Nema ništa bolje popit antidepresiv i par piva, komiraš se jarane, budeš najsretniji i najstaloženiji insan na svijetu.
Spavaš ko konj.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Yebo tu jesen ako nije kišna ...
Ubjedljivo najgore ljeto ikad i inace mi je taj period godine mrzak zbog vrelina al ove je sve otislo u tacku.Neutral je napisao/la: ↑23 avg 2021, 22:22Slijedi par kisnih dana. Kako god, ljeto je proslo. I da bude 35-36 stepeni, noc je jako ugodna i konacno se covjek moze naspavati. Ne pamtim gore ljeto, katastrofalno. Godinama slusam na tvu onu famoznu recenicu, kronicni bolesnici ce osjetiti itd, bilo mi apsurdno dok ja to isto nisam osjetio kao takav. Koja tuga, sve utice na covjeka. Sjetis se mladjih dana i kako je sve lijepo bilo.
Postoji li gora zemlja za zivot od Njemacke?
Znaci zivis i NRW-u gdje se nalazi najveci njemacki klub, i navijas za Bauern.Neutral je napisao/la: ↑24 avg 2021, 14:14Njemačka daleko najbolja zemlja za živjeti, barem NRW. Ljeta ugodna 20-30 stepeni, zime nikad sa snijegom. Ja u sedam godina nisam vidio snijeg, prije nego što sam otišao u Kassel u posjetu rodbini.
Idealna klima. Onda dođeš u Bejha, upekne kamen na 40 stepeni i nije ti dobro.
No dobro, gledajući 20 godina unazad, danas imate mnogobrojne opcije odlaska. I ja sam pisao na onoj temi da mi se ide i da ću ići, a evo opet ostao. Sve do jednog dana. Vjerujem da mi je njemački na nivou B2 ili C1. Perfektno ga razumijem, solidno pričam (naglasak jer ni s kim ne pričam na tom jeziku), a svakako u zemlji budžetlija koji propagiraju patriotizam treba bježati.
Jasta je, ove godine od citavog ljeta mozda 2 sedmice sa suncem. Ostalo sve kisa i sivilo.Neutral je napisao/la: ↑24 avg 2021, 14:14Njemačka daleko najbolja zemlja za živjeti, barem NRW. Ljeta ugodna 20-30 stepeni, zime nikad sa snijegom. Ja u sedam godina nisam vidio snijeg, prije nego što sam otišao u Kassel u posjetu rodbini.
Idealna klima. Onda dođeš u Bejha, upekne kamen na 40 stepeni i nije ti dobro.
No dobro, gledajući 20 godina unazad, danas imate mnogobrojne opcije odlaska. I ja sam pisao na onoj temi da mi se ide i da ću ići, a evo opet ostao. Sve do jednog dana. Vjerujem da mi je njemački na nivou B2 ili C1. Perfektno ga razumijem, solidno pričam (naglasak jer ni s kim ne pričam na tom jeziku), a svakako u zemlji budžetlija koji propagiraju patriotizam treba bježati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.