Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Consigliere
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Consigliere » 28 jan 2015, 22:18

Saurman je napisao/la:
I za operaciju rušenja WTC ti ne treba desetine hiljada ljudi nego nekolicina dobro uvježbanih operativaca koji su u stanju izvesti akciju ovih razmjera.
Sta je sa svjedocima?
Saurman je napisao/la:
WTC nije građen od kartona pa ako jedan sprat popusti da sve ode kao kula od karata.WTC je građen tako da može podnijeti udar aviona kad kažem aviona ne mislim na Cessnu nego na Boing.

Način na koji je srušen WTC je po mnogim ekspertima 99% sličan rušenju zgrada sa kontrolisanim eksplozijama.
WTC je podnio udar aviona. Nije podnio popustanje celicne konstrukcije zbog pozara i visokih temperatura.
Saurman je napisao/la:
U ruševnima su nađeni ostatci eksploziva po nazivom termit koji topi čelik na velikim temperaturama.Sigurno se tu nije našao slučajno.
Nekoliko analiza, ukljucujuci i Mythbusterse su dokazali da je termit nedovoljan da sam nasteti celiku.
Saurman je napisao/la:

Rušenje WTC me podsjeća na paljevinu Reichstaga koji je poslužio kao povod nacistima da se obračunaju sa komunistima.
Mene Markale podsjecaju na Reichstag, ali ZNAM da je VRS kriva zbog DOKAZA.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jan 2015, 22:18

Amerikancima ne vjerujem ništa. Meni još jedna misterija. Ubistvo Osame bin Ladena (ne znam kako se tačno piše), čovjeka tražih nekoliko giodina i na kraju ga ubiješ za 10 min. Dođe helikopter, uđu specijalci i ubiju čovjeka za 10 min. Gdje su njegovi ljudi? Zar će sam biti u zgradi? Čisto sumnjam da su ubili, ili je čovjek prije umro ili još uvijek negdje živi (mala mogučnost).
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jan 2015, 22:23

Unofficialpage je napisao/la:Gdje su njegovi ljudi? Zar će sam biti u zgradi?
Svi ubijeni prilikom napada

Osama bin Laden, 54;
Khalid bin Laden, 23;
Arshad Khan, a.k.a. Abu Ahmed al-Kuwaiti, 33;
Abu Ahmed al-Kuwaiti's brother Abrar, 30;
Bushra, Abrar's wife, age unknown.
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jan 2015, 22:28

Consigliere je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Gdje su njegovi ljudi? Zar će sam biti u zgradi?
Svi ubijeni prilikom napada

Osama bin Laden, 54;
Khalid bin Laden, 23;
Arshad Khan, a.k.a. Abu Ahmed al-Kuwaiti, 33;
Abu Ahmed al-Kuwaiti's brother Abrar, 30;
Bushra, Abrar's wife, age unknown.
Samo sa 4 osobe bio? Teško mi je u ovo povjerovat. Ja da sam šef takve organizacije i da znam da me traže, ne bih bio samo sa 4 osobe već sa 400. :D

Damir Dzumhur!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jan 2015, 22:29

Pa lakse bi ga nasli da je imao 400 ljudi.

Umjesto 400 ljudi mogao je slobodno CIA poslati mail gdje se nalazi :rol:

Covjek se "krio", CIA ga nasla. Usla 5 metaka u glavu i pa pa :wave:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2015, 22:29

Ma de covjek je bio obicni primitivac koji ne bi mogao organizovati ni napad na prodavnicu. Primitivno oruzje, neobuceni ljudi da prodju granice i napadnu na taj nacin..neko ih je pogurao jer nisu imali uopste ispravne dokumente. Izveli su kao to sami, a nakon 2001. nisu uspjeli da izvedu uopste neki teroristicki napad osim raznosenja patrola u Afganistanu..

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jan 2015, 22:31

krmpotich je napisao/la: - Pa jbt, veca rupa bi bila da je pajper od Mister No-a zvekno u Pentagon.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa gde se Mister No-a seti. :thumbup: :thumbup:
SaltCityAttack je napisao/la:
Ne znam koliko se sjecas te godine kosarkasa Andersona u Slobodi Diti kod nas igrao ?.. eh njegova mati je radila za Pentagon I on kad se to desilo je trebao da leti nazad zbog njrgove matere..znam samo da je on pricao dole kako mu je mati govorla da je avion udario..znaci tebi pricala ta, a I nama je Anderson pricao dole jer mu je mati radila ...ali stoji da je sve ovo namjesteno..sve je ovo stvar CIA I td...ali da beze ne pisem ipak ja zivim u USA da me ne sacekaju danas pred vratima :)
Saborac, ti si kralj ! :lol:
Zadnja izmjena: Tribalian, dana/u 28 jan 2015, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 28 jan 2015, 22:32

'Doktore', evo ti jedan dobronamjeran savjet: dodji sebi, ili se ne petljaj u ozbiljnu raspravu jer ne baratas podacima i informacijama.
Ja ti samo govorim sta je realno i izvodivo. Izvor tvojih "informacija" je vise nego mjerodavan :thumbup:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jan 2015, 22:32

Prije 2001. niko nije smatrao da ima ludjaka koji ce se avionima zalecati u zgrade. Onda se je zapadni svijet opametio i ucinio sve da sprijeci daljno stradanje. Jest da su zato pokrenuli ofanzivu na istoku ali to nije nista drugacije on napada Japanaca na Pearl Harbor, logicno da ce ti uzvratiti i nakon duzeg vremena ce te pitati: "Hoces opet ? "
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jan 2015, 22:33

Meni je jasno da su se stvari odigrale kako zvanicno izvjestaj i kazuje. Ne vjerujem da tu ima posebno neke zavjere ili namjestanja. Vjerovatno ce se jos saznati, za 50, 100 godina, nekoliko nama nepoznatih i vjerujem toliko nebitnih informacija o 911 i to bi bilo to.

Sumnjam da je SAD vlada dopustila samo tako da se u srcu Amerike desi ovako nesto. Da bi se odglumilo ili organizovalo takvo nesto potrebno je da ucestvuje hiljade i hiljade ljudi, da ne kazem stotinu hiljada i to bi bila najveca i najbolja operacija svih vremena. I zbog toga vjerujem da to ni Amerika nije u stanju uraditi, a kako to uraditi a da niko od ucesnika ili vise njih nama kasnije ne posvjedoci tome.

Razmisljam onako, to da je zavjera i da je to razlog americkog napada na Irak onda bi u to morao da bude ukljucen predsjednik, cia, nsa, i ne znam ko sve jos sa svom aparaturom i da ne govorimo koliko sve ljudi ukljuceno. Jednostavno ne mogu pojmiti da je to tako jednostavno uciniti a da se to na ovaj ili onaj nacin ne otkrije. Vjerujem da u SAD ima toliko nezavisnih novinara i istaznih agencija da nema sanse da bi se to moglo sakriti.

Misljenja sam da je Amerika samo iskoristila taj niski udarac za pokretanje napada na Irak i za pokretanje ostalih aktivnosti vani. Vjerujem da nisu tada iskoristili taj dogadjaj da bi pet godina kasnije u Iraku opet bio rat svakako kao sto je u Libiji, Siriji danas.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jan 2015, 22:34

Otelo je napisao/la:Pa lakse bi ga nasli da je imao 400 ljudi.

Umjesto 400 ljudi mogao je slobodno CIA poslati mail gdje se nalazi :rol:

Covjek se "krio", CIA ga nasla. Usla 5 metaka u glavu i pa pa :wave:
Ne mislim bukvalno da ima 400 ljudi :mrgreen:

Nikad niko nije potvrdio da umro, nema nikakvih dokaza pa čak ni slike. Bila je jedna slika ali je vrlo brzo obrisana, leš u more bačen, how yes no. Toliko ne logičnih stvari da je teško pobjerovat, kao i u ovo 911.

Damir Dzumhur!!!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jan 2015, 22:34

Otelo je napisao/la:Prije 2001. niko nije smatrao da ima ludjaka koji ce se avionima zalecati u zgrade. Onda se je zapadni svijet opametio i ucinio sve da sprijeci daljno stradanje. Jest da su zato pokrenuli ofanzivu na istoku ali to nije nista drugacije on napada Japanaca na Pearl Harbor, logicno da ce ti uzvratiti i nakon duzeg vremena ce te pitati: "Hoces opet ? "
A sto je industrija video nadzora prihodovala milijarde posle 2001 ? To nikom nista.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jan 2015, 22:36

Pa i sa 50 zastitara bi ga nasli. Najzad, pratili su ga vjerovatno duze vrijeme i vjerovatno cekali da bude najmanje spreman.

I nemaju se oni razloga nikom pravdati da li su ga ubili ili nisu. To bi dalo drugima do znaja da Amerika osjeca da mora podmirivati racune nekom. Objavili su i onda su nastavili svojim putem dok je cijeli svijet trazio dokaze.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jan 2015, 22:37

Unofficialpage je napisao/la:
Samo sa 4 osobe bio? Teško mi je u ovo povjerovat. Ja da sam šef takve organizacije i da znam da me traže, ne bih bio samo sa 4 osobe već sa 400. :D
20 godina im uspjesno bjezao, mozda se malo i uobrazio, a i nije vise bio toliko bitan- ostali samo najodaniji uz njega.
Pa Ratko Mladic je nadjen sam, u nekoj kuci pored seoskog puta. A, svi mislili da ga cuva 50 nindzi :mrgreen:
tuzlak1987 je napisao/la:nakon 2001. nisu uspjeli da izvedu uopste neki teroristicki napad osim raznosenja patrola u Afganistanu..
Evo napamet:
Bali 2002- 200 ubijenih,
Istanbul 2006 - 60
Madrid 2004- 200

Uz jos desetine koji su ostavili hiljade mrtvih

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 jan 2015, 22:40

London 2005-52 žrtve
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jan 2015, 22:41

Pariz 2015- 12 mrtvih

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jan 2015, 22:42

Otelo je napisao/la:Prije 2001. niko nije smatrao da ima ludjaka koji ce se avionima zalecati u zgrade. Onda se je zapadni svijet opametio i ucinio sve da sprijeci daljno stradanje. Jest da su zato pokrenuli ofanzivu na istoku ali to nije nista drugacije on napada Japanaca na Pearl Harbor, logicno da ce ti uzvratiti i nakon duzeg vremena ce te pitati: "Hoces opet ? "
Normalno. Nije neko valjda ocekivao da ce dopisom zamoliti vladu Avganistana da im preda Bin Ladena :rol: Bush je idiot prve vrste, ali uradio je jedino sto je bilo normalno i ocekivano.

Iraq je nevidjena greska, u rangu sa Vietnamom.

@muamerc, cista logika :thumbup:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jan 2015, 22:45

Daj brate, kakva je Irak greska ? Ono sto uradis namerno i svesno nije greska, zar ne ? Kako se zvao onaj covek sto je umro pod misterioznim okolnostima u Britaniji , a bio je u nekoj vezi sa oruzjem za masovno unistenje ?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 jan 2015, 22:46

Da nije Litvinenko, koga je KGB otrovao plutonijem, sad je baš taj slučaj u fokusu jer je suđenje krenulo, valjda ostavio neki video gdje je najavio da bi se ovo moglo desiti i da ima dokaze protiv Rusa i Putina :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jan 2015, 22:48

Tribalian je napisao/la:
Daj brate, kakva je Irak greska ? Ono sto uradis namerno i svesno nije greska, zar ne ? Kako se zvao onaj covek sto je umro pod misterioznim okolnostima u Britaniji , a bio je u nekoj vezi sa oruzjem za masovno unistenje ?
Greska iz ove perspektive, kad je rat trajao 10 puta i kostao isto toliko od planiranog.
Nije umro pod misterioznim okolnostima (ti bi to volio, jel da? :mrgreen: ) vec se ubio, jer je znao da su nalazi o oruzju za MU falsifikati, a on ih potpisao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.