Cautinho je napisao/la:I šta,vi mislite ako 3 mjeseca prije SP-a,da se desi to neko čudo,pa da ode Pape i da na klupu sjedne neka druga osoba,od Vahe do Petkovića,da će sve izgledati savršeno i da ćemo ostvariti neki iznenadjujuc rezultat na SP,da ce svi potencijalni igrači koje navijači žele i igrati u reprezentaciji,da neće biti polovnjaka tipa Vršajević i Šunjić...
Nije sve tako jednostavno.Ode jedan,dođe drugi i hajmo u vrh.
Safet nije došao na ništa gotovo,nije ništa sreća donijela (a puno je odnijela),nismo osvojili prvo mjesto u grupi jer se eto potrefilo.Zaista čudno kako se svi ovi uspjesi koje je reprezentacija napravila pod Papetom,tako olako odvajaju od njega.
Može se reći i da nas je razmazio pa nam sad ništa ne valja.
Jeste dosao je skoro na gotovo.Imao je dobar kostur na kojem je svaki prosjecni trener mogao uraditi nesto dobro.Previse dizete uspjehe protiv ekipa koje su indivudualno igracki losiji od nas.I Grcka koju smo ostavili iza sebe je kadrom bila losija od nas.I protiv Francuske ipak nismo bili dovoljno dobri jer da jesmo imali bi vec nastup na nekom velikom takmicenju.Sve u svemu plasmanu na svjetsko presudio je kvaliet nasih igraca a ne umijece Safeta a to mozes skontati ako dobro baratas cinjenicama a ne kad slijepo pratis najjednostavniji oblik logike :
bez Safeta+bez nastupa=trenerova krivica , Safet trener+mi na svjetskom=Sve je njegova zasluga
A sve ostale cinjenice se ne uzmu u obzir kao naprimjer kvalitet generacije igraca,iskustvo,lagan zrijeb,sportska sreca itd.
I siguran sam 100 % da bi neki bolji trener ala Vaha ili Petkovic odlicno spremili ekipu za mundijal te bi se opravdano mogli nadati prolasku u drugi krug a ne da se ja nalazim sad u situaciji gdje su mi smanjena ocekivanja,gdje mi je nestala radost u cekanju tog svjetskog te da povrh svega moram strahovati i moliti boga da se ne obrukamo u Brazilu.