Postao/la ScoutInternational » 24 jul 2016, 11:46
Igra:
Necu se puno osvrtati na jucerasnji susret, prvenstveno jer je vecina istakle bitne stvari, a ujedno prvo je kolo, derbi susret, gdje je najbitnije bilo kako jedne tako za druge, izvuci povoljan rezultat, i uci bez pritiska u prvenstveno. Treba realan biti pa istaci da u ovakvoj sitvaciji sa deficitom igraca koji nam nose igru, mi iskreno nismo ni mogli vise. Gol smo dali iz "corak" sitvacije, sto opet pokazuje da ne moramo igrati neku igru uopste, ali da zato pogodimo 1 od 2 zicera kojeg smo imali. Njihova zadnja linija je bila komplet u strahu, ali nazalost nasa sredina nije imala kapaciteta da se lopta izvuce naprijed. Sto se Bekrica tice, definitivno nije igrac koji treba pocinjati derbi utakmice, jer se utopi u njima, tako da se mislenja da moze biti mnogo vise od koristi ako ove vece utakmice pocinje sa klupe. Sta je, tu je. Idemo na Otoku po sva tri boda. Lijep je ugodaj zaista bilo zadovoljstvo vidjeti, dupke pun jug i sjever.
Navijanje:
Atmosfera je zaista bila napeta jer su se i raja pozeljela nogometa uzivo i zaista je moglo biti navijanje dosta bolje sa nase strane. Strahovito me nerviraju spore pjesme koje uguse atmosferu. Postigli smo gol, a kod nas na jugu jedna strane pjeva jedno, druga drugo, sjever trece, a covjek koji vodi navijanje propagira cetrtvo. Ovo isticem, jer ovakvi momenti u derbi utakmicama mogu igrati bitno ulogi, posebice ako imate ametera na terenu koji igraju po prvi put derbi, jer ako tribina jub ujedno sjever ostvare sinergiju, vjerujte da nije svejedno biti igrac na terenu. Mi smo prosli derbi na Kosevu imali tu sinergiju, pratila se igra i praktikovale se brze pjesme sto je u dovelo do odlicne atmosfere. Jucer cu pitari uspjeli to izvesti, ali nazalost kod nas je u centru paznje da se mi prisjecamo mrtvih u toku utakmice. Nemojte pogresno razumjeti, nemam nista protiv, i treba da se sjecemo, ali neka se to radi na pocetku ili kraju svake tekme, a ne u trenucima kada se utakmica lomi.
Navijaci:
Definitno nakon jucerasnje utakmice se dovodi do zakljucka da medu njihovim ima navijaca koji vise mrze FK Zeljeznicar nego sto vole FK Sarajevo. To se najbolje vidjelo na nasem inventaru i onaj segment tribine kod slova "O". Dakle, da postoji grupa koja je ciljano dosla da napravi problem, postoji i sa njima se mora izaci na kraj jednom za uvijek.
Po meni, klub ne treba uopste skidati stolice, jer je ovo 21 vijek i stadion zaista lijepo izgleda sada kada je sreden, tj kada se sreduje, ali mi moramo uvesti za segment gdje su gosti elektronske ulaznice sto prije, gdje ce se moci ulaznica kupiti samo sa licnom kartom, a ujedno postaviti video nadzor u visokoj rezuluciji, pa kada ti dode "plava koverta" na vrata, vjerujte da se problem biti rijesen za samo jedan derbi.