FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma Stanic je igrac za klupe i djeluje totalno nezainteresovan. Dado je puno obecavao ali povrede i konkurencija mu ne idu u prilog. Volio bi da on ostane ili neka posudba. Nagadjamo dosta bezveze i pljujemo a nista nema zvanicno. Ovako je bilo i za Vukomanovica. Ali dobro i to dodje da se pljuvaci malo olaksaju. Samo se izmisljaju razlozi da se negativa siri.
Jednom ŽELJEZNIČAR, uvijek ŽELJEZNIČAR. To je tako
- amazon
- Kontakt:
Sve si u pravu, a do sad je ovo sve šuplja insajdera ne treba se primati na svaku njihovu.ZaZelju je napisao/la:Nisam za odlazak Stanica i Dade, a sto se tice ovih ostalih, neko je vec morao otici. Doduse, Grk i Italijan su totalne nepoznanice i ko zna kako ce se uklopiti, mozda nije pametno da dva stopera odu. Jedan od dvojice je mogao ostati, Bogicevic ili Hodzurda, u slucaju da ovi novi budu bas losi. Cini mi se da upravo na poziciji stopera smo sad najslabiji, a donedavno smo tu bili najjaci.
Ja bih Dadi dao prednost ispred Bekrica na poziciji ofanzivnog veznog, poluspica. A ako cemo igrati sa dva spica, kao sto se najavljuje, mislim da je Dado sa Lendricom mogao igrati naprijed. U evropskim utakmicama dobro se snalazio igrajuci naprijed, jak sut, dobar pas, igra glavom presing. Pored toga, njemu je tek 21 godina, nema veliku platu, a igrac je sa mnogo iskustva za svoje godine.
Stanic je desni bek, koji ukoliko je potrebno moze igrati i krilo, te beka i krilo na lijevoj strani. Uvijek je dobro imati takvog igraca jer duga je sezona, moguce su povrede.
Recimo, dobijemo dobru ponudu za M.Stevanovica koju ne smijemo odbiti, onda ostajemo samo sa Memijom i S.Stevanovicem na desnoj strani. Mozda i Memija ode, ko ce onda igrati? Plus, nazalost povrede su uvijek moguce.
Treba sacekati znavicnu da znamo tacno na cemu smo.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Na stranu sve, i igrački kvaliteti i vizija novog trenera, bio sam stava da ovo što se radi sa Stanićem nije u redu. Međutim, maloprije čujem od pouzdanog izvora priču da ga je Kostić pitao šta se dešava sa njim, što loše igra čovjek ima preko 200 utakmica za Želju, a on odgovara da ga je bolio stomak. Pa nisi dobio je****, da se ne griješim za ramazan. Enis Sadiković je davno trebao biti otpušten, a Damir više nije u godinama kad bi ga trebalo posuđivati da igra po nekim livadama tipa Doboj Kaknja ili Jajca.
Zadnja izmjena: Blueboy1, dana/u 20 jun 2016, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Izvinite sto pisem po temi , al zanima me sta je sad amar u klubu ?
Prvi put ovog covjeka slusam,carsijaba je napisao/la:

Sa ovim ljudi rezultat ce kad tad doci, da i ovo vidim u zivotu, da je uprava u BH kvalitetnija od igrackog kadra

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
- amazon
- Kontakt:
Slazem se s tobom, Ali neke igrace treba klub zastiti. Slovenac je dosao isto tako ce otići kad tad, a ovu su nasa djeca. Stanica i Dadu treba klub zaštiti i da sjede na klupi ako nisu za prvi tim, ali nikako tjerati. Jedino ako oni zele da idu treba ih pustiti. Ovaj spanac sto je dosao da je igrao u Barso nista nije bolji od Dade. Dado nas je.odveo par kola u evropi i nije za baciti igrač, kao sto nije ni neki giga mega igrač. Isto vazi za ostale koji su potpisali nedavni, nista posebno, sranje kao ovi sad igrači.Blueboy1 je napisao/la:Na stranu sve, i igrački kvaliteti i vizija novog trenera, bio sam stava da ovo što se radi sa Stanićem nije u redu. Međutim, maloprije čujem od pouzdanog izvora priču da ga je Kostić pitao šta se dešava sa njim, što loše igra čovjek ima preko 200 utakmica za Želju, a on odgovara da ga je bolio stomak. Pa nisi dobio je****, da se ne griješim za ramazan. Enis Sadiković je davno trebao biti otpušten, a Damir više nije u godinama kad bi ga trebalo posuđivati da igra po nekim livadama tipa Doboj Kaknja ili Jajca.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Ne sviđa mi se raskid ugovora sa mladim reprezentativcem. Ali to ne znači da neko ko je tako odlučio nije imao argumente za to. Da li su ti argumenti dovoljno jaki i dobri, vrijeme će pokazati. Ako se ispostavi da jesu, znači dobro su procijenili i tako treba i da bude, zbog toga i jesu tu. Ako se pokaže da argumenti nisu dobri to će značiti da onaj ko je tako odlučio nije sposoban i ne bi trebao ubuduće donositi takve odluke i trebao bi snositi posljedice. Ako novi stručni štab ne bude imao rezultate sa igračima koje je odabrao, imat će mene protiv sebe.
Opet spin. Zasto ce strucni stab imati tebe protiv sebe, a oni koji su doveli taj strucni stab nece? Iz istog razloga zbog kojeg ste Edisa razapeli po odlasku, a par mjeseci ste se kleli u njega i onog koji ga je doveo. Nije li to licemjerno?Blueboy1 je napisao/la:Ne sviđa mi se raskid ugovora sa mladim reprezentativcem. Ali to ne znači da neko ko je tako odlučio nije imao argumente za to. Da li su ti argumenti dovoljno jaki i dobri, vrijeme će pokazati. Ako se ispostavi da jesu, znači dobro su procijenili i tako treba i da bude, zbog toga i jesu tu. Ako se pokaže da argumenti nisu dobri to će značiti da onaj ko je tako odlučio nije sposoban i ne bi trebao ubuduće donositi takve odluke i trebao bi snositi posljedice. Ako novi stručni štab ne bude imao rezultate sa igračima koje je odabrao, imat će mene protiv sebe.
Ovom liku iznad sam davno rekao da mu neću replicirati na postove, ali on je uporan. Njegovo mišljenje o bilo čemu me apsolutno ne zanima, i izgleda da ću ga morati staviti na ignore.
sve si ti to fino napisao i sve stoji. tacno je da ce vrijeme pokazati jesu li procjene bile dobre. nadat se da hoce.Blueboy1 je napisao/la:Ne sviđa mi se raskid ugovora sa mladim reprezentativcem. Ali to ne znači da neko ko je tako odlučio nije imao argumente za to. Da li su ti argumenti dovoljno jaki i dobri, vrijeme će pokazati. Ako se ispostavi da jesu, znači dobro su procijenili i tako treba i da bude, zbog toga i jesu tu. Ako se pokaže da argumenti nisu dobri to će značiti da onaj ko je tako odlučio nije sposoban i ne bi trebao ubuduće donositi takve odluke i trebao bi snositi posljedice. Ako novi stručni štab ne bude imao rezultate sa igračima koje je odabrao, imat će mene protiv sebe.
ali, ako se pokazu kao pogresne i ne bude rezultata, najvise gubi Zeljo kao klub. to, sto ce strucni stab, ako ne bude imao rezultate, imati protiv sebe ne samo tebe, nego ogromnu vecinu (da ne kazem sve) navijace i simpatizere, ne moze nadoknaditi nanesenu stetu.
necu nista prejudicirati i, s moje strane, kostic ima punu podrsku kao dio Zelje. od srca mu zelim da napravi rezultate, donese titulu na grbavicu i svima dobro. medjutim, ako ne ostvari rezultat (vise puta sam pisao da za mene ove sezone titula nije prioritet, ali izazak u evropu jeste), bit ce to za Zelju veliki, nenadoknadiv, finansijski minus.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
Naravno da bi u slučaju neuspjeha najviše izgubio klub, a ne stručni štab, igrači itd. Međutim, niko u startu ne može garantovati ni da će Damir Sadiković niti bilo ko drugi eksplodirati baš ove sezone, a čekamo tu eksploziju već 2-3 godine. Za mene je Damir Sadiković potencijalno vrhunski igrač, ali ako ispravi mnoge stvari u svojoj igri. Prva stvar, teško se nosi s pritiskom, posebno kad igra na Grbavici. Drugo, duel igra mu je slaba, boji se duela. Treće, ima previše oscilacija u igri u jednoj utakmici, od genijalnih rješenja do katastrofalnih.
U cijeloj ovoj priči meni nije žao Sadikovića, pogotovo jer se zna da je uslov za njegov dolazak bio i dovođenje njegovog brata. Sad, kako sam čuo, odbija posudbu, jer mu brat dobija raskid ugovora, pa bi i on da dobije raskid ugovora.
Meni je u ovoj priči najviše žao Želje, Damir će naći klub za 10 dana, a Željo će malo teže naći potencijalnog sjajnog igrača kakav Damir može postati.
U cijeloj ovoj priči meni nije žao Sadikovića, pogotovo jer se zna da je uslov za njegov dolazak bio i dovođenje njegovog brata. Sad, kako sam čuo, odbija posudbu, jer mu brat dobija raskid ugovora, pa bi i on da dobije raskid ugovora.
Meni je u ovoj priči najviše žao Želje, Damir će naći klub za 10 dana, a Željo će malo teže naći potencijalnog sjajnog igrača kakav Damir može postati.
De ba ako smo spali na SAdikovice nismo mesara halo protiv Radnika je dao go Ali nakon toga isto krepan konj.
dado je samo dio price o kojoj sam pisao i uopste ga ne potenciram, niti ga izdvajam u istoj. govorim o 1. timu, na celu sa strucnim stabom, kao cjelini.Blueboy1 je napisao/la:Naravno da bi u slučaju neuspjeha najviše izgubio klub, a ne stručni štab, igrači itd. Međutim, niko u startu ne može garantovati ni da će Damir Sadiković niti bilo ko drugi eksplodirati baš ove sezone, a čekamo tu eksploziju već 2-3 godine. Za mene je Damir Sadiković potencijalno vrhunski igrač, ali ako ispravi mnoge stvari u svojoj igri. Prva stvar, teško se nosi s pritiskom, posebno kad igra na Grbavici. Drugo, duel igra mu je slaba, boji se duela. Treće, ima previše oscilacija u igri u jednoj utakmici, od genijalnih rješenja do katastrofalnih.
za mene je nebitno hoce li dado biti dio 1. tima i, ako hoce, koliku minutazu ce imati. interesuje me igra i rezultat tima, za koje je zaduzen strucni stab i igraci koje oni izaberu. od odabira igraca i umjesnosti struke da ih postavi na terenu prema njihovim mogucnostima, ovisi i igra i rezultat. imamo dva suprotna primjera, amar i mulalic. mislim da ne moram navoditi suprotnosti i razloge zasto njih dvojicu navodim za primjer. nadam se da ce kostic sve posloziti na najbolji moguci nacin i donijeti rezultat.
ne znam sa koliko raje, koji su navijaci ili simpatizeri Zelje, razgovaras i kakvi su njihovi stavovi. s druge strane, znam sa koliko njih ja razgovaram i kakvi su im stavovi. mogu ti reci da se dobro iznenadim koliko je, vecina njih, haj"mo reci, neupucena. to, sto nas stotinjak na forumima i zvanicnoj pratimo sta se desava i pricamo o tome, ne znaci da je to slucaj sa svima. vjeruj, makar ovi s kojim ja razgovaram (bolje receno raspravljam i pojasnjavam sta i kako uprava radi) i ne prate nijedan forum, fb, zvanicnu stranicu kluba, itd. sve sto oni vide je pozicija na tabeli i nasjedaju na price, slicne onoj objavljenoj na mrezi. ljudi traze sportski rezultat i tu je za njih kraj price. vjeruj da je kod takvih tesko promjeniti razmisljanje, a u prilog tome ti ide i posjeta na grbavici. nakon prvog kiksa smo se vratili u realnost praznih tribina. dzaba ti rekonstrukcija stadiona, zahirovic, lendric, miro... nemas rezultat, nemas podrsku. bez podrske nemas love, bez love nemas kvalitetan tim, nemas nastavke gradnje stadiona...
de, ba, pokusaj shvatiti napisano, pa pisi replike. halooooooooooooo, ne valja ti pozivniAlipasino je napisao/la:De ba ako smo spali na SAdikovice nismo mesara halo protiv Radnika je dao go Ali nakon toga isto krepan konj.
Ja sta sve covjek nece ovdje procitati od pojedinih forumasa to nije normalno,do juce **** sve po spisku za bracu Sadikovic kao oni moraju igrati a pojma nemaju a sada ih brane kao da su otpustili vanserijske igrace,Hodzurdi se smijali a sada kao najebasmo bez njega,pa dogovorite se sami sa sobom zivota vam
- amazon
- Kontakt:
To se obrati strajkacima a ne nama ovdje.Mi bas trunimo odavno od kad je doveden da Hodzurda nema pojma.
- zeljoooooooooo
Haha, moj druže, moraju pljuvati po nečemu, pa makar to bilo i to da se kutarišemo nekih igrača koje je pljuvalo 99% ljudi.southjug je napisao/la:Ja sta sve covjek nece ovdje procitati od pojedinih forumasa to nije normalno,do juce **** sve po spisku za bracu Sadikovic kao oni moraju igrati a pojma nemaju a sada ih brane kao da su otpustili vanserijske igrace,Hodzurdi se smijali a sada kao najebasmo bez njega,pa dogovorite se sami sa sobom zivota vam
- zeljoooooooooo
Organizaciono su svima dali lekciju da se uz viziju, plan i solidnu novčanu podršku može napraviti mnogo, i nikako ne bih rekao da su prosjek. A još manje da smo mi jadni jer nismo mogli dovesti igrača iz kluba koji nas pregazi i uništi nade o Evropi.Hrasno1921 je napisao/la:Sloboda je prosjecan klub za sredinu tabele, i po renomeu i po tradiciji, prvi put u svojoj historiji su bljesnuli i to zahvaljujuci jednom covjeku, sve ostalo je suvisno komentarisati ...zeljoooooooooo je napisao/la:Šta fali Slobodi?Hrasno1921 je napisao/la:Prvo smo jadni sto pokusavamo dovesti igraca poput Ivetica a na kraju jos jadniji jer ga nismo uspjeli dovesti, igrac koji je otjeran i prekrizen u klubu kakav je Sloboda a da ima mjesta u Zelji !?
Nama i pitarima utrpaše jedno 15-ak golova u polusezoni, ne bih ja tako o njima pričao.
gdje su ona dva forumasa sto su me napadala juce kad sam rekao da ce biti raskinuti ugovori sa stanicem i sadikovicima i hodzurdom,smijali se i govorili nemas ti pojma,vidi se ko ima pojma a ko ne