Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

alan_kardec
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la alan_kardec » 29 sep 2015, 01:17

JoseMourinho je napisao/la:Da imam taj tvoj budžet sigurno A3 bar meni za neki moj cejf ili et golf5 mislim da se može dovuc za te pare dobar :D

Vidiš, par ljudi mi je preporučilo audija trojku. A da te pitam, na koju ti trojku misliš, jel onu nešto stariju do 2003. godišta ili ovu mlađu od 2003. i 2004.? Na ovoj mlađoj mi se ne sviđa što su dvoja vrata, što ipak ne znači da je ne bih kupio.

O golfu 5 nisam ni razmišljao a evo baš na pik-u vidim da ih ima podosta da se uklapaju u ovu moju cifru.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 29 sep 2015, 04:25

Namjeravam da ubacim neke zvučnike u gepek, de mi preporučite koju jačinu da tražim, ne treba mi ništa pretjerano, samo nek se fino čuje, a da se nekad i pojača jako. :D Jel dovoljno 140-160w?

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 29 sep 2015, 07:50

alan_kardec je napisao/la:Kontao sam kupiti stila, ove motore 1.9 gtd svi hvale pa zbog toga, ali u zadnje vrijeme sam nešto ohladio od njega. Zanima me šta mi vi preporučujete do nekih 10 milja da kupim, prvenstveno vw i audi.

Kakva je laguna? Kolega sa posla je kupio prošle godine, udobnost je :tokralju: :tokralju: , ali motor, dijelovi, potrošnja...?
10 milja je sasvim pristojan budzet,moja preporuka je golf5, sa budzetom mozes ici na 2005 eventualno 2006 godiste i neces pogrijesit.
Svaka cast francuzima ali sto se auta tice moj izbor su svabe uvijek.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 sep 2015, 09:22

Iskreno, preporucujem Opel Astru (do 10 milja), boli glava; 1.9 CDTI, 2005 godiste, 120 KS,... Imam druga mehanicara, kaze nepoderiva, al' ne samo on neg i dosta strucnog osoblja bilo je sl misljenja po tom pitanju.

Ili Passat 5 (1.9, 130 KS,...), kralj vw-a za normalnog potrosaca. ;)
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 29 sep 2015, 09:53

BMW e46, 320d, sa 150 konja, najmanja potrosnja, najjaci...

Nađes sa M-optikom i full opremom, nema dalje :D
Mia San Mia

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 29 sep 2015, 15:54

Koji permant ili antifriz sipati u auto? Zavisi li to od tipa auta i slicno?

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 29 sep 2015, 16:07

gojzerica je napisao/la:Namjeravam da ubacim neke zvučnike u gepek, de mi preporučite koju jačinu da tražim, ne treba mi ništa pretjerano, samo nek se fino čuje, a da se nekad i pojača jako. :D Jel dovoljno 140-160w?
iko?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 29 sep 2015, 16:29

gojzerica je napisao/la:
gojzerica je napisao/la:Namjeravam da ubacim neke zvučnike u gepek, de mi preporučite koju jačinu da tražim, ne treba mi ništa pretjerano, samo nek se fino čuje, a da se nekad i pojača jako. :D Jel dovoljno 140-160w?
iko?

Pa ne znam sto ce ti u gepeku zvucnici takve jacine, ili mislis na dasku staviti.

Ako ne namjeravas pojacala, niti vufera, onda ti je najbolje sa strana u vrata stavi, jer tu dobijes najbolji i najjaci zvuk.

Koje ti je auto?
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 sep 2015, 17:06

cala je napisao/la:Koji permant ili antifriz sipati u auto? Zavisi li to od tipa auta i slicno?
Mislim da ti pise na vodenoj posudi G11 ili G12 (jos bolji G12+). Uglavnom ak je auto 2000. godiste il novije sipaj G12, a za starija G11.

Mjesas u omjeru 1:1 (npr. litar vode te litar permanta). Ako je G12, mijenjas ga svako pet godina.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 29 sep 2015, 17:15

Asteriks je napisao/la:
cala je napisao/la:Koji permant ili antifriz sipati u auto? Zavisi li to od tipa auta i slicno?
Mislim da ti pise na vodenoj posudi G11 ili G12 (jos bolji G12+). Uglavnom ak je auto 2000. godiste il novije sipaj G12, a za starija G11.

Mjesas u omjeru 1:1 (npr. litar vode te litar permanta). Ako je G12, mijenjas ga svako pet godina.
Isto to vazi i za dosipanje? Nije mi bas pao nivo na minimum, negdje je na sredini.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 sep 2015, 17:25

Pa odes na benzinsku i nek ti izmjeri tacku smrzavanja. Ima ona sprava za mjerenje permanta. Ak npr. bude oko -15 il -20, mozes dosuti vode, al ako bude -10, onda ubaci mal permanta (al onog koji je do sada sipan, znaci isti taj koji se u njemu nalazi).

Najbolje bi ti bilo da ispustis taj stari (to se radi tak sto se ona gumena cijev sto ide u hladnjak, skine, tj. kljestima skines onaj prsten, pustis da istece, opet nabacis tu cijev i onda sipas novi).

Novi znaci sipas ovako: uzmi dvije flase od po 1l. U prvu pola permanta i pola vode. Tu smjesu sipas u posudu za vodu, e onda uzmi i drugu (u kojoj takodjer napravis smjesu 1:1) i sipas dok ne dodje na zeljeni nivo.

Ak nisi strucan odvedi poznaniku koji se bolje razumije il majstoru, jer ak fino ne nabacis onaj prsten moze ti isteci voda ili da je lagano propusta, sto je veoma lose.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 29 sep 2015, 17:56

Ma haman je novo auto, mislim da nema potrebe da se komplet tecnost mijenja nego samo moram malo dosut. Uglavnom hvala, otici cu na benzinsku pa nek provjere :D

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 29 sep 2015, 19:15

R32 je napisao/la:
gojzerica je napisao/la:
iko?

Pa ne znam sto ce ti u gepeku zvucnici takve jacine, ili mislis na dasku staviti.

Ako ne namjeravas pojacala, niti vufera, onda ti je najbolje sa strana u vrata stavi, jer tu dobijes najbolji i najjaci zvuk.

Koje ti je auto?
g2 brate, ne znam ne razumijem se baš zato i pitam, a možda bih te mogao u vrata, od 140w? pitam za ovu jačinu jer sam ih našao već pa kontam da kupim

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 29 sep 2015, 23:49

Ne znam kolike su velicine ti zvucnici, i hoce li ti se moci uklopiti u vrata. Ali ako zelis samo na auto radio prikljuciti "obicne" zvucnike, onda ti je najbolji izbor u vrata da ih stavis, nađi manje, a sto se tice snage ok je ono, samo zavisi sad dal je to stvarne snage toliko!?

Kod mene su orginalni od cetvorke, i vjeruj sa dobrim radiom da se drmaju sve tri retrovizora dobro. Zvuk je vise nego odlican.
A ako mislis uzimati neke kineske, il npr. one kao u Robotu sto imaju tako te jacine, neces se naslusati muzike, a niti kvaliteta osjetiti.

Znaci bolje trazi orginalne iz "novijih" auta, nisu skupi a dobit ces jeftino fin zvuk.

Imao sam i ja dvicu nekad, i stavljao svasta, al vjeruj da bez pojacala i toga ne mozes dobiti ni blizu zvuk iz gepeka, kao kod orginalnih u vratima.
Mia San Mia

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 30 sep 2015, 00:21

Eh da se hoće iduće sedmice realizovat plan finasijski, pa da osim gledanja po piku i obidjem par auta da sta normalno uzmem :mrgreen:

Čitam bas ubijam vrijeme o sdi četvorci, čini se fin izbor, a imam finu u opciji od poznanika?(jeftino održavanje)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 30 sep 2015, 00:53

Bosniacum Lilium je napisao/la:Inace ne bih tu 147 uzeo benzinca nikada, JTD mi je bio dugo zelja, mislim da mi je i sada, crvena 4/5 vrata :lol: Sto se tice benzinaca zelja mi je 1.8T 150 KS i cuo sam da nije los onaj 1.8 kod Stila (98kw), ali odmah bi plin u njega. :D
evo je ljiljane ko za tebe
http://www.olx.ba/artikal/17789622/alfa-147/
:mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 sep 2015, 01:00

JoseMourinho je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Inace ne bih tu 147 uzeo benzinca nikada, JTD mi je bio dugo zelja, mislim da mi je i sada, crvena 4/5 vrata :lol: Sto se tice benzinaca zelja mi je 1.8T 150 KS i cuo sam da nije los onaj 1.8 kod Stila (98kw), ali odmah bi plin u njega. :D
evo je ljiljane ko za tebe
http://www.olx.ba/artikal/17789622/alfa-147/
:mrgreen:
eh to bate, to je taj :angel:

Samo sto sam vec uzeo neki kombi, malena mi ta alfa za posla, if u know what i mean :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 30 sep 2015, 01:15

jbg neda ti se, al poso je preci :P yebeno je vecinom negativno o njima raja govori :rol: na losem su glasu pravo :D
i ti si je nakudio benzinca 1,6 koji mi je bio u razmatranju :rol:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 sep 2015, 01:27

Ako si na drzavnom budzetu i uzimas dobru platu, uzmi, oćejfi, ali budi spreman na troskove, iako je u vecini svako auto trosak. Racunaj samo gorivo i mali servis godisnje, to ti je minimum, plus registracija. Fakat ti ne trebaju dodatne investicije u auto :mrgreen: Da uzimam dobar kes, uzeo bih je sigurno, ali i ovako dovoljno sljakam bez alfe :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 30 sep 2015, 01:36

ma znam, da mi je dupla plata pa bi se dalo iscejfit :mrgreen: jos uzet selespeed :rol: milina :bale: :bale: :bow: al et haj gorivo i nekako bi rjesio(plin, stvarno je isplativ :mrgreen: ) al opet servisi i kvarovi ako ih bude a po pehu ko da gledam da bi bio jedan mjesecno, ne bi me nigdje bilo :(

ovako mozda cetvorka sdi da ga yebes ekonomicnije proci necu :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, tiketoke i 10 gostiju.