Stade Rennais
Sta reci,Rennes nas dodje,jedan protivnik koga bih voleo da smo ga izbegli,ali opet mnogo bolje resenje nego Braga ili Schalke.Ocekuje nas put u prestonicu Bretanje,jednu od regija Francuske,ne tako velik grad,tek nesta vise preko 200000 stanovnika ali sa izuzetno kvalitetnim fudbalskim klubom.
Rennes je klub koji je fakticki "osnovao" ovakvu ligu Francuske,uz Marseille,Montpeillert i Sochaux jedini je igrao u toj prvoj sezoni 1932.godine i evo ga i danas u eliti,ali je isto tako Rennes klub koji nikada nije osvajao domace prvenstvo,vec mu je najbolji plasman 4.mesto.Dakle ne tolika "azdaja" u odnosu na one koje smo mogli dobiti.
U odnosu na proslu sezonu Rennes je ostao bez dva golmana,nazalost.Kazem nazalost jer ovi sto su dosli su bolji od ovih sto su otisli.A otisli su Douchez u PSG,te Carasso u Monaco.Otisli su i odbrambreni Bira Dembele,te Souprayen za koga je Dijon platio 1.5 miliona eura.Iz veze otisli su kvalitetni Leroy u ETG,vrlo dobro krilo Marveux,te mladi Caro.A u napadu nema vise Juliena,te Badianea koji je otisao u Laval.
Sto se tice pojacanja pristigli su golmani Costil i N'Diaye je vracen sa pozajmice da bude rezervni golman,doveli su i Mavingu iz Liverpoola za 1 milion,Pitroipu,te te iskusnog Fereta za 4 miliona.Iz omladinskog pogona su prebacena tri igraca,a sa pozajmice iz Bolougnea je vracen Pajot veznjak.
Sta reci o njihovom timu,krasi ih cvrstina u igri i timska igra,nemaju oni sada nekog pojedinca da se izdvaja kvalitetom i da od njega zavisi igra tima.U proslosti su oni dali mnogo kvalitetnih igraca dovoljno je spomenuti Gourcuffa,Sowa,Brianda,Wiltorda,tako da ocekuje se da opet izbace nekog igraca svetskog kalibra,a to bi prema svim procenama trebao da bude covek koji ih drzi na sredini mladi M'Vila.
No krenimo redom...
Na golu su im tri izbora kao sto sam spomenuo Costil,N'Diaye,te mladi Diallo prosao sve kategorije francuske reprezentacije,mogao bi postati odlican golman.Ipak na golu ja prednost dajem bivsem golmanu Caena i Sedana Costilu zbog svoga iskustva a bgm i kvaliteta.
Odbrana im je solidna,stoperski tandem cine kapiten Mangane povremeni reprezentativac Senegala,te Kana Biyik 22-godisnji Francuz bivsi mladi reprezentativac.Desno je vec provereni Romain Danze sa 25 godina odigrao poprilican broj utakmica za Rennes inace dete ovoga kluba.Levo bi dolaskom u Rennes Mavinga trebao da pokrije tu poziciju,ne vidim im neki drugi kvalitetan izbor.
U dilemi sam kako ce im izgledati veza da li ce igrati 4-3-3(4-5-1) sto je najverovatnije ili ce se odluciti za nesta drugo videcemo.Nama bi najvise odgovaralo 4-3-3 sa krilima i poprilicno ne kreativnom sredinom a da onda stitimo krila,u svakom slucaju za sta god se odluce sa krila dolazi najveca opasnost.Tu za te srednje pozicije konkurisu Tetey,M'Vila,Dalmat,Mendjeck,Lemoine,Payot,Feret sve igraci koji se najbolje snalaze u sredini terena od toga jedino Feret igra neku vrstu poluspica ostalo su sve zadnji vezni ili centralni.Zbog toga mislim da ce oni igrati 4-3-3 sa tu trojicom i onda da Boukari i Pitroipa idu po krilima i u napadu "usamljen" Victor Montano.
Sa klupe ih predvodi Frederic Antonetti,strucnjak koji je poznat po cvrstini i tome da njegove ekipe primaju vrlo malo golova,ispod jednog u proseku,sto jos jednom potvrdjuje da bi oni trebali igrati sa 2 klasicna zadnja vezna i jos jednim srednjakom ispred njih koji je veoma dobar u defanzivi.
Igraju na Route de Lorient stadionu kapaciteta nesta preko 31000,po ne bas uzarenoj atmosferi i to ne treba da nas plasi,a svakako ce biti i Delija tamo ja ocekujem povelik broj.
Ima do utakmice 14 dana,treba se lepo pripremiti,pred mec cemo nesta vise o ovome,ali mi imamo sanse.Uloga favorita je na strani Rennesa ali ja verujem da mi imamo nekih 40% sanse za prolazak dalje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))