Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Glupost
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Glupost » 24 mar 2012, 01:20

Roberto Bettega ;)
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 24 mar 2012, 07:27

Bianconeri1988 je napisao/la:slika

Evo da niko iz prvog pokušaja neće pogoditi o kojem se igraču radi. :mrgreen:
lici mi na Michaela Laudrupa al posto je slika crno bijela vjerovatno nije on, a mozda je namjerno crno bijela :D

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 24 mar 2012, 08:05

Eh zakasnio ja, samo kopiraš link u google i eto ga :mrgreen: : Roberto Battega, al da se ne lažemo , nemam pojma ko je bio (dok nisam maloprije malo procitao).
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 24 mar 2012, 09:20

Sve je lahko uz Google. :P :mrgreen:

Juventus je na dobrom putu da postane prva ekipa da završi sezonu bez poraza u Serie A i u Coppa Italia, što nijednoj ekipi u povijesti calcia to nije uspjelo. Blizu tog uspjeha su bili Fiorentina u sezoni 1955/1956, ali su izgubili u posljednjem kolu od Genoe sa 3:1, zatim Perugia u sezoni 1978/1979 kada su izgubili u 32. utakmici u 1/4 Coppa Italia protiv Napolija rezultatom 2:1 i Capellov Milan u sezoni 1991/1992, iako je završio sezonu bez poraza i osvojio prvenstvo, prvi poraz su doživjeli u polufinalu Coppa Italia upravo protiv Juventusa rezultatom 1:0.

slika
Rekordi u Serie A

Svo ovo zahvaljujući ovom čovjeku:

slika
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

juvebosna
Kontakt:

Post Postao/la juvebosna » 24 mar 2012, 11:59

Jedino pravo takmičenje između nas i klubova iz Milana je u onome ko će biti prvi: mi do treće zvjezdice, ili oni do svoje druge." - Gianni Agnelli
"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 24 mar 2012, 13:27

Prema pisanju Gazzette dello sport a sto je potvrdio i Direttore Generale Vasco De Gama-e izgleda da imamo dogovor s njima oko stopera Dede-a

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 24 mar 2012, 13:33

samo izgleda da ce biti papren...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 24 mar 2012, 13:35

Možda nam i treba neki tehnički potkovan štoper koji zna s loptom, a Dede je upravo takav, da ne govorim o tome kako je dobar u igri glavom, jer je taktika tima da se ne izbija lopta i da svaka akcija počinje od štopera, ovako kad nam Bonucci započinje akcije uglavnom je to izgubljena lopta...

Ja pročitah da bi mogli na ljeto dovesti i Islu iz Udinesea, kao ključni igrač u mogućem transferu se spominje Pazienza koji je već na posudbi u Udineseu.
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 24 mar 2012, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 24 mar 2012, 13:39

moj osjecaj je takav da mislim da slijedece sezone kad budemo imali vise utakmica da Barzagli nece moci igrat na istom nivou kao ove godine posebno kad dodju na red jaki timovi u LP tako da nam jos jedan stoper treba.Sem ako mislimo igrat sa Bonucciem i brukat se po svijetu.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 24 mar 2012, 13:48

Ma ništa od Bonuccija, zna Conte da mu trebaju pojačanja za bolje rezultate, kao da on nije uvidio da su pojedini igrači limitirani i da nam trebaju pojačanja, pojačat ćemo se mi sigurno na svim dijelovima terena.

Postoji mogućnost da se finale Coppa Italia igra u Milanu, a ne u Rimu kao što je prvi put dogovoreno zbog većeg kapaciteta stadiona.
Ž '21!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 24 mar 2012, 13:49

Buffon je napisao/la:moj osjecaj je takav da mislim da slijedece sezone kad budemo imali vise utakmica da Barzagli nece moci igrat na istom nivou kao ove godine posebno kad dodju na red jaki timovi u LP tako da nam jos jedan stoper treba.Sem ako mislimo igrat sa Bonucciem i brukat se po svijetu.
Bravo, isto razmisljamo. Ne vjerujem ni ja da ce on ovu formu prenijeti u sljedecu sezonu i zato bih volio vidjeti nekog stopera takoder, po mom izboru Ogbonna.

Mah ko ce to znati, ja iskreno nisam bio ni roden kada je on igrao :mrgreen:
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 24 mar 2012, 14:00

Surfujući po netu, visivši na facebooku, naišao sam neke jako zanimljive citate o Juventusu, citate poznatih svjetskih igrača i trenera. Kao navijača Juventina me učinilo jako ponosnim kada sam vidio kakve sve ličnosti u superlativu pričaju o Juventusu, i moram ovo da podijelim sa vama!

Ovo ću staviti u kategoriju zanimljivosti, jer kategorija moj ugao zahtijeva moje realno, subjektivno ili objektivno mišljenje, a nijedan od ovih citata nije moje mišljenje, tako da se sve ovo može smatrati zanimljivim. Uživajte kao što sam ja uživao, i budite jako ponosni što navijamo za ovakav klub!

"Počeo sam igrajući za najveći klub u Lorraine regiji, pošao u najveći klub u Francuskoj, a završio u najvećem na svijetu." - Michel Platini.

"Ponosan sam biti Juventino, biti 'zastava', kako me često definišu. Međutim, u stvarnosti, ja sam samo mali dio velike bijelo-crne zastave koja godinama raste, i ako malo bliže pogledate, i vaše ime je na njoj... Da bi se rast ove zastave nastavio, svako nam je neophodan, ostanimo ujedinjeni!" - Alessandro Del Piero.

"Postao sam Juventino prvog dana kada sam kročio u Torino, i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji. Tu njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juventusu. Protiv svega i svakoga. Ovaj dres je jedan štit, oklop..." - Paolo Montero.

"Moja povezanost sa Juventusom je veoma jaka i moja ljubav prema ovom klubu prevazilazi sve! Nije slučajnost što sam i ove godine, nakon teških trenutaka, ostao ovdje." - Alessandro Del Piero.

"Nismo znali šta zapanjujuće staviti na naslovnoj strani. Da li ogromnu količinu snijega u Sibiru, ili to da je Paul Gascoigne na rehabilitaciji. Ipak, odlučili smo se za treće: Juventus je po 27. put šampion Italije!" - časopis The Guardian.

"Kada smo prvi put zaigrali u Ligi Šampiona, oni [Juventus] su bili najbolji tim, oni su bili oni koji smo htjeli da postanemo." - Ryan Giggs.

"Juventus mi je dao sve! Ovdje sam stekao pobjednički mentalitet, onaj koji te tjera da kažeš da je svaka utakmica borba. Naučio sam da od sebe zahtijevam maksimum, kako da se suprostavim poteškoćama, i kako da ih prevaziđem." - Pavel Nedved.

"Juve će uvijek biti Juve. Postoje klubovi koji u svom DNK kodu imaju ugrađen pobjednički duh, a Juventus je sigurno jedan od njih." - Emilio Butragueño.

"Igrao sam u dva najveća kluba na svijetu. Postoje i drugi, ali teško se mogu porediti sa počastima Juventusa i Real Madrida." - Zinedine Zidane.

"Prije nekoliko godina sam skoro otišao u Juve. Ljudi su mi pričali o Torinu i rekli mnogo toga o njemu, ali da bi mnogo bolje bilo u Milanu. Rekao sam: 'Ne idem tamo zbog tržnih centara, idem zato što je to Juventus!'" - Roy Keane.

"Možda bi, da sam prešao u Juventus imao dužu, mirniju i uspješniju karijeru. Ne žalim ni za čim ali sam se Juventusu uvijek divio i prema tom klubu imao preveliko poštovanje." - Diego Armando Maradona.

"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.

"Juve je Juve. Bude tu povremeno još neka ekipa poput Napolija 80-ih, Lazia i Rome početkom 2000-ih i slično, ali je Juve uvijek tu. Uz inter su oni ti koji su nam najveći protivnici. S Juventusom se uvijek borimo za Scudetto, a sa interom je to više zbog gradskog rivaliteta. Što više napredujete u karijeri, sve ste željniji utakmica s njima. Juventus je ambiciozan klub zbog svega što su osvojili, i uvijek će da budu takvi." - Paolo Maldini.

"Kada čitam novine, bilo to vijest o finansijama ili sportu, i moje oko sasvim slučajno padne na slovo 'J', slovo Juventusa, moj srce zadrhti, snažno se uzbudi." - Gianni Agnelli.

"Juve je istorija, tradicija, dio države, slika Italije širom svijeta. Ovo podrazumijeva veliku odgovornost, zato što svaki dan morate da poštujete ime koje nosite." - Vittorio Chiusano.

"Piše se Juventus, čita se Scudetto. 'Pobijediti uvijek, sa klasom' je kategorički imperativ Stare Dame." - Giovanni Arpino.

"Kada Juve pobjeđuje, tada pobjeđuje i istorija." - Mario Soldati.

"Ovdje se mi uvijek moramo boriti, i onda kada izgleda da je sve izgubljeno mi i dalje vjerujemo. Jer, Juve nikad ne odustaje!" - Omar Sivori.

"Juventus znači pobjeda. Ovo je najlakši način da se objasni Juve, i to sam rekao mnogo puta u Engleskoj kada su me pitali da pričam o mom periodu u Italiji, a ja nijesam želio da pričam. Jednostavno je, rekao sam, u Juventusu pobjeđujete." - John Charles.

"U Juveu stičeš naviku žrtvovanja koju ne stičeš nigdje drugo. U Juveu te uče da najvažnije utakmice uvijek dolaze. U Juveu te uče da uvijek imaš glad za pobjedama, da nikad ne budeš zadovoljan. Nije slučajnost što najveće blago italijanske reprezentacije leži baš u mnogim igračima Juventusa." - Claudio Gentile.

"Igrati za Juventus znači nikada ne biti zadovoljan. Osvojili smo Scudetto? Pa, tu je i Liga Šampiona. Osvojili smo Ligu Šampiona? Pa, tu je International Cup. Osvojili smo International Cup? Pa, titula se mora odbraniti. Uvijek je malo vremena za slavlje." - Marcello Lippi.

"Juve je Juve, uvijek mora biti na vrhu." - Fabio Capello.

"Želja za borbom koju kao tim imamo, uvijek je bila nešto posebno. To ti dođe odmah po oblačenju dresa, kao da baš on prožima tu hrabrost, odlučnost i samo jednu želju - pobijediti protivnika." - Didier Deschamps.

"U Juventusu sam stekao pobjednički mentalitet. Jedino što sam tamo shvatio je da je obaveza pobijediti, jer biti dio jednog od najvećih svjetskih klubova vam daje rezultatski imperativ. Kada izgubimo utakmicu, to je prava drama. Fudbal je jednostavan, kada treniraš na visokom nivou, svaka tri dana imaš meč, i to je ono što te odmah spusti na zemlju nakon pobjede. A kada izgubiš, obaveza ti je da treniraš jače." - Zinedine Zidane.

"Kada si Juventus na drugom ili trećem mjestu, nijesi uradio ništa." - David Trezeguet.

"Sa Juventusom sam naučio da pobjeđujem. Ne znam kako se desilo, ali to je vazduh koji udišete u svlačionici, koncept koji se prenosi sa igrača na igrača, osjećaj koji je poslat od strane milione navijača. Nijedan drugi klub na svijetu vam to ne pruža." - Edgar Davids.

"Usvojoj karijeri se nikada nijesam suočio sa ekipom koja je tako superiornija u odnosu na nas. Nikada nijesam vidio tako snažan tim." - Louis van Gaal.

"Da li će pobijediti Juventus, ili bolji tim? Imam sreće, često se ove dvije stvari poklope..." - Gianni Agnelli.

"Oni koji nose ove dresove će uvijek ostati vjerni, uprkos svemu, i uvijek će to čuvati kao dragocjenu uspomenu." - Enrico Canfari.

"Ogromno je zadovoljstvo sjetiti se da je najbolji fudbal došao od Juventusa." - Umberto Agnelli.

"Kada kažeš Juventus, znaju te od Helsinkija do Melburna, od Kanade do Pakistana. I to je taj identite koji postaje međunarodna viza..." - Giovanni Arpino.

"Juventus nije samo klub, to je način shvatanja života." - Italo Pietra.

"Novac se ne može mjeriti sa mojoj ljubavi prema dva dresa, jednom bijelo-crnom, i drugom plavom." - Umberto Caligaris.

"Juve je više od tima. Ne znam šta je to, ali ponosan sam što sam njegov dio." - Gaetano Scirea.

"Juventus je pomalo i u mojoj DNK, i znam ga dobro. On je kao zmaj sa sedam glava, otkineš mu jednu, ali tu je uvijek jedna koja će ponovo da izraste. Juve nikada ne odustaje, i njegova snaga je u okolini." - Giovanni Trapattoni.

"Uvijek ću se sjećati čovjeka koji je krenuo avionom iz Montevidea i došao u Torino, samo da bi vidio timskog kolegu u bolničkom krevetu." - Gianluca Pessotto.

"Ja sam navijač Juventusa, zato što je to klub koji je osvojio najviše u italiji, nešto kao Bayern u Njemačkoj, i uvijek je imao šampione i trenere na najvišem nivou. I zbog toga sam uvijek bio njihov navijač." - Franz Beckenbauer.

"Utakmice protiv Juventusa su uvijek posebne. Prvo što uvijek igramo u Ligi Prvaka, a te utakmice su same po sebi posebne. Ali ono što utakmice sa njima čini jedinstvenim, i što ih izdvaja od ostalih, je upravo činjenica da igramo protiv jednog od najvećih klubova kako u Evropi tako i na svijetu." - Raúl.

"Za mene je Italija praktično Juve. I dalje imam ožiljke koje mi je Ciro Ferrara napravio. Za jednog napadača, suprostaviti se italijanskoj odbrani je uvijek pravi test. Ferrara, Montero, Bokšić, Del Piero - nakon igranja protiv njih znate da ste igrali na visokom nivou." - Ryan Giggs.

"Ne možemo napraviti toliko buke kao što vaši navijači mogu, ali ćemo nastaviti da pokušavamo. Hvala navijačima, igračima i Juventusu. Uzeli ste nas kao porodicu i dali najnevjerovatnije iskustvo našim životima!" - Stuart Bros, navijač Notts Countyja.

"Ovaj poraz nije sramota. Izgubili smo od Juventusa, a oni su svjetska klasa." - Ronaldo.

"Jedino pravo takmičenje između nas i klubova iz Milana je u onome ko će biti prvi: mi do treće zvjezdice, ili oni do svoje druge." - Gianni Agnelli.

Nakon svega ovoga šta treba reći? Ovi veliki ljudi, svi veliki igrači koji su krasili našu istoriju, oni koji nijesu, ali znaju prave vrijednosti fudbala, samo su učinili da još više zavolim Juve, ako je to ikako moguće. Ponos, uzvišenost, jedinstvo, to je ono što mi daju ovi citati. Jer, o ovome navijači ostalih klubova mogu samo da sanjaju. Dobro kaže naša himna, STORIA DI UN GRANDE AMORE!

Veliki pozdrav svima, i uživajte u ovom dokazu naše veličine i snage koja nikada neće nestati!

APSOLUTNO NAJBOLJI TEKST KOJI SAM PROCITAO :D :D

FORZAAAAAAAAAAAAA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 mar 2012, 15:12

Jedva cekam sustrasnju utakamicu, i nadam se milanov kiks veceras. Sve nam je slozeno da jos jednom pokazemo koje gazda u Italiji. Vucinic je u strasnoj formi i nadam se jedan pogodak od njega kao onaj protiv milana 8-) ..

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 24 mar 2012, 15:37

Extra su citati, lijep post @mdss
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 mar 2012, 17:46

Odlično je ovo mdss,nekada sam istina i pročitao ovo,ali vrijedi ponoviti.

Platinijev mi je onako urezan,a ima i meni najljepši,a to je bilo kada je Ruben Olivera potpisao za Juventus,on kaže da kada je došao prvo su mu pokazali gdje se šta nalazi,klupske prostorije,a onda su ga upoznali sa Del Pierom.
Kaže Ruben da kada mu je Alex pružio ruku,osjećao se kao da je dotakao nebo,to mi je onako ostalo u pamćenju.

A ovo je po meni ubjedljivo najveći kompliment Juventusu:

[youtube][/youtube]

Pozvani,Giack prehlađen,govori se da neće Conte rizikovati s Barzom,ali mislim da bi trebao:

1 Buffon, 13 Manninger, 30 Storari.
3 Chiellini, 4 Caceres, 11 De Ceglie, 15 Barzagli, 19 Bonucci.
7 Pepe, 8 Marchisio, 17 Elia, 20 Padoin, 21 Pirlo, 22 Vidal, 27 Krasic, 28 Esti,
34 Marrone.
10 Del Piero, 14 Vucinic, 18 Quagliarella, 23 Borriello, 32 Matri.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 24 mar 2012, 17:54

Nisam bio tu zbog obaveza, pa samo da vas pohvalim sve koji ste pisali, procitao sam postove i svaka cast na trudu. Jedva cekam tekmu i ocekujem bar tricu u mrezi intera.

Forza Juve
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 24 mar 2012, 18:49

Evo ga Roma vodi...
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 24 mar 2012, 19:17

beki je napisao/la:Evo ga Roma vodi...
Evo ga 1:1
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 24 mar 2012, 19:21

meho-medo je napisao/la:
Evo ga penal :P :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 24 mar 2012, 19:23

juventus 0244 je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:
Evo ga penal :P :mrgreen:

penal :lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.