvukao ove brojke doticni!Pa nedavno je premijer manjeg entiteta pozvao gradjane tog entiteta da neplacaju tv pretplatu..zamisli kakve glupane od politicara imamo!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 avg 2011, 14:20

Smrdi vam priča! :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mirko Vucinic
Kontakt:

Post Postao/la Mirko Vucinic » 22 avg 2011, 14:22

Nek prenose Slaviju ! :mrgreen: Realno najjaca tekma ovog kola ;)
Baklje gore za tebe, naša pesma ori se, plavo-bela boja krvi venama nam protiče...
Oko mene suzavac, Lukavica gori, uvek ćete voleti Sokolovi tvoji !

Joint_Union
Kontakt:

Post Postao/la Joint_Union » 22 avg 2011, 14:24

Dejan, BL je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la: Imam ja uređaj al imaju ga valjda i ostali, što njima nije oporezovan uređaj :lol: Ovo će završiti u Strazburu, kršenje konvecije o lj. pravima, čista diskriminacija. Ja moram plaćati što imam uređaj a neki ne moraju :D
Ko su ostali?
Pa pratiš li izvještaje najveća ubjedljivo je naplata pretplate u RS, pa kod Bošnjaka a Hrvati je uopšta ne plaćaju. Samo ne razumijem Hrvate kažu nemaju BH pa imate federalnu isti đavo ako nemate federalnu imate radio nebitno. Nije valjda da uopšte nemate uređaj :D
Hajd nam daj neki dokaz od silnih izvještaja da i mi vidim, nemoj samo palamuditi.
The Blues,La Squadra,Azzura,Blucerchiati,Plavi.Plava boja se voli iz ljubavi.Ne želimo nametnutu ljubav,već onu čistu Shakespeareovu.Da,u nju vjerujemo.A takva je ljubav prema plavoj boji.Ona se poklanja samo jednom i jedinom-fudbalskom klubu ŽELJEZNIČAR.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 avg 2011, 14:25

Dejan, BL je napisao/la:Stole tebe ništa ne razumijem, podatak je jasan ko je koliko u prenosima 10 Federacija 2 RS, to je nešto malo više od 10% na RS a koliko je naš udio u pretplati i u klubovima u PL. Ne možeš napraviti sistem u kojem će prenositi svakog na domaćem kad mu gostuje Sarajevo, Željezničar i Zrinjski. Naravno da nije ravnomjerno za sad ali podvućemo crtu na kraju pa sabrati.
Znaci, da bi ganjali reciprocitet, treba prenositi kuci srpski klub ali samo kad mu kuci dolazi jos jedan srpski klub. Sve ostalo ne valja i ne doprinosi reciprocitetu.

Podatak jeste jasan, dobro si to rekao. Domacini u TV prenosima:

Bosnjacki klubovi DVA puta.
Hrvatski klubovi DVA puta.
Srpski klubovi DVA puta.

U cijeloj sezoni ce biti ili bi trebalo biti 30 utakmica koje ce ici uzivo na BHT. Ako bi se ganjao neki reciprocitet, logicno bi bilo da po 10 puta u tim prenosima domacini budu klubovi iz gornje tri grupe. Znaci iz svake grupe po 10 puta domacini kad je direktan prenos.
E hajde ti sad izracunaj i 30 gostujucih ekipa a da opet dobijemo reciprocitet i da i tu bude po 10 prenosa iz sve tri grupe. Da dobijemo na kraju iz svake grupe po 20 prenosa (10+10). Jeli mislis da je to moguce a da zadovolji i kvalitetne utakmice?

Na kraju krajeva, zar nije bitnije da bude jaca utakmica uzivo nego da brojimo krvna zrnca i na osnovu toga gledamo susret dva tima iz sredine tabele ili cak sa dna?
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 22 avg 2011, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 22 avg 2011, 14:44

Kevin je napisao/la: srbi barem imaju rtrs, hrvati nemaju nista
hajde sad malo o majorizaciji :lol:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 avg 2011, 14:45

s kakvom filozofijom? ajd objasni?

bi li ti placao nesto cega nemas?

kupi kompjuter, placaj internet kojeg nemas jer eto imas komp..jel to ta logika ili?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Joint_Union
Kontakt:

Post Postao/la Joint_Union » 22 avg 2011, 14:45

A Fedaralna Kevine? Ima hin za sve! :lol:
The Blues,La Squadra,Azzura,Blucerchiati,Plavi.Plava boja se voli iz ljubavi.Ne želimo nametnutu ljubav,već onu čistu Shakespeareovu.Da,u nju vjerujemo.A takva je ljubav prema plavoj boji.Ona se poklanja samo jednom i jedinom-fudbalskom klubu ŽELJEZNIČAR.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 avg 2011, 14:50

Joint_Union je napisao/la:A Fedaralna Kevine? Ima hin za sve! :lol:
federalna..isto jaka nema sta..snijeg stalno pada..a programska shema da bog sacuva

jedino sto je obn postena slika ostalo jad i cemer
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 avg 2011, 14:50

Kevin je napisao/la:s kakvom filozofijom? ajd objasni?

kupi kompjuter, placaj internet kojeg nemas jer eto imas komp..jel to ta logika ili?
Slusaj, serem se i na ftv i na bhtv odron su ali nisu oni to izmisli to je tako svuda u svijetu!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 14:50

Hajd nam daj neki dokaz od silnih izvještaja da i mi vidim, nemoj samo palamuditi.

Evo ti iz Nezavisnih jedan izvještaj, mada su ovim obrazlagali telekom operateri zašto odvojiti tv pretplatu od računa ali vide se neke tendencije:

Prema podacima "BH telekoma", naplata RTV takse u aprilu bila je za 424.335 KM manja nego u martu, dok uporedni podaci za prošlu godinu govore da je ove godine u martu naplata bila manja za 369.892 KM u odnosu na prethodnu.

Službe za informisanje "M:tela", koji je posljednjih mjeseci bilježio porast u naplati RTV takse, dobili smo odgovor da je u martu naplata pala za 6,33 odsto.

z HT Mostara juče nismo uspjeli dobiti podatke o naplati RTV takse, a ovaj operater dosad je imao najmanji stepen naplate ovog poreza.
Zadnja izmjena: Dejan, BL, dana/u 22 avg 2011, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 22 avg 2011, 14:51

Tko bi plaćao u Srbiji i Hrvatskoj pretplatu da nema RTS i HRT ?
Zadnja izmjena: Grdan, dana/u 22 avg 2011, 14:54, ukupno mijenjano 2 puta.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 22 avg 2011, 14:51

Kevin je napisao/la:s kakvom filozofijom? ajd objasni?

filozofijom kršenja zakona, zapadna hercegovina je poznata po tome kroz historiju da ne poštuje zakone

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 22 avg 2011, 14:53

Stole iz Bora je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Stole tebe ništa ne razumijem, podatak je jasan ko je koliko u prenosima 10 Federacija 2 RS, to je nešto malo više od 10% na RS a koliko je naš udio u pretplati i u klubovima u PL. Ne možeš napraviti sistem u kojem će prenositi svakog na domaćem kad mu gostuje Sarajevo, Željezničar i Zrinjski. Naravno da nije ravnomjerno za sad ali podvućemo crtu na kraju pa sabrati.
Znaci, da bi ganjali reciprocitet, treba prenositi kuci srpski klub ali samo kad mu kuci dolazi jos jedan srpski klub. Sve ostalo ne valja i ne doprinosi reciprocitetu.

Podatak jeste jasan, dobro si to rekao. Domacini u TV prenosima:

Bosnjacki klubovi DVA puta.
Hrvatski klubovi DVA puta.
Srpski klubovi DVA puta.

U cijeloj sezoni ce biti ili bi trebalo biti 30 utakmica koje ce ici uzivo na BHT. Ako bi se ganjao neki reciprocitet, logicno bi bilo da po 10 puta u tim prenosima domacini budu klubovi iz gornje tri grupe. Znaci iz svake grupe po 10 puta domacini kad je direktan prenos.
E hajde ti sad izracunaj i 30 gostujucih ekipa a da opet dobijemo reciprocitet i da i tu bude po 10 prenosa iz sve tri grupe. Da dobijemo na kraju iz svake grupe po 20 prenosa (10+10). Jeli mislis da je to moguce a da zadovolji i kvalitetne utakmice?

Na kraju krajeva, zar nije bitnije da bude jaca utakmica uzivo nego da brojimo krvna zrnca i na osnovu toga gledamo susret dva tima iz sredine tabele ili cak sa dna?
Željo nije ni hrvatski ni bosnjacki ni srpski, znači nas ne prenose nikako... :cry: :mrgreen:
Halo ba Kevin, pregledaj nekad Dnevnik na Federalnoj, mnogo češći hrvatski jezik. Sad ko zna kojim ti jezikom govoris. Meni je to svejedno samo nek razumijem. Kad budete imali entitet tražite TV, ali ovo je sad politika. Aj' zdravo !
Osim - drugo ime za Želju !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 avg 2011, 14:54

Ma kakvi crni argumenti moj Dejane, nista ti tu meni nisi argumentovano dokazao. Nemoguce je imati isti broj klubova u prenosima iz recimo FBiH i RS jer iz FBiH ucestvuje 11 klubova a iz RS 5.
Opet ti kazem, jedino da prenose srpske klubove samo kad igraju sa srpskim pa da zaganjaju reciprocitet, drugacije je to nemoguce.
Ako imas kakav recept, daj nam iznesi kako bi ti i koga prenosio do kraja pa da posaljemo redakciji BHT.

Ovako mozemo danima raspravljati i nista necemo postici a ja ne mogu vise. Svakako sam prestao pisati po forumu. Pozdrav i uzivaj ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Joint_Union
Kontakt:

Post Postao/la Joint_Union » 22 avg 2011, 14:54

Kevin je napisao/la:
Joint_Union je napisao/la:A Fedaralna Kevine? Ima hin za sve! :lol:
federalna..isto jaka nema sta..snijeg stalno pada..a programska shema da bog sacuva

jedino sto je obn postena slika ostalo jad i cemer
Ne kontam te.Pa nije kod nas na fedealnoj druga programska šema :lol: ?

@ Dejane znači opada naplata :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 avg 2011, 14:56

FTV mi je glavna, Dnevnik u podne vodi Srbin, onaj Dnevnik u pola 8 vodi Bošnjak, a onaj večernji Hrvat :mrgreen: :lol:

Ova cifra plačene takse putem BH Telecoma se umanjila zbog sve većeg koristnika Moje TV na čijim računima ne dolazi onaj za TV pretplatu. Tako sam ja čuo.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 22 avg 2011, 14:58

Dejan, BL je napisao/la:
mostarac1420 je napisao/la:prenose slavija-sarajevo,a nisu zeljo zrinjski.a jada od televizije .sta je ovo ??'
Evo ni ovaj čovjek nije zadovoljan :D
E ljudi moji...
Prije par stranica je jedan lik objašnjavao zašto rade ovu utakmicu u prenosu, ali evo da i ja ponovim:
U srijedu je Play off Lige prvaka i BHT u terminu od 20:35 radi utakmicu Udinese - Arsenal; a raspored i satnica utakmica je : http://www.nfsbih.net/pdf/4k.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; , prema tome, ja a i 80% forumaša i ljudi u BiH ću radije gledati LP nego BiHPl, a u Željezničaru nisu htjeli a sigurno da ne bi ni Vi pomjeriti satnicu jer je ipak radni dan i ne bi na Grbavici bilo ni 500 ljudi, onako večernji termin i biće sigurno više.

Puna podrška projektu prenosa utakmica i neka prenose koga god hoće....
A TV pretplata nije dobrotvorni prilog nego zakonska taksa na posjedovanje TV prijemnika....
Toliko od mene

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 15:07

Stole iz Bora je napisao/la:Ma kakvi crni argumenti moj Dejane, nista ti tu meni nisi argumentovano dokazao. Nemoguce je imati isti broj klubova u prenosima iz recimo FBiH i RS jer iz FBiH ucestvuje 11 klubova a iz RS 5.
Opet ti kazem, jedino da prenose srpske klubove samo kad igraju sa srpskim pa da zaganjaju reciprocitet, drugacije je to nemoguce.
Ako imas kakav recept, daj nam iznesi kako bi ti i koga prenosio do kraja pa da posaljemo redakciji BHT.

Ovako mozemo danima raspravljati i nista necemo postici a ja ne mogu vise. Svakako sam prestao pisati po forumu. Pozdrav i uzivaj ..
Pa ja ne tražim 50% ali ne može biti ni 2 od 12. :D Vidljiva je zlonamjerna i diskriminatorska tendencija . Pošto će prenositi 1 kako kažete i kad domaćin bude Kozara pa ima li atraktivniji duel nego prvo kolo Krajiški derbi sa Borcem a oni prenose Široki - Željezničar, njih mogu kad hoće prenositi. Prenose Sarajevo - Velež a ispucali su kvotu i sa Željezničarom kao domaćinom (sa Olimpicom) jel to znači da ne prenose sarajevski derbi kad bude. Ima tu niz nelogičnosti

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”