FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

larssonche1337
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la larssonche1337 » 24 jul 2016, 01:20

plavousrcu je napisao/la:Izasao na balkon cigar da zapalim i tek ugasise reflektore. Da je Amar trener pomislio bih da treniraju :). Vjerovatno se zapisnici pravili oko stolica. Pleme im seljacko.
Koliko sam vidio zapisnik je rađen odmah nakon što su svi navijači izašli i slikalo se.

Bola igraš bez tri prvotimca, najbolja igrača ekipe, u startu igrač manje u vidu bekrića, lijevi bek skoro pa katastrofa, fejzic kamermane gadjao

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jul 2016, 01:30

Kako smo prosle godine izgledali bez blagojevica ovo danas se moze nazvat napretkom :lol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 24 jul 2016, 02:31

Po mom mišljenju dobro smo prošli. Struka napravila previše fula.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 24 jul 2016, 07:35

Ja sam zadovoljan. Ocito da se krenulo bez srljanja i kao i do sada na nulu a ako sta bude dobro je. Do crvenog , mnogo trke, izjednacena utakmica. Karton nas je fakat presjekao onako glupo na centru dobiti dva zuta....
Drugo poluvrijeme izuzetna disciplina, pozrtvovanje i angazovanje. Igrac manje je ipak mnogo, i nisam ocekivao da cemo zabiti gol. To pokazuje da imamo snagu i da smo jaki u glavi sto mi se svidja. Lijepu akciju smo napravili a Lendra nastavio tamo gdje je proljetos stao. Kod njihovog gola po meni najveci krivac Memija prodje ga lik ko da ga nema i zavrnu. Fejzic i Aco cekali jedan drugog, klasicni nesporazum jbg...
Na kraju bod solidan, ocekivali smo tri, ali kad se to u derbiju znalo? Okrenuti se lagano Olimpiku i krenuti prema prvoj pobjedi ove sezone.

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 24 jul 2016, 08:05

Sta reci za derbi, tu se skoro vazda odigra tvrd fudbal, tako da covjek ne moze ni procjenit nesto igru ekipa, s oprezom i jedni i drugi, prvo kolo pa derbi, zestok naboj. O Igri ste vec pisali, pa da ne pisem i ja. Samo cu reci zestoko nabrijana atmosfera na jugu, odlicna predstava Manijaka, bakljada, posjeta, ma sve u fulu.

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 24 jul 2016, 09:29

Utakmica loša, iako svi očekujemo bolji kvalitet, derbi je ipak derbi bez obzira u kojem se kolu igra, o našoj igri ne znam šta bih rekao, imali smo igrača manje, ali i kad smo bili kompletni bila je igra bez igre.
Nekoliko zaključaka se nameće:
Bekrić ne može u ozbiljnim utakmicama,
Radinović će sa Blagojevićem biti idealan par u sredini,
Lijevi bekovi će nam opet biti problem,
Igra sa 3 napadača u jačim utakmicama neće ići, jer ti fali igrača u sredini terena.
Sve u svemu, utakmica koju bi vjerovatno i dobili da smo bili kompletni, ali igra mora biti puno bolja jer od ovakvog Sarajeva ima bar tri bolje ekipe u ligi.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 24 jul 2016, 10:40

Ja se ne bih slozio za taktiku. Ne moramo igrati kao svi ostali. Sarajevo je imalo igrača vise u sredini pa nisu nista uradili. Potreban je kvalitet igrača. Sto ti kazes lijeva strana je preko sa i samim ti ostaje da napadas preko desne. Da li je to dovoljno vidjet cemo.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 24 jul 2016, 11:13

Pa to ih vadi kod raje mogu reci igrali s igračem manje. Meni je bitnije sto nije zamjenio Husica odmah poslije crvenog, a ratoboran je na treninzima. Taktički utakmica jeste lose odrađena zato sto je gore nagurao igrača a pola ih ne igra svoju prirodnu poziciju.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Maxi
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la Maxi » 24 jul 2016, 11:19

Lendrić mora igrati u samom vrhu napada, MORA!
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

briga
Kontakt:

Post Postao/la briga » 24 jul 2016, 11:41

Ono sto sam ja sinoc vidio da je Italijan pun pogodak kao i Radinovic. Lendric standardno dobar. Pozder me pozitivno iznenadio i nije krampa kao sto se pisalo ovdje. Bekric nastavio gdje je stao prosle sezone a to je gubljenje lopti i pogresni pasovi. Bevab izgubljen, Memija los. Fejzic je pogrijesio kod gola ali je izvadio onaj Benkin sut u raslje tako da necu da ga napadam previs iako nikad necu shvatiti kako se desava da treniras 20 godina i ne mozes da pogodis teren kod ispucavanja. Za Kosorica je govorila raja koja prati treninge da bi mogao zavrsiti na klupi sto se sinoc i moglo naslutiti. Kad se sve uzme u obzir mozda nam Jahic i nije trebao dolaziti uopce. Prvo kolo, derbi i s obzirom na desavanja na terenu dobro smo stajali i zadovoljan sam bodom. Kad budu svi igraci na raspolaganju bice ovo jako dobra ekipa.
Jednom ŽELJEZNIČAR, uvijek ŽELJEZNIČAR. To je tako

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 24 jul 2016, 11:46

Igra:

Necu se puno osvrtati na jucerasnji susret, prvenstveno jer je vecina istakle bitne stvari, a ujedno prvo je kolo, derbi susret, gdje je najbitnije bilo kako jedne tako za druge, izvuci povoljan rezultat, i uci bez pritiska u prvenstveno. Treba realan biti pa istaci da u ovakvoj sitvaciji sa deficitom igraca koji nam nose igru, mi iskreno nismo ni mogli vise. Gol smo dali iz "corak" sitvacije, sto opet pokazuje da ne moramo igrati neku igru uopste, ali da zato pogodimo 1 od 2 zicera kojeg smo imali. Njihova zadnja linija je bila komplet u strahu, ali nazalost nasa sredina nije imala kapaciteta da se lopta izvuce naprijed. Sto se Bekrica tice, definitivno nije igrac koji treba pocinjati derbi utakmice, jer se utopi u njima, tako da se mislenja da moze biti mnogo vise od koristi ako ove vece utakmice pocinje sa klupe. Sta je, tu je. Idemo na Otoku po sva tri boda. Lijep je ugodaj zaista bilo zadovoljstvo vidjeti, dupke pun jug i sjever.

Navijanje:

Atmosfera je zaista bila napeta jer su se i raja pozeljela nogometa uzivo i zaista je moglo biti navijanje dosta bolje sa nase strane. Strahovito me nerviraju spore pjesme koje uguse atmosferu. Postigli smo gol, a kod nas na jugu jedna strane pjeva jedno, druga drugo, sjever trece, a covjek koji vodi navijanje propagira cetrtvo. Ovo isticem, jer ovakvi momenti u derbi utakmicama mogu igrati bitno ulogi, posebice ako imate ametera na terenu koji igraju po prvi put derbi, jer ako tribina jub ujedno sjever ostvare sinergiju, vjerujte da nije svejedno biti igrac na terenu. Mi smo prosli derbi na Kosevu imali tu sinergiju, pratila se igra i praktikovale se brze pjesme sto je u dovelo do odlicne atmosfere. Jucer cu pitari uspjeli to izvesti, ali nazalost kod nas je u centru paznje da se mi prisjecamo mrtvih u toku utakmice. Nemojte pogresno razumjeti, nemam nista protiv, i treba da se sjecemo, ali neka se to radi na pocetku ili kraju svake tekme, a ne u trenucima kada se utakmica lomi.

Navijaci:

Definitno nakon jucerasnje utakmice se dovodi do zakljucka da medu njihovim ima navijaca koji vise mrze FK Zeljeznicar nego sto vole FK Sarajevo. To se najbolje vidjelo na nasem inventaru i onaj segment tribine kod slova "O". Dakle, da postoji grupa koja je ciljano dosla da napravi problem, postoji i sa njima se mora izaci na kraj jednom za uvijek.

Po meni, klub ne treba uopste skidati stolice, jer je ovo 21 vijek i stadion zaista lijepo izgleda sada kada je sreden, tj kada se sreduje, ali mi moramo uvesti za segment gdje su gosti elektronske ulaznice sto prije, gdje ce se moci ulaznica kupiti samo sa licnom kartom, a ujedno postaviti video nadzor u visokoj rezuluciji, pa kada ti dode "plava koverta" na vrata, vjerujte da se problem biti rijesen za samo jedan derbi.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jul 2016, 11:51

Uglavnom najvaznija je poruka od sinoc, ni u snu im davat vise od 5 posto stadiona, pa nek im opet blekic lcd iznajmljuje

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 24 jul 2016, 11:59

irfo je napisao/la:Uglavnom najvaznija je poruka od sinoc, ni u snu im davat vise od 5 posto stadiona, pa nek im opet blekic lcd iznajmljuje
@ifo - Derbi je derbi, i to nije isto kada nemas gostujuce navijace. Nije problem, eto kada bude istok gotov, imat ce vise prostora, ali huliganima se mora stati u kraj kako bi se sacuvala ziva glava. Zamisli samo da je ona baklja pogodila necije dijete, pa da nas sjever krenuo prema njima na obracun. To nam ne treba, idemo prema modernizaciji kluba, i treba se tako ponasati. Nema se novca za bacanje, ali ovo je sa video nadzorom ili elektronskim ulaskom u stadion gdje ce moci kupiti kartu uz licnu kartu koja ce uci na bazu je investicija za buducnost. Fakticki, samo trebas da "zdenku" upotpunosti osposobiti za taj sistem. Kada ti dode 500 BAM da moras platiti kao individui, nece ti vise biti svejedno, vjeruj mi. Nama trebaju porodicni ljudi na stadionu, koji ce ostaviti minimalno 20 BAM, a ne ovi "jadovi" iza kojih imas samo stetu, i strah za navijace one porodicne koji ti mogu finansijsku potporu pruziti.

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 24 jul 2016, 12:02

Kad su se poredali na terenu u formaciju izgledalo je ko da je malo dijete na sokeru napravilo formaciju, međutim nismo ni igrali toliko loše. Samo se bojim da će biti do kraja sezone izbij nabij na kloca bez igre na sredini (nadam se da griješim). Najviše me brine činjenica da igramo sa dva napadača, a da za Lendrića nema mjesta u napadu - TO JE ZLOČIN.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jul 2016, 12:05

ScoutInternational je napisao/la:
irfo je napisao/la:Uglavnom najvaznija je poruka od sinoc, ni u snu im davat vise od 5 posto stadiona, pa nek im opet blekic lcd iznajmljuje
@ifo - Derbi je derbi, i to nije isto kada nemas gostujuce navijace. Nije problem, eto kada bude istok gotov, imat ce vise prostora, ali huliganima se mora stati u kraj kako bi se sacuvala ziva glava. Zamisli samo da je ona baklja pogodila necije dijete, pa da nas sjever krenuo prema njima na obracun. To nam ne treba, idemo prema modernizaciji kluba, i treba se tako ponasati. Nema se novca za bacanje, ali ovo je sa video nadzorom ili elektronskim ulaskom u stadion gdje ce moci kupiti kartu uz licnu kartu koja ce uci na bazu je investicija za buducnost. Fakticki, samo trebas da "zdenku" upotpunosti osposobiti za taj sistem. Kada ti dode 500 BAM da moras platiti kao individui, nece ti vise biti svejedno, vjeruj mi. Nama trebaju porodicni ljudi na stadionu, koji ce ostaviti minimalno 20 BAM, a ne ovi "jadovi" iza kojih imas samo stetu, i strah za navijace one porodicne koji ti mogu finansijsku potporu pruziti.
Sve si upravu, ali mi smo godinama daleko od svega toga, posebno od te kupovine uz licnu kartu, za to se treba zakon donijet, a kakva nam je drzava nece to u sljedecih deset godina sigurno, zato ako zelimo da dolaze ljudi sa djecom na derbije, sve dok ne bude moguce te mjere uvesti koje si naveo, treba im davat 5%

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 24 jul 2016, 12:12

Sad ocekujem naslov "Tan uplatio 300 stolica za evropsku Grbavicu"

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 jul 2016, 13:17

Ako je tacna ova cifra sto se spominje, onda nam kone dodju 16.000 KM :lol: :njanjanja:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 24 jul 2016, 14:35

Bolje bi nam svima bilo da se bavimo ekipom i sranjima, a ne da se tema skrece na stolice, pare i ostala sranja sto nije nasa briga.
Kostić mora ozbiljno se pripremiti za daljnji nastavak sezone jer ako ovako nastavi njemu se ne pise dobro.
Biće sigurno belaja u upravi u vezi Hervasa jer neko mora odgovarati za ovo stanje. Biće svega to je sigurno.
Sarajevo je protivnik kao svaki drugi, sto znaci da si već prosuo 2 boda na domaćem terenu. A mi vodimo brigu hoce Tan platiti 14.000 ili 30.000KM

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 24 jul 2016, 14:49

Evo ja navijam za sarajevo... Odavno ne idem na derbi e juce sam se pitao, kako da ja odem sa djetetom od 3 godine na derbi da mu pokazem utakmicu starih rivala??? Divljanje sa obe strane sramota..Reko sine valjda ces derbi pogledati za jedno 10 godina... Boze moj bolji nek pobjedi...Cestitaj I razguli na pivo..

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 24 jul 2016, 15:02

ima li negdje snimak cijele utakmice :pray:
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 13 gostiju.