Niko ne trazi njegovu smjenu pred SP, svi znaju da to nije moguce pred SP, i nije preporucljivo. Doduse, smatram ako je sa ovom ekipom izborio SP, zasluzio je i da ih vodi. Ali eto, ukoliko on ovako nastavi, necemo SP pamtiti po dobrom.Elegant je napisao/la:Neće biti smjene do SP, nema vremena da nas novi preuzme sve bi se poremetilo, pogotovo stranac kojeg neki prizeljkuju. On se ne bi tek tako adaptirao, a pogotovo on ne bi "doveo" silne igracine koje se prizivaju.
Nije u savezu niko lud, ne ide to tek tako, mislite doci ce novi i za njime svi potencijalni igraci, a sa Safetom otici svi probleme.
Malo sutra!
Safet Sušić - Pape
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
robijas_Ri je napisao/la:To je onaj osjecaj kad fulas govor pa igracima padne moralBaDa12 je napisao/la:Može li na kraj: "That's what I'm talking about!", ha?robijas_Ri je napisao/la:Pocetak utakmice: ,,Play for fans"
Poluvrijeme: ,,You can still win this game"
Kraj utakmice: ,,I am dissapointed"

- Titova-Juga
- Kontakt:
robijas_Ri je napisao/la:Koliko god gresan uvijek me znao nasmijat. Team talk direktno isprintan sa menadzera samo ne znam koja godina gdje ima sastavljene recenice i treba izabrat koje ce iskoristit pred pocetak, na poluvremenu i na kraju utakmice.
Pocetak utakmice: ,,Play for fans"
Poluvrijeme: ,,You can still win this game"
Kraj utakmice: ,,I am dissapointed"
Fenomenalno poređenje

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- anonymousHD
- Kontakt:
Bolje da ode sad i da ga ljude pamte po tome što nas je "odveo" na SP, a ne kao čoveka koji će biti oteran iz repke. Jer verujte mi, igrači će se okrenuti/li protiv njega. Repka nam se raspada.
A ovom izjavom o navijačima je prelio čašu. Mrzim ga od prvog dana, ali nakon ovog još više, ovo izjaviti nije smeo.
Toliko ljudi dolazi, dadne zadnji dinar za utakmicu, putuje, bodri reprezentativce, a on nije u stanju da motivira igrače, da im kaže igrajte za navijače, za sveti dres, borite se, pa makar i izgubili 10:0, ali neka dres bude pun znoja, neka bude prljav i niko im ništa neće reći, jer su se trudili i ginuli, a ovako su isto manekeni, šetaju se po terenu, čast izuzetcima, naravno.
ODLAZI PAPE!
A ovom izjavom o navijačima je prelio čašu. Mrzim ga od prvog dana, ali nakon ovog još više, ovo izjaviti nije smeo.
Toliko ljudi dolazi, dadne zadnji dinar za utakmicu, putuje, bodri reprezentativce, a on nije u stanju da motivira igrače, da im kaže igrajte za navijače, za sveti dres, borite se, pa makar i izgubili 10:0, ali neka dres bude pun znoja, neka bude prljav i niko im ništa neće reći, jer su se trudili i ginuli, a ovako su isto manekeni, šetaju se po terenu, čast izuzetcima, naravno.
Predsednik Reala davno nekada je izjavio ovo, a tako bi trebao nešto i Pape da im kaže, ali nažalost, on za to nije sposoban, a nije sposoban ni da vodi ovo repku."Dres Real Madrida je bijele boje, on može biti prljav od blata, znoja ili čak krvi ali nikad od sramote" -Santiago Bernabeu.
ODLAZI PAPE!
- DonCorleone
- Kontakt:
Löw nakon pobjede protiv prejakog Chilea i kritika medija: Nisam zadovoljan. Na papiru izgledamo dosta jaki, ali nije to realno stanje. Brine me forma Özila, Podolskog i Klosea a kratak period do SP-a mi stvara dodatan pritisak.
Susic nakon debakla protiv B-time Egipta: Vi ako mislite da sam ja zabrinut, onda se varate.
Mediji kritikuju i kada se pobjedjuje u Njemackoj, igraci nisu izuzetak, Löw pod pritiskom shvata da nema vise puno vremena do SP-a za neke radikalne promjene, a mi sa nasom baustelom imamo izjave tipa "ima jos vremena do SP-a".
Ko je ovde lud?
Susic nakon debakla protiv B-time Egipta: Vi ako mislite da sam ja zabrinut, onda se varate.
Mediji kritikuju i kada se pobjedjuje u Njemackoj, igraci nisu izuzetak, Löw pod pritiskom shvata da nema vise puno vremena do SP-a za neke radikalne promjene, a mi sa nasom baustelom imamo izjave tipa "ima jos vremena do SP-a".
Ko je ovde lud?
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 06 mar 2014, 15:30, ukupno mijenjano 3 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Promjena mora biti to je jasno, ali do SP je malo vremena. Samo se igraci kadar moze promjeniti ali nista posebno ne ocekivati, trebaju barem 2-3 nova za ove sljedece prijateljske utakmice.Goalgetter je napisao/la:Niko ne trazi njegovu smjenu pred SP, svi znaju da to nije moguce pred SP, i nije preporucljivo. Doduse, smatram ako je sa ovom ekipom izborio SP, zasluzio je i da ih vodi. Ali eto, ukoliko on ovako nastavi, necemo SP pamtiti po dobrom.Elegant je napisao/la:Neće biti smjene do SP, nema vremena da nas novi preuzme sve bi se poremetilo, pogotovo stranac kojeg neki prizeljkuju. On se ne bi tek tako adaptirao, a pogotovo on ne bi "doveo" silne igracine koje se prizivaju.
Nije u savezu niko lud, ne ide to tek tako, mislite doci ce novi i za njime svi potencijalni igraci, a sa Safetom otici svi probleme.
Malo sutra!
A da ne pricamo o tome kako se sadasnji igraci moraju uozbiljiti, i da se cuvaj povreda jer se sinoc vidjelo da smo DONJI bez Pjanica, Misimovica.
Bice bolje.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Odmah na pocetku da kazem da nisam ni papetoljubac ni papetomrzac..Trudim se da budem realan i objekitvan uvijek..Svi koji kazu da sinoc Pape nije kiksao ( mada je imao jos kikseva,al elem.. ) neka mi odgovore na sljedeca pitanja:
- Kako je moguce da mi na klupi imamo cak 2 rezervna golmana ( nijedan nije dobio ni sekundu na golu) a nemamo nijednog rezervnog napadaca iako su nam sinoc bili prijeko potrebni,vise nego ikad,da zamjene povrijedjenog i indisponiranog Dzeku!?
- Zasto se u 2 pol. na lijevog beka stavlja centrali vezni igrac ( Salihovic koji dok je igrao u sredini sa Medom je donekle i drzao stvari pod kontrolom ) a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Zukanovic ) i na taj nacin sredina terena stavlja na ledja dvojici debitanata koji su takvi kakvi su ( tanki su da se razumijemo ) ..!?
- Zasto se na poziciju def. veznog stavlja igrac koji je klasicni ofanzivni vezni ( TSS ) i koji je to dokazao sinoc i u praksi jer je visio duboko na protivnickoj polovini a na klupi imamo def. veznog Hadzica !?
-Zasto se klasicni napadac Vedad Ibisevic stavlja na desno krilo a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hajrovic ) !?
- Zasto se mjenjao Ibisevic ( koji nece igrati jos 2 utakmice za svoj klub ) a na terenu ostavlja 90 min. Dzeko koji je trazio da igra samo poluvrijeme,koji je povrijedjen i koji za vikend ima obaveza u svom klubu u kojem mu je mjesto ionako povuci-potegni !?
- Kako je moguce da mi na klupi imamo cak 2 rezervna golmana ( nijedan nije dobio ni sekundu na golu) a nemamo nijednog rezervnog napadaca iako su nam sinoc bili prijeko potrebni,vise nego ikad,da zamjene povrijedjenog i indisponiranog Dzeku!?
- Zasto se u 2 pol. na lijevog beka stavlja centrali vezni igrac ( Salihovic koji dok je igrao u sredini sa Medom je donekle i drzao stvari pod kontrolom ) a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Zukanovic ) i na taj nacin sredina terena stavlja na ledja dvojici debitanata koji su takvi kakvi su ( tanki su da se razumijemo ) ..!?
- Zasto se na poziciju def. veznog stavlja igrac koji je klasicni ofanzivni vezni ( TSS ) i koji je to dokazao sinoc i u praksi jer je visio duboko na protivnickoj polovini a na klupi imamo def. veznog Hadzica !?
-Zasto se klasicni napadac Vedad Ibisevic stavlja na desno krilo a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hajrovic ) !?
- Zasto se mjenjao Ibisevic ( koji nece igrati jos 2 utakmice za svoj klub ) a na terenu ostavlja 90 min. Dzeko koji je trazio da igra samo poluvrijeme,koji je povrijedjen i koji za vikend ima obaveza u svom klubu u kojem mu je mjesto ionako povuci-potegni !?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Odveo je i Vaha Obalu Slonovače na SP pa je dobio nogu, a kad može takav trener dobit odkaz prije SP što ovaj ćutuk ne može, bolje biti i bez trenera nego s balvanom u ulozi trenerasarajlija je napisao/la:Ne treba sad mjenjat selektora ljudi moji, Ipak nas je Safet odveo na SP mislim ono sinoc je bila prijateljska utakmica , ni ja nisam zadovoljan onim sinoc sto su prikazali, ali Pape svakako treba da ostane na klupi i dalje.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Predugo je Safet selektor. Ocigledno je da je izgubio autoritet nad igracima. Jedan ozbiljan selektor nikad u zivotu nebi dozvolijo da onako nezaintresovana reprezentacija krene na jednu utakmicu pa i da je protiv Lichtenstein-a. Svu taktiku na stranu ocigledno je bilo da neki "glavni" igraci uopste nisu potrcali juce tokom cijelih 90 minuta. To se u "svetom" reprezentativnom dresu nesmje nikome dogadat, od najvece zvjezde do najnovijeg debitanta. Onda citamo kako Susic na pres konferenciji govori kako Dzeko nije zasluzijo da mu zvizdaju, a taj isti Dzeko gura svog selektora pred voz izjavama po facebook-u. Vidi se da fali autoritet i kad se procita kako se reprezentativci ponasaju i sta rade tokom ovih okupljanja. Nije to vrjeme da se ide na izlete i slika, nego ozbiljno treba dolaziti i raditi.
Treba igrcima biti zahvalan sto su nas doveli na svjetsko prvenstvo, ali nesmjemo ih dizat u nebo kao da su Bogovi. Kad se sjetim kako je bilo ih gledat kako deru ostale repke tokom kvalifikacija, pogotov na pocetku kvalifikacija i poredis prema onome jucer vidise da to nije ista ekipa. Treba zaboraviti euforiju i fino se na zemlju spustit, skontat da jos nista nisu postigli, i samo radom na pripreme za SP krenut.
Cak mislim da Susic ako hoce da ostane selektor ne samo da iz grupe mora izaci neko cak mozda jos jednu tekmu pobjedit. A sa onom igrom od jucer i onakvim izdavanjem strahujem i na blamazu na svjetskom poput Srbije bez osvojenog pojena. Nadam se da ce se ipak uozbiljit pred SP i napravit na ponosnim.
(samo da dodam da je ovo prvi put da nesto negativno pisem o Papetu, da nije samo ono svakodnevno pljuvane po selektro sto se desava na forumu svaki dan.)
Treba igrcima biti zahvalan sto su nas doveli na svjetsko prvenstvo, ali nesmjemo ih dizat u nebo kao da su Bogovi. Kad se sjetim kako je bilo ih gledat kako deru ostale repke tokom kvalifikacija, pogotov na pocetku kvalifikacija i poredis prema onome jucer vidise da to nije ista ekipa. Treba zaboraviti euforiju i fino se na zemlju spustit, skontat da jos nista nisu postigli, i samo radom na pripreme za SP krenut.
Cak mislim da Susic ako hoce da ostane selektor ne samo da iz grupe mora izaci neko cak mozda jos jednu tekmu pobjedit. A sa onom igrom od jucer i onakvim izdavanjem strahujem i na blamazu na svjetskom poput Srbije bez osvojenog pojena. Nadam se da ce se ipak uozbiljit pred SP i napravit na ponosnim.
(samo da dodam da je ovo prvi put da nesto negativno pisem o Papetu, da nije samo ono svakodnevno pljuvane po selektro sto se desava na forumu svaki dan.)
Eto igrali su Pjanke i Miske zadnjih par utakmica pa što nismo igrali bolje?Elegant je napisao/la:Promjena mora biti to je jasno, ali do SP je malo vremena. Samo se igraci kadar moze promjeniti ali nista posebno ne ocekivati, trebaju barem 2-3 nova za ove sljedece prijateljske utakmice.Goalgetter je napisao/la:Niko ne trazi njegovu smjenu pred SP, svi znaju da to nije moguce pred SP, i nije preporucljivo. Doduse, smatram ako je sa ovom ekipom izborio SP, zasluzio je i da ih vodi. Ali eto, ukoliko on ovako nastavi, necemo SP pamtiti po dobrom.Elegant je napisao/la:Neće biti smjene do SP, nema vremena da nas novi preuzme sve bi se poremetilo, pogotovo stranac kojeg neki prizeljkuju. On se ne bi tek tako adaptirao, a pogotovo on ne bi "doveo" silne igracine koje se prizivaju.
Malo sutra!
A da ne pricamo o tome kako se sadasnji igraci moraju uozbiljiti, i da se cuvaj povreda jer se sinoc vidjelo da smo DONJI bez Pjanica, Misimovica.
Bice bolje.
Ovdje nije problem u nedostatku pojedinih igrača nego u Selektoru.
neće bit bolje dok je god Safet selektor

Cuj ne treba ga sad mijenjati... Pa mnogo jaci selektori su se mijenjali u puno gorim okolnostima, a nasim igracima upravo sada treba neko strucan, kompetentan i sa autoritetom. Nasi igraci su navikli na trenere svjetskog kalibra, a ne na mamlaza kojem ne bi dao ni ovce da mi cuva. Mislite da se igraci nece okrenuti protiv njega? Polako, ali sigurno. Spahic izjavljuje kako je bjesan na njega zbog kasnjenja, Dzeko govori kako nije ispostovao dogovor o tome koliko ce igrati, Miske ga ne moze ocima vidjeti vec duze vremena, Hajrovica j*be u zdrav mozak i tako dalje. Zapamtite jedno, imamo fantasticnu reprezentaciju. Pitanje je samo ko ce je usmjeriti na pravi put, gdje ce dostici vrhunac.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
odlicna pitanja... da imamo novinare kao sto ih nemamo, ova pitanja bi oni postavili selektoru... odgovor ipak nece dobiti od selektora...Rios je napisao/la:Odmah na pocetku da kazem da nisam ni papetoljubac ni papetomrzac..Trudim se da budem realan i objekitvan uvijek..Svi koji kazu da sinoc Pape nije kiksao ( mada je imao jos kikseva,al elem.. ) neka mi odgovore na sljedeca pitanja:
kriticari ce reci: selektorova nedoslijednost i nesposobnost... klimavci ce reci: selektorovo diskreciono pravo da vodi reprezentaciju kako on smatra da treba, jer je nas ipak on odveo na SP....
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
+1Rios je napisao/la:Odmah na pocetku da kazem da nisam ni papetoljubac ni papetomrzac..Trudim se da budem realan i objekitvan uvijek..Svi koji kazu da sinoc Pape nije kiksao ( mada je imao jos kikseva,al elem.. ) neka mi odgovore na sljedeca pitanja:
Safete ubleho odlazi!
Sergej,Sergej,Sergej Barbarez.....
Zasto vise ne biti otvoren i jasan.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ja bolan, skroz sam zaboravio na Vedinu suspenziju. Mislio sam da je mozda i Stutgart trazio da on igra 60-ak minuta..
to u potpunosti mijenja sve i daje jasnu sliku o konfliktu na relaciji susic-Dzeko gdje Dzeko trazi izmjenu a susic trenira autoritet na njemu...ko sto Ciro kaze, repka ne moze bez Dzeke. Ja bih tu dodao i Spahu (a on je znamo svi na Dzekinoj strani)+ ima tu jos njih u klanu..ako sa te strane bude konflikt, a evidentno da jeste, mi smo donji na SP..
Spaha se i onako oprasta, a nas niti jedan bitni igrac se nije oprostio sa stilom
svaki je otisao na skandalozan nacin, vjerujem da ce i Spaha i Dzeko isto tako.
a ovo se jos i tjesim da ima konflikt... jer ako nema konflikta vadis zdravog igraca kojem treba tekmi zbog suspenzije, a ostavljas rovitog i nacetog koji trazi zamjenu i igra svaki treci dan bi bio novi vrhunac papetovog idiotluka
to u potpunosti mijenja sve i daje jasnu sliku o konfliktu na relaciji susic-Dzeko gdje Dzeko trazi izmjenu a susic trenira autoritet na njemu...ko sto Ciro kaze, repka ne moze bez Dzeke. Ja bih tu dodao i Spahu (a on je znamo svi na Dzekinoj strani)+ ima tu jos njih u klanu..ako sa te strane bude konflikt, a evidentno da jeste, mi smo donji na SP..
Spaha se i onako oprasta, a nas niti jedan bitni igrac se nije oprostio sa stilom

a ovo se jos i tjesim da ima konflikt... jer ako nema konflikta vadis zdravog igraca kojem treba tekmi zbog suspenzije, a ostavljas rovitog i nacetog koji trazi zamjenu i igra svaki treci dan bi bio novi vrhunac papetovog idiotluka

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Za Barbu je prerano. Izgorio bi kao Nenad Markovic. Neka prvo stekne iskustva. Licno bi volio Bajevica ili Vahu, ili u najgorem slucaju Amara Osima (mada bi mi on bio zadnje rjesenje, ne zato jer nema kvalitet za taj posao, nego cisto zbog Zelje. Dok je on tu ja se ne brinem)drummer je napisao/la:Safete ubleho odlazi!
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
SERGEJ, FARUK ILI DUŠKO
- donniedarko
- Kontakt:
Realno ne treba nam neki trener iz samog svjetskog vrha...ali neka posvecena osoba,strucna osoba sa znanjem da savrseno iskoristi postojeci kadar,neko ko zna kako se odnositi sa javnoscu.ko ce profesionalno obavljati svoju duznost;neko ko zna biti u dobrim odnosima sa igracima ,neko s pobjednickim mentalitetom koji ce uvesti ozbiljan rad te podici atmosferu,neko s vizijom u kojem pravcu treba da se krece igra repke i sve oko nje.Jednostavno neki pravi strucan trener.I to je to,ima ih mnogo kome bi se mogli obratiti. 

daj malo ohladite... pustite safeta na miru, pa covjek vam je sve fino objasnio. Na konf poslije utakmice je sve fino rekao, citiramo
"oni su vise zeljeli pobjedu, pa vidili ste kako su se radovali golovima".
znaci sve je u redu sve dok izgubis od ekipe koja se raduje golovima, a to je u ovom slucaju egipat i uradio. Znaci nema mjesta panici, pape ce sigurno poraditi na tome do sp, pa ce se i nasi radovati golovima. Doduse da bi se to desilo, treba dati gol ali ovo sto je pape rekao i dalje stoji, ljudi su se radovali golovima, pa je onda bilo i ocekivano da nas dobiju.
nedaj se pape!
"oni su vise zeljeli pobjedu, pa vidili ste kako su se radovali golovima".
znaci sve je u redu sve dok izgubis od ekipe koja se raduje golovima, a to je u ovom slucaju egipat i uradio. Znaci nema mjesta panici, pape ce sigurno poraditi na tome do sp, pa ce se i nasi radovati golovima. Doduse da bi se to desilo, treba dati gol ali ovo sto je pape rekao i dalje stoji, ljudi su se radovali golovima, pa je onda bilo i ocekivano da nas dobiju.
nedaj se pape!
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.