FK Rudar Kakanj

L' Imperator
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la L' Imperator » 07 avg 2013, 23:33

Generalna proba "zeleno-crnih"

Olimpic - Rudar 1:1

U prvom dijelu smo imali inicijativu, više prilika i trebali smo steći značajniju prednost. Zadnjih pola sata Olimpic je igrao u kompletnom sastavu, dok smo mi šansu dali mlađim igračima, što se osjetilo na igri. Međutim, uspjeli smo zadržati njihove napade i na kraju izjednačiti. Zadovoljan sam igrom odbrane, malo smo zatajili u realizaciji, ali opći dojam je pozitivan, kaže trener Rudara Milomir Odović.

Gol za Rudar je postigao mladi Belmin Karamuja!

Leži nam ovaj Olimpic :mrgreen: inače, jedna od najkvalitetnijih premijerligaških ekipa!
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 08 avg 2013, 00:53

ništa čudno, odbrana dobra ,realizacija nula...treba onog Bajru nabit' nogom u guzicu ,ja njeg' nikako ne mogu

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 11 avg 2013, 12:12

Famos - Rudar 0:4
Bajro, Kube, Rambo i Joker.

Utakmicom u Hrasnici „zeleno-crni“ su završili sa test utakmicama. Ukupno su odigrali devet utakmica, od kojhih su šest pobijedili, dvije remizirali i samo jednu izgubili (od Travnika 2:1). Postigli su 20, a primili samo osam golova. Prvi strijelac priprema je BAJRO SPAHIĆ koji je postigao osam golova, zatim slijede Eldin Murić sa tri, Gafurović i Karamuja sa po dva, te Dželo, Mirvić, M.Spahić, Neimarlija i Kubat s jednim postignutim golom.

Interesantno je istaći da je Rudar svih devet test utakmica odigrao na gostovanjima jer zbog generalne rekonstrukcije glavnog terena nije bio u mogućnosti igrati pred svojim navijačima.
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 15 avg 2013, 12:58

eto ovaj Karamuja s obzirom koliko je dijete igralo je predobar...nemam ja nista protiv Đele, ali je ocigledno da je Yoker kvalitetniji i kad bi mu se pruzila sansa sigurno bi je iskoristio :D

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 18 avg 2013, 11:33

Podgrmec-Rudar 1:0

Klub koji želi u PL sebi ne smije dopustiti ovako nešto. Međutim, ovo je samo dokaz koliko smo 'ozbiljni' i koliko zapravo želimo u tu PL

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 29 avg 2013, 12:29

slika

“Nadam se da će pogoditi u žicu svakoga ko se ikada zatekao kako mu, usred radnog dana ili nekog filma ili razgovora, misli bježe ka onom lijevom voleju u desni gornji kut prije deset ili petnaest ili dvadeset pet godina”, napisao je Nik Hornbi (Nick Hornby) u uvodnom dijelu knjige “Stadionska groznica” koja govori o navijačima Arsenala.

Stadionska, nogometna groznica je nešto što se dugo njegovalo i u Kaknju.

Znala je ova nogometna radost rasti do neslućenog ushićenja čime se jasno i nedvosmisleno izražavala ljubav prema Kaknju.

Godinama se u Kaknju prepričava čuvena utakmica iz 1958. godine kada je “Rudar” pobjedom nad favoriziranom ekipom Zenice i ulaskom u Drugu ligu priredio prvorazredno iznenađenje.

Utakmicu je posmatralo više gledaoca nego što je u to vrijeme Kakanj imao stanovnika.

Kakanj ima i svoje nogometne legende poput Hornunga, Šimunca, Spasojevića…

Kao i svaka ljubav i fudbal boli, stvara zebnju i povremeno donosi uzbuđenje i radost, no to nije razlog da ushićenje koje nogomet sa sobom nosi bljesne samo povremeno i stidljivo.

Na temelju ovakvih promišljanja pozivamo sve građane Kaknja da zajedno okrenemo novu stranicu i vratimo se na staze stare slave karakteristične po nogometnoj groznici i vrhunskom navijačkom zanosu koji su tresli grad kada je nastupao FK “Rudar” Kakanj.

Neka naša bezrezervna podrška FK “Rudar” Kakanj bude obilježje utakmice koja će se igrati već u subotu, 30. augusta 2013. godine, kada će naš “Rudar” ugosti ekipu NK “Orašje”.

Utakmica počinje u 16.30 sati.

Podržimo “Rudar” na njegovom putu ka ulasku u Premijer ligu BiH.

Vidimo se na stadionu!

http://kaportal.ba/podrzimo-fk-rudar-ka ... ijer-ligi/
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 29 avg 2013, 13:36

Niko ne bi bio sretniji kad' bi na stadion za vikend došlo 5000 ljudi(nerealno je očekivati više :lol: ) ali svojim igrama realno nisu zaslužili ni da bude 300 ljudi

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 29 avg 2013, 14:06

Free_shooteR je napisao/la:...
Ma kakva premijer liga... Daj Boze, al cini se da od toga nema nista.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 29 avg 2013, 16:49

Bilo je lijepo pratiti Rudara protiv Sarajeva, Zelje, Celika, Veleza, Slobode.
Lijepo je bilo ici na stadion pod Vardom sat prije prvog zvizduka sudije, a vec tada na stadionu je znalo bti 2000-3000 hiljade ljudi. Na tekmu protiv Sarajeva koja je odlucivala o prvom mjestu na tabeli sat ranije ni sibica vise nije mogla stati na stadion. U novinama se pred utakmicu toliko nalozila atmosfera da je bilo tako kao da se igra finale svjetskog prvenstva. Prepucavanja su bila na relaciji Zahir vs Dedic a na kraju Zahir mu zabi golcinu :D
E to je bio pravi Rudar za kojeg se zivjelo i zbog kojeg sam bjezao iz skole da bi gledao prvotimce kojim smo se mi u omladinskom pogonu divili: Keno, Zera, Zahir, Ramko, Nedic, Zuka, Karic itd.
Nazalost od toga Rudara su ostala samo sjecanja i sjeta na neka lijepa davna vremena

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 29 avg 2013, 22:33

2 poraza u prva dva kola od ne tako jakih ekipa bar po meni.. cisto sumnjam da ce biti ista od premier lige..osim ako se nije sta pokrenulo xd .. opet kazem..cisto sumnjam :) ..

bio bi najsretniji kad bi se ovo desilo :)

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 30 avg 2013, 08:16

ziher je napisao/la:Bilo je lijepo pratiti Rudara protiv Sarajeva, Zelje, Celika, Veleza, Slobode.
Lijepo je bilo ici na stadion pod Vardom sat prije prvog zvizduka sudije, a vec tada na stadionu je znalo bti 2000-3000 hiljade ljudi. Na tekmu protiv Sarajeva koja je odlucivala o prvom mjestu na tabeli sat ranije ni sibica vise nije mogla stati na stadion. U novinama se pred utakmicu toliko nalozila atmosfera da je bilo tako kao da se igra finale svjetskog prvenstva. Prepucavanja su bila na relaciji Zahir vs Dedic a na kraju Zahir mu zabi golcinu :D
E to je bio pravi Rudar za kojeg se zivjelo i zbog kojeg sam bjezao iz skole da bi gledao prvotimce kojim smo se mi u omladinskom pogonu divili: Keno, Zera, Zahir, Ramko, Nedic, Zuka, Karic itd.
Nazalost od toga Rudara su ostala samo sjecanja i sjeta na neka lijepa davna vremena
Dobro se sjecam da su nas cak nastavnici pustali da idemo gledati utakmice. Meni ce uvijek biti u sjecanju utakmica protiv Zelje. Pravili navijaci Zelje probleme (bili su gore gdje je sad nova tribina-vise do mjesta gdje je bio semafor koji je sad na Mladosti), vidio sam to ali mene je interesovala utakmica pa sam pratio desavanja na terenu. I u jednom trenutku se okrenem prema navijacima Zelje kad oni leze na zemlji samo ih se nekolicina zalijepila uz zid i stoje na nogama. Ubila ih nasa policija :D . A Zahirovic je bio zvijer, nije volio trcati ali je imao sutinu pa je golove davao i sa 30 metara. A Pacariz je bio zaduzen za slobodnjake koji su bili blize golu. Tad smo mi omladinci imali njih za uzore i imali zdravo i lijepo djetinjstvo, ovi danas toga nemaju pa se drogiraju :( .

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 avg 2013, 15:27

Budimo svi sutra na Gradskom stadionu: Podržimo FK "Rudar" Kakanj na njegovom putu ka Premijer ligi

Pozivamo sve građane Kaknja da zajedno okrenemo novu stranicu i vratimo se na staze stare slave karakteristične po nogometnoj groznici i vrhunskom navijačkom zanosu koji su tresli grad kada je nastupao FK "Rudar" Kakanj.

Neka naša bezrezervna podrška FK "Rudar" Kakanj bude obilježje utakmice koja će se igrati već u subotu, 31. augusta 2013. godine, kada će naš "Rudar" ugosti ekipu NK "Orašje".

Utakmica počinje u 16.30 sati.

Podržimo "Rudar" na njegovom putu ka ulasku u Premijer ligu BiH.

Vidimo se na stadionu!

izvor: Službena stranica Općine Kakanj

ZANIMLJIVO :!:
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 30 avg 2013, 16:42

Da, ali ko to čita službenu stranicu općine :lol: :lol: :lol:

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 avg 2013, 16:53

Gusar1995 je napisao/la:Da, ali ko to čita službenu stranicu općine :lol: :lol: :lol:
Nije bitno ko čita, već ko je objavio.., na čije insistiranje.., kontaš? Možemo l' ja i ti objaviti nešto u ime Službene stranice Općine Kakanj??
Zadnja izmjena: L' Imperator, dana/u 30 avg 2013, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 avg 2013, 17:01

Urednicima drugih kakanjskih portala (koji se čitaju) je rečeno da prenesu obavijest.

Ali kažem opet, zanimljivo samo.., sumnjam da će išta biti od ovoga ;)
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 avg 2013, 22:16

#samoRudar #zauvijek

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 30 avg 2013, 22:58

L' Imperator je napisao/la:Idemo po prvu pobjedu!
brate..sta ti mislis o ovome za premier ligu ? onako ? ipak si tu vise upucen od mene .. znas i sam .. nekako mi je sve ovo kao sto kazes u najmanju ruku zanimljivo..mozda i bude sta .. ne vidim razlog zasto bi opet raju navlacili i lozili za premier ligu .... ipak vlast se promijenila..neznm kakvo je stanje uu upravi ...ti znas nesto konkretnije ?

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 30 avg 2013, 23:07

L' Imperator je napisao/la:
Gusar1995 je napisao/la:Da, ali ko to čita službenu stranicu općine :lol: :lol: :lol:
Nije bitno ko čita, već ko je objavio.., na čije insistiranje.., kontaš? Možemo l' ja i ti objaviti nešto u ime Službene stranice Općine Kakanj??
ma nisam baaaš tako mislio...ti si upravu i to je super što 'opština' podržaje klub, ali trebaju nešto učiniti osim te podrške na svojoj stranici zar ne ? i zar nije Spahić već davao izjave za tu podršku :mrgreen:

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 31 avg 2013, 08:13

Ovo je po meni sve vec vidjeno, samo su dosli novi glumci :)
Rudaru treba duboka rekonstrukcija od najnize tacke pa sve do vrha.
Kako god bilo ja znam da cu danas biti pod Vardom poslije dugo dugo vremena, a zavisi od danasnje igre da li cu ponovo biti redovan posjetilac Rudarevih tekmi ili cu pod Vardu ponovo doci tek u 9-tom kolu :)

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 31 avg 2013, 18:38

Jadna igra ekipe koja se bori za ulazak u PL

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.