RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ma dobro da je bio ikakav stream, svaka čast momcima koji su na tome radili, da je moglo bolje, bilo bi valjda, jbg.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Letic, Zvonic i Cemalovic pozvani u mladu reprezentaciju za prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Eto bar nesto pozitivno za vas.
Smoke Weed Everyday!
samo je cemalovic zasluzio poziv . ova 2 eto jer se igra na stadionu veleza ...EvoMene je napisao/la:Letic, Zvonic i Cemalovic pozvani u mladu reprezentaciju za prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Eto bar nesto pozitivno za vas.
Vidi se da pojma nemas... Ako cemo vec po formi, Cemalovic jedini NIJE zasluzio poziv.19UM94 je napisao/la:samo je cemalovic zasluzio poziv . ova 2 eto jer se igra na stadionu veleza ...EvoMene je napisao/la:Letic, Zvonic i Cemalovic pozvani u mladu reprezentaciju za prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Eto bar nesto pozitivno za vas.
- el-fighter
- Kontakt:
Ja bih prije rekao da je Letic jedini zasluzio poziv od ove trojice, ali nisu ni ova dvojica daleko od reprezentacije. Cemalovic je bio pozivan i prije jer je prosle sezone dobro krenuo i zabio dosta golova na pocetku sezone, ali od tada mu se gubi svaki trag. Zvonic je imao jednu solidnu sezonu, a ostataj je neprepoznatljiv. Svakako da tu ima i razloga sto se utakmica igra na nasem stadionu, ali ni momci nisu daleko od kalibra za reprezentaciju.19UM94 je napisao/la:samo je cemalovic zasluzio poziv . ova 2 eto jer se igra na stadionu veleza ...EvoMene je napisao/la:Letic, Zvonic i Cemalovic pozvani u mladu reprezentaciju za prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Eto bar nesto pozitivno za vas.
FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
prijenos je bio odlican bar na mojoj strani. slika xxx puta bolja nego bht. nema komentatora ma milina. uleti reklama dvije svaki 10-15 minuta ali nije previse bezobrazno za jedan besplatan prijenos. sto se tice mene neka puste svaku domacu utakmicu sirokog koja nije na tv-u i ja cu pogledat ako imam vremena.Kevin je napisao/la:šta je bilo s prenosom?Zmajche je napisao/la:JEDINO LOSIJE OD ONOG SPRENOSA NA **** JE BNILA IGRA VELEZA... VISE SAM OCEKIVAO!!!
neznam zasto se bunite pojedinci, ovi momci su osigurali barem kakav takav prijenos koji rade besplatno onako bezze, nemaju nista od tog..al eto, kad nema prijenosa i kad gledas txt ili tekstualni onda daj neki stream, kad das stream nevalja stream, da das bolji strema rekli bi nema grafike, das grafiku, zastarjela grafika, das i to, nevalja kamera
čudi me da su i ovo odradili, morat ču malo druga ložiti šta je to bilo
vlado je gospodin i covjek je ciljano pozvao 3 igraca rodjeni.
-
- Kontakt:
Merzić: Bili smo loši, moramo se iskupiti protiv Leotara
Ako bismo potražili svjetlu tačku i sinošnjem Veležovom sivilu na Pecari izbor bi vjerovatno pao na Samira Merzića.
Iskusni stoper dan nakon utakmice nije krio razočarenje uz poruku da opravdanje za lošu igru na Pecari ne postoji.
"Odigrali smo ispod svakog nivoa. Ne znam šta još dodati. Žao mi je zbog navijača koji su nam pružili sjajnu podršku," kratko kaže Merzić, te dodaje:
"Učinit ćemo sve kako bismo se iskupili na narednoj utakmici. Protiv Leotara moramo biti mnogo angažovaniji i bolji želimo li pobijediti i isprati mrlju sa Pecare."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kodru ostaviti na klupi Merzića i Zolja ili Merzića i Kazazića na stopere, al uglavnom Kodru treba vani izbaciti jer ne moze on igrat nikako u prvom sastavu, covjek igra na sredini terena nezna u 90 minuta dva tacna pasa dodat... Majkić i Zvonić ili Majkić i Ramović na sredinu terena, najbolje je ovu drugu dvojicu jer obojica znaju finu loptu dodati, a Zvonića npr. na zadnjeg veznog...
4-3-3
--------------------Oštraković
----Hebibović---- Merzić-----Kazazić(Zolj)--- Letić
--------------------Zvonić
----------Majkić ----------- Ramović
---Hajdarević --------------------------- Okić
---------------------Jusufbasic
Ovo bi bila idealna formacija protiv Leotara, ako kodro uđe najbolja pozicija mu je na lijevom beku, letića gurnut na krilo, a okića sa jusufbegom u špic, ujesto merzica moze mahinic ili zvonic ili zolj (zvonić i zolj su igraci koji mogu igrati i stopere i na sredini terena), umjesto majkića ili ramovića ima Marić, Hajdarevića (Rašević), Jusufbašića(Ćemalović)... Al naravno prvo treba Ibro da ih malo sredi i da budu sigurniji u sebe da se najvise osvrnu na pasove, jer ono protiv slavije i sirokog nije bilo ni slicno... Treba sto više posvetit trening na uvjezbavanje pasova... Ja se iskreno nadam pobjedi protiv Leotara pa makar bila 1:0 ili 5:0, samo nek je pobjeda i neka ginu za sveti dres.....
FORZA VELEŽ
Ako bismo potražili svjetlu tačku i sinošnjem Veležovom sivilu na Pecari izbor bi vjerovatno pao na Samira Merzića.
Iskusni stoper dan nakon utakmice nije krio razočarenje uz poruku da opravdanje za lošu igru na Pecari ne postoji.
"Odigrali smo ispod svakog nivoa. Ne znam šta još dodati. Žao mi je zbog navijača koji su nam pružili sjajnu podršku," kratko kaže Merzić, te dodaje:
"Učinit ćemo sve kako bismo se iskupili na narednoj utakmici. Protiv Leotara moramo biti mnogo angažovaniji i bolji želimo li pobijediti i isprati mrlju sa Pecare."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kodru ostaviti na klupi Merzića i Zolja ili Merzića i Kazazića na stopere, al uglavnom Kodru treba vani izbaciti jer ne moze on igrat nikako u prvom sastavu, covjek igra na sredini terena nezna u 90 minuta dva tacna pasa dodat... Majkić i Zvonić ili Majkić i Ramović na sredinu terena, najbolje je ovu drugu dvojicu jer obojica znaju finu loptu dodati, a Zvonića npr. na zadnjeg veznog...
4-3-3
Ovo bi bila idealna formacija protiv Leotara, ako kodro uđe najbolja pozicija mu je na lijevom beku, letića gurnut na krilo, a okića sa jusufbegom u špic, ujesto merzica moze mahinic ili zvonic ili zolj (zvonić i zolj su igraci koji mogu igrati i stopere i na sredini terena), umjesto majkića ili ramovića ima Marić, Hajdarevića (Rašević), Jusufbašića(Ćemalović)... Al naravno prvo treba Ibro da ih malo sredi i da budu sigurniji u sebe da se najvise osvrnu na pasove, jer ono protiv slavije i sirokog nije bilo ni slicno... Treba sto više posvetit trening na uvjezbavanje pasova... Ja se iskreno nadam pobjedi protiv Leotara pa makar bila 1:0 ili 5:0, samo nek je pobjeda i neka ginu za sveti dres.....
FORZA VELEŽ
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
samo mi nije jasno zašto je Ibro eksperimentirao s sastavom u odnosu na Slaviju? Zašto nije bilo Hajdarevića, zašto nije ubacio Zolja da igra na početku utkmice umjesto limitiranog Kodre? Brate Ibro previše eksperimentišeš s igračima, ali eto nek mu bude... 

Zolj treba češće igrati, momak zna s loptom, Kodro je za klupe, Kazazić nikako da vrati prijašnju formu...i opet dođemo na to da nam fali DMC, i to je mnogima rak rana, ne samo nama...RodjeniiBrato je napisao/la:Merzić: Bili smo loši, moramo se iskupiti protiv Leotara
4-3-3
FORZA VELEŽ
+1vm22 je napisao/la:Vidi se da pojma nemas... Ako cemo vec po formi, Cemalovic jedini NIJE zasluzio poziv.19UM94 je napisao/la:samo je cemalovic zasluzio poziv . ova 2 eto jer se igra na stadionu veleza ...EvoMene je napisao/la:Letic, Zvonic i Cemalovic pozvani u mladu reprezentaciju za prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Eto bar nesto pozitivno za vas.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
-
- Kontakt:
Izvjestaj sa fkvelez. ba.
Fudbaleri Širokog zaluženo su savladali večeras Velež rezultatom 3:0. Nije to bilo izdanje ni približno kao protiv Slavije, već naprotiv sa mnogo grešaka, koje su i glavni uzrok poraza na „Pecari“.
Nakon početnog ispitivanja snaga, praktično iz prvog ozbiljnijeg šuta domaći dolaze u vodstvo. Igrači Veleža smušeno su reagovali, a Wagner neometan sa 20-tak metara šutira prema golu. Oštraković loše procijenjuje putanju lopte i ona od stative završava u mreži. U 17. minuti golman Veleža odlično je reagovao u situaciji jedan na jedan sa Kordićem. Sedam minuta kasnije Majkić je na „muke“ stavio Bilobrka, nakon lob udarca, ali golman Širokog krajnjim je naporom sačuvao svoju mrežu. U 31. minuti Okić i Hebibović dobro odigravaju na desnoj strani, ali desnom beku Veleža lopta bježi sa noge u ključnom trenutku. Za kraj prvog dijela Plazonić je dalekometnim šutem isprobao reflekse Oštrakovića.
U nastavku „Rođeni“ ulaze sa rokadama u sastavu, jer su Kodro i Ramović vraćeni u vezni red, za razliku od prvog dijela gdje su igrali na krilnim pozicijama, dok je Zvonić prešao na stopera, a Rašević zauzeo mjesto na desnom krilu. Terenska ravnoteža je uspostavljena, ali odbrana Veleža ponovo griješi u 51. minuti, kada Kordić izlazi sam pred Oštrakovića. Golman Veleža je ponovo uspješniji. Četiri minuta kasnije nova velika greška. Zvonić slabo vraća loptu golmanu, a ispred Oštrakovića utrčava Ćorić i postiže pogodak za domaće.
U finišu utakmice vidjeli smo nove prilike. Prvo je u 75. minuti Wagner oprobao šut, ali se lopta od bloka odbila u gol aut. Dvije minute kasnije centaršut sa lijeve strane. Kordić glavom šutira u nebranjeni dio meže, a Merzić u padu, u pokušaju da izbije loptu, samo potvrđuje već izvjestan pogodak za Široki. U 90. minuti igrači Veleža bilježe jedinu pravu priliku u drugom poluvremenu. Korner sa desne strane, Ramović šutira glavom, a Bilobrk na gol liniji hvata loptu.
Široki – Velež 3:0 (1:0)
ŠIROKI BRIJEG. Stadion „Pecara“. Gledalca 1.000. Vrijeme toplo, teren dobar za igru. Sudija: Danije Pajić (Bijeljina). Žuti kartoni: Barišić, Zakarić, Ivanković (Široki), Jusufbašić, Letić (Velež). Strijelci: 1:0 Wagner (12), 2:0 Ćorić (55), 3:0 Kordić (77).
ŠIROKI: Bilobrk, Blaić, Barišić, Ješe, Kordić, Zakarić (od 79. Šilić), Wagner, Ćorić (od 72. Ljubić), Ivanković (od 63. Landeka), Plazonić, Špikić
Trener: Slaven Musa
VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Kazazić (od 46. Rašević), Majkić (od 60. Zolj), Kodro (od 72. Ćemalović), Okić, Hebibović, Merzić, Jusufbašić, Letić, Ramović
Trener: Ibro Rahimić
Fudbaleri Širokog zaluženo su savladali večeras Velež rezultatom 3:0. Nije to bilo izdanje ni približno kao protiv Slavije, već naprotiv sa mnogo grešaka, koje su i glavni uzrok poraza na „Pecari“.
Nakon početnog ispitivanja snaga, praktično iz prvog ozbiljnijeg šuta domaći dolaze u vodstvo. Igrači Veleža smušeno su reagovali, a Wagner neometan sa 20-tak metara šutira prema golu. Oštraković loše procijenjuje putanju lopte i ona od stative završava u mreži. U 17. minuti golman Veleža odlično je reagovao u situaciji jedan na jedan sa Kordićem. Sedam minuta kasnije Majkić je na „muke“ stavio Bilobrka, nakon lob udarca, ali golman Širokog krajnjim je naporom sačuvao svoju mrežu. U 31. minuti Okić i Hebibović dobro odigravaju na desnoj strani, ali desnom beku Veleža lopta bježi sa noge u ključnom trenutku. Za kraj prvog dijela Plazonić je dalekometnim šutem isprobao reflekse Oštrakovića.
U nastavku „Rođeni“ ulaze sa rokadama u sastavu, jer su Kodro i Ramović vraćeni u vezni red, za razliku od prvog dijela gdje su igrali na krilnim pozicijama, dok je Zvonić prešao na stopera, a Rašević zauzeo mjesto na desnom krilu. Terenska ravnoteža je uspostavljena, ali odbrana Veleža ponovo griješi u 51. minuti, kada Kordić izlazi sam pred Oštrakovića. Golman Veleža je ponovo uspješniji. Četiri minuta kasnije nova velika greška. Zvonić slabo vraća loptu golmanu, a ispred Oštrakovića utrčava Ćorić i postiže pogodak za domaće.
U finišu utakmice vidjeli smo nove prilike. Prvo je u 75. minuti Wagner oprobao šut, ali se lopta od bloka odbila u gol aut. Dvije minute kasnije centaršut sa lijeve strane. Kordić glavom šutira u nebranjeni dio meže, a Merzić u padu, u pokušaju da izbije loptu, samo potvrđuje već izvjestan pogodak za Široki. U 90. minuti igrači Veleža bilježe jedinu pravu priliku u drugom poluvremenu. Korner sa desne strane, Ramović šutira glavom, a Bilobrk na gol liniji hvata loptu.
Široki – Velež 3:0 (1:0)
ŠIROKI BRIJEG. Stadion „Pecara“. Gledalca 1.000. Vrijeme toplo, teren dobar za igru. Sudija: Danije Pajić (Bijeljina). Žuti kartoni: Barišić, Zakarić, Ivanković (Široki), Jusufbašić, Letić (Velež). Strijelci: 1:0 Wagner (12), 2:0 Ćorić (55), 3:0 Kordić (77).
ŠIROKI: Bilobrk, Blaić, Barišić, Ješe, Kordić, Zakarić (od 79. Šilić), Wagner, Ćorić (od 72. Ljubić), Ivanković (od 63. Landeka), Plazonić, Špikić
Trener: Slaven Musa
VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Kazazić (od 46. Rašević), Majkić (od 60. Zolj), Kodro (od 72. Ćemalović), Okić, Hebibović, Merzić, Jusufbašić, Letić, Ramović
Trener: Ibro Rahimić
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Upravu si Aleme,Hajdarovic je protiv Slavije bio jedan od bolji igraca a i najspremniji je igrac Veleza i on ga ostavi na klupi 90 minuta a ovi ostali se vuku po terenu. Zolj takodjer vrlodobar na stoperu pa ga nema nikako,mislim da je Ibro poceo da izmislja toplu vodu a to na ne treba.AlemC85 je napisao/la:samo mi nije jasno zašto je Ibro eksperimentirao s sastavom u odnosu na Slaviju? Zašto nije bilo Hajdarevića, zašto nije ubacio Zolja da igra na početku utkmice umjesto limitiranog Kodre? Brate Ibro previše eksperimentišeš s igračima, ali eto nek mu bude...
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Ovo tek sad vidim...bagrcavi je napisao/la:Šta te trese rajkane ? Prije par noći mi šalješ pp da ne treba čestitati "ustašama", da bi nas oni zaklali bla bla bla, a sad mi glumiš neku komunjaru.moRAja je napisao/la:Ma stipu kundu Tito. Cuj prijavio aaaaaaaa to moze samo njihov geografski polozaj. Jao papka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jeli te stid
A Tito stara komunjara konta ako voliš i poštuješ svoje, automatski mrziš druge.
I kako nemam ništa pametno napisati na našu sinoćnju utakmicu,da ti objasnim par stvari jer vidim da si glup.
Kao prvo-privatne poruke se ne zovu bez razloga PRIVATNE i sa prenošenjem istih si dokazao da si muška tetkica.
Kao drugo-Tito se borio protiv unutrašnjih neprijatelja,ustaša i četnika,tako da opet ispadaš glup.
Kao treće-koji si ti faktor da upadaš na našu temu i nekom govoriš kako da se ponaša,ko si ti da nekome namećeš svjetonazore?
Kao četvrto-ne možeš ti skužiti Velež ni Mostar jer naš mentalitet je nešto strano onom iza Ivana.
...I kao peto-haj otpepaj,naporan si.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
No,da se vratimo onome šta je bitno,Veležu.
Bez obzira na naš vječni optimizam,jasno je da se teško možemo nadati bodovima na Pecari,Koševu ili Grbavici.
Prvenstva se odlučuju na malim utakmicama a to nas je u prošlosti koštalo.
NE SMIJEMO kući prosipati bodove protiv Leotara,Mladosti,Rudara,GOŠK-a nekada...to trebamo rješavati lako.Na strani šta čvaknemo,dobro čvaknuli.
U gostima će uletiti neki dobar rezultat ali kući se ne smijemo rasipati.
Iako sam dojma da je ono sinoć bila samo loša veče i da gore ne možemo.
Bez obzira na naš vječni optimizam,jasno je da se teško možemo nadati bodovima na Pecari,Koševu ili Grbavici.
Prvenstva se odlučuju na malim utakmicama a to nas je u prošlosti koštalo.
NE SMIJEMO kući prosipati bodove protiv Leotara,Mladosti,Rudara,GOŠK-a nekada...to trebamo rješavati lako.Na strani šta čvaknemo,dobro čvaknuli.
U gostima će uletiti neki dobar rezultat ali kući se ne smijemo rasipati.
Iako sam dojma da je ono sinoć bila samo loša veče i da gore ne možemo.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Budimo iskreni i slozimo se da niko od trojice pozvanih nije zasluzio poziv, ali nam je svima drago sto cemo svoje igrace gledati u dresu reprezentacije na nasem stadionu i to je to.
Kaze mi lik sto ponekad posjeti trening da je tu Buljubasic iz Olimpica, koliko ima istine? Ko je, sta je? Navodno dobar igrac, 20 godina?
Kaze mi lik sto ponekad posjeti trening da je tu Buljubasic iz Olimpica, koliko ima istine? Ko je, sta je? Navodno dobar igrac, 20 godina?
Support Velez, It's logical! ★
-
- Kontakt:
Pa ako je je iko zasluzio to je bio Letić, znači momak je blistao od kad je dosao u Velež, a evo i ovu sezonu je to nastavio, protiv slavije niko nije mogao proć po njegovoj strani plus ima dobre centarsuteve, pasove... Asistirao je za gol.... Meni je najjači lijevi bek u ligi definitivno...Mont0 je napisao/la:Budimo iskreni i slozimo se da niko od trojice pozvanih nije zasluzio poziv, ali nam je svima drago sto cemo svoje igrace gledati u dresu reprezentacije na nasem stadionu i to je to.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
-
- Kontakt:
koliko je tacna informacija da ce maletic i torlak potpisati za velez??
Ja licno nisam nista cuo u vezi toga...blackmundir je napisao/la:koliko je tacna informacija da ce maletic i torlak potpisati za velez??
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
J...ga opet po starom,kad pobjedimo svi su odlični,kad izgubimo svi su tarabe.Jedan poraz nije loš,da spusti malo naše "zvijezde" na zemlju jer ako se ovako budu borili nema tog trenera koji može sa njima napraviti pozitivan rezultat.Nadam se da će Ibro izvući pouke iz ovog poraza,jer mislim da su i njega pojedinci dobro razočarali.Treba sad krenuti dalje i dobiti iduću utakmicu kod kuće,a pojedince malo ohladiti jer sramote i klub i dres koji nose.Ibro ako ne bude borbenosti ubacuj juniore,jer ako ćemo gledati patnju na terenu onda da gledam bar našu djecu kako stiču iskustvo, jer ovi nazovi seniori izgeda da nemaju ni srama ni obraza.Al opet kažem pustimo Ibru da to pokuša dovesti u red koliko može.Red Army Jablanica
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
ovdje svi misle jednom glavom. rijetki imaju isparavn stav. kodro je protiv Slavije bio jedan od najboljih igrača. to što ga tana namjerava maknuti iz tima već dugo pa preko svojih jataka ga na sve načine ruši je druga stvar. sinoć je momak igrao desno krilo i ta pozicija nema veze s njim. ibro švicarac je dobro poslušan čiko i tim kroji u konsultaciji sa znamo kim (ovo će uvrijediti itekako našeg prijatelja i SAD-a, koji me često prozove u svojim postovima). unaprijed se uoči svake utakmice sastav i izmjene znaju. letić NIJE zaslužio ni Veležov ni reprezentativni dres jer je pljunuo na klub. i on je dobio poboljšan ugovor odnosno status mladog reprezentativca jer mu je menadžer tanin dugogodišnji drug i saradnik edo kutagić iz sandžaka sa prebivalištem u sarajevu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.