Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Savršen selektor za našu repku bi bio Petković, ali to nažalost neće biti moguće, barem u narednih nekoliko godina.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- donniedarko
- Kontakt:
bubreg je napisao/la:daj malo ohladite... pustite safeta na miru, pa covjek vam je sve fino objasnio. Na konf poslije utakmice je sve fino rekao, citiramo
"oni su vise zeljeli pobjedu, pa vidili ste kako su se radovali golovima".
znaci sve je u redu sve dok izgubis od ekipe koja se raduje golovima, a to je u ovom slucaju egipat i uradio. Znaci nema mjesta panici, pape ce sigurno poraditi na tome do sp, pa ce se i nasi radovati golovima. Doduse da bi se to desilo, treba dati gol ali ovo sto je pape rekao i dalje stoji, ljudi su se radovali golovima, pa je onda bilo i ocekivano da nas dobiju.
nedaj se pape!

- Goalgetter
- Kontakt:
Marljivo radi na tome nema sta. Uveo je Tinu Sven Susica i Hadzica u reprezentaciju, pucamo od optimizma.bubreg je napisao/la:daj malo ohladite... pustite safeta na miru, pa covjek vam je sve fino objasnio. Na konf poslije utakmice je sve fino rekao, citiramo
"oni su vise zeljeli pobjedu, pa vidili ste kako su se radovali golovima".
znaci sve je u redu sve dok izgubis od ekipe koja se raduje golovima, a to je u ovom slucaju egipat i uradio. Znaci nema mjesta panici, pape ce sigurno poraditi na tome do sp, pa ce se i nasi radovati golovima. Doduse da bi se to desilo, treba dati gol ali ovo sto je pape rekao i dalje stoji, ljudi su se radovali golovima, pa je onda bilo i ocekivano da nas dobiju.
nedaj se pape!
- donniedarko
- Kontakt:
Ovako ako pricamo o zeljama od stranaca bi najsretniji bio kad bi nas preuzeo Jurgen Klinsmann,kako lik radi profesionalno to je nevjerovatno.
Ne mogu nikako da nađem onu izjavu Safeta prije koji mjesec, kad su ga pitali za treninge pred mundijal, on je rekao da će to biti treninzi lakšeg intenziteta (da se očuva svježina), dok s druge strane Nigerijci (koji ionako pucaju od fizičke spreme) angažovali posebnog kondicionog trenera pred mundijal 

“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Bajevic prije svih. Znam ja da nas gigant Ivica Osim voli smirivati tenzije i braniti Papeta ali poslije ovog sam siguran da ce i njemu puci film.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
BEGOVIC
MUJDZA ARSLANAGIC SPAHIC KOLASINAC
SALATIC (BESIC)
HAJROVIC PJANIC LULIC
MISIMOVIC
DZEKO
Ovo su super igraci i niko me u suprotno uvjerit ne moze stvar je do genijalca kome ne ide vec neko vrijeme i nemamo se sta pitati, igrace i da zelimo ne mozemo mjenjati. Selektora nazalost moramo pa taj lik ne razumije ni sada sta se desava sram me danas na ulicu izaci. Pa sta drugo reci poslije svega ovoga sto covjek radi i govori ima pola godine taj nije u dodiru sa stvarnoscu. Bruka.....
MUJDZA ARSLANAGIC SPAHIC KOLASINAC
SALATIC (BESIC)
HAJROVIC PJANIC LULIC
MISIMOVIC
DZEKO
Ovo su super igraci i niko me u suprotno uvjerit ne moze stvar je do genijalca kome ne ide vec neko vrijeme i nemamo se sta pitati, igrace i da zelimo ne mozemo mjenjati. Selektora nazalost moramo pa taj lik ne razumije ni sada sta se desava sram me danas na ulicu izaci. Pa sta drugo reci poslije svega ovoga sto covjek radi i govori ima pola godine taj nije u dodiru sa stvarnoscu. Bruka.....
vaha, barbarez, mesa, bajevic pa i amar osim.. svi bi oni dominirali ovim sastavom...
" Prvo sam rekao Željo pa tek onda mama i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo ! "
Ta vam prica ne pije vode vise.Kad je mogao Safet koji o ozbiljnom fudbalu nema veze sa trenerskog aspekta moze bilo ko i iz Premir lige cak.TMovac je napisao/la:Za Barbu je prerano. Izgorio bi kao Nenad Markovic. Neka prvo stekne iskustva. Licno bi volio Bajevica ili Vahu, ili u najgorem slucaju Amara Osima (mada bi mi on bio zadnje rjesenje, ne zato jer nema kvalitet za taj posao, nego cisto zbog Zelje. Dok je on tu ja se ne brinem)drummer je napisao/la:Safete ubleho odlazi!
Sergej,Sergej,Sergej Barbarez.....
Zasto vise ne biti otvoren i jasan.
Sergej je prosao sve trenerske skole+to je njemacka skola,znaci profesionalizam zagarantovan+on je jedini koji svakog sadasnjeg igraca moze i smije mirne duse poslati na klupu jer je on u ocima navijaca veci od svih njih.
Nama treba covjek koji je provjereni patriota,covjek koji zna glavne takticke stvari(selektor nije tesko biti,najbitnije je pravilno selektirat igrace i znati postavljati taktiku zavisno od protivnika,imas gotove igrace,to nije rad kao u klubu.
Niko Kovac-Sergej Barbarez,prica ista,obojica legende reprezentacije sa autoritetom vecim od ijednog igraca koji trenutno igra.Niko je preporodio Hrvatsku,Sergej bi preporodio BiH.Nemojte mi o iskustvu,Kovac je pet puta vodio mladu reprezentaciju Hrvatske,dakle iskustvo mu je slicno kao i Barbarezu-nikakvo.Ali iskustvo nista ne mora da znaci,to nam je Susic pokazao,mada iskreno kakvo on trenersko iskustvo ima-nikakvo ako govorimo o ozbiljnom fudbalu.
Presudni i najavazniji su:profesionalizam,financijska nezavisnost,patriotizam i autoritet.Sve te osobine jedino i iskljucivo ima Sergej Barbarez.
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: Safet Sušić - Pape
I šta,vi mislite ako 3 mjeseca prije SP-a,da se desi to neko čudo,pa da ode Pape i da na klupu sjedne neka druga osoba,od Vahe do Petkovića,da će sve izgledati savršeno i da ćemo ostvariti neki iznenadjujuc rezultat na SP,da ce svi potencijalni igrači koje navijači žele i igrati u reprezentaciji,da neće biti polovnjaka tipa Vršajević i Šunjić...
Nije sve tako jednostavno.Ode jedan,dođe drugi i hajmo u vrh.
Safet nije došao na ništa gotovo,nije ništa sreća donijela (a puno je odnijela),nismo osvojili prvo mjesto u grupi jer se eto potrefilo.Zaista čudno kako se svi ovi uspjesi koje je reprezentacija napravila pod Papetom,tako olako odvajaju od njega.
Može se reći i da nas je razmazio pa nam sad ništa ne valja.
Safet nije došao na ništa gotovo,nije ništa sreća donijela (a puno je odnijela),nismo osvojili prvo mjesto u grupi jer se eto potrefilo.Zaista čudno kako se svi ovi uspjesi koje je reprezentacija napravila pod Papetom,tako olako odvajaju od njega.
Keep walking.
Ne mozes tako pisati jer nikad ne znas sta bi se desilo, mozda bi bilo sto puta gore a mozda i sto puta bolje ! Glupo je uopste raspravljati.samerloff je napisao/la:vaha, barbarez, mesa, bajevic pa i amar osim.. svi bi oni dominirali ovim sastavom...
Neka se Murinjo zamjerni sa Nihadom Hukicem pa neka dominira sa Celikom (samo primjer), a ovaj neka pokusa voditi "zvijezde" u Chealseau. Nije to tek tako, mi smo jedan drugi mentalitet.
Vaha, Bajevic inekako, Osim mozda, Barabez je na kraju liste, ipak on mora stepenicu po stepenicu po pitanju trenerskog posla.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Jos nesto ovaj selektor vise se i ne moze komentirati kao selektor vec elementarna inteligencija mu je u pitanju a ako nije to onda je najpokvarenija faca koja se u sportu pojavila na svojoj poziciji od rata na ovamo u svim repkama bivse Yuge. Repku pratim od vremena Bake i nikad mi se ni jedan BIH selektor od tada nije bas svidio a ako bi sada birao koga bi bas zelio prvi pik bi mi bili BAJRAMOVIC ILI BARBAREZ.
Vaha je vec na SP,Mesa nema iza sebe neki rezultat,Barbarez pogotovo..njemu mozda dati u 21 u skoroj buducnosti..bajevic je svakako nasljednik papeta poslije SP ili poslije EP ako ovaj ostane...ovaj zadnjisamerloff je napisao/la:vaha, barbarez, mesa, bajevic pa i amar osim![]()
![]()
.. svi bi oni dominirali ovim sastavom...

čuj Barbarez da vodi repku...Bože me sačuvaj....ist'o da su Srbi dali Stankoviću da im vodi repku.....PAPE ĆE OSTAT U INAT DUŠMANIMA KOJI NE CIJENE LIKA KOJI JE NAPRAVIO NAJVEĆI USPJEH U POVIJESTI BH NOGOMETA!
A.F.C. Bournemouth!
Re: Odg: Safet Sušić - Pape
Dzeko,Spahic,Pjanic,Misimovic,Vedo,Sejo,Medo,povjerenje koje se vratilo u ovu repku sa Cirom ( do toga su tribine bile prazne zar ne? ),plasman u baraz i dvije dobre tekme sa Portugalom koje su nas gurnule u krug respektabilnih repki na svijetu..Sve ovo je ovo buraz zatekao Safet..Sam procijeni koliko je to bilo vazno..Ili nije bilo..Cautinho je napisao/la:I šta,vi mislite ako 3 mjeseca prije SP-a,da se desi to neko čudo,pa da ode Pape i da na klupu sjedne neka druga osoba,od Vahe do Petkovića,da će sve izgledati savršeno i da ćemo ostvariti neki iznenadjujuc rezultat na SP,da ce svi potencijalni igrači koje navijači žele i igrati u reprezentaciji,da neće biti polovnjaka tipa Vršajević i Šunjić...

Zadnja izmjena: Rios, dana/u 06 mar 2014, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Jer su legende jel' to predispozicija ? A poznavajuci ovdje par likova koji ne biraju rijeci kad pisu za Safeta, garant bi i "legnedam" nasli nadimke, svakakve uvrede, pametovali bi kao sto sad rade.dubrovnik je napisao/la:BAJRAMOVIC ILI BARBAREZ.
Daj se uozbiljite ako pricamo o novom selektoru pricajmo o strucnjaku, ne legendama, bivsim igracima ...itd.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Svaki trener iz Premijer lige zna vise o vodjenju ekipe sa taktickog i pedagoskog aspekta od Susica,zivotom to garantujem,pa taj veze nema o osnovnim stvarime,o cemu pricamo mi.
A da ne spominjem Barbareza koji samo uceci od svojih trenera u Bundesligi,dakle covjek naviknut na zeljeznu disciplinu i profesionalizam,on je za Susica Murinjo glavom i bradom.
A da ne spominjem Barbareza koji samo uceci od svojih trenera u Bundesligi,dakle covjek naviknut na zeljeznu disciplinu i profesionalizam,on je za Susica Murinjo glavom i bradom.
Dobro si ovo napisao. Posebno neka pitanja.Rios je napisao/la:Odmah na pocetku da kazem da nisam ni papetoljubac ni papetomrzac..Trudim se da budem realan i objekitvan uvijek..Svi koji kazu da sinoc Pape nije kiksao ( mada je imao jos kikseva,al elem.. ) neka mi odgovore na sljedeca pitanja:
- Kako je moguce da mi na klupi imamo cak 2 rezervna golmana ( nijedan nije dobio ni sekundu na golu) a nemamo nijednog rezervnog napadaca iako su nam sinoc bili prijeko potrebni,vise nego ikad,da zamjene povrijedjenog i indisponiranog Dzeku!?
- Zasto se u 2 pol. na lijevog beka stavlja centrali vezni igrac ( Salihovic koji dok je igrao u sredini sa Medom je donekle i drzao stvari pod kontrolom ) a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Zukanovic ) i na taj nacin sredina terena stavlja na ledja dvojici debitanata koji su takvi kakvi su ( tanki su da se razumijemo ) ..!?
- Zasto se na poziciju def. veznog stavlja igrac koji je klasicni ofanzivni vezni ( TSS ) i koji je to dokazao sinoc i u praksi jer je visio duboko na protivnickoj polovini a na klupi imamo def. veznog Hadzica !?
-Zasto se klasicni napadac Vedad Ibisevic stavlja na desno krilo a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hajrovic ) !?
- Zasto se mjenjao Ibisevic ( koji nece igrati jos 2 utakmice za svoj klub ) a na terenu ostavlja 90 min. Dzeko koji je trazio da igra samo poluvrijeme,koji je povrijedjen i koji za vikend ima obaveza u svom klubu u kojem mu je mjesto ionako povuci-potegni !?
Al ovo sam hotio reći, Sušić neće otići prije svjetskog, i ako znamo tu činjenicu, onda bi bilo dobro da malo spustimo loptu na zemlju. I papetmrzci i papetoljubci. Nekako sve ide u krivom smjeru, i mislim da bi svi trebalo povući kočnicu.
Jasno je da pape nije neki stručnjak, ali dobit će šansu da vodi reprezentaciju na svjetskom. I kad je već tako, onda bi se trebali svi malo angažovati, i Osim, i Begić i novinari, a bogami i navijači da se stvari nekako smire, da reprezentacija povrati onaj svoj duh jedne porodice, da između sebe sjednu svi i kažu u čemu je problem. I da izguramo svjetsko. Ništa nam ne bi trebalo značiti to što ćemo sutra slavodobitno vikati poslije svjetskog, jesam li vam govorio da pape ne valja. Pametnim i dobrim ljudima ništa to ne bi trebalo značiti. Za one druge me briga.
A ova reprezentacija može postići uspjeh i sa papetom i uoprkos papetu, samo treba povratiti atmosferu. I treba joj pomoći u tome, a ne odmagati.

Prokleta je Austrija i eur' što sja
šta mi vrijedi agencija Gemaniaaaaaaaa
kad' reprezentacije nemam ja...
[youtube][/youtube]
-
- Kontakt:
ako bude los rezultat na SP, treba mu se zahvaliti, a neka imena koja mi se vrte po glavi su prije svega Dusan Bajevic, Vahid Halilhodzic
mozda i neki stranci ali sumnjam u to... ako bude dobar rezultat, ostaje tu teleći pogled do kraja kvalifikacija 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.