Safet Sušić - Pape
- DonCorleone
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Nista se nece promijeniti, jer kako vidite nemamo razloga za to. Godinama furamo jedan sistem, koji ocigledno protiv disciplinirano stojecih ekipa ne funkcionise, nista se promijenilo nije, nista se promijeniti nece, to bi trebalo biti svakome jasno.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 06 mar 2014, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Slazem se da ova formacija ne vodi nigdje, pisao sam to post prije.bagrcavi je napisao/la:Da imamo 10 trkača i Begovića na golu, ona formacija je šuplja. Desna strana puše, zadnjeg veznog nema, Ibišević se tjera na desno kriloBadrHari je napisao/la:Sto se tice utakmice sinoc, uopste nije do njega.
Znaci da Guardiola postavi ekipu, s onom kolicinom trke, zalaganja i borbe sto su igraci pruzili na terenu, ne bi bilo razlike.
U ekipi ti se 3 igraca oznoje, štoperi ko pjani ne znaju kome dodaju, krila ti se cuvaju i sklanjaju od duela...
Potpuno su zaboravili da igraju ipak za nacionalni dres, da ih narod gleda i navija...
Sve su to stavili u drugi plan i stedili su se maximalno., Džeko u napadu ne može da primi loptu. Imamo 3 brza krilna igrača (Lulić, Višća, Hajrović), prodorne bekove (Kolašinac, Mujdža), i dvojicu napadača koji se najbolje snalaze upravo u tim situacijama (centaršutevi, niski ubačaji sa krila). I mi čitavu utakmicu igramo kroz sredinu. Do koga je to? Do mene?
Ali Susic ne gleda sta je najbolje za postavku igre, nego gleda da ostavi sto manje velikih imena na klupi.
To znaci da mu Vedo mora igrati, da i Miske i Pjanic moraju igrati zajedno itd ...
Svaka formacija moze djelovati ako ima motiva i discipline. Grcka u martu prosle godine je savrsen primjer.
Da svaki igrac obavlja svoj zadatak na svojoj poziciji ne bi to toliko šuplje izgledalo.

Mislim nije Susic postavio nesto novo, experimentisao pa zakazao. Izveo isti sastav u istom sistemu igre koji je zavrsio kao prvi u kvalifikacijama.
Jel trebao dosad vidjeti da mu je stil igre procitan u drugom dijelu kvalifikacija ? Jeste
Da je sve do njega, nije. Nije ni do tebe.

Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 06 mar 2014, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- DonCorleone
- Kontakt:
Ljevi bek aka universal soldier19risha88 je napisao/la: [youtube][/youtube]

Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 06 mar 2014, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- Goalgetter
- Kontakt:
Nagradno pitanje: Da li ce Susic nakon ovoga svega izvuci pouku, ili ce i dalje tjerati po svom, igrati bez klasicnog defanzivnog veznog, Vedadom na desnom krilu, gurati kloceve u repku, ignorisati potencijalne reprezentativce..
Ne treba sad mjenjat selektora ljudi moji, Ipak nas je Safet odveo na SP mislim ono sinoc je bila prijateljska utakmica , ni ja nisam zadovoljan onim sinoc sto su prikazali, ali Pape svakako treba da ostane na klupi i dalje.
04.10.2009 !!

[youtube][/youtube]
Evo od sinoc trazim sta da napisem ali nikako da se nakanim jer necu moci da ne opsujem ali naletio sam maloprije na strasnu analizu desavanja u nasem timu otkad je Susic selektor i fakat je ovako kako decko pise.
Igrajuci u sistemu sa rombom ili dijamantom na sredini 4-1-2-1-2 mi smo ovisni o dvije stvari: kvalitetnim centarsutevima sa strane koji bi prouzrokovali dobru zavrsnicu kako protivnik ne bi mogao krenuti u kontra-napad i o igracu razbijacu na sredini terena koji bi znao kvalitetno odraditi presjecanje eventualne kontre.
Kada toga nemas onda moras traziti druga rjesenja, mozda bi bilo bolje igrati sa dva prava krila, na taj nacin dozvolio bi lijevom i desnom beku da se skoncentrisu na defenzivu i na taj nacin smanjio bi rizik kontri jer bi zadnja linija ostala ”na okupu” odnosno u svojoj prirodnoj ”cetvorci”. nogolopta.com
Lik je naveo jos 6-7 video primjera primljenih golova, fakat vrijedi pogledati i procitati. Odemo li na Brazil a da nista ne promjenimo ima da slavimo 2-2 protiv Irana kao podvig................
Igrajuci u sistemu sa rombom ili dijamantom na sredini 4-1-2-1-2 mi smo ovisni o dvije stvari: kvalitetnim centarsutevima sa strane koji bi prouzrokovali dobru zavrsnicu kako protivnik ne bi mogao krenuti u kontra-napad i o igracu razbijacu na sredini terena koji bi znao kvalitetno odraditi presjecanje eventualne kontre.
Kada toga nemas onda moras traziti druga rjesenja, mozda bi bilo bolje igrati sa dva prava krila, na taj nacin dozvolio bi lijevom i desnom beku da se skoncentrisu na defenzivu i na taj nacin smanjio bi rizik kontri jer bi zadnja linija ostala ”na okupu” odnosno u svojoj prirodnoj ”cetvorci”. nogolopta.com
Lik je naveo jos 6-7 video primjera primljenih golova, fakat vrijedi pogledati i procitati. Odemo li na Brazil a da nista ne promjenimo ima da slavimo 2-2 protiv Irana kao podvig................
- Consigliere
- Kontakt:
Zasto ista mjenjati kad je isplanirao poraze i u slijedece dvije prijateljske?Goalgetter je napisao/la:Nagradno pitanje: Da li ce Susic nakon ovoga svega izvuci pouku, ili ce i dalje tjerati po svom, igrati bez klasicnog defanzivnog veznog, Vedadom na desnom krilu, gurati kloceve u repku, ignorisati potencijalne reprezentativce..

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- DonCorleone
- Kontakt:
Mada ne bi valjalo da izgubimo radi narusavanja atmosefereConsigliere je napisao/la:Zasto ista mjenjati kad je isplanirao poraze i u slijedece dvije prijateljske?Goalgetter je napisao/la:Nagradno pitanje: Da li ce Susic nakon ovoga svega izvuci pouku, ili ce i dalje tjerati po svom, igrati bez klasicnog defanzivnog veznog, Vedadom na desnom krilu, gurati kloceve u repku, ignorisati potencijalne reprezentativce..![]()

"Vi ako mislite da sam ja zabrinut, niste u pravu."
Grande Safet Sušic.

Grande Safet Sušic.

Prije će se desiti da će se cijeli savez složiti s činjenicom da je selektoru,pa i svima onima u repki koji se nešto pitaju,teško palo ispadanje Ilme Karahmet iz X factora,i da je to jedini razlog što smo izgledali dekoncentrisano sa nikakvom taktikom...Goalgetter je napisao/la:Nagradno pitanje: Da li ce Susic nakon ovoga svega izvuci pouku, ili ce i dalje tjerati po svom, igrati bez klasicnog defanzivnog veznog, Vedadom na desnom krilu, gurati kloceve u repku, ignorisati potencijalne reprezentativce..
[youtube][/youtube]
ne voli covjek iznenadjenja... bilo je logicno da sinoc izgubimo, a nije siguran ni da bi bilo drugacije da sutra opet igramo protiv istog protivnika.... porazi u naredne 2,3 tekme su vec pripremljeni... protiv argentine ce biti logicno da izgubimo, protiv nigerije ce poraz pravdat' losim startom i padom samopouzdanja, a iran ce biti utakmica bez znacaja... ocekuje nas tmurno ljeto s malo sna i puno frustracija....Consigliere je napisao/la:Zasto ista mjenjati kad je isplanirao poraze i u slijedece dvije prijateljske?Goalgetter je napisao/la:Nagradno pitanje: Da li ce Susic nakon ovoga svega izvuci pouku, ili ce i dalje tjerati po svom, igrati bez klasicnog defanzivnog veznog, Vedadom na desnom krilu, gurati kloceve u repku, ignorisati potencijalne reprezentativce..![]()
- Goalgetter
- Kontakt:
Bilo bi dobro da ne izgubimo, reci ce on igracima da pokusaju pobjediti, pa sta bude.Consigliere je napisao/la:Zasto ista mjenjati kad je isplanirao poraze i u slijedece dvije prijateljske?Goalgetter je napisao/la:Nagradno pitanje: Da li ce Susic nakon ovoga svega izvuci pouku, ili ce i dalje tjerati po svom, igrati bez klasicnog defanzivnog veznog, Vedadom na desnom krilu, gurati kloceve u repku, ignorisati potencijalne reprezentativce..![]()

Al covjece koja samo izjava, on igracima znaci na poluvremenu govori, rekao sam igracima da pokusaju pobjediti ovu utakmicu.

-
- Kontakt:
Koliko god gresan uvijek me znao nasmijat. Team talk direktno isprintan sa menadzera samo ne znam koja godina gdje ima sastavljene recenice i treba izabrat koje ce iskoristit pred pocetak, na poluvremenu i na kraju utakmice.
Pocetak utakmice: ,,Play for fans"
Poluvrijeme: ,,You can still win this game"
Kraj utakmice: ,,I am dissapointed"
Pocetak utakmice: ,,Play for fans"
Može li na kraj: "That's what I'm talking about!", ha?robijas_Ri je napisao/la:Pocetak utakmice: ,,Play for fans"

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
-
- Kontakt:
To je onaj osjecaj kad fulas govor pa igracima padne moralBaDa12 je napisao/la:Može li na kraj: "That's what I'm talking about!", ha?robijas_Ri je napisao/la:Pocetak utakmice: ,,Play for fans"

Neće biti smjene do SP, nema vremena da nas novi preuzme sve bi se poremetilo, pogotovo stranac kojeg neki prizeljkuju. On se ne bi tek tako adaptirao, a pogotovo on ne bi "doveo" silne igracine koje se prizivaju.
Nije u savezu niko lud, ne ide to tek tako, mislite doci ce novi i za njime svi potencijalni igraci, a sa Safetom otici svi probleme.
Malo sutra!
Nije u savezu niko lud, ne ide to tek tako, mislite doci ce novi i za njime svi potencijalni igraci, a sa Safetom otici svi probleme.
Malo sutra!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nema se ovdje sta pametovati. Kakav je fudbalski savez, takav je i selektor, kakav je selektor, takav je i odnos igraca prema reprenzetaciji....kako vidim ne postoji nikakav red...ni glave, a ni repa.....jedna rijec....zalosno!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.