Utakmice klubova iz BiH na TV-u

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 22 avg 2011, 13:03

ugroženost nebeskog naroda :(

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 13:07

pacovi_tu_ima je napisao/la:ugroženost nebeskog naroda :(
Nebeski narod kad zavrne slavinu, vidjećemo onda ko će biti ugrožen. :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 avg 2011, 13:10

U petom kolu siguran prenos na tv - u Olimpic - Željezničar u 21,00 h s Koševa! ;)

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 22 avg 2011, 13:17

? ' ја упознат, " $ & $ - " ? " $ пренос са свог $, " ' по $ $ ", а у " & те "...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 22 avg 2011, 13:26

Dejan, BL je napisao/la:
vidio sam ja kako zavrcete slavinu
nemoj da mi odvrnemo :D

odlicno se radi na prijenosu... normalno da ces prenositi borac, sarajevo, zelju nego travnik, zrinjski, leotar i slaviju

logika
treba nam jos igraca iz BiH

napravljenje
Kontakt:

Post Postao/la napravljenje » 22 avg 2011, 13:33

FIFA/UEFA je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:
vidio sam ja kako zavrcete slavinu
nemoj da mi odvrnemo :D

odlicno se radi na prijenosu... normalno da ces prenositi borac, sarajevo, zelju nego travnik, zrinjski, leotar i slaviju

logika
Zrinjski je dvostruki prvak ove države i osvajač kupa, prema tome GIGANT čak i za ove prvonabrojane ;)
HŠK Zrinjski - klub sa tradicijom - http://www.youtube.com/watch?v=lqo3nUfq_LY

b) crveni za igrača Olimpika koji ne prima crvene nikad. čudno, zar ne?

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 avg 2011, 13:37

Dejan, BL je napisao/la:Znači do tad po 2 puta Sarajevo, Željezničar i Zrinjski a nas 1. put i to na domaćem

Široki - Željezničar, Sarajevo - Velež, Zrinjski - Čelik, Slavija - Sarajevo, Željezničar - Olimpic, Borac - Zrinjski tako znači do 6. kola

hrvatski klubovi 3 puta
bošnjački pardon multietnički 7 puta
srpski 2 puta

Znači iz FBiH 10 puta iz RS 2 puta klubovi u prenosu. Ovo je baš porazan podatak za BHT vidjećemo kakvi su dalje planovi do kraja lige.
Liga se sastoji od 8 (osam), kako vi to volite reci, bošnjačkih klubova, 5 (pet) srpskih i 3 (tri) hrvatska. Procentualno to iznosi 50% tzv. bošnjačkih klubova, 31,25% srpskih i 18,75% hrvatskih.

Domacini uz TV prijenos, do sada, su bili: Sarajevo od tzv. bošnjačkih klubova, Slavija od srpskih i Široki i Zrinjski od hrvatskih klubova. Ako znamo domacine za naredna dva kola dobijemo da ce domacini uz TV prenos biti:

bosnjacki klubovi 2 puta
srpski klubovi 2 puta
hrvatski klubovi 2 puta

E sad ono sto tebi predstavlja problem a sto dolazi sa onim gore procentom su klubovi koji su bili ili ce biti gosti na ovih 6 utakmica. Ti u svoje kalkulacije ubacujes i njih a to nema veze sa logikom. Normalno je da ce, gledajuci i gostujuce ekipe, najveci broj klubova koji ce biti na TV prenosima biti bosnjacki klubovi jer predstavljaju POLA lige.
Gleda se valjda domacin susreta tj. domacin kamerama BHT i to ce u prvih sest kola biti izjednaceno. Ne znam sta je problem?
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 22 avg 2011, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 13:38

Plaćate li vi pretplatu hercegovci? E pa ja plaćam a kamere počesto u Hercegovini, RS vam je platila bar 50% prenosa Olimpija - Široki. Čisto da se zna

Stole tebe ništa ne razumijem, podatak je jasan ko je koliko u prenosima 10 Federacija 2 RS, to je nešto malo više od 10% na RS a koliko je naš udio u pretplati i u klubovima u PL. Ne možeš napraviti sistem u kojem će prenositi svakog na domaćem kad mu gostuje Sarajevo, Željezničar i Zrinjski. Naravno da nije ravnomjerno za sad ali podvućemo crtu na kraju pa sabrati.
Zadnja izmjena: Dejan, BL, dana/u 22 avg 2011, 13:45, ukupno mijenjano 3 puta.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 22 avg 2011, 13:38

Uopšte mi nije bitno da Sarajevo prenose protiv Veleža, Slavije i sl. Realno prošlo kolo je po trenutnom stanju interesantnija bila utakmica široki-borac ali eto valjda ljudi idu logikom većeg broja kritične mase koja je zainteresovana za utakmicu. Sa druge strane BHT treba prenositi više utakmica u različitim terminima, ili raditi kombinvani prenos.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 avg 2011, 13:40

Dejan, BL je napisao/la:Plaćate li vi pretplatu hercegovci? E pa ja plaćam a kamere počesto u Hercegovini, RS vam je platila bar 50% prenosa Široki -Olimpija. Čisto da se zna
Boga mi Široki je ionako besplatno ustupao te utakmice tv-u kad god su htjeli u dosta navrata, samo da se prenosi i dize kvalitet i gledanost lige, dok su ostali, neimenovani, izmisljali razloge zasto ne zele ili ''ne mogu'' kamere na svom stadionu.

A drugo, mozda bi se i placalo da je drzavna televizija zaista i vidljiva u cijeloj drzavi. Ja je, recimo, uopce ne mogu gledati nego trazim uvijek preko interneta.
...Život za Široki...

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 13:43

JES siguran da je Široki iz Ljubljane ustupio besplatno :D

mostarac1420
Kontakt:

Post Postao/la mostarac1420 » 22 avg 2011, 13:45

prenose slavija-sarajevo,a nisu zeljo zrinjski.a jada od televizije .sta je ovo ??'
Najstariji nogometni klub u BiH
hškz 1905

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 avg 2011, 13:46

Dejan, BL je napisao/la:Plaćate li vi pretplatu hercegovci? E pa ja plaćam a kamere počesto u Hercegovini, RS vam je platila bar 50% prenosa Široki -Olimpija. Čisto da se zna

Stole tebe ništa ne razumijem, podatak je jasan ko je koliko u prenosima 10 Federacija 2 RS, to je nešto malo više od 10% na RS a koliko je naš udio u pretplati i u klubovima u PL. Ne možeš napraviti sistem u kojem će prenositi svakog na domaćem kad mu gostuje Sarajevo, Željezničar i Zrinjski. Naravno da nije ravnomjerno za sad ali podvućemo crtu na kraju pa sabrati.
pretplatu placas zato sto imas uredjaj, nema to veze sa bilo cim sto si nabrojao!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 13:46

mostarac1420 je napisao/la:prenose slavija-sarajevo,a nisu zeljo zrinjski.a jada od televizije .sta je ovo ??'
Evo ni ovaj čovjek nije zadovoljan :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 avg 2011, 13:48

Dejan, BL je napisao/la:JES siguran da je Široki iz Ljubljane ustupio besplatno :D
Ne govorim o Olimpiji, kazem inace, dok su ostali pravdali se i zabranjivali kamere na svom stadionu (a bilo je tu i raznih uglednih klubova, pogotovo dok su ganjali rezultat) ili trazili sebi poznate cifre, Široki je to ustupao potpuno besplatno, tako da ne znam sta se tko tu sad ima zaliti oko toga svega ili predbacivati sto se nas tice.
Ionako BHT ne mogu gledati osim preko streama ili digitalno.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 22 avg 2011, 13:50, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 13:49

pile87 je napisao/la:

pretplatu placas zato sto imas uredjaj, nema to veze sa bilo cim sto si nabrojao!
Imam ja uređaj al imaju ga valjda i ostali, što njima nije oporezovan uređaj :lol: Ovo će završiti u Strazburu, kršenje konvecije o lj. pravima, čista diskriminacija. Ja moram plaćati što imam uređaj a neki ne moraju :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 avg 2011, 13:52

Dejan, BL je napisao/la: Imam ja uređaj al imaju ga valjda i ostali, što njima nije oporezovan uređaj :lol: Ovo će završiti u Strazburu, kršenje konvecije o lj. pravima, čista diskriminacija. Ja moram plaćati što imam uređaj a neki ne moraju :D
Ko su ostali?

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 22 avg 2011, 13:52

Dejan, BL je napisao/la:
pile87 je napisao/la:

Imam ja uređaj al imaju ga valjda i ostali, što njima nije oporezovan uređaj :lol: Ovo će završiti u Strazburu, kršenje konvecije o lj. pravima, čista diskriminacija. Ja moram plaćati što imam uređaj a neki ne moraju :D
pa neki poštuju zakone, a neki ga krše tako je uvijek bilo i biti će, neki su na strani zakona a neki s one strane, je.b.iga

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 22 avg 2011, 13:56

pile87 je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la: Imam ja uređaj al imaju ga valjda i ostali, što njima nije oporezovan uređaj :lol: Ovo će završiti u Strazburu, kršenje konvecije o lj. pravima, čista diskriminacija. Ja moram plaćati što imam uređaj a neki ne moraju :D
Ko su ostali?
Pa pratiš li izvještaje najveća ubjedljivo je naplata pretplate u RS, pa kod Bošnjaka a Hrvati je uopšta ne plaćaju. Samo ne razumijem Hrvate kažu nemaju BH pa imate federalnu isti đavo ako nemate federalnu imate radio nebitno. Nije valjda da uopšte nemate uređaj :D
Zadnja izmjena: Dejan, BL, dana/u 22 avg 2011, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 avg 2011, 13:58

Dejan, BL je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Ko su ostali?
Pa pratiš li izvještaje najveća ubjedljivo je naplata pretplate u RS, pa kod Bošnjaka a Hrvati je uopšta ne plaćaju
Nepratim, iskreno i ne zanima me! Nemoj ni ti placat i kraj price, ako mislis da je to ispravno ili da treba tako!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Balorda, bvsic, Hrammm1921, Paromlinac i 26 gostiju.