Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

DamirT
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la DamirT » 30 apr 2023, 20:38

Kako Gruzija ode prije Italije na EP? Imaju losiju gol razliku od Italije?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 apr 2023, 20:43

ovisnik je napisao/la:
30 apr 2023, 20:10
Dobra utakmica, odbrana na nivou, golmani odlični.Moram pohvaliti krila u obje utakmice i posebno Hercega u ofanzivnom dijelu, u ove 2 utakmice dao je puno i uz Panića,koji je naš najbolji igrač u oba pravca, dosta doprinio ovim pobjedama.To mi je izneneđenje, jer se do sada u ofanzivnom dijelu nije isticao.Ovdje je puno igrača koji kvalitetom ne zaslužuju biti u reprezentaciji, Faljić,Mandić,Davidović, Hadzić...ako hoćemo da igramo ravnopravno sa dijelom reprezentacija na EP, treba nam kvalitete.Potencijalnih pojačanja ima, sad je pitanje da li oni hoće da igraju na EP ili radije čekaju kad će ih susjedi pozvati na rezervni spisak jednom u 3 ciklusa kvalifikacija.Ako bi uspjeli dogovoriti Sutona, reprezentacija bi sa njim dobila bar 20% na kvaliteti.Za Njemačku on vjerovatno više nema neku šansu, sad je pitanje samo želi li igrati za nas ili je on sa reprezentativnim rukometom završio.
Vidi se neki Irfanov rukopis u igri, koliko je to moguće sa limitiranim igračima. Odbrana je generalno dosta bolja u odnosu na period sa Obrvanom iako treba reći da Obrvan nije imao Panića, koji sada mnogo doprinosi u odbrani a evo proradio je večeras i u napadu.

Akcija za krila ima mnogo više, a desna krila su nam prilično dobra i vjerujem da će makar jedan od trojice (Haseljić, Perić i Bošković) postati krilo za Bundeslige (tog nivoa), iako je Haseljić možda već sada na tom nivou samo šteta što ga povrede ubiše.

Ali treba nam makar jedan vrhunski bek u onim momentima kada protivnik pojača odbranu, da može to razbiti nekom bombom sa 9-10 metara, sve ove selekcije koje su redovan učesnik velikih takmičenja imaju makar jednog takvog igrača, mi ga nikad nismo imali, više sam se prestao i nadati da ćemo ga ikada i imati.

PS: Po meni je Lončar korisniji igrač od Hamidovića, Dino je kao nominalno "najbolji šuter" a u principu on samo ima jak šut i ništa više od toga. Vladan je bolji odbrambeno (mada to i nije teško kada je Dino u pitanju), a i u napadu mislim da je ako ništa onda makar raznovrsniji od Dine.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 apr 2023, 20:51

zgembo89 je napisao/la:
30 apr 2023, 20:35
Stvarno dugo nisam gledao nasu reprezentaciju da ovako igra napadacki sa osmisljenim akcijama ,a ne usiljenim sutevima sa 9m..Prije smo primali puno golova iz brzog centra sad smo i to suzbili disciplinovanije se igra u oba pravca
Dobra odbrana nam puno znači, pogotovo Buriću jer sjećam se kako su ga ovdje ismijavali dok je Obrvan bio selektor, a frajer k'o na streljani bio sa onakvim propuhom u odbrani.

Čim mi igramo dobru odbranu onda i on dobije na samopouzdanju pa se razbrani i počne skidati neke zicere koji ga i čine jednim od najboljih golmana na svijetu.

Što se napada tiče, čini mi se da Irfan baš insistira na brzim srednjacima jer je to jedini način da se naša igra ubrza na postavljen napad. Vukšić i Davidović nisu neke klase od igrača, odnosno Davidović nije sigurno s obzirom koliko ima godina, a Milan sumnjam da će postati zbog svoje konstitucije, ali su definitivno brzi i mnogo zuje, mijenjaju tempo i to nas čini nešto bržim nego inače.

Naprimjer Ivo Karačić je sigurno bolji igrač nego njih dvojica zajedno, ali je drugačiji tip srednjaka. Isto kao i Tarabokija dok je igrao, da on 3-4-5 golova ali džaba kada smo bili tromi sa njima.

E sad normalno, kad dođu ozbiljnije selekcije Vukšić i Davidović neće praviti neku razliku, ni to im zujanje neće pomoći, hvatat će ih odbrana na prvom koraku :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 apr 2023, 21:18

Za EP u rosteru Josipa Perica, Vladimira Vranjesa, Ibrahima Haseljica i Vladana Loncara.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 apr 2023, 21:24

Pametno, bez srljanja i čvrsto igraju. Ovo je danas baš podvig i još se fino ovjerio plasman da opet ne bude ono eto ko jedna od najboljih trećih na neku sreću prošli, ko što se zna pričati. Svaka čast cijeloj ekipi sa selektorom. Irfan je nakon lošeg starta u kvalifikacije sve fino vratio na pravi kolosijek, tim je i njegov uspjeh veći.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 apr 2023, 21:25

DamirT je napisao/la:
30 apr 2023, 20:38
Ili se ne računa gol razlika protiv zadnjeg ili se ne računaju bodovi protiv zadnjeg. U oba slučaja Italija je gora od Gruzija, jedino tako su Gruzijci mogli biti ispred njih.

Kada sve skupa računa Talijani su bolji.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 apr 2023, 21:26

Raonffa je napisao/la:
30 apr 2023, 21:25
DamirT je napisao/la:
30 apr 2023, 20:38
Ili se ne računa gol razlika protiv zadnjeg ili se ne računaju bodovi protiv zadnjeg. U oba slučaja Italija je gora od Gruzija, jedino tako su Gruzijci mogli biti ispred njih.

Kada sve skupa računa Talijani su bolji.
A moguce je to protiv zadnjih. Zaboravio ja na to :thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 apr 2023, 21:27

Marko Lukic se polako vraca mozda i on bude spreman za EP.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 30 apr 2023, 21:30

neki siri spisak za EP mozda da ovako izgleda:

G: B. buric, ahmetasevic, hodzic
Lk: haseljic, L. peric, boskovic/predragovic
Lb: panic, malinovic
Sb: J. peric, vuksic
P: S. buric, muhovic, faljic
Lb: terzic, herceg, loncar
Lk: draganic, mehmedcehajic

pojacati kadar sa sledecim igracima: suton, I. pavlovic, pajt, T. velic, mlivic kao i mozda 2-3 nama za sad nepoznata imena igraca BiH porijekla.

od njih knap 30 izabrati one najbolje za EP.

toliko od mene.
pozz

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 30 apr 2023, 21:38

Raonffa je napisao/la:
30 apr 2023, 20:43
ovisnik je napisao/la:
Dobra utakmica, odbrana na nivou, golmani odlični.Moram pohvaliti krila u obje utakmice i posebno Hercega u ofanzivnom dijelu, u ove 2 utakmice dao je puno i uz Panića,koji je naš najbolji igrač u oba pravca, dosta doprinio ovim pobjedama.To mi je izneneđenje, jer se do sada u ofanzivnom dijelu nije isticao.Ovdje je puno igrača koji kvalitetom ne zaslužuju biti u reprezentaciji, Faljić,Mandić,Davidović, Hadzić...ako hoćemo da igramo ravnopravno sa dijelom reprezentacija na EP, treba nam kvalitete.Potencijalnih pojačanja ima, sad je pitanje da li oni hoće da igraju na EP ili radije čekaju kad će ih susjedi pozvati na rezervni spisak jednom u 3 ciklusa kvalifikacija.Ako bi uspjeli dogovoriti Sutona, reprezentacija bi sa njim dobila bar 20% na kvaliteti.Za Njemačku on vjerovatno više nema neku šansu, sad je pitanje samo želi li igrati za nas ili je on sa reprezentativnim rukometom završio.
Vidi se neki Irfanov rukopis u igri, koliko je to moguće sa limitiranim igračima. Odbrana je generalno dosta bolja u odnosu na period sa Obrvanom iako treba reći da Obrvan nije imao Panića, koji sada mnogo doprinosi u odbrani a evo proradio je večeras i u napadu.

Akcija za krila ima mnogo više, a desna krila su nam prilično dobra i vjerujem da će makar jedan od trojice (Haseljić, Perić i Bošković) postati krilo za Bundeslige (tog nivoa), iako je Haseljić možda već sada na tom nivou samo šteta što ga povrede ubiše.

Ali treba nam makar jedan vrhunski bek u onim momentima kada protivnik pojača odbranu, da može to razbiti nekom bombom sa 9-10 metara, sve ove selekcije koje su redovan učesnik velikih takmičenja imaju makar jednog takvog igrača, mi ga nikad nismo imali, više sam se prestao i nadati da ćemo ga ikada i imati.

PS: Po meni je Lončar korisniji igrač od Hamidovića, Dino je kao nominalno "najbolji šuter" a u principu on samo ima jak šut i ništa više od toga. Vladan je bolji odbrambeno (mada to i nije teško kada je Dino u pitanju), a i u napadu mislim da je ako ništa onda makar raznovrsniji od Dine.
Nema ozbiljne reprezentacije bez kvalitetnog šuta sa 9m, mi smo to imali samo u 3 navrata u cijeloj postratnoj reprezentaciji, Mile Mijačinović, Zoran Martinović i Damir Radončić, nakon njih niko nije imao taj kvalitet da "tuče" sa 9-10m i pogađa.Tim Suton bi donio dio tog kvaliteta, kao i Matej Hrstić, a Vistirop bi donio kvalitetu više na srednjem beku pogotovo jer je po stilu igre i fizičkim karakteristikama drugačiji od Vukšića,Davidovića i Perića.E sad je pitanje da li oni hoće, EP bi trebao biti dovoljno veliki izazov, naročito za Sutona jer on nema ambiciiu-kvalitetu da igra za Njemačku, ova druga dvojica se vjerovatno još uvijek nadaju da su kvalitet za Cro repku, al u konkurenciji Cro bekova, realno nemaju šansu.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 apr 2023, 21:48

DamirT je napisao/la:
30 apr 2023, 19:43
Arvid je napisao/la:
30 apr 2023, 19:40
Eh treba vidjeti kakav cirkus sad napraviti sa se Irfan otjera.
To ce onaj krmak Umicevic uradit
Taj vise nije u rukometnom savezu.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 30 apr 2023, 22:06

ovisnik je napisao/la:
30 apr 2023, 21:38
Raonffa je napisao/la:
30 apr 2023, 20:43
ovisnik je napisao/la:

Nema ozbiljne reprezentacije bez kvalitetnog šuta sa 9m, mi smo to imali samo u 3 navrata u cijeloj postratnoj reprezentaciji, Mile Mijačinović, Zoran Martinović i Damir Radončić, nakon njih niko nije imao taj kvalitet da "tuče" sa 9-10m i pogađa.Tim Suton bi donio dio tog kvaliteta, kao i Matej Hrstić, a Vistirop bi donio kvalitetu više na srednjem beku pogotovo jer je po stilu igre i fizičkim karakteristikama drugačiji od Vukšića,Davidovića i Perića.E sad je pitanje da li oni hoće, EP bi trebao biti dovoljno veliki izazov, naročito za Sutona jer on nema ambiciiu-kvalitetu da igra za Njemačku, ova druga dvojica se vjerovatno još uvijek nadaju da su kvalitet za Cro repku, al u konkurenciji Cro bekova, realno nemaju šansu.
bilo jos bekova koji su bili dobri (prce) ili u najmanju ruku vise nego solidni (obradovic, malesevic, pokojni kelecevic,...) ja se nadam da ce mo u buducnosti vratiti i malog kos-a, jako dobar srednji bek, ali u najmanju ruku valja sad cekati jos 2 i kusur godine... .

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 30 apr 2023, 22:21

bilo jos bekova koji su bili dobri (prce) ili u najmanju ruku vise nego solidni (obradovic, malesevic, pokojni kelecevic,...) ja se nadam da ce mo u buducnosti vratiti i malog kos-a, jako dobar srednji bek, ali u najmanju ruku valja sad cekati jos 2 i kusur godine... .
[/quote]

Prce nikad nije bio vrhunski šuter, iako je imao konstituciju za to,upravo zbog toga i nije prošao u Cro reprezentaciji jer su Lacković i Metličić bile te "ubice".Njega je krasila inteligencija i uglavnom je šutao sa zemlje ili išao na prodor.To normalno ne umanjuje činjenicu da je naš najbolji posleratni reprezentativac i igrač koji je reprezentaciji najviše dao.Obradović, Melešević,Kelečević,Martinović sve je to bilo tanko, niko od njih nije bio izraziti šuter. Nama treba igrač koji će se dići i pogađati sa 10m i na taj način razbijati 6-0 odbranu.Ozbiljne reprezentacije imaju nekoliko takvih igrača u rosteru, mi nijednog.Hamidović je tome najbliži, al on ima spore noge i neartikulisan šut, svaka mu polu visoka ili preko gola.Lončar je kreativniji al nema skoka niti petlje.Bar jednog takvog moramo pronaći da bi dobili na raznovrsnosti u igri.Ovako nam ljudi stanu u 6-0 sa visokom odbranom i nas nema nigdje.

Mahmurluk
Kontakt:

Post Postao/la Mahmurluk » 30 apr 2023, 22:28

Čestitke momcima na pobjedi! Hvala veliko Irfane! Sada treba sjesti i do EURA napraviti par probnih okupljanja, malo poraditi na imiđu reprezentacije i sistemu. Možda pozvati Nikolu Prcea da bude direktor reprezentacije, ubaciti tu još kojeg momka koji bi mogao da doprinese svojim znanjem i iskustvom oko "nosanja kablova". Vjerujem da će Irfan igrački i taktički posložiti i pripremiti repku barem za jednu pobjedu na EURU koja bi nas mogla odvesti u drugi krug za historijski rezultat.

Nadam se da će nam i žrijeb ići na ruku pa da ćemo imati neku povoljniju grupu za razliku od dosadašnja dva puta :)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 apr 2023, 22:29

ovisnik je napisao/la:
30 apr 2023, 22:21
Prce nikad nije bio vrhunski šuter, iako je imao konstituciju za to,upravo zbog toga i nije prošao u Cro reprezentaciji jer su Lacković i Metličić bile te "ubice".Njega je krasila inteligencija i uglavnom je šutao sa zemlje ili išao na prodor.To normalno ne umanjuje činjenicu da je naš najbolji posleratni reprezentativac i igrač koji je reprezentaciji najviše dao.Obradović, Melešević,Kelečević,Martinović sve je to bilo tanko, niko od njih nije bio izraziti šuter. Nama treba igrač koji će se dići i pogađati sa 10m i na taj način razbijati 6-0 odbranu.Ozbiljne reprezentacije imaju nekoliko takvih igrača u rosteru, mi nijednog.Hamidović je tome najbliži, al on ima spore noge i neartikulisan šut, svaka mu polu visoka ili preko gola.Lončar je kreativniji al nema skoka niti petlje.Bar jednog takvog moramo pronaći da bi dobili na raznovrsnosti u igri.Ovako nam ljudi stanu u 6-0 sa visokom odbranom i nas nema nigdje.
[/quote]

Moze li tarik vranac biti taj suter? Ili edin klis? Gdje igra eyes Keskic I zasto nije pozvan? Moze li loncar igrati srednjeg beka? Od ovih hrvatskih odpadaka koji bi bio najpotrebniji I zasto?

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 30 apr 2023, 22:35

samoposmatram je napisao/la:
30 apr 2023, 19:43
Umjesto Hamidovica i Davidovica, Cickusic i DaVinci. Garantujem vise golova i dudlanja qurca.
Vise golova tesko da mozes garantovat' al' zato dudlanja ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 30 apr 2023, 22:39

ovisnik je napisao/la:
30 apr 2023, 22:21
[/quote]

ja sam u ono doba ocekivao da ce to biti hurem... mozda vratiti hrstica (u mladoj je bio ispred loncara i hamidovica)? sjecas se tatarage, bio je ok, ne nivo mijacinovica, ali opet solidan. slazem se da su ta 3 koje si spomenuo bili najbolji suteri, dodao bih obradovica kao cetvrtog. steta sto i terza u najbolje doba se nije razvio u ubojitijeg sutera...

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 30 apr 2023, 22:53

Moze li tarik vranac biti taj suter? Ili edin klis? Gdje igra eyes Keskic I zasto nije pozvan? Moze li loncar igrati srednjeg beka? Od ovih hrvatskih odpadaka koji bi bio najpotrebniji I zasto?
Vranac nikako, Klis je davao znake života u Slobodi al je odlaskom u Zagreb nestao, prejaka konkurencija, još ga je i Pipe otjerao sa priprema, Lončar na ozbiljnom nivou ne može igrati ni lijevog beka a kamoli srednjeg, lik je prespor, od ovih što su igrali za Cro, a imaju pravo igrati za nas-ili su bar blizu 3 godine od zadnjeg nastupa za Cro, Hrstić i Vistirop su najpotrebniji jer nam je vanjska linija tanka.Hrstić kao lijevi bek-šuter, Vistirop kao srednji potpuno drugačijeg profila od Perića i Vukšića.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 30 apr 2023, 22:58

ja mislim da se na vistoropa mora cekati jos godinu a hrstic bi mogao uskoro nastupiti. kao zalogaj za buducnost ja ipak vidim desno tarika velica a lijevo tarika mlivica. mlivicev mladji brat je isto jako talentovan (najbolji igrac juniora rk gorenje velenje).

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 30 apr 2023, 23:04

mozda da se isprobaju raguz (rk metkovic) i bebek (rk izvidjac)?

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.