Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Kad mu je novinar duplog sporta rekao da je protiv Holandije bio tezak poraz, bilo frajeru krivo da je odmah reagovao. Primili 5 komada, kaze ne bi se slozio da je to tezak poraz. To dosta govori o njegovom rezonovanju
-
- Kontakt:
Potpuno se slazem. Voljni momenat, motivacija i rutina dosta znace na reprezentativnom nivou. Nas mozda najbolji igrac bio iskusni Bicakcic. Mi fakticki trenutno imamo samo 3 igraca koja su igrala na Svjetskom Prvenstvu; Dzeko, Kolasinac, i sad dodali Bicakcica, i stvarno potez ima smisla da mladji igraci imaju za nekog da se pridrze. Taj trend pozivanja igraca poput Hajradinovica je zapocet, gle cuda, u vrijeme trenera sa najvecim iskustvom, Dusanom Bajevicem. Top karijera, mozda najbolja trenerska karijera jednog BiH strucnjaka, a mi dobivali na traci nepersketivne igrace. Kasimpasa u tim godinama jednog igraca moze samo nesto da znaci da pitas Elvira Baljica ili Hadisa Zubanovica koji zive od Turskog fudbala na ovaj ili onaj nacin.zaostrog je napisao/la: ↑11 sep 2024, 18:13Znanje selektora u smislu nekog fudbala i taktike je najmanje bitno u reprezentativnom fudbalu. Bezveze se pretjerano insistira na tome kod nas, a manje-više svuda su selektori ljudi koji i nisu od tog posla. Uostalom, ni Ćiro kojeg se najviše veliča u kontekstu naše reprezentacije nije to bio, Dalić sa Hrvatskom radi čuda i vjerovatno ne bi mogao voditi ni GOŠK Gabela, a takvih primjera je milion. Uloga selektora je više u mentalnom smislu. On mora biti sposoban stvoriti ekipu od 20-25 igrača koji s radošću dolaze na reprezentativno okupljanje, koji su pozitivni, željni uspjeha i na 100% svaki put. Čak ni igrači ne moraju biti najkvalitetniji, puno je važnije da funkcionišu skupa. Selektor kroz par treninga godišnje nema mogućnost nametnuti neki svoj stil igre i u biti se samo treba prilagoditi onome što igrači najbolje znaju igrati. Oni svoje znanje, spremu, taktiku, sve donose iz svojih klubova, a na selektoru je samo da probere i da ne usere.
Kao što sam već pisao, nama naredne 2 godine trebaju proći u usavršavanju i sklapanju tima. Već sada selektor bi trebao imati barem 18-20 imena koja su sigurna i koja uigrava, a da je maksimalno 5 igrača koji će se još mijenjati. Što više moramo insistirati na istim rješenjima u odbrani ili veznom redu i uigravati isto. Vremenom, to će naleći. Najbanalnije, ali siguran sam da dobro uigrana ekipa, čak i slabijeg kvaliteta (evo neutralno, ali da uzmem prošlosezonski HŠK Zrinjski) može parirati i puno jačim reprezentacijama po individualnom kvalitetu, baš iz ovih razloga. 90% reprezentacija igra divlji fudbal, pogotovo kada su u pitanju nove ekipe. Recimo, Belgija je 10 godina imala isti kostur i igrali su nadprosječno smisleno i dobro. Sada, kada su poremetili to i kada se traže (a svako nosi nešto svoje iz kluba), oni nisu u stanju ni osrednjim reprezentacijama napraviti 5 čistih prilika. Prije 10 godina si znao da će bez problema razvaliti ne samo nas, nego i Srbiju, Hrvatsku i jače reprezentacije.
Na stranu što je meni Barbarez onako izbor i vjerovatno pretjerano samouvjeren i u nekom svom fazonu, ali mi je čisto preseravanje ovo što igrači uzimaju previše prava sebi. Koji klinac je konkretno Hajradinović? Imaš 30 godina, igraš za Kasimpašu i to ti je maksimum u karijeri. Apsolutno si zamjenjiv. Ako te pozovu, budi tu, trudi se, čekaj šansu, i ne seri. Čovjek bi rekao da igra minimalno u Bologni, ima 22 godine, pa ga selektor zajebava. Igrači s takvim reakcijama su mi najgori, i tu moram istaći da je ova H komponenta u reprezentaciji puno korektnija vazda bila (s izuzecima poput morona Pandže). Od Šunjića, koji je vazda čekao priliku, preko Menala koji je svaku sekundu koristio ko da je zadnja, pa evo do ovih koji su sada tu. Katić i Barišić momčine, kad mogu, tu su, ne zajebaju, igraju, ginu, nemaju luzerski mentalitet nego su nezadovoljni, top.
I generalno se nadam da imamo kostur za naredne 4 godine. U odnosu na ovo što je pozvano, ne vidim nikakav smisao sada više Hadžikiću (iako mi je prije godinu bio super izbor), a onda Mujakiću (jednostavno divlji igrač), Radeljiću (ima ovakvih i mlađih) i Đakovcu (isto kao Radeljić). Uz par lijepih vijesti, kao što su Karić ili Jašić, nama samo fali da neko na sredini iskoči malo nadprosječan. Može to biti i da Gigović ili Huseinbašić počnu malo jače, ili da neko uleti, ali s tim bismo povezali sve.
Ja ne znam kakve ste vi rezultate ocekivali protiv engleske italije holandije I madjarske a do juce gubili od luksemburga.
Imamo srece sto su se ovakvi ljudi poput Barbareza I Spahica zauzeli da naprave nesto.
Imali ste strucnjake kao sto su hadzibegic I milosevic pa ste opet kukali.
Covjek je zatrazio mandat od 4 godine da napravi nesto a vi njegov rad ocjenjujete poslije 4 utakmice smijesno.
A ovi takticki analiticari koji bi svaku tekmu izvodili drugi sastav pa covjek uigrava ono za sta ima materijala I rekao je da ce se držati jednog sistema.
Ne da pardona nikome sto mi se svidja svakog ko ne daje 100% na tribine slat pa makar igrali igrači iz stupčanice.
Ne znamo jos šta imamo I ne znamo cjenit svoje takav je naš mentalitet
Imamo srece sto su se ovakvi ljudi poput Barbareza I Spahica zauzeli da naprave nesto.
Imali ste strucnjake kao sto su hadzibegic I milosevic pa ste opet kukali.
Covjek je zatrazio mandat od 4 godine da napravi nesto a vi njegov rad ocjenjujete poslije 4 utakmice smijesno.
A ovi takticki analiticari koji bi svaku tekmu izvodili drugi sastav pa covjek uigrava ono za sta ima materijala I rekao je da ce se držati jednog sistema.
Ne da pardona nikome sto mi se svidja svakog ko ne daje 100% na tribine slat pa makar igrali igrači iz stupčanice.
Ne znamo jos šta imamo I ne znamo cjenit svoje takav je naš mentalitet
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Vec sam ranije rekao, s moje strane nema osuda i nema kritika dok se kostur ekipe gradi, ovo je jedan veliki proces i imam osjecaj da su mu Barbarez i strucni stab pristupili veoma ozbiljno. Jedini minus mi je sto sinoc nije gurnuo Tabakovica umjesto Dzeke bar zadnjih 15 minuta, poginuo je Edin nije mogao vise duela uzeti a imao sam osjecaj da je bilo prostora da 2-3 lopte spustimo i smirimo na sredini i mozda opasan napad napravimo ali Dzeko nije bio sposoban to da uradi.
Postujem isprobavanje opcija u sredini terena, postujem i odluku za Hadzikadunica koji ce vjerujem iz svega ovoga samo izaci jaci s jos vecim motivom za repku, idemo da vidimo na cemu smo u naredne dvije utakmice cemo znati je li zavrsavamo 3. ili 4. u A ligi nacija.
Postujem isprobavanje opcija u sredini terena, postujem i odluku za Hadzikadunica koji ce vjerujem iz svega ovoga samo izaci jaci s jos vecim motivom za repku, idemo da vidimo na cemu smo u naredne dvije utakmice cemo znati je li zavrsavamo 3. ili 4. u A ligi nacija.
- BosnianDragon2024
- Kontakt:
Tezak poraz je kad izgubimo od Luxembourga 2-0 u Zenici ili 1-0 na Islandu. Ove utakmice u Ligu Nacija sluze za doigravanje I šta god napraviš je Bonus tako da slazem se da nije tezak poraz.
Ovi što pišu da je znanje najmanje bitno kod selektora je nevidjena glupost.
Da Slovenija igra onako dobro jer je Kek motivator a ne taktičar.
Španija je osvojila onako nenadano na čistu motivaciju.
Pa daj onda nek nas vodi Braco Vrbanjuša ili Limeni.
Da Slovenija igra onako dobro jer je Kek motivator a ne taktičar.
Španija je osvojila onako nenadano na čistu motivaciju.
Pa daj onda nek nas vodi Braco Vrbanjuša ili Limeni.
-
- Kontakt:
Nije to niko rekao. Kek je odlican selektor, koji btw pravi rezultate prije svega na zalaganju. Bitnije, nikad nije postojala sansa da vodi nasu reprezentaciju, jer mu nismo interesantni. Kao sto nismo Vahi interesantni itd. Samo ja ne vidim sto bi npr neko kao Savo Milosevic sa svojim iskustvom trebao da ima prednost nad Barbarezom i ovim strucnim stabom. E to je vec realno tako porediti. Onda bi i Bruno Akrapovic trebao da ima prednost jer ima vise trenerskog iskustva. I opet imali smo mi i Bajevica pa nismo se bas proslavili. Jedino sto mi se svidja jeste sto je Kosovo angazovalo Francka Fodu, znaci moze se, ali treba pustiti ove ljude da rade, i da vidimo sta ce napraviti kroz odredjeni period.
Puno pričate s obzirom da su se odigrale samo 4 utakmice pod Barbarezom. Pravi se nešto novo, traži se. Ne radi Barbarez sam, ima tim oko sebe.
To je toBosnianDragon2024 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 19:43Tezak poraz je kad izgubimo od Luxembourga 2-0 u Zenici ili 1-0 na Islandu. Ove utakmice u Ligu Nacija sluze za doigravanje I šta god napraviš je Bonus tako da slazem se da nije tezak poraz.

5 golova od Nizozemske jeste puno, ali u ovom trenutku gdje doslovno idemo od nule..
To treba pustiti ljude da rade bi pilo vodu da je ista prica bila sa prethodnim selektorima, ali nije iako su imali i vise iskustva iza sebe i mogao si se za nesto i uhvatiti za razliku od ove trenutne trenerske postave. Uredu barbarez je legenda i ljudi mu na osnovu toga daju vremena i kredit, ali to onda treba fino navesti kad se brani, u fazonu dajem mu vremena jer mi je drag, a ne bacati neke suplje o pomacima u igri kojih nema, i to svako ko je odgledao vise od dvije utakmice vidi.Hansestadt je napisao/la: ↑11 sep 2024, 20:15Nije to niko rekao. Kek je odlican selektor, koji btw pravi rezultate prije svega na zalaganju. Bitnije, nikad nije postojala sansa da vodi nasu reprezentaciju, jer mu nismo interesantni. Kao sto nismo Vahi interesantni itd. Samo ja ne vidim sto bi npr neko kao Savo Milosevic sa svojim iskustvom trebao da ima prednost nad Barbarezom i ovim strucnim stabom. E to je vec realno tako porediti. Onda bi i Bruno Akrapovic trebao da ima prednost jer ima vise trenerskog iskustva. I opet imali smo mi i Bajevica pa nismo se bas proslavili. Jedino sto mi se svidja jeste sto je Kosovo angazovalo Francka Fodu, znaci moze se, ali treba pustiti ove ljude da rade, i da vidimo sta ce napraviti kroz odredjeni period.
Ovdje je maltene 100% foruma bilo za to da milosevic i faruk dobiju nogu nakon nekoliko utakmica gdje nismo vidjeli bogzna sta, a sad ti isti govore o nekoj daljoj buducnosti i treba vremena. Opet kazem posteno, samo se to navede na nacin na koji sam napisao, a ne zabusavati sa treba vremena i vide se pomaci, osim ako su pomaci da uopste ne pokusavas da igras fudbal vec da se zbijes sto vise i branis zivu glavu cak i protiv madjarske.
-
- Kontakt:
Pa nismo mogli dati vremena Milosevicu kad isto nema pojma i logika da svi vise volimo Barbareza i da mu se moze oprostiti i neka greska, poraz , pogresna postavka, prije nego Milosevicu, Hadzibegicu i tako tim trenerima.
I Barbarez ako ne bude imao nikakvu igru nakon 10 utakmica logika ds ce frcati. Samo ne razumijem sta vi ljudi ocekujete, da se preko noci postane Spanija.
Jbt nemamo jednog igraca koji je vrhunski, i hocemo nesto.
Mi kao da smo igrali svaki put EP i SP pa kao sad smo nesto propali. Nikad nikakvog uspjeha, a uvijek ocekivanja da tucemo svabe i sve jake zemlje. Mozda mognemo biti neki srednji nivo ako se bude radilo kako treba, a ne imati neka ocekivanja da se za dvije utakmice sve uigra, poklopi, da mi tucemo holandjane sa tri razlike. Sanjate previse
I Barbarez ako ne bude imao nikakvu igru nakon 10 utakmica logika ds ce frcati. Samo ne razumijem sta vi ljudi ocekujete, da se preko noci postane Spanija.
Mi kao da smo igrali svaki put EP i SP pa kao sad smo nesto propali. Nikad nikakvog uspjeha, a uvijek ocekivanja da tucemo svabe i sve jake zemlje. Mozda mognemo biti neki srednji nivo ako se bude radilo kako treba, a ne imati neka ocekivanja da se za dvije utakmice sve uigra, poklopi, da mi tucemo holandjane sa tri razlike. Sanjate previse
Pomaka nema jer smo odigrali 4 utakmice sa protivnicima koji su sami vrh (oduzmi Mađarsku). Ne možeš na 2 okupljanja i 4 tekme promjeniti neke stvari. Tražiš pomake, a mi još uvijek tražimo prvih 11 igrača. (Haman non stop je neko povrijeđen, pa i ne možemo izvesti najjači sastav).miki09 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 21:55
To treba pustiti ljude da rade bi pilo vodu da je ista prica bila sa prethodnim selektorima, ali nije iako su imali i vise iskustva iza sebe i mogao si se za nesto i uhvatiti za razliku od ove trenutne trenerske postave. Uredu barbarez je legenda i ljudi mu na osnovu toga daju vremena i kredit, ali to onda treba fino navesti kad se brani, u fazonu dajem mu vremena jer mi je drag, a ne bacati neke suplje o pomacima u igri kojih nema, i to svako ko je odgledao vise od dvije utakmice vidi.
Ovdje je maltene 100% foruma bilo za to da milosevic i faruk dobiju nogu nakon nekoliko utakmica gdje nismo vidjeli bogzna sta, a sad ti isti govore o nekoj daljoj buducnosti i treba vremena. Opet kazem posteno, samo se to navede na nacin na koji sam napisao, a ne zabusavati sa treba vremena i vide se pomaci, osim ako su pomaci da uopste ne pokusavas da igras fudbal vec da se zbijes sto vise i branis zivu glavu cak i protiv madjarske.
Ne znam od koga da se Barbarez brani? Pa svima je jasno, uključujući i njega da je on tu zato što je legenda reprezentacije a ne trenerski mag. Sam je rekao da ima iza sebe strukturu ljudi koji mu pomažu (čitaj da je on njima asistent, više nego oni njemu) oko strategije, formacije i sličnog.
Ponovo počinjemo od nule. Luksemburg nas je ponizio. Rečeno je da će se povesti računa o zadnjoj liniji prvenstveno.
Cijeli stručni štab, uključujući i Sergeja, rekli su da treba minimum 2 godine da se određeni pomaci vide i da imamo kostur ekipe oko kojeg ćemo graditi ostatak tima. U kvalama za Mundijal ako nešto napravimo i dobro je. EURO 2028 je nešto što se postavilo kao krajni cilj.
Zadnja izmjena: HariTz, dana/u 12 sep 2024, 08:48, ukupno mijenjano 1 put.
Jedna je stvar kad ti imas za protivnike Holandiju i Njemacku i izgubis, a druga kad su ti protivnici Luksemburg i Lihtenstajn gdje te ovi prvi naguze 2 puta, a jedva dobijes Lihtenstajn. Nisam nesto ni ja za Barbareza, ali ne mozemo porediti njegove protivnike i protivnike Save i Rukfasa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Ljudi imaju povjerenja i to je isto kvalitet. Nije to tek tako palo sa neba pa se ima povjerenje u ove ljude od strane navijaca, nego sto misle da je vrijedno pokusati, da drugacije razmisljaju. Sto nisu Hadzibegic i Milosevic dosli i rekli ljudima u Savezu, ako mislite da sam ja tu nekoliko play-off utakmica ili jedan ciklus Liga Nacija, onda nije posao za mene. Eh upravo tako nesto stvara povjerenje. Medjutim nama se konstantno desavalo da se prihvate ljudi selektorske fotelje i spremni su rizikirati sve radi par utakmica, jer su kratkih vidika i misle da mogu napraviti tek tako rezultat. Cini mi se da je samo Felix Magath ranije odbio posao, jer su ljudi u Savezu postavili uslov plasiranja na jedno kratkorocno takmicenje, umjesto da fokus bude na stvaranje reprezentacije.miki09 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 21:55To treba pustiti ljude da rade bi pilo vodu da je ista prica bila sa prethodnim selektorima, ali nije iako su imali i vise iskustva iza sebe i mogao si se za nesto i uhvatiti za razliku od ove trenutne trenerske postave. Uredu barbarez je legenda i ljudi mu na osnovu toga daju vremena i kredit, ali to onda treba fino navesti kad se brani, u fazonu dajem mu vremena jer mi je drag, a ne bacati neke suplje o pomacima u igri kojih nema, i to svako ko je odgledao vise od dvije utakmice vidi.Hansestadt je napisao/la: ↑11 sep 2024, 20:15Nije to niko rekao. Kek je odlican selektor, koji btw pravi rezultate prije svega na zalaganju. Bitnije, nikad nije postojala sansa da vodi nasu reprezentaciju, jer mu nismo interesantni. Kao sto nismo Vahi interesantni itd. Samo ja ne vidim sto bi npr neko kao Savo Milosevic sa svojim iskustvom trebao da ima prednost nad Barbarezom i ovim strucnim stabom. E to je vec realno tako porediti. Onda bi i Bruno Akrapovic trebao da ima prednost jer ima vise trenerskog iskustva. I opet imali smo mi i Bajevica pa nismo se bas proslavili. Jedino sto mi se svidja jeste sto je Kosovo angazovalo Francka Fodu, znaci moze se, ali treba pustiti ove ljude da rade, i da vidimo sta ce napraviti kroz odredjeni period.
Ja sam prije dvije godine ovdje govorio da mi nemamo kvalitet i da ljudi ocekuju previse, kad su jos uvijek pojedini imali standarde za repku kao prije deset godina, ali isto tako to se sad previse koristi kao alibi. Jer postoji itekako razlika izmedju nekvalitetnog tima koji je raspusten po terenu kao ovce i nekvalitetnog tima koji je poslozen kako treba od strane trenera koji zna sta radi.nebeskasila je napisao/la: ↑11 sep 2024, 21:58Pa nismo mogli dati vremena Milosevicu kad isto nema pojma i logika da svi vise volimo Barbareza i da mu se moze oprostiti i neka greska, poraz , pogresna postavka, prije nego Milosevicu, Hadzibegicu i tako tim trenerima.
BARBAREZ (sa svojim timom) ILI NEKI DR.SELEKTOR?
S obzirom da smo na dnu već godinama, mišljenja sam da nas niko iz ovog pepela ne bi mogao podići izuzev Barbareza, odnosno on je najbolje rješenje u ovom trenutku.
Niko drugi, pa ni Vaha ne bi zasukao rukave i ganjao se s potencijalnim reprezentativcima po svijetu kao što to čini ova ekipa (Gigović, Katić, Bajraktarević, Burnic, Karić...i lista će biti sve duža. S nekima će se pogoditi, s nekima promašiti).
Između Barbareza koji uvodi sistem i neki red, pravi platformu, dovodi potencijalne, poboljšava organizaciju priprema itd., i nekog "stručnjaka" koji je bolji trener od Barbareza (svi prethodnici su to), biram Sergeja.
On će na greškama učiti. Zapravo to nisu greške, neko čovjek sa svojim stručnim štabom pokušava različite opcije (361, 352, 442), probao Dedića lijevo zbog ulaska unutra ali je brzo shvatio da on nije Ribery i vratio ga desno..potpuno drugi vezni red sinoć (da nije promijenio bili bi komentari zašto nije jer je puno 2 utakmice u 3 dana - takva je priča bila nakon Islanda i Slovačke)...itd.
Kada će se neke stvari isprobati ako ne sada? LN je idealna prilika za to.
Barbarez je bio vođa. Spahić je bio takav, on je ginuo na terenu. Nacionalni dres im je značio i svakom svojom partijom su to potvrđivali. Oni hoće takve igrače. Neće ljencuge na terenu. Zar nije pozitivno što smo došli do tog stadija?!
Zar nije simptomatično da se Katić, Barišić, Šarić, nekad Vranješ više bore na terenu i ginu za svaku loptu, puno više nego Hadžikadunić i Ahmedhodžić...ali oni su ostavili Švedsku zbog nas a ovima smo bili rezervna opcija. Ama ne zanima me, potvrdi to na terenu..
Jedan Džeko s 38 više trči nego Denis, da ne pričam o ostalima. Voljni momenat je jako bitan. Denisu je očito falilo da bude energičniji. Barbarez je kroz primjer Denisa želio objasniti ostalima da nema zafrkancije i da je svaki trening bitan. Da se krajnje ozbiljno radi na treninzima potvrdio je i sam Džeko.
Barbarez je pogrijesio sto je javno iznio razloge. Trebao je to zadržati za grupu. S dr.strane je pogriješio i Denisov agent - ne ide to tako.
Supruga Hajradinovica se petllja gdje joj nije mjesto. Ako je upratio, Barbarez treba ocitati bukvicu Harisu a on svojoj supruzi. Neki ocito daju sebi za pravo previse a zapravo su totalno nebitni.
Barbarez je vodio reprezentaciju na 4 utakmice sve 4 gostujuće...u Engleskoj, Italiji, Nizozemskoj i Mađarskoj. Prve tri bi i Guardiola izgubio da je bio selektor. Do jučer nas Island, Luksemburg i Slovačka oducavali od fudbala a sad odjednom smo kao trebali nešto više?! Čak je i Mađarska bar duplo kvalitetnija reprezentacija od nas. Eto izvukli smo nekako remi i to oslabljeni (Ahmedhodžić, Kolašinac). Zapravo je svaku utakmicu selektor imao ogromne probleme sa sastavljanjem ekipe. U junu je falilo 15 reprezentativaca.
U ovom trenutku rezultat je u drugom planu. Svakako da će se raditi na tome da se koji bod uzme, baš kao i sinoć.
Žao mi je što se sve ovako odvilo na relaciji otac-sin-snaha. dečko ima problema čim čita forum i smatra da je 0,01% (toliko ih je blatilo njega i hanumu) isto što i 99,99%. Moj Anele, država je za tebe a ne protiv tebe. Nikada ništa nisam napisao na temu njegove supruge niti ću. To je njegov privatni život. već sam pisao na njegovoj temi nešto pa ne bih da se ponavljam.
Uglavnom, činjenica je da je imao probleme sa svim selektorima, lažirao povrede, nije se javljao ni selektorima, ni direktorima niti bilo kome, ostavljao na cjedilu saigraće i navijače, laže i dr.
Ko god bude u ovom slučaju na strani Anelovoj a ne selektorovoj, taj je gofno neviđeno s IQ vrijednosti sobne temperature.
Naravno da bih volio da nije došlo do ovoga, pa i da se izgladi situacija...ali ako Barbarez i komisija odluče da ga suspenduju (iako se sam suspendovao), imat će moju podršku makar ovaj sutra igrao za Real Madrid.
Podrška Barbarezu i njegovom timu za ovo što rade. Više posla napravili u par mjeseci nego ostali selektori za 10 godina.
Liga nacija je prilika da se isprobaju neke stvari. Tek kad počnu kvalifikacije za SP možemo palamuditi jer do tada ova nova reprezentacija treba da ima neke svoje prepoznatljive obrise.

S obzirom da smo na dnu već godinama, mišljenja sam da nas niko iz ovog pepela ne bi mogao podići izuzev Barbareza, odnosno on je najbolje rješenje u ovom trenutku.
Niko drugi, pa ni Vaha ne bi zasukao rukave i ganjao se s potencijalnim reprezentativcima po svijetu kao što to čini ova ekipa (Gigović, Katić, Bajraktarević, Burnic, Karić...i lista će biti sve duža. S nekima će se pogoditi, s nekima promašiti).
Između Barbareza koji uvodi sistem i neki red, pravi platformu, dovodi potencijalne, poboljšava organizaciju priprema itd., i nekog "stručnjaka" koji je bolji trener od Barbareza (svi prethodnici su to), biram Sergeja.
On će na greškama učiti. Zapravo to nisu greške, neko čovjek sa svojim stručnim štabom pokušava različite opcije (361, 352, 442), probao Dedića lijevo zbog ulaska unutra ali je brzo shvatio da on nije Ribery i vratio ga desno..potpuno drugi vezni red sinoć (da nije promijenio bili bi komentari zašto nije jer je puno 2 utakmice u 3 dana - takva je priča bila nakon Islanda i Slovačke)...itd.
Kada će se neke stvari isprobati ako ne sada? LN je idealna prilika za to.
Barbarez je bio vođa. Spahić je bio takav, on je ginuo na terenu. Nacionalni dres im je značio i svakom svojom partijom su to potvrđivali. Oni hoće takve igrače. Neće ljencuge na terenu. Zar nije pozitivno što smo došli do tog stadija?!
Zar nije simptomatično da se Katić, Barišić, Šarić, nekad Vranješ više bore na terenu i ginu za svaku loptu, puno više nego Hadžikadunić i Ahmedhodžić...ali oni su ostavili Švedsku zbog nas a ovima smo bili rezervna opcija. Ama ne zanima me, potvrdi to na terenu..
Jedan Džeko s 38 više trči nego Denis, da ne pričam o ostalima. Voljni momenat je jako bitan. Denisu je očito falilo da bude energičniji. Barbarez je kroz primjer Denisa želio objasniti ostalima da nema zafrkancije i da je svaki trening bitan. Da se krajnje ozbiljno radi na treninzima potvrdio je i sam Džeko.
Barbarez je pogrijesio sto je javno iznio razloge. Trebao je to zadržati za grupu. S dr.strane je pogriješio i Denisov agent - ne ide to tako.
Supruga Hajradinovica se petllja gdje joj nije mjesto. Ako je upratio, Barbarez treba ocitati bukvicu Harisu a on svojoj supruzi. Neki ocito daju sebi za pravo previse a zapravo su totalno nebitni.
Barbarez je vodio reprezentaciju na 4 utakmice sve 4 gostujuće...u Engleskoj, Italiji, Nizozemskoj i Mađarskoj. Prve tri bi i Guardiola izgubio da je bio selektor. Do jučer nas Island, Luksemburg i Slovačka oducavali od fudbala a sad odjednom smo kao trebali nešto više?! Čak je i Mađarska bar duplo kvalitetnija reprezentacija od nas. Eto izvukli smo nekako remi i to oslabljeni (Ahmedhodžić, Kolašinac). Zapravo je svaku utakmicu selektor imao ogromne probleme sa sastavljanjem ekipe. U junu je falilo 15 reprezentativaca.
U ovom trenutku rezultat je u drugom planu. Svakako da će se raditi na tome da se koji bod uzme, baš kao i sinoć.
Žao mi je što se sve ovako odvilo na relaciji otac-sin-snaha. dečko ima problema čim čita forum i smatra da je 0,01% (toliko ih je blatilo njega i hanumu) isto što i 99,99%. Moj Anele, država je za tebe a ne protiv tebe. Nikada ništa nisam napisao na temu njegove supruge niti ću. To je njegov privatni život. već sam pisao na njegovoj temi nešto pa ne bih da se ponavljam.
Uglavnom, činjenica je da je imao probleme sa svim selektorima, lažirao povrede, nije se javljao ni selektorima, ni direktorima niti bilo kome, ostavljao na cjedilu saigraće i navijače, laže i dr.
Ko god bude u ovom slučaju na strani Anelovoj a ne selektorovoj, taj je gofno neviđeno s IQ vrijednosti sobne temperature.
Naravno da bih volio da nije došlo do ovoga, pa i da se izgladi situacija...ali ako Barbarez i komisija odluče da ga suspenduju (iako se sam suspendovao), imat će moju podršku makar ovaj sutra igrao za Real Madrid.
Podrška Barbarezu i njegovom timu za ovo što rade. Više posla napravili u par mjeseci nego ostali selektori za 10 godina.
Liga nacija je prilika da se isprobaju neke stvari. Tek kad počnu kvalifikacije za SP možemo palamuditi jer do tada ova nova reprezentacija treba da ima neke svoje prepoznatljive obrise.

Zadnja izmjena: hurem, dana/u 12 sep 2024, 00:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Pozdrav za ovog Hansa, brate skrati romane.
Ako je opcija Savo, Faruk ili Sergej i ja sam za Sergeja.
Ali reći da taktika to jest znanje ne igra neku ulogu je sulodo. Kek ne pravi rezultate na zalaganju, šta znači zalaganje? Da postavimo Mulalića? Znanje, znanje i samo znanje, ako se ima izbora. Samo što recimo možda je bila bolja opcija Sergej umjesto Sergeja. Da skratim Barbu treba podržati kad se već ušlo u sve ovo, ali da je kockanje, itekako jeste.
Ako je opcija Savo, Faruk ili Sergej i ja sam za Sergeja.
Ali reći da taktika to jest znanje ne igra neku ulogu je sulodo. Kek ne pravi rezultate na zalaganju, šta znači zalaganje? Da postavimo Mulalića? Znanje, znanje i samo znanje, ako se ima izbora. Samo što recimo možda je bila bolja opcija Sergej umjesto Sergeja. Da skratim Barbu treba podržati kad se već ušlo u sve ovo, ali da je kockanje, itekako jeste.
Sportski pozdrav i aferim @hurem, @Hansestadt, @HariTz, @nebeskasila, @BosnianDragon2024 sve odlični postovi na zadnjim str.
Treba vremena za sve, ovo je za BH repku godina nula, nakon što je dotakla dno dna vs Lihtenštajna i Luksemburga. Mađarska je trenutno sila za BiH, ali mijenjaju se vremena. Barba radi ozbiljno i dovodi nove igrače, to je legenda BH fudbala uz Spahića, ne samo da su ginuli na terenu za BH repku, nego su imali i veliko znanje, obadvojica. Rezultati su sad za sad manje bitni, pogotovo protiv ovih velikana mi nemamo šta tražit, NL, Eng, i tako te nacije su 3 nivoa iznad BiH, po svim parametrima.
Vranješ, Pandža, Šunjić su svi upitnog morala, ali ginuli i ostavljali zadnji atom snage na terenu. Okanite se priča tipa "ja, ali, ovaj-onaj se odrekao šveCke da bi igrao za BiH", to je manje bitno. Sport i patriotizam ne idu jedno uz drugo ni kod jedne Ex-Yu repke, mimo HR. Oni su jedini koji imaju taj neki fanatizam, borbeni stav, i da kolektivno imaju pobjednički duh, svaka im čast na tome. Kao negativan primjer, čak gori od BiH, imamo Srbiju, eno sve redom "povrede" i okrenuše leđa selektoru, pa i naciji. Imaju taj luzerski stav, zbog kojeg redovno prate EP/SP putem malih ekrana, iako su po igračima bolji od mnogih učesnika istih.

Treba vremena za sve, ovo je za BH repku godina nula, nakon što je dotakla dno dna vs Lihtenštajna i Luksemburga. Mađarska je trenutno sila za BiH, ali mijenjaju se vremena. Barba radi ozbiljno i dovodi nove igrače, to je legenda BH fudbala uz Spahića, ne samo da su ginuli na terenu za BH repku, nego su imali i veliko znanje, obadvojica. Rezultati su sad za sad manje bitni, pogotovo protiv ovih velikana mi nemamo šta tražit, NL, Eng, i tako te nacije su 3 nivoa iznad BiH, po svim parametrima.
Vranješ, Pandža, Šunjić su svi upitnog morala, ali ginuli i ostavljali zadnji atom snage na terenu. Okanite se priča tipa "ja, ali, ovaj-onaj se odrekao šveCke da bi igrao za BiH", to je manje bitno. Sport i patriotizam ne idu jedno uz drugo ni kod jedne Ex-Yu repke, mimo HR. Oni su jedini koji imaju taj neki fanatizam, borbeni stav, i da kolektivno imaju pobjednički duh, svaka im čast na tome. Kao negativan primjer, čak gori od BiH, imamo Srbiju, eno sve redom "povrede" i okrenuše leđa selektoru, pa i naciji. Imaju taj luzerski stav, zbog kojeg redovno prate EP/SP putem malih ekrana, iako su po igračima bolji od mnogih učesnika istih.
Igraci se osjecaju nesigurno, pitanje je vremena kad ce ih Sergej baciti pod voz pa da osjete bijes navijaca.
Anel i Dennis su prve zrtve.
Anel i Dennis su prve zrtve.
https://reprezentacija…ba/439533-sa-rezervnog-spiska-u-prvih-11-barbarezov-odlican-psiholoski-manevar