Schlager je napisao/la:" je napisao/la:% - вјероватно " $ на ", $ је " " ' $ - $ & " $. & " - " " ' у " $ ¥ $ $ сезоне. $ се ' $ - управа " $ ' за " " ? напусте ".
Ono cega se ja bojim,to je da ce otici Vranjes i Bilbija....Jandric i Ljubojevic polako zavrsavaju karijeru....sta hocu da kazem? Osipa se baza nasih banjaluckih igraca,koji igraju srcem za klub,i ona lijepa ideja da za Borac igra 90 posto banjalucana,kao sto je sada slucaj, koju su osmislili debeli Janjetovic,Spica i Jagodic ce propasti....
Umjesto njih ce dovesti neke p.edere iz Beograda koji se nece zalagati i kojima ce jedini cilj biti da se vrate u neki beogradski klub....bar tako mi izgledaju prvi potezi ove nove uprave,dovodjenje stancevskog i najave da ce na zimu jos nekoliko igraca doci koji nisu u prvom planu u Partizanu....
Ne tvrdim da ce biti tako,mozda to bude i dobro,ali iskustvo mi govori da je Borac uvijek bio najbolji kada su njegova djeca bili okosnica tima,kao sto je sada slucaj.....sad su u 90 posto slucajeva igraci ili iz Banjaluke,ili iz blize okoline...
Pozdrav, svima
gos. Schlager je potpuno u pravu, nažalost!
Borac već godinama olako 'gubi' kvalitetne igrače ili perspektivne igrače koji se dokažu, a neki i ne,u drugim sredinama - 'većim' ili 'manjim', svejedno.
Smatram da je klub vrlo često mogao zadržati mnoge od tih igrača iako je teško "nositi se" sa klubovima koji imaju mnogo više novca, a igrači 'idu' za parama - to im je profesija.
Međutim, ne znam zašto uprava nikad nije pokušala, kod 'saradnje' npr. sa C.Zvezdom, Partizanom, pa i nekim stranim klubom, napraviti dogovor da određenog igrača 'proda' ali i da ostavi mogućnost (klauzulu...) da taj igrač ostane (vrati) na "posudbi" u Borcu dok potpuno 'sazrije' ili ako se ne izbori za mjesto u prvoj ekipi!?
Istina je da je Borac uvijek bio odličan kad je imao u ekipi najviše "svoje djece", ali danas je to vrlo teško s obzirom na 'tržište', nezaježljive menadžere, želje igrača....makar mnogi nakon 'lutanja' opet dodju u svoj Borac, primjera imate dovoljno.
Zadnja greška je po tom pitanju učinjena sa +prodajom' mladog, supertalentovanog, Ognjena Vranješa koji bi, bez obzira na počast da ideš u jednu C.Zvezdu (nekadašnjeg velikana), mnogo bolje napredovao da je ostao igrati u Borcu u bilo kojem 'statusu' (pod ugovorom, prodat pa 'posudjen'....).
Da, zimski prelazni rok može biti. možda, "presudan" za dalje rezultate Borca. To nije nikakva mudrost, to svi znaju i svi klubovi 'strepe' od tih odlazaka najboljih igrača....para "mami", a naši igrači pravo 'jeftina roba'
Shlager je već naveo dva ključna igrača koji su vrlo blizu odlasku iz Borca - Stojan Vranješ i Nemanja Bilbija, a ja cu dodati:
Na meti određenih menadžera (klubova) je i Leonid Ćorić, pa i Saša Kajkut (koliko god Vam se, možda, činilo čudno za Kajkuta) koji je već imao svojih 'izleta'.
Zato, pokušajte kao javno mnijenje, kao 12-i igrač Borca uticati da Borac zadrži svoje igrače, a kad dovode pojačanja da to stvarno budu "pojačanja" ili perspektivni (a ne mnogo skupi) igrači kao što je urađeno sa Markićem, Sušcem, Crnjcom....
Ne bi se iznenadio da neko i od ovih perspektivnih i još nedokazanih igrača 'digne sidro', jer mnogi klubovi su sad uvidjeli da je Borac napravio dobar posao kad ih je dovodio.
Nadam se da neće biti većih kadrovskih "udara" koji bi bili na štetu Borca, ali to je najviše do uprave, mada ni igrč nije "nevin" - ako želi po svaku cijenu da ide, onda bolje da ide nego da nazor ostane i "tiho sabotira".
Takodjer, nadam se da će te u 'trci' sa Širokim ipak prvi presjeći (polu)ciljnu vrpcu prvog dijela prvenstva.
Sretno i borite si i vi Vultures-i za svoje miljenike.
Bosno moja poharana....