FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

бањалука
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la бањалука » 11 nov 2009, 01:52

Stari_Lesinar je napisao/la:
" je napisao/la:ево пронађох $ " ?:

[youtube][/youtube]

" ? зна & $ ? је ? ? у $?
Ovako Istok nikad nije gorio...ja vam garantujem...`ebote najezio sam se kad sam gledao clip!!! Pa ovo je fakat luda kuca!!! Lesinari, bolji ste od Vulturesa...kad vam ja kazem!!! Samo jako, samo Banjalucki!!! Volim vas sve!!! Hajd` sad da puknemo Olimpika i to je to!!! Cuj Olimpik, pa dokle vise ovih levatskih klubova!!! ;))) Vozi Mishko...

Ma sve je to isto , svi smo mi Vulturesi (Lešinari).... ;) ....!!! Stari_Lešinar aj na tekmu sad protiv Saraj'va, zadnje kolo kući , ostavi Švedsku iza sebe ;) i dolazi da se gotivimo, da pravimo Ludu Kuću :D ...!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / "

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 11 nov 2009, 10:44

% - вјероватно " $ на ", $ је " " ' $ - $ & " $. & " - " " ' у " $ ¥ $ $ сезоне. $ се ' $ - управа " $ ' за " " ? напусте ".
"" ПУТ ""

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 11 nov 2009, 10:58

Ognjen Vranješ, CZV, jel' i to Borčev igrač? Kupio sam ga od Zvezde na ovom novom sokeru, razvija se mali ko lud :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 nov 2009, 12:45

" je napisao/la:% - вјероватно " $ на ", $ је " " ' $ - $ & " $. & " - " " ' у " $ ¥ $ $ сезоне. $ се ' $ - управа " $ ' за " " ? напусте ".

Ono cega se ja bojim,to je da ce otici Vranjes i Bilbija....Jandric i Ljubojevic polako zavrsavaju karijeru....sta hocu da kazem? Osipa se baza nasih banjaluckih igraca,koji igraju srcem za klub,i ona lijepa ideja da za Borac igra 90 posto banjalucana,kao sto je sada slucaj, koju su osmislili debeli Janjetovic,Spica i Jagodic ce propasti....

Umjesto njih ce dovesti neke p.edere iz Beograda koji se nece zalagati i kojima ce jedini cilj biti da se vrate u neki beogradski klub....bar tako mi izgledaju prvi potezi ove nove uprave,dovodjenje stancevskog i najave da ce na zimu jos nekoliko igraca doci koji nisu u prvom planu u Partizanu....

Ne tvrdim da ce biti tako,mozda to bude i dobro,ali iskustvo mi govori da je Borac uvijek bio najbolji kada su njegova djeca bili okosnica tima,kao sto je sada slucaj.....sad su u 90 posto slucajeva igraci ili iz Banjaluke,ili iz blize okoline...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 nov 2009, 15:37

Necete vjerovati,ali isao sam i ovo gledati :D

Pobjedismo 1-0 golom Bilbije iz penala u drugom poluvremenu...Igrali starcevic,crnjac,stupar,petric,coric,stanceski,grahovac,kajkut,peric,markic i sakan....usli bilbija,n damjanovic i babic...

opustena utakmica imali smo par situacija oci u oci koje kajkut i peric nisu realizovali,par stotina gledalaca....nije mi se svidjelo izdanje lesinara i to po dva osnova...prvo,citavo prvo poluvrijeme su skandirali protiv trenera stojnica,a drugo preko udarnog transa su imali parolu "aj portugal 14.11.2009",to mi djeluje malo kompleksaski,vise mi to lici na siroki brijeg i zap.mostar,a na lesinare bi mi vise licilo da su iskulirali tu utakmicu u porttugalu kao da se i ne igra.....nisu postupili smekerski,izgleda du su u pravu oni koji tvrde da se mile uspio uslihtati sa lesinarima,iako je to do prije par mjeseci bilo nezamislivo,pjevalo se cobanneeee,vratiii se i sl....politika je ****

to je njihovo pravo na misljenje,ali isto tako je i moje pravo da bi mi bilo draze da BiH ode na svjetsko prvenstvo,boli me qratz i za portugal i za p.edera CR,ma uostalom neka navija ko za koga hoce,a isto tako mislim da Stojnic jos uvijek zasluzuje da bude nas trener jer izvanredno stojimo i u prvenstvu i u kupu....mislim da nije zasluzio skandiranja tipa "baja odlazi!" i "ko ne skace,voli baju"......ali i tu lesinari imaju pravo na svoje misljenje a ja na svoje...neki dan sam ovdje javno iznosio sta zamjeram stojnicu,ali daleko od toga da bi ga trebalo mijenjati,bar po mom misljenju...

Eto,ukratko,to je to,nakon sto smo sredili tri hercegovca posusje( predali se),siroki i leotar,zelja mi je da dobijemo i cetvrtog,zrinjski,da i njih oderemo i odemo u finale....

mislim da ce mali srdjan grahovac biti veliki igrac,ali tu ne mogu biti objektivan jer mi je on malo dalji rodjak...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 nov 2009, 16:00

Schlager je napisao/la:
" je napisao/la:% - вјероватно " $ на ", $ је " " ' $ - $ & " $. & " - " " ' у " $ ¥ $ $ сезоне. $ се ' $ - управа " $ ' за " " ? напусте ".

Ono cega se ja bojim,to je da ce otici Vranjes i Bilbija....Jandric i Ljubojevic polako zavrsavaju karijeru....sta hocu da kazem? Osipa se baza nasih banjaluckih igraca,koji igraju srcem za klub,i ona lijepa ideja da za Borac igra 90 posto banjalucana,kao sto je sada slucaj, koju su osmislili debeli Janjetovic,Spica i Jagodic ce propasti....

Umjesto njih ce dovesti neke p.edere iz Beograda koji se nece zalagati i kojima ce jedini cilj biti da se vrate u neki beogradski klub....bar tako mi izgledaju prvi potezi ove nove uprave,dovodjenje stancevskog i najave da ce na zimu jos nekoliko igraca doci koji nisu u prvom planu u Partizanu....

Ne tvrdim da ce biti tako,mozda to bude i dobro,ali iskustvo mi govori da je Borac uvijek bio najbolji kada su njegova djeca bili okosnica tima,kao sto je sada slucaj.....sad su u 90 posto slucajeva igraci ili iz Banjaluke,ili iz blize okoline...
Pozdrav, svima

gos. Schlager je potpuno u pravu, nažalost!

Borac već godinama olako 'gubi' kvalitetne igrače ili perspektivne igrače koji se dokažu, a neki i ne,u drugim sredinama - 'većim' ili 'manjim', svejedno.
Smatram da je klub vrlo često mogao zadržati mnoge od tih igrača iako je teško "nositi se" sa klubovima koji imaju mnogo više novca, a igrači 'idu' za parama - to im je profesija.
Međutim, ne znam zašto uprava nikad nije pokušala, kod 'saradnje' npr. sa C.Zvezdom, Partizanom, pa i nekim stranim klubom, napraviti dogovor da određenog igrača 'proda' ali i da ostavi mogućnost (klauzulu...) da taj igrač ostane (vrati) na "posudbi" u Borcu dok potpuno 'sazrije' ili ako se ne izbori za mjesto u prvoj ekipi!?
Istina je da je Borac uvijek bio odličan kad je imao u ekipi najviše "svoje djece", ali danas je to vrlo teško s obzirom na 'tržište', nezaježljive menadžere, želje igrača....makar mnogi nakon 'lutanja' opet dodju u svoj Borac, primjera imate dovoljno.

Zadnja greška je po tom pitanju učinjena sa +prodajom' mladog, supertalentovanog, Ognjena Vranješa koji bi, bez obzira na počast da ideš u jednu C.Zvezdu (nekadašnjeg velikana), mnogo bolje napredovao da je ostao igrati u Borcu u bilo kojem 'statusu' (pod ugovorom, prodat pa 'posudjen'....).

Da, zimski prelazni rok može biti. možda, "presudan" za dalje rezultate Borca. To nije nikakva mudrost, to svi znaju i svi klubovi 'strepe' od tih odlazaka najboljih igrača....para "mami", a naši igrači pravo 'jeftina roba' :cry:

Shlager je već naveo dva ključna igrača koji su vrlo blizu odlasku iz Borca - Stojan Vranješ i Nemanja Bilbija, a ja cu dodati:
Na meti određenih menadžera (klubova) je i Leonid Ćorić, pa i Saša Kajkut (koliko god Vam se, možda, činilo čudno za Kajkuta) koji je već imao svojih 'izleta'.

Zato, pokušajte kao javno mnijenje, kao 12-i igrač Borca uticati da Borac zadrži svoje igrače, a kad dovode pojačanja da to stvarno budu "pojačanja" ili perspektivni (a ne mnogo skupi) igrači kao što je urađeno sa Markićem, Sušcem, Crnjcom....
Ne bi se iznenadio da neko i od ovih perspektivnih i još nedokazanih igrača 'digne sidro', jer mnogi klubovi su sad uvidjeli da je Borac napravio dobar posao kad ih je dovodio.

Nadam se da neće biti većih kadrovskih "udara" koji bi bili na štetu Borca, ali to je najviše do uprave, mada ni igrč nije "nevin" - ako želi po svaku cijenu da ide, onda bolje da ide nego da nazor ostane i "tiho sabotira".

Takodjer, nadam se da će te u 'trci' sa Širokim ipak prvi presjeći (polu)ciljnu vrpcu prvog dijela prvenstva.
Sretno i borite si i vi Vultures-i za svoje miljenike.
Bosno moja poharana....

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 11 nov 2009, 16:23

Vala bas vrijedjanja im nisu bila na mjestu, posebno Crnjca i Markica.. Halo oni su igraci Borca i to ne zasluzuju...posebno ne sad...da se ne zalazu razumio bih ali ovako je stvarno bilo degutantno :x
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 nov 2009, 16:29

da...ipak su to djeca od 17 godina koji nisu bili ni rodjeni kad je bio rat,i sto kazes igraju za Borac...i to Markic cak i dobro....ali izgleda da bi Lesinari bili sretni samo ukoliko bi Borac postao zatvoren klub kao Siroki u kojem ne mogu igrati ni Srbi ni Bosnjaci....meni takav Borac ne treba,meni treba evropski Borac a ne seoska zadruga....

Ovdje nas je 95% Srba i ako cemo se bojati i biti ugrozeni sto ce par Hrvata i Bosnjaka igrati u Borcu i zatvarati se u svoje torove onda smo vise za Prvu ligu RS nego za Evropu....

Ja bih dovodio sve najtalentovanije djecake iz Krajine u Borac,iz Sanskog Mosta,Gradiske,Cazina,Prnjavora,Bugojna,bez obzira kako se zovu,ako Borac bude ono sto ja mislim da ce biti,onda ce i Ermin Zec prije iz Bugojna doci u Borac nego u Sibenik,ili ibricic iz Sanskog Mosta ce isto prije doci u Borac kao nekada Bilbija,nego otici u Zagreb i milion takvih primjera ima o sjajnim igracima iz nase okoline....

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 11 nov 2009, 16:35

" je napisao/la:ево пронађох $ " ?:

[youtube][/youtube]

" ? зна & $ ? је ? ? у $?
strasan klip svaka cast
HZSA87

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 11 nov 2009, 16:40

Schlager je napisao/la:da...ipak su to djeca od 17 godina koji nisu bili ni rodjeni kad je bio rat,i sto kazes igraju za Borac...i to Markic cak i dobro....ali izgleda da bi Lesinari bili sretni samo ukoliko bi Borac postao zatvoren klub kao Siroki u kojem ne mogu igrati na Srbi ni Bosnjaci....meni takav Borac ne treba,meni treba evropski Borac a ne seoska zadruga....

Ovdje nas je 95% Srba i ako cemo se bojati i biti ugrozeni sto ce par Hrvata i Bosnjaka igrati u Borcu i zatvarati se u svoje torove onda smo vise za Prvu ligu RS nego za Evropu....

Ja bih dovodio sve najtalentovanije djecake iz Krajine u Borac,iz Sanskog Mosta,Gradiske,Cazina,Prnjavora,Bugojna,bez obzira kako se zovu,ako borac bude ono sto ja mislim da ce biti,onda ce i Ermin Zec prije iz bugojna doci u Borac nego u Sibenik,ili ibricic iz sanskog Mosta ce isto prije doci u Borac kao nekada Bilbija,nego otici u Zagreb i milion takvih primjera ima o sjajnim igracima iz nase okoline....
potpuno se slazem sa tobom i svi bi klubovi trebali bit takvi a isto i ljudi bi trebali razmisljat isto ko ti
HZSA87

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 11 nov 2009, 16:48

Samo cu reci da se manete komentara na Lesinare...ko treba da zna,zna sta ko i zasto radi! ;) Tema je FK Borac.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 nov 2009, 17:09

Ja cu na forumima komentarisati i Baraka Obamu ako treba a da necu Lesinare,smijesno...to si negdje cuo da se potezi grupe i aktivnosti clanova ne komentarisu na internetu i to postujem,ali posto ja nisam clan Lesinara imam pravo da pisem sta hocu,ne moram se pridrzavati nikakvih kodeksa,imam pravo da hvalim stvari koje mi se svidjaju i da pisem sta mi se ne svidja,a o Borcu je 99% mojih postova i bice ubuduce,na Lesinare sam se osvrnuo usput pisajuci o utakmici....

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 11 nov 2009, 17:13

Schlager je napisao/la:Ja cu na forumima komentarisati i Baraka Obamu ako treba a da necu Lesinare,smijesno...to si negdje cuo da se potezi grupe i aktivnosti clanova ne komentarisu na internetu i to postujem,ali posto ja nisam clan Lesinara imam pravo da pisem sta hocu,ne moram se pridrzavati nikakvih kodeksa,imam pravo da hvalim stvari koje mi se svidjaju i da pisem sta mi se ne svidja,a o Borcu je 99% mojih postova i bice ubuduce,na Lesinare sam se osvrnuo usput pisajuci o utakmici....
Ma pisi sta hoces,ti si ipak moderator! :lol:
Treci put castimo

lešinar

Post Postao/la lešinar » 11 nov 2009, 17:45

Schlager je napisao/la:da...ipak su to djeca od 17 godina koji nisu bili ni rodjeni kad je bio rat,i sto kazes igraju za Borac...i to Markic cak i dobro....ali izgleda da bi Lesinari bili sretni samo ukoliko bi Borac postao zatvoren klub kao Siroki u kojem ne mogu igrati ni Srbi ni Bosnjaci....meni takav Borac ne treba,meni treba evropski Borac a ne seoska zadruga....

Ja bih dovodio sve najtalentovanije djecake iz Krajine u Borac,iz Sanskog Mosta,Gradiske,Cazina,Prnjavora,Bugojna,bez obzira kako se zovu,ako Borac bude ono sto ja mislim da ce biti,onda ce i Ermin Zec prije iz Bugojna doci u Borac nego u Sibenik,ili ibricic iz Sanskog Mosta ce isto prije doci u Borac kao nekada Bilbija,nego otici u Zagreb i milion takvih primjera ima o sjajnim igracima iz nase okoline....
Kakva seoska zadruga? Može biti samo gradska, seoska ne može nikako! Neka dođu i ostali meni ne smetaju iako sam srbin ja nemam kompleks od drugih niti sam ikada imao što će reći da nisam nacionalista. I još jedna stvar - nisam član Lešinara, pišem u svoje lično ime. (Ako se neko pita zašto ga onda ne promjenim evo odgovora - pa možda i bi da se može promjeniti.
Zadnja izmjena: lešinar, dana/u 11 nov 2009, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 nov 2009, 18:10

Schlager je napisao/la:da...ipak su to djeca od 17 godina koji nisu bili ni rodjeni kad je bio rat,i sto kazes igraju za Borac...i to Markic cak i dobro....ali izgleda da bi Lesinari bili sretni samo ukoliko bi Borac postao zatvoren klub kao Siroki u kojem ne mogu igrati ni Srbi ni Bosnjaci....meni takav Borac ne treba,meni treba evropski Borac a ne seoska zadruga....

Nisam bio zbog posla, ali ovo sto sam procitao o vrijedjanju igraca me zaprepastilo! Pa nije valjda da su bili toliki idioti i vrijedjali igrace?! Na dosadasnjim utakmicama takvih ispada nije bilo!
Shvatam da je taj dio publike najradikalniji, ali to je van svake pameti! Ajde sto skandiraju Stojnicu posto se prica da i on ima neke svoje igrace u klubu,tj. ubire procenat. Ipak, pljuvati po toj omladini je kretenasto. Mogu da razumijem i poneku poruku politicke sadrzine, ali pljuvanje po toj djeci je za zatvor!

Ne bih da me neko smatra paranoicnim, ali dodje mi da razmisljam o tome da li neka struja u klubu placa dio Lesinara da remete atmosferu?

lešinar

Post Postao/la lešinar » 11 nov 2009, 18:15

Nisam ni ja bio ali takođe mislim da su to lovačke priče...u svakom slučaju ne vjerujem da je bilo tako.

Република Српска
Kontakt:

Post Postao/la Република Српска » 11 nov 2009, 18:24

Schlager je napisao/la:Necete vjerovati,ali isao sam i ovo gledati :D

Pobjedismo 1-0 golom Bilbije iz penala u drugom poluvremenu...Igrali starcevic,crnjac,stupar,petric,coric,stanceski,grahovac,kajkut,peric,markic i sakan....usli bilbija,n damjanovic i babic...

opustena utakmica imali smo par situacija oci u oci koje kajkut i peric nisu realizovali,par stotina gledalaca....nije mi se svidjelo izdanje lesinara i to po dva osnova...prvo,citavo prvo poluvrijeme su skandirali protiv trenera stojnica,a drugo preko udarnog transa su imali parolu "aj portugal 14.11.2009",to mi djeluje malo kompleksaski,vise mi to lici na siroki brijeg i zap.mostar,a na lesinare bi mi vise licilo da su iskulirali tu utakmicu u porttugalu kao da se i ne igra.....nisu postupili smekerski,izgleda du su u pravu oni koji tvrde da se mile uspio uslihtati sa lesinarima,iako je to do prije par mjeseci bilo nezamislivo,pjevalo se cobanneeee,vratiii se i sl....politika je ****

to je njihovo pravo na misljenje,ali isto tako je i moje pravo da bi mi bilo draze da BiH ode na svjetsko prvenstvo,boli me qratz i za portugal i za p.edera CR,ma uostalom neka navija ko za koga hoce,a isto tako mislim da Stojnic jos uvijek zasluzuje da bude nas trener jer izvanredno stojimo i u prvenstvu i u kupu....mislim da nije zasluzio skandiranja tipa "baja odlazi!" i "ko ne skace,voli baju"......ali i tu lesinari imaju pravo na svoje misljenje a ja na svoje...neki dan sam ovdje javno iznosio sta zamjeram stojnicu,ali daleko od toga da bi ga trebalo mijenjati,bar po mom misljenju...

Eto,ukratko,to je to,nakon sto smo sredili tri hercegovca posusje( predali se),siroki i leotar,zelja mi je da dobijemo i cetvrtog,zrinjski,da i njih oderemo i odemo u finale....

mislim da ce mali srdjan grahovac biti veliki igrac,ali tu ne mogu biti objektivan jer mi je on malo dalji rodjak...
da, utakmica za ****. nula od utakmice, kao da ni igraci vise ili nisu htijeli ili nisu mogli. teren takođe ocajan. sve u svemu kao da igra Lauš - Vrbas.
atmosfera, po meni, takođe losa. navijanje lešinara lose. ali sve je bilo na bazi neke zajebancije.
a sto se tice te dvije stvari koje si apostrofirao. prosto ne mogu da vjerujem sta su sve govoril iza baju, sve jedna moguce kletva i psovka, samo se pitam ZASTO!!! evo ovde procita da je zbog ova dva hrvata u timu. to mi je zesca glupost . pa onaj markac gine na terenu, bori se kao lav. samo to ne moze biti, i jedva cekam da cujem neko objasnjenje. nije mi jasno.

a sto se tice ovog drugog. pa dali stvarno mislis da je dodik. cemu odma njegovo uplitanje.
da li si mozda pomislio kakvo je misljenje , necu da kazem svih lesinara ali, vecine lesinara o toj utakmici. jednostavno, cijela BIH "ne zivi" za tu utakmicu, kao sto se predstavlja. a pogotovo ona prica da bi bosna trebala igrati na gradskom.
? & ?, & $ " ЊЕЕЕЕЕЕ, ЗА ЊУ " СЕ, " &, & & ? ? ?

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 11 nov 2009, 18:25

Ево $ $ ". " " " ? ? с " на ? ? терен " с " $ је & " " са $ '. ? је ? ?, ? ето ' $ ?. " % га " " $ :evil: $ је " ? $ & $ па " " $ % се $.

% се " " " " ? јасно % се $ & ". & $ ' $ ' то вјероватно ' & $ " & је $. & ? $ је &, " % - / у " ". А % се " ", ја " ¥ $ " " " " & његове $. ? опет $ ' " то " :? % ' % " $

" % се " & ", $ $ $ сезоне - $ & ", ? % $ $? % вјероватно $ $ на " , ? & не $ на " " - на /. $ " " - $ ".. $ & $ се управа & " $ $ ¥

" % је са " %, $ ' га $ на ", - ? он " $ опет за &?

" $ ' % % $, " ' $ ? & " " ", $ " & $, " се, " је ? $ ", $ " ". " $ њега %
"" ПУТ ""

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 11 nov 2009, 18:44

Ovdje se prica o prozivanju igraca,a ja sam svojim usima cuo i vidio ko se proziva!Proziva se Baja Stojnic(ko zna,zna) i prozivaju se njegova "pojacanja",koja su sve samo ne to!Debeli Ozren Peric i maneken Stanceski...J.ebes ti jakih pojacanja!Svaka cast jedino onom malom Markicu stvarno se trudi i ako ovako nastavi bice IGRACINA I PO!A za ove neke bilmeze sto pricaju da uprava placa Lesinarima da remete atmosferu,samo mogu reci,da se ne brukaju,i nasmijati se...Drago mi je zbog Borca,stvarno smo prejaki,i daj boze da docekamo i mi tu Evropu,ali Baji je bolje da ode...
Treci put castimo

lešinar

Post Postao/la lešinar » 11 nov 2009, 18:54

Meni sadašnji trener izgleda dosta korektno,a ruku na srce napravio je i dobre rezultate,ne vidim razlog zašto bi se mjenjao,vjerovatno i neće bar do kraja sezone.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.